- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaaS
addikt
válasz
FoxiestFox #558 üzenetére
Világbéke!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
FoxiestFox #429 üzenetére
Meg fogsz lepődni, de nem is beszélünk el annyira egymás mellett...tudom furcsa, de:
Neked tetszik? Őszintén.
Többször leírtam, hogy nem.
De ha te egy netkimaradás alatt egy szükségtelen, agyonbonyolított másolásvédelem miatt nem tudnál épp játszani a termékkel amit kifizettél, egyetértően bólogatnál, hogy "hát, ez a szükséges rossz", "én megértem, semmi baj", "majd legközelebb"?
Mert ha igen, akkor te bizony nem vagy normális. De komolyan.Akkor nem vagyok normális. Amikor megveszem a játékot, akkor ezzel tisztában vagyok. Úgy, ahogy bosszant, ha TV-t akarok nézni, és nincs adás, és bosszant, ha netezni akarok és nincs net. De valóban én nem vagyok normális, vagy az, aki ilyenkor dürohamot kapva üvöltözik? Ne, ne válaszolj. Mert itt nagyjából ez van. Csak tudod mi a különbség? Az, amit már százszor leírtam. Az, hogy ÉN DÖNTEHETEK, hogy vállalaom-e ezt a rizikót(?) ami ezzel a játékkal jár. Tudatában vagyok, amikor megvesze,, hogy ez megeshet.
Itt arról van szó, hogy egy szórakoztatóipari termék használatát kényelmetlenné és bizonytalanná teszi egy olyan beépített védelem, ami nem a te, a termék vásárlója, hanem az eladó érdekeit szolgálja, a bevétel maximuma fölötti bevétel elérésének reményében.
Ezt a maximum fölötti bevétel dolgot nem igazán értem. Egy kicsit kifejtenéd?
Aki nem akarja megvenni, nem veszi meg akkor sem, ha lézerágyúk védik.
Nem is az a cél, hogy az vegye meg, aki nem akarja, hanem az vegye meg, aki játszani akar vele. És azt ne mond nekem, hogy nem lenne olyan ember, aki így nem veszi meg, de ha sehogy sem lehetne letölteni, akkor megvenné. Ugye, hogy van...
-
FefeeX
veterán
válasz
FoxiestFox #434 üzenetére
Nem tudom, úgy érzem, hogy ők még talán meg is tehetik, mert a sok marha, mint én is, úgyis megveszi, mikor meglátja és duplázódik a pulzusa
Ezzel egyetemben hozzájárul a saját szivatásához is. Aztán, mint én abban reménykedik, hogy a többi holdkóros (már bocsánat
) majd nem veszi meg, hanem jól ellenáll
Sok játéknál meg tudom, és meg is fogom tenni, sajna van olyan, aminél még ha viszketőport kell magamra kenni is megvenném, max sokat fognak csuklani a kedves kiadósok...
-
FefeeX
veterán
válasz
FoxiestFox #432 üzenetére
Megveszem a SC2-t, de így vagy úgy megoldjuk, hogy legyen LAN. Alapvetően szerintem elvárható lenne a Blizztől is, de ha nem, ők kényszerítenek a warez pártolásra... (mert ugye ez olyan mint a maunikasó meg a gyeuzike, minél többen nézik - ebben az esetben letöltik - annál sikeresebb)
Ebből egyébként majd levonják a statisztikában hibásan, hogy ennyi kárt okoztam, pedig megveszem a szoftvert is, így nem okozok egy fillér kárt sem. Aztán megint jönnek a hírek a warez x milliárd dollárt okozott x-nek meg y-nak, a sok warezellenes kontroller tovább nyomja az oktató szövegét, meg hogy így vonulnak ki a PC platformról, blabla...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
FoxiestFox #353 üzenetére
Na látod, ez a lényeg. Ha elég sok embernek nem tetszik, és e miatt nem veszi meg, az már jelzésértékű lehet.
De egy dolgot sokan elfelejtenek. A kiadó sz@rik rám, rád, és mindenkire. Ez egy üzleti vállalkozás, és semmi több. A játék (egyik sem) nem érted készül, hanem azért készül, hogy valaki piszok gazdag legyen belőle. Tehát ez a mondat: ha egy játék nem az én érdekemben működik, az rég szar lényegében az egész játékra igaz. Mert nem a Te érdeked az első, hanem az övék. Csak van egy bizonyos pontja a dolognak ahol ez összefonódik: ha szart csinálnak, te nem veszed meg, ezért ők nem kaszálnak. De ha a szart is megvennék, akkor azt csinálnák.
-
FefeeX
veterán
válasz
FoxiestFox #353 üzenetére
Ha az UBI bevezetné a nyaralómba a wifit, vagy egyáltalán építene oda egy Pannon/T/Vodka tornyot, és fizetne még a vezetékes netem mellé egy mobilnetet is (amit végig tudok használni a vonaton), én sem szólnék semmit.
-
Morden24
nagyúr
válasz
FoxiestFox #329 üzenetére
Internetre az egyjátékos játékhoz? Nem...
Szerintem senki nem állította, hogy a te érdekedben kell a netkapcsolat. Azt állítottam, hogy volt már ezer olyan dolog, ahol egy váltás rengeteg embert érintett valóban közvetlenül, nem csak rinyálás miatt. Ennek a "miért kell a net" dolognak a nagyobb része elvi gyűlölködés, nem gyakorlati hátrány.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
FoxiestFox #332 üzenetére
Nagy tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy én így látom.
De kérdezek tőled valamit:
Véleményed szerint hány olyan ember nem vette meg e miatt az Assassin's Creed 2-t, aki egyébként megvette volna?
Szerintem nem beszélhetünk tömegekről. Biztos volt, de nem tömegek.
Véleményed szerint hány ember vette meg, mert azt hitte, hogy sosem fogják feltörni, illetve egy feltételezés képpen, hány ember vette volna meg akkor ha ténylegesen sosem lehet feltörni.
Ha a második kérdésre adott szám akár 1 db-al is nagyobb akkor már megérte. Miért? Mert mert akkor kb. ugyan ott vannak, viszont előbb-utóbb az emberek megszokják a rendszert, és a 2 év múlva megjelenő AC3-nál már nem lesz hőbőrgés, és az 1. szám egyenlő lesz a 0-va (vagy legalábbis szinte 0 lesz), míg a második szám meg valószínűleg stagnál.
-
FefeeX
veterán
válasz
FoxiestFox #329 üzenetére
látom itt valaki érti legalább miről süketelek.
nem akarok személyeskedni, meg a többiek értelmi állapotát megkérdőjelezni, ezért inkább feltételezem, hogy direkt beszélnek mellé. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
FoxiestFox #283 üzenetére
Valaki dobálózott fentebb ilyen stúdióbezárásokkal, meg elbocsátásokkal, meg veszteségekkel. Khm, a dolog neve gazdasági világválság, hello, jó reggelt.
Tehát egy normál, jól működő gazdaságban nem mehet csődbe...mmm. Érdekes felvetés. Talán ha hajlandó lennél tovább olvasni, és nem csak írnál, akkor értenéd. Próbáld meg!
-
válasz
Szemellenzővel hajtogatni hogy mindennek a warez az oka, marhaság
De ettől te még nem leszel becsületes, törvénytisztelő állampolgár, ha warezolsz.
-
Dany007
veterán
válasz
Hohó, erről eszembe jutott, hogy anno 98-99-ben még vagy 2-3 doboznyi floppyn másoltuk fel a RedAlertet a gépre! De szép is volt... Órákig is eltartott ha jólemlékszem
És tényleg, eredeti példányt akkor még senkinél nem láttam. De már akkoris megvolt mindenkinek minden, ami csak kellett.
Cserélgettünk filmeket, zenéket, játékokat stb... Ha épp valaki megvett (de inkább ajándékba kapott) 1-1 audió CD-t, akkor első dolga volt begrebbelni és körbeadni a haverok között, kinek kell kinek nem...@jozefgucci1:
"Ha nem írnak játékot PC-re "Szerintem ha ez valaha bekövetkezne, akkor kb 2-3 hónappal később megjelennének az első Xbox360 emulátorok és hasonlók. Aztán az Xbox-ra írt játékokat töltené le mindenki, és játszana vele PC-n...
Kb úgy, ahogy most is van / volt PS, PS2 emulátor stb...
-
VIC20
őstag
válasz
FoxiestFox #203 üzenetére
Alapvetően egyezik a felfogásunk, csak pár kiegészítés:
2. Hehe! Régebb óta. Csak a Spectrumot és a Commodore-t említem, de már tuti, hogy az előtt is volt, régebbi gépeken.
4-5. Igen, a kipróbálás fontos. Csak egy gondolatot tennék még hozzá:
Minden termékhez - jogszabály erejénél fogva kapcsolódik jótállás, és gyártói felelősség, szavatosság. Hogy is működik ez a (játék)programok esetén? Nagyjából sehogy?
Jó, ha el sem indul az adott gépen, akkor talán érvényesíthető (bár biztosan próbálnak majd kibúvókat keresni). A másik véglet meg az, hogy abszolút nem azt kapja az ember, amit a reklámokban elhitettek vele. Vajon ilyen esetben érvényesíthető valamilyen szavatosság? És akkor ott van a kettő közötti szürke zóna, amelyben az élvezeti értéket illetve a használatot egyre jobban zavaró hibák sorakoznak...
Nem csak játékra vonatkozik ez (pl. nálam a Panda védelmi termékéről derült ki, hogy egy nagy kalap szar), de a játékoknál még az is bonyolítja a dolgot, hogy azért a játék mégiscsak egyszeri használatra született (van eleje, vége, nem úgy, mint pl. az Office-nak).
Csoda, hogy az emberek tényleg szeretnék kipróbálni? Akármilyen módon.
Nem állítom én, hogy mindenki csak kipróbálásra tölt le, csak annyit akartam megjegyezni, hogy aki beleszaladt már pár fostalicska játékba (amit megvett), azt nem igazán vigasztalja az a jóindulattól túlfűtött "jótanács", hogy nem muszáj drága játékokkal játszani. Az kicsit elfogadhatóbbnak, mintegy megokoltabbnak tartja a letöltést.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Mindig eszembe jut warez témában, a következő: a microsoftnak mekkora munka lenne lophatatlanná* tenni a windowst? 1 nap. Megteszi? Nem. Azért nem, mert pár év alatt milliárdokat bukna a piaci részesedés elvesztésén. Egyszerűen megéri nekik a warez, áttételesen plusz pénzt hoz. Ugyanez megy a játékoknál. Egy lophatatlan játék jó eséllyel az ismeretlenség homályában maradna, főleg ha valami újdonságról van szó. Ha a Call of Duty első része lophatatlan lett volna, meg se jelent volna a többi.
Úgyhogy nekem kicsit mindig álszent dolognak tűnik, mikor egy óriáskiadó arról beszél, hogy tönkreteszik a kalózok.
Ettől még persze a jó &{@@{ @{@{at a kalózoknak!!!Settlers7 mikor lesz?
* legalábbis olyan mértékű ellenőrzést beletenni, ami annyira kényelmetlenné teszi a lopott változatok használatát, hogy senki nem használná.
-
Sirandrish
legenda
válasz
annyi azért változott a 90es évek óta hogy a Net ma már olyan mint a TV..
Míg a 90es években nem sokan engedhették volna meg maguknak még a nagyvárosokban sem, úgy ma a legeldugotabb kis falucskába is bekötik 2000forintért bárkinek bármikor..Szóval az lehet hogy warez volt akkor is csak akkor 1000emberből 1 fért hozzá, ma meg valljuk be, az aki akar..
-
kpal
nagyúr
válasz
Ja
-
Wolverine
félisten
válasz
Én a DLC-t nem kiegészítőnek nevezném, hanem content patchnek - mert az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest