- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Azzal a különbséggel, hogy én a tényeket írtam le, ti meg azt, hogy mi lenne a jó...arról, hogy mi lenne jó, nekem is vannak elképzeléseim. Tudod mennyi mindennel nem értek egyet?
Mindenesetre a jó magyar mentalitás megmaradt. A lényeg, hogy lehessen hőbörögni valamiért, ha érint engem, ha nem. Ha hátrányos nekem, ha nem . A csordaszellem a lényeg, meg a hőbörgés. Örök elégedetlen egy nép vagyunk. És megint leírom: nem azok hőbörögnek, akiket érint a dolog. Hanem önjelölt szószólók, akik elmondják, hogy miért rossz azoknak, akik viszont elmentek megvették és nem panaszkodtak.
-
TazLeacher
nagyúr
Nem hiszem hogy egy termék "kényelmetlen" használata miatt a fogyasztóvédelemhez kellene rohangálni. Akkor lehetne, ha ez nem lenne feltüntetve, de ezt ugye te sem gondolod, hogy mert szerinted kényelmetlen, azért már fogyasztóellenes?
Ugyan ez van egy multi játékba. Annyi a különbség, hogy ott megérti a felhasználó, hogyha többen akarunk játszani, az máshogy nem lehetséges, mert fizikailag képtelenség. Ezt már sikerült felfognia nagyjából a többségnek. Megértették, hogy ha nincs net, akkor nincs WoW, pedig fiezetek (És nem egyszer, hanem havonta!!! ). Miért értették meg? Mert felfgoták. Ez egy ilyen játék, amit úgy találtak ki a készítők, hogy internet kelljen hozzá. Ha ilyet akarsz játszani, akkor ezt elfogadod, ha tetszik, ha nem, mert ez van.
Azt kellene felfogni, hogy ez pedig egy olyan védelem, amit így találtak ki a készítők, ha ilyet akarsz játszani, akkor elfogadod, hogy ez van és kész. Neked ez lehet, hogy kényelmetlen személy szerint - mármint hogy net kell - én meg utálom a sok CDKey-t bepötyögni. Jogos a felháborodásom? Saját problémám. Szerintem rajtam kívül jóval többen mondanának végleg búcsút a CDKey pötyögésnek, mint akit érint ez az AC2-es mizéria. Sőt utálom hogy 20 GB-ot telepít egy játék. Nehogymá' arra kényszerítsenek, hogy akkora vinyót vegyek, amire ez ráfér. Meg lehetet volna oldani úgy is, hogy a CD-ről olvassa be. Ez az én problémám. És itt jön a lényeg:
Az, hogy TE vagy bárki más úgy gondolja, hogy meg lehett volna csinálni úgy, hogy ne kelljen, na ez az ami a kutyát sem érdekli, mert nem Ti csináltátok. Ők úgy csinálták, hogy kell hozzá net.Konklúzió: tehát amit meg lehet oldani, hogy ne kelljen, az nem is kell? Mert nagyjából ez a következtetés a Ti érvelésetek. Most bebizonyította egy crack-er csapat, hogy a játék futtatásához nem kell internet, tehát az internetfüggőség a játékban felesleges macera.
Mit bizonyított már be ez előtt 1000 ember? Hogy a játék futtatásához nem kell cd kulcs, cd, dvd, sőt tovább megyek eredeti játék sem. Tehát ezek szerint jogos a felháborodás, ha azért hőbörgök, hogy miért kérnek pénzt egy olyan dologért, aminek a megléte nem szükséges a játékhoz.. Hiszen nem szükséges megvennem a játékot akkor is tudok játszani. Akkor mi is ezzel a baj? Az, hogy törvénybe ütközik, hiszen a felhasználói feltételek azok, amiket el kell fogadnom (ami minden játéknak egyedi), ahhoz, hogy használjam, és ebben benne van, hogy jogot kell vásárolnom. Az AC2 esetében meg mi van benne? Hogy a játék futtatásához internet kell. Akkor mi a különbség a kettő között? Az, hogy véleményed szerint az szív aki becsületesen használja.
Akkor nézzük melyik a nagyobb szívás:
Úgy játszani a játékkal, hogy net kell hozzá, míg a szomszédnak nem kell, mert megoldja, ezért idejövök hőbörögni
vagy
Úgy játszani a játékkal, hogy kifizettem érte 8K-t, míg a szomszéd nem?Mert szerintem a második nagyobb szívás. Pedig be lett bizonyítva, hogy a játék futtatásához nem kell megvenni az eredeti játékot, tehát annak, hogy tudjak AC2-zni, nem technikai feltétele, hogy megvegyem a játékot. Ezen lovagolt mindenki, hogy a net nem technikai feltétel. Hát kérem a játék megvétele sem az...tehát e miatt is lehet hőbörögni.
-
TazLeacher
nagyúr
Ez lemaradt, mert többször említetted, hogy a magyar törvényben nincs szellemi tulajdon:
Szellemi tulajdonjog: Az 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 86-87.§-aiban, valamint a kapcsolódó jogszabályokban védett szellemi tulajdonjog tárgyát képező jogosultságok rendszere. (Pl. 1995. évi XXXIII. törvény (szabadalom), 1997. évi XI. törvény (védjegy), 1999. Évi LXXVI. törvény (szerzői jogvédelem) stb.)
-
TazLeacher
nagyúr
Csak az a gond, hogy sem a "közkincsé tételhez" sem az árukapcsoláshoz nincs köze. Ennyi erőel ide lehet sorolni a kárteltörvényt is, de akár a szervezett bűnözés elleni törvényt is. Egyik eset sem áll fent.
Érdekes felvetés ez a "minden védelmet fel fognak törni". Egyrészről biztos tudták, de nem mindegy mikor. Másrészről az az állítás, hogy minden üveget be lehet törni egy kővel, egészen addig volt igaz, amíg meg nem jelent egy olyan üveg, amig viszont nem. Harmadrészt, ha ebből a gondolatból indulunk ki, akkor lényegében csinálhatnának egy, a STEAM-hez hasonló rendszert, ahonnan ingyenesen letölthető a játék, és aki úgy gondolja, az fizessen, aki úgy gondolja, az ne. Ugyanis nagyjából most erről van szó. Mivel úgyis feltörik, így minek raknak rá védelmet? Ezt ugye te sem gondolod komolyan?
Az meg a dolgok "normális" menete, hogy mindig a tisztességes ember szív a teisztességtelen miatt. Igaz az adózásra, a közös költségre, de akár arra is, hogy azért kényszerülsz drága riasztót venni a lakásodba, mret vannak akik be akarnak törni. Valóban a rendszer a hibás, aki minden eszközt megragad, hogy védje, ami a övé (az, hogy ez most neked szimpi vagy nem, egyéni probléma, hiszen nem vagy kötelezve a vételére) vagy azoknak van a fejében gond, akik mindezért hőőrögnek?
-
TazLeacher
nagyúr
Attól, hogy a tulajdon nem fizikai, még az ővé, mivel ő hozta létre, és mivel a sokszorosításra, terjesztésre, felhasználásra stb. vonatkozó jogokat védi a törvény. ezek mind olyan dolgok, amit csak ő csinálhat, ezért jogosan szeretné a tulajdonát (mert az ő szellemi tulajdona!!!, ha más szabályok is vonatkoznak rá, akkor is az) megvédeni.
Az meg, hogy azt csinál vele amit akar, azt úgy értettem (lehet, hogy nem így kellett volna írni, csak már többször leírtam), hogy mivel ő készítí, az ővé, úgy csinálja, ahogy akarja, max nem lesz jó. A filmesek is olyan filmeket csinálnak amilyet akarnak, maximum nem engedik forgalomba, vagy veszteséges lesz, vagy tököm tudja, de azt és úgy csinál vele, amit akar, mert ő alkotta. És nem az értékesíésről volt szó. Mert az értékesítéshez semmi köze. Egy kész játékszoftver, aminek része a védelem. Ez így komplett, amikor megveszed, azt is megveszed. Jelenleg ez törvénybe nem ütközik, és az én erkölcsi szabályaimba se, hogy megvédik azt, amibe egy valag pénzt fektettek.
Az, hogy ez nekem, vagy neked kényelmetlenséget okoz, ez annak a velejárója, hogy a sok warezos letölti. Ha nem lenne warez (abszúrd) akkor nem lenne védelem. Tehát ok-okozat szerint ezt meg lehet köszönni azoknak, akik töltögetik a játékokat. Nehogymá' az UBI legyen a hibás, mert a sok ****** nem fizet a játékért. Nem sajnlom őket egyáltalán, de ha én készítek valamit, amibe időt, energiát, pénzt fektetek, én sem adnám oda senkinek ingyen, és mindent elkövetnék, hogy megvédjem a tulajdonom.
-
TazLeacher
nagyúr
Fogalmazzunk úgy, hogy eddig bírtam, most egy kicsit elszaladt a ló. Talán így a "vitapartneremnek" is feltűnik, hogy eddig milyen stílusban kommunikált. Az utolsó megjegyzése már egy kicsit sok volt, finoman szólva is tele lett a f@szom a megjegyzéseivel.
Ha az utolsó bekezdésre válaszolsz, akkor konkrétan tudok válaszolni a kérdésedre, addig minössze annyi, hogy azért írtam, mert azt írtad, hogy amit írok (vagyis, hogy nem vásárolsz tulajdont a szoftverrel, mert a szoftver tulajdona a kiadó/fejlesztőjé marad), az nem állja meg a helyét jogilag, pedig, amint látod - és elismerd - de.
Vagy, ha nem ez, akkor melyik állításom nem állja meg a helyét jogilag?
-
TazLeacher
nagyúr
Idézet egy jogi fórumról:
Nem minden szoftverhasználó van teljesen tisztában azzal a ténnyel, hogy egy program megvásárlásakor azon tulajdonjogot nem szerez, hanem csak korlátozott felhasználói jogai keletkeznek.
Véleményed neked is lehet, nem biztos, hogy az enyém jó, örülök, hogy megosztottad velem, részemről ennyi, de csak a stílúshoz hozzáfűzve. Ilyenkor hol voltá? Ezek a mondatok még mindig itt vannak, mégsem szúrt szemet. Ezek után ugye nem probléma, ha egyszerűen túllépek bármilyennemű regáláson és egyszerűen azt mondom, hogy legyen igazad? Nekem címzett mondatok a "vitapartneremtől":
Szerintem amúgy te is tudod, hogy hülyeségeket irogatsz és azon élvezkedsz, csak neked ez esik jól.
nem akarok személyeskedni, meg a többiek értelmi állapotát megkérdőjelezni, ezért inkább feltételezem, hogy direkt beszélnek mellé.
Na, ezt nehéz felfogni????
Azért majd' megfeszülsz, hogy bemagyarázd a hülyeséget...
Nem veszed észre, hogy egyre nagyobb baromságokkal próbálod még mindig védeni a védhetetlent, ugye? Ezekre már inkább nem is válaszolok annyira szánalmas próbálkozás volt.
Erre egy régi tanárom kb azt mondaná, hogy "ne játszd a hülyét, fiam, mert úgy maradsz"
Leírom mégegyszer, hátha egyszer eljutsz arra a józan szintre, hogy megpróbálod felfogni is amit írnak.
nem is nekem válaszolgatsz, hanem hülyeségeket hajtogatsz.
Ők nem kötekedni járnak ide, ellenben veletek
Viszont a tartalmi részhez:
Megmondanád, hogy melyek azok az állitásaim, amik nem állják meg a helyüket jelen törvényi környezetben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fotók, videók mobillal
- LED világítás a lakásban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest