- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Még mindig megy az eksön?
Mit nem írtunk még le? -
válasz
Wolverine #498 üzenetére
Ha az összes létező nagy kiadó a hulladék ígyisúgyiskonzolport szarját megfogja, és nem adja ki többet PC-re, a platform meg sem érezné.
Mert a kereslet kínálatot szül, a sok multi helyére jönne sok kis lelkes de innovatív, akik idővel szintén multikká válnának és szart kezdenének árulni, utána mennének konzolra, és így tovább, és így tovább..
Kíváncsi vagyok, mi lesz az a játék, ami legközelebb megbolygatja a PC-s piacot. De úgy igazából. Mint anno egy Quake 1... -
-
-
válasz
TazLeacher #418 üzenetére
Te nagyon durván nyomod. Voltál az elmúlt pár napban levegőn?
Menj, sétálj egyet.
Meg közben gondold át, hogy milyen jó lenne ha a boltban úgy adnának neked kenyeret, hogy be kell bizonyítanod, van otthon sajtreszelő is.
Mert mostantól az szükséges a kenyér rendeltetésszerű használatához.
Végül is, mindenkinek van sajtreszelője, ma már. A többségnek legalább is igen.
De ha valaki, épp kölcsönkéri, vagy eltöröd, vagy egyéb anomália következik be vele, akkor nem ehetsz kenyeret.
Szívás volna, mi?
Bár igaz, hoztunk a pár száz hsz. alatt már tucatnyi példát, de egyik sem esett le.
Az Ubi jogát a DRM beépítéséhez szerintem nem kérdőjelezte meg senki.
Joguk van ezt csinálni, kétségtelenül. Nem ez a baj.Az a baj, hogy nem felhasználóbarát a cucc. Kellemetlen, aggasztó tendencia, ami nem tetszik az embereknek. Megjegyzem, joggal.
Neked tetszik? Őszintén.Nézd, én nem szeretnék személyeskedni, mert nem az én dolgom amit gondolsz, és nyilvánvaló, hogy elbeszélünk egymás mellett (a fórum 90%-a, és te).
De ha te egy netkimaradás alatt egy szükségtelen, agyonbonyolított másolásvédelem miatt nem tudnál épp játszani a termékkel amit kifizettél, egyetértően bólogatnál, hogy "hát, ez a szükséges rossz", "én megértem, semmi baj", "majd legközelebb"?
Mert ha igen, akkor te bizony nem vagy normális. De komolyan.
Akkor te vagy az egyik tipikus birka, akikre gondolt a cég a DRM fejlesztésekor.
(És az egyetlen, akit eddig ismerek.)Nem logikus ami mellett érvelsz.
A szerzői jogaikat, a termék tulajdonjogát lehet boncolgatni a (megjegyzem, pszichiátriai türelmet tanúsító) moderátorokkal is, de én sem tudom szebben megfogalmazni a dolog lényegét, ez nem tartozik ide.
Itt arról van szó, hogy egy szórakoztatóipari termék használatát kényelmetlenné és bizonytalanná teszi egy olyan beépített védelem, ami nem a te, a termék vásárlója, hanem az eladó érdekeit szolgálja, a bevétel maximuma fölötti bevétel elérésének reményében.
Mert a lényeg az, hogy aki kedveli ezt a játékot és megvenné, az megveszi így is, úgy is.
Aki nem akarja megvenni, nem veszi meg akkor sem, ha lézerágyúk védik.VILÁGOS?
-
válasz
TazLeacher #334 üzenetére
Én csak reménykedem, hogy elég sokan ignorálják emiatt.
Adatom nincs róla, ha a kiadónak van is számára kedvezőtlen adata, azt úgysem hozza nyilvánosságra.(#340) Morden24.: Ha egy játék nem az én érdekemben működik, az rég szar.
Ahogy dabadab is írta. Ez nem arról szól, hogy a kiadó maximálisan leszívja a pénzünket, hanem arról hogy szórakoztatóipari terméket állítson elő.
Úgy elég nehéz, hogy nem szórakoztat, hanem szopat.
A "miért kell net" dolog részemről nem szájtépés, mert mobilnetem van, stabilnak végképp nem nevezhető, és ezen felül ahol találok wifit, ott örülök, és ennyi.
Ha pl. az Ubi beszállna a netszámlámba, egy szavam sem lenne. -
válasz
TazLeacher #331 üzenetére
A többség mondja meg, mi szükséges mihez. A vevő.
Én vevőnek érzem magam, ha nem akarnak olyan dolgokat rám erőszakolni, ami a játék élvezetében engem hátráltathat, a működéséhez viszont egyáltalán nem lenne szükséges.De nem akarlak meggyőzni, a többieket sem, akik szerint a warez miatt a PC-nek vége van mint a botnak, a DRM jó dolog ami életben fogja tartani, blabla.
Én csak csendben (vagy a véleményem ide leírva) tudom remélni azt, hogy elég régi vágású gamer őrzi meg a józan eszét, és mutatja meg a kiadóknak hogy ez nem egy járható út. -
-
válasz
TazLeacher #294 üzenetére
Csődbe mehet, akármilyen gazdasági viszonyok között lehet egy cég tehetetlen szarság.
Mint most ez is. Rá fognak jönni előbb-utóbb, hogy nem nagyon kell széllel szemben pipilni. -
-
válasz
Sirandrish #210 üzenetére
Azért azt vedd hozzá, hogy amíg nem letöltötték az emberek, addig lemásolták egymásnak.
Dune2, Aladdin, Stunts, Duke Nukem 3D, akkoriban még csak nem is LÁTTAM senkinél eredeti lemezt, csak másoltat.
Pedig már volt elvétve az országban olyan bolt, ahol be lehetett volna szerezni.
A floppymásolgatás, és a CD-írás remekül működött net nélkül is, és ami azt illeti még össze is hozta az embereket egy kicsit..
Én is csak mostanában tudtam szert tenni eredetiben a Duke 3D-re, de a 3D Realms nem miattunk ment tönkre.Valaki dobálózott fentebb ilyen stúdióbezárásokkal, meg elbocsátásokkal, meg veszteségekkel. Khm, a dolog neve gazdasági világválság, hello, jó reggelt.
És egyébként semmi sem fekete vagy fehér.
Rohadtul sok minden függ a kiadó, a fejlesztő belső szerkezetétől is, a marketingjétől, és még ezer dologtól amitől egy cég függeni szokott.
Lásd EA.
Jó ideig szépen csomagolt kakit adtak ki, és léteznek, pedig ők igencsak rászolgáltak a csődre szerintem. A létezésüket a húzócímeiknek köszönhetik.
Ahol nincs ilyen, csak esetleg 1-2 régebbi rétegjáték, evidens hogy csőd vagy leépítés.Szemellenzővel hajtogatni hogy mindennek a warez az oka, marhaság.
-
-
Ennek így kellett lennie (kárörvendkárörvendkárörvend).
De nem azért, mert így nem kell megvenni, hanem mert ha megvetted, és épp lerobban a szeró, vagy a net, vagy csak utazol, vagy akármi, akkor is tudsz játszani.És akik olyanokat írnak, hogy jaj a PC-s játékiparnak, konzol így meg úgy:
1.: Értsétek meg, hogy nem mindenki "casual Pisti", és sokan vagyunk akik maradnak a PC mellett, mert a konzol túl buta.
2.: Mióta is van warez? Mióta PC. 90-es évek elejéről is emlékszem törésekre. Akkor még ki sem alakult rendesen a játékipar.
És nőni tudott és fejlődni. És nem azért, mert egyre jobbak lettek a vasak, hanem mert egyre jobbak lettek a játékok.
Nem a warez miatt fulladnak ki a PC-s eladások, hanem mert nincs új ötlet, nincs innováció, elkényelmesedés, programozói, fejlesztői rabszolgamunka, szoros határidők viszont vannak..
Nincs kiadói kockázatvállalás, nincsenek kis garázsfejlesztők, ma már nem tud megcsinálni 5 ember egy világraszóló játékot, mert ha nincs DX11 meg pisix, a kutya sem fogja megvenni.
Annak a kevésnek aki igen, nem éri meg.
Nem fogom megvenni azt az FPS-t, ami kint volt 10 éve más grafikával, meg azt az autós játékot sem, amiben annyi a más hosszú évek alatt, hogy a fizika és a HANGULAT eltűnt, de szebbek az árnyékok.3.: Logikus, hogy az a kevés jószívű gamer, aki a mai moslék 1-2 kiemelkedő darabjáért hajlandó pénzt adni, ELVÁRJA, és joggal várja el, hogy ne legyen hozzákötve a szerverhez. Ha hozzákötik, nem veszi meg.
4.: A sokat vitatott reklámérték. Nem áll szándékomban a warez mellett kardoskodni, de nélküle sok jó játékról nem is hallottunk volna.
Okos ember nem vesz meg olyan dolgot, amit nem próbált ki.
Kabátot meg cipőt sem veszel úgy, hogy nem próbáltad fel, de ha mégis, akkor egyszerűen hülye vagy, barátom..5.: Demók hiánya. Ha nem akarunk warezolni semmiképp, akkor legyen demó.
Nincs demó. Miért nincs? Mert nincs idő megcsinálni. Vagy ha lenne is, a mai játékhosszok mellett mit mutatna? Fél pályát?És akkor még nem szóltam a DLC-nek csúfolt fizetős kiegészítőkről.
KiEGÉSZítő, érted, a játékot egésszé tévő dolog. Szóval akkor előtte 10 rugó felett vettél egy fél vagy 3/4 játékot? Nevetséges.Nem halódik itt semmi. Csak silány minden. Meghalni semmiképp nem fog, pár nevet mondok miért nem: Intel, AMD, nV, Microsoft, stb. stb.
A végére a sok itteni álszent alaknak: minél több játékot veszel újonnan, annál nagyobb balek vagy.
Nem kell úgy tenni, mintha ez nem lenne függőség. Semmivel sem másabb havonta venni a soksokezer Forintos játékokat, mint játékgépbe dobálni, vagy sodorni rajta egész nap.
Ha tele lennék pénzzel is, évente 3-4 olyan játék van, ami pénzt ér. Egyáltalán valamennyit. Józan ésszel. Fentebb írtam, miért.Amíg a kiadók nem változtatnak a vaskalapjuk súlyán, amíg túl sok a casual és a birka, addig fölösleges változást várni PC fronton.
Nem hal meg, de nem is él: vegetál.
És hogy miért? Mert konzolportokkal itt már nem lehet nagy pénzt csinálni.
Megvannak a konzol-orientált játékok, ez egy remek dolog, de csak nem akarja senki felfogni, hogy a PC-hez más illik.
Amint meglesz ez a más, újra beindul a gépezet, mint a 90-es évek végén.A végére hadd jegyezzem meg, hogy van egy jó pár eredeti játékom, főleg régebbiek, amik elfutnak még ezen az ócskavason is.
És igenis kipróbálom az újakat is (persze nem ezen a gépen), és 95% kuka.
Okoztam ezzel kárt a kiadónak?
Én ilyen régimódi vagyok, kipróbálom amit veszek, sajna nem az ő érdeküket nézem (mivel demó nincs, bekaphatják a... gumimacit), hogy megveszem és majd lesz valami, hanem a sajátomat.A kárt ezek mellett azok okozzák, akik letöltik, sokat játszanak vele, szeretik, de nem veszik meg. Holott ők a célközönség.
De ez mindig is így volt, mióta világ a világ. És mégis van még PC. Hűha, MÁGIA.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest