- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
philoxenia #473 üzenetére
Nem nagyon van kritikus tömeg, lásd Blizzard és a LAN esete...
Bár lehet, hogy változik majd a dolog, ha vásárlás után kezdik el ugyanezt azok, akik már megvették...Narxis: ez egyébként jó lenne. Mármint ugye az tud perelni, aki vásárolt. Mert aki nem, annak jogalapja nincsen. Vagyis nem nagyon van.
BiP: az árukapcsolást valóban nem, mármint legalábbis saját nyereségszerzést ebből a szempontból nem lehet ráhúzni. Mégis, ehhez lehet legjobban hasonlítani, mert olyan dolgokat követelnek meg a használathoz, ami nem a te javadat szolgálja, hanem az övéket. És erre neked adott esetben külön áldozni kell. Ilyen analógiával kevésbé hasonlítható a gépfejlesztéshez, mint az árukapcsoláshoz.
Eszembe jutott egy relatíve jó analógia. Hogy meglegyen mindenkinek az akarata
Albérlet. A lakás a tulajdonosé, a használati jog az albérlőé, szerződés van, zárak vannak, ezek védik a tulajdonost az albérlővel/külvilággal szemben. TF van egy bérbeadó cég, akinek a lakásai a piac 20-30%-át teszik ki. Bevezeti azt, hogy folyamatos net kapcsolat kell a lakás használatához - csak akkor van áram, akkor lehet bemenni, stb, ha éppen van internet. Azonban, az internetet mindenkinek magának kell biztosítania, tehát azt te fizeted ki, nem a bérbeadó. Itt a probléma mondjuk nem ugyanaz, mert itt nincs szó hordozásról, inkább a vis major dolgok és az internetszolgáltatónak felróhatóak jelentik a legnagyobb problémát. Adott esetben ugyanis nem tudsz bemenni a lakásodba, mert épp nincs net, pedig kellene az otthon hagyott pénztárcád, vagy lenne egy órád, hazamész aludni, de nem tudsz. Vagy elmegy 3 napra a net, és a híd alatt alszol...
-
FefeeX
veterán
válasz
FoxiestFox #434 üzenetére
Nem tudom, úgy érzem, hogy ők még talán meg is tehetik, mert a sok marha, mint én is, úgyis megveszi, mikor meglátja és duplázódik a pulzusa
Ezzel egyetemben hozzájárul a saját szivatásához is. Aztán, mint én abban reménykedik, hogy a többi holdkóros (már bocsánat
) majd nem veszi meg, hanem jól ellenáll
Sok játéknál meg tudom, és meg is fogom tenni, sajna van olyan, aminél még ha viszketőport kell magamra kenni is megvenném, max sokat fognak csuklani a kedves kiadósok...
-
FefeeX
veterán
válasz
FoxiestFox #432 üzenetére
Megveszem a SC2-t, de így vagy úgy megoldjuk, hogy legyen LAN. Alapvetően szerintem elvárható lenne a Blizztől is, de ha nem, ők kényszerítenek a warez pártolásra... (mert ugye ez olyan mint a maunikasó meg a gyeuzike, minél többen nézik - ebben az esetben letöltik - annál sikeresebb)
Ebből egyébként majd levonják a statisztikában hibásan, hogy ennyi kárt okoztam, pedig megveszem a szoftvert is, így nem okozok egy fillér kárt sem. Aztán megint jönnek a hírek a warez x milliárd dollárt okozott x-nek meg y-nak, a sok warezellenes kontroller tovább nyomja az oktató szövegét, meg hogy így vonulnak ki a PC platformról, blabla...
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #420 üzenetére
Főleg, ha mondjuk 1 giga korlátos neted van, vagy mobil.
Tejivós példa. Épp tud kommunikálni a tejed, tehát ihatod, de megszakad a vonal --> ki kell köpnöd ami a szádban van, de szigorúan a földre. Tehát elveszett amid volt. Aztán ha egy óráig nem lesz térerőd, bármilyen szomjas vagy nem ihatsz tejet. Első körben csak a tej lenne ilyen, tehát addig mondjuk ihatnál vizet, de mivel a tejnél bevált a dolog, bevezetik az összes italra, és akkor ha épp elmegy a térerő, szomjan is halhatsz.dying star:
"Mert a lényeg az, hogy aki kedveli ezt a játékot és megvenné, az megveszi így is, úgy is.
Aki nem akarja megvenni, nem veszi meg akkor sem, ha lézerágyúk védik."Na igen, SC2-t meg fogom venni, előrendeltem a 20ezres pakkot, lásd nem a pénz hiányzik. De attól még durrogni fogok magamban is, és máshol is, mert nincs LAN. Attól még hogy megveszem, igenis rosszul érint, hogy amit megadtak a pénzemért 10 éve, annak már a felét sem adják meg érte, és emellett igyekeznek ott lehúzni még, ahol tudnak (DLC, második harmadik rész, stb), ez már nem a tulajdonjog védelme régóta, ez már a további erkölcstelen lehúzás és a bigbrother szindróma. Aztán mindenki eldönti, meddig tűri a dolgot, addig veszi meg. A kevésbé húzóneveknél például én nem tűröm el ezt, és nem veszem meg azt, amit amúgy lehet, hogy megvettem volna. Ennyi.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #416 üzenetére
A tej a te telefonodon a te számládra lejelentené. Ha épp nincs nálad a telefon, nem ihatsz tejet.
-
FefeeX
veterán
válasz
janos666 #407 üzenetére
Ezek valószínűleg nem pályarészletek, vagy hasonlóak, ahogy többen is írták itt. Ezek egy összetett védelem részei, valószínűsíthető, hogy ezek bekérése is mind kikerülhető a programban, csak az kb ezerszer annyi munka, mint végigjátszani egyszer, és lementeni az adatbázist, majd új alapértelmezett útvonalat adni az adatbázisnak. Ilyen szempontból egyébként azt mondom, hogy ez a védelem nagyon jól sikerült...
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #408 üzenetére
"nem azok hőbörögnek, akiket érint a dolog."
látod, megint kiderült, hogy csak a saját igazad szajkózod. Mi elolvastuk, figyelembe vettük mit gondolsz. Te meg felületesen belegondolsz a mieinkbe mindent, továbbképzeled, mikor leírjuk teljességében, nem veszed a fáradságot, hogy megértsd, inkább szajkózod tovább a féligazságod. Teli vagy szorongással és sztereotípiákkal, amikkel alapvetően felhúzod a másikat, mikor megint olyan dolgokat húzol rájuk, amik nem igazak.
Egy példa:
"Örök elégedetlen egy nép vagyunk."
Valóban, ezt szoktam én is beírni, hogy a magyarok a 157es lista 154-ik helyén vannak egy olyan listán, ahol afrikai államok is szerepelnek, és ők jóval elégedettebbek. De alapjában véve igenis, hogy kilógok a sorból és elégedett vagyok, mindennek a jó oldalát keresem. Itt belefutottam egy etikátlan vállalati döntésbe, félek, hogy az általam kedvelt játékokat is érinteni fogja (mert ha beválik, akkor fogja), ezért leírom a véleményem. Az, hogy te szavaimba kötsz bele, mert az egészet nem tudod megdönteni, kb olyan, mintha azzal kötekednél, hogy j helyett ly-t írtam, így nem igaz. Aztán elindult a szájkaraté egy olyan dologról, ami az egész dolog helyzetét abszolúte nem változtatja meg. Lehet, hogy nem jó szó a kötelez, bár szerintem, ha valamit szeretnél csinálni, ahhoz képest ha feltétele van, az kötelező érvényű rád nézve, ha a cselekvés elvégzését meg akarod valósítani, de te nem akartál a dolog mögé látni, inkább felszínesen 1-1 szóba kötöttél bele. A többit meg mögé képzelted, folyamatosan adtad a számba a dolgokat, amiket nem is mondtam, ezzel ráadásul hergelted magad és engem is. Tudod, ez a kötekedés.De úgy látom egyébként, hogy számodra egy igazság létezik, a sajátod, mert tény, hogy velem is elszaladt a ló, és hogy az ilyen stílusban leközölt dolgokat a másik gyakran már csak azért sem fogadja el, de azóta más által leírt hasonló dolgokat is kizárod, pedig WN31RD aztán teljesen higgadtan kezelte a dolgot.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #382 üzenetére
Nem, azért veri az asztalt, mert más le meri írni a véleményét, veled együtt. Szerintem ez egy grammal nem jobb annál, mint akinek a játékkal vagy a kiadók rendszerével van baja, sőt. Ők nem kötekedni járnak ide, ellenben veletek.
-
FefeeX
veterán
válasz
Wolverine #373 üzenetére
Nem a kérdésre válaszoltál, hanem megkerülted. Miért tiltakozna valaki egy multinál az ellen, hogy internetre kelljen felmennie? Gondolom azért kerülted meg, mert erre nem lehet válaszolni. Nem hasonlít a két dolog. Az egyikhez technikai feltétel, a másikhoz meg járulékos kényszer az internet megléte.
Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy holnaptól akkor biciklizhetsz a mi általunk gyártott biciklin, ha 20 kilométerenként veszel minimum 1 liter benzint vagy gázolajat. A legtöbb embernek egyébként nem okozna problémát, mert van autója így még talán többet is tankol ennél. Mégis az egész egy baromság.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #362 üzenetére
Nem háborgok, véleményt nyilvánítok. Plusz nem akarom, hogy az érdeklődési körömbe eső játékokkal is ez történjen, az ismert okokból. Remélek. És örülök a kárukon, mert akinek nagy az arca, az biza könnyen haragosokat szerez. Pontosabban nem az Ubi kárának örülök, hanem egy rossz rendszer koporsójának első szögének. Még mindig nem háborgás.
De ezeket már leírtam párszor, felesleges ismételnem önmagam. Sok szöget még a DRM-nek! Még a Blizz félmegoldásával sincs akkora bajom egyébként. Amiért pénzt fogok adni. Felhívják a figyelmem rá... És ezzel megvonják a jogot, hogy szóljak olyan miatt,ami szerintem sz@r? Mert hogy tenni ellene nem tudok, max ha nem veszem meg a játékot.
Elfáradtam ettől a sok hülyeségtől, minden esetre megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen,akinek ilyen hülyeségekre van ideje
-
FefeeX
veterán
"A Te nézőpontodból azonban igazad van, hogy úgy érzed, hogy "kényszerítenek", hogy legyen internetkapcsolatod, de nem kötelező megvásárolni, ha neked ez problémát jelent."
Te legalább érted, amit mondok.
Nem kötelező megvenni semmit, azonban előbb utóbb, ha a trend folytatódik, ha játszani akarsz, net kell majd mindenhez. Tehát, egyelőre nem kényszerítettek semmire, mert nincs szükségem arra, amit eladnak. Szerencsére. Ha elterjesztik, akkor azzal rosszat tesznek nekem is. Megteheted, hogy nem játszol, nyilván ez nem annyira erős, mint hogy nem eszel, mert nem lételemed. De attól még lehet vele bajom... És ahogy 357-ben leírták, ez bizony kényszer.
A játékhoz magához nem kell net - a védelemhez, a cég érdekében kell. Ha játszani akarsz, neted kell legyen, holott, a játékhoz magához nem kell net. Ha játszani akarsz, kényszerítenek, hogy olyanod legyen, ami a cselekvésedhez nem feltétlen előírás. Csak nekik ez a feltételük. Ez bizony kényszer, persze, feltételes, mert ehhez neked akarnod kell játszani, de attól még az. De ezt valóban csak az nem érti meg, aki nem akarja...
Amúgy követelmény=kényszer, csak más szóval.
Dany007: szerintem is mocsok dolog, pont. Jericho szerint meg nincs jogom erről saját véleményt formálni. Pont
Kb ez volt a párbeszéd értelme.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #355 üzenetére
Én akarom rávenni? Én elmondom a véleményem. Nekem nem tetszik. Te meg kaffogsz, hogy mennyire nincs igazam. Erről van szó, nem másról. Én örülök neki, hogy egyelőre megszívták. Leírtam miért. Írni itt jogom van, indokom is van, akarod megérted, nem akarod, nem érted meg, de akkor ne is okíts.
Rá akarom venni... Megint olyat akarsz a számba adni, amit nem mondtam. Az, hogy nekem egy cég rosszat akar, a saját javára, még jó, hogy nem tetszik.
-
FefeeX
veterán
válasz
FoxiestFox #353 üzenetére
Ha az UBI bevezetné a nyaralómba a wifit, vagy egyáltalán építene oda egy Pannon/T/Vodka tornyot, és fizetne még a vezetékes netem mellé egy mobilnetet is (amit végig tudok használni a vonaton), én sem szólnék semmit.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #347 üzenetére
2hsz vissza, ott az igazság. Ami nem a vásárló érdekét szolgálja, az kényszer.
Alap állapot hogy játszani szeretnék. Én fizetek érte. Kapitalizmus van. Ismered a "pénz beszél, kutya ugat" frázist? Nos, ez az ami itt érvényes. Csak elmondhatom a véleményem a világtávoli térítéseid közt, hogy nem tetszik ez a kényszer??? Amire válaszul próbálod bizonygatni, hogy hülye vagyok, meg hogy nem kényszerítenek semmit, amire százszor magad cáfolsz rá...
Az hogy Te direkt,azért nem akarod megérteni az álláspontom, mert akkor már nem tudnád bebizonyítani a tied, nem az én bajom.Leírom mégegyszer, hátha egyszer eljutsz arra a józan szintre, hogy megpróbálod felfogni is amit írnak. Ez a játék nem kell, az Ubi ezzel trendet akar felállítani, hogy amihez technikailag nem kell net, ahhoz is hozzákössék (kényszer). Ezzel elérhetik azt, hogy egy olyan játékra is ilyen f*s védelem kerül, amivel én szeretnék játszani is, és mondjuk akkor is, mikor épp UPC karbantartás van/utazom/lent vagyunk a nyaralóban, stb. Szerintem még csak magyaráznom sem kell, miért. Az ilyen játékhoz nem kell technikailag net, jelenlegi állásában valószínűleg amik nekem kellenek ahhoz nem is fog, de az UBI miatt jöhet majd a te általad "KELL" szó, amit annyira próbáltál a számba adni, a sok demagógság mellett. Nem akarom, hogy erre menjünk, mert útközben is játszani akarok. Nem az AC2-vel, hanem mással.
Próbáld meg egyszer a másik álláspontját megérteni, és nem a szájába adni a saját szövegedet, valami demagógságot, ami ellen tudsz harcolni, mert ez így olyan, mintha a saját sötét oldaladdal harcolnál, nem is nekem válaszolgatsz, hanem hülyeségeket hajtogatsz."Én elmegyek a boltba és megveszem. Hazamegyek (van netem) feltelepítem és játszom. Nekem nem fáj az élet. Miért? Mert megvettem, játszom, és lesz@rom, hogy kell-e net, vagy sem, mert van. A felhasználók 99%-a így van ezzel, csak valamiét hőbőrögni kell."
Jah, aztán van egy olyan hónap, hogy annyit kell melózni, hogy már vágysz 2 hete arra, hogy legyen 1 órád játékra. Hazamész, leülsz, b@ze nincs net. 1 óra múlva gyerekért kell menni, valami megbeszélt találkozóra, akármi. A következő 1 hétben megin nincs időd játszani. Kva net és Kva UBI. Én átéltem, a hülye UPC-nél mindig akkor volt karbantartás, mikor WoWban raidelni kellett. Mobilnetet nem veszek, mert szerintem drága és nem is túl jó. Az a helyzet,sokszor leírtam az indokaim, de itt mutatkozik meg az, hogy mennyire el van szállva az agyad és csak szelektíven olvasol, nem értelmezel, csak szajkózol. Nem te vagy az emberek, nem mindenki azt csinálja amit te, nem mindenki azt érzi amit te, nem mindenki azt szereti amit te. Ha gondolkoznál, megtanulnád megérteni és tisztelni más indokait. -
FefeeX
veterán
válasz
Morden24 #340 üzenetére
Igen, az én problémám fele is kb az elv. Ezt jól látod. Viszont a fizikai előírásokkal összehasonlítani egy ilyet, aminek negatív vonzata is van nulla előnnyel (DVD-re váltásnál mondjuk 6CD-t úsztál meg, kb tízszeres sebességgel telepített a CDhez képest). Tehát, van-e alapja a hőzöngőknek? Van. Ameddig másképp is meg lehetne oldani, naná, hogy van. Amíg meg még sz@r is a rendszer, pláne van.
Az meg hogy jericho only-read-write-no-thinking módban van, és erkölcsrendészetesdit meg jogvédősdit játszik, plána a legviccesebb a dologban. Erre egy régi tanárom kb azt mondaná, hogy "ne játszd a hülyét, fiam, mert úgy maradsz"
Narxis: persze, ezt megértem, ezért szerettem én is a CnC-ket, és ezért van meg a legtöbbjük kétszer is eredetiben. (mielőtt még valaki megint furákat kezdene rólam sugallni); ezért is mondtam, hogy a sorozat lezárására alkalmatlan, ráadásként így eladni CnC4-ként etikátlan volt a vásárlókkal szemben.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #335 üzenetére
Nem veszed észre, hogy egyre nagyobb baromságokkal próbálod még mindig védeni a védhetetlent, ugye? Ezekre már inkább nem is válaszolok annyira szánalmas próbálkozás volt.
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #334 üzenetére
Szerintem az első szám nagyobb mint a második. De se nekem se neked nincs adatod róla.
"hány ember vette meg, mert azt hitte, hogy sosem fogják feltörni"
hányan hisznek még a tündérmesékben? (költői kérdés, nem kell válaszolnod)Következő kérdés:
Szerinted a következő DRM-es játékot a tapasztalatok alapján hány ember nem fogja megvenni/hány ember nem vette meg, mert csak akkor tudasodott bennük a dolog, mikor nem tudtak vele játszani? Szerintem még nagyobb szám. -
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #331 üzenetére
Te nem érted. A táncszőnyeg fizikailag szükséges. A VGA fizikailag szükséges. A net nem. Ha nem így lenne, nem lenne crack, ami nélkül megvalósítható lenne az ellenkezője. Na, ezt nehéz felfogni????
Dragon age... Érdekes, xboxom van, és nem kell net. AC2? Milyen cikk alatt is írunk? KELL net? NEM KELL, csak kényszerítik. Ha valami működne anélkül is, akkor a többi csak kényszer, fogd már fel!
Azért majd' megfeszülsz, hogy bemagyarázd a hülyeséget...
-
FefeeX
veterán
válasz
FoxiestFox #329 üzenetére
látom itt valaki érti legalább miről süketelek.
nem akarok személyeskedni, meg a többiek értelmi állapotát megkérdőjelezni, ezért inkább feltételezem, hogy direkt beszélnek mellé. -
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #325 üzenetére
Még mindig kevered a dolgokat. Van, amiért azért kell a dolog, mert máshogy nem lenne használható. Ez használható lenne, csak ők úgy gondolják, hogy így oldják meg. Emellett még a szerver is sz@r volt napokig, de ez tényleg apróság.
Táncszőnyeg "kell" a táncos játékhoz, mert a földön nem működik. Monitor kell a számítógéphez, mert anélkül nem működik, legalábbis, számodra nem ad értékelhető visszajelzést. Net NEM KELL a single játékhoz, arra külön kényszerítenek, hogy ha játszani akarsz az övékkel akkor legyen neted is. Folyamatosan.
Nem b@sztak át, egyszerűen olyanra akarnak kényszeríteni, amiben nem vagyok partner. Ha egy jó cipőt csak akkor vehetek meg, ha mellé kötelezően kell vennem egy olyan nadrágot is, ami nem tetszik, akkor valószínűleg nem veszem meg.Szerintem amúgy te is tudod, hogy hülyeségeket irogatsz és azon élvezkedsz, csak neked ez esik jól.
Nehéz megérteni, hogy a single player (értsd egymagad játszol otthon/útközben/tanyán/nyaralóban) játék értelme az, hogy bárhol és bármikor, mindentől függetlenül tudod játszani, és ezt próbálják meg áttolni netfüggővé? A trend van ellenemre, szerencsére egyelőre olyan játékoknál csinálják, amire magasról teszek, mégis itt vagyok, hogy miért? Azért, mert 2-3 év múlva is akarok net nélkül is játszani, mondjuk mert akkor lesz időm rá, mikor épp nincs net a UPC-nél, vagy hazafelé utazom, és a vonaton van konnektor de wifi nincs, stb.
Kiemeltem a kulcsszavakat, hogy megértsd te is, mire gondoltam."Megint jósolsz. Tehát már tudod, hogy az elkövetkezendő években megjelenő UBI játékok E MIATT nem lesznek sikeresek. Ez nem egy játékról szól."
Én nem jósoltam. Sőt, azt sem mondtam, hogy tudom, sikeres volt-e a jelenlegi játéknál, avagy nem. Azt tudom, hogy nagy kockázatot vállaltak. Azt tudom, hogy a megjelent játékok esetében le lehet vonni, hogy a plusz rendszer sikeres volt-e. Ebből valamennyire lehet következtetni a következő játékokra. De nem nekem, nem vagyok UBI-s -
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #317 üzenetére
Ne keverd a szezont a fazonnal. Ami a játék használatához feltétlen szükséges, arra persze, nem köteleznek, azt vagy biztosítod, vagy nem. Az internet nem olyan. Az egy sz@ros védelmi rendszer, ami nem a játékhoz tartozik, hanem azért van, hogy ők jobban érezzék magukat. Ergo, ha használni akarod, köteleznek. A monitorra nem köteleznek, anélkül elindul a játék, mint billentyűzet nélkül is, max nem tudsz játszani. A monitor, billentyűzet, grafika a te érdeked, az internet az övék.
Értem, mit akarsz mondani, de maximálisan nem értek egyet vele. Ha dönthetnél, hogy akarsz-e neten játszani, na akkor nem köteleznének. Hogyha nem dönthetsz, hanem single játékhoz is kell a net, akkor nem dönthetsz. Illetve dönthetsz úgy, hogy nem játszol.A siker/sikertelenség már kiderült, adott. Olyan ez, mint a mozifilmeknél. Az első hét/hónap a döntő, utána már csak finomítás lesz az eredményeken, de döntően többnyire nem változik. (persze, van ezerből 1-2 eset, mikor mégis)
-
FefeeX
veterán
Én bétáztam SC2-t. Elő is foglaltam, a gyűjtőit, 20ezerért. Amit a bétában láttam, játszottam, és a többi Blizz anyagban érzékeltem, nekem megéri. Nem hinném, hogy ennyi fejlesztési idő stb után csalódást okoznának, ha a single nem is jön be adott esetben, a multi kárpótol majd (mert ugye az már most majdnem végleges szinten működik is)
CnC4 meg valóban multiban az igazi, legalábbis ezt olvastam. Meg hogy ez a coop generális rendszer (lehet nem jól írom, valami ilyesmit olvastam), akkor jön be, ha értelmes emberekkel együtt akarsz értelmes stratégiát játszani, ergo van, amit a single player módban soha nem is lesz érdemes használni. Ez így elég izgalmas multi programnak tűnik, CnC univerzummal, de valóban, egy legenda befejezésére nem méltó. A CnC nálam eddig majdnem mindig single-only volt, mert a multi az apró térképekkel csak a darálásról szólt, számomra nem volt élvezhető (a Total Annihilation és a StarCraft ellenében).
-
FefeeX
veterán
"Az meg nem kockazat, hanem tuti pluszkiadas volt, hogy ki kellett fejleszteni a DRM-et meg felepiteni hozza az infrastrukurat"
ez is egy kockázat. Befektetés vs. megtérülés. Megtérül-e a befektetett pénz, azon felül, hogy ez az egész a játék enélkül produkált (feltételes) bevételeire is milyen hatással lesz. -
FefeeX
veterán
CnC4-et 8ért árulják, gondolkozom is rajt, a hülye DRM ellenére
Mert igaz, hogy azt írják, hogy nem igazi CnC, de független, nem elfogult CnC teszterek szerint nagyon jó stratégia lett, csak nem az építgetős fajtából. Crysis mondjuk nem az én játékom, nem is próbáltam (az FPS-eket max tournament stílusban szeretem - multi), de állítólag azt sem a történetért meg a játékélményért kell szeretni.
-
FefeeX
veterán
válasz
mephi666 #306 üzenetére
azt hittem settlers volt, nem tudom, egyiket sem ismerem, a fifát is úgy hallottam.
Semmivel nem kerül szerintem többe egyébként, hogy ilyen védelmet csináljanak, ráadásul szervert se kell fenntartani, stb.
Zeratul: részemről? Mi kockázata lenne részemről? Megveszem-nem veszem meg. Ennyi. Részéről? Részéről annyi, hogy a kényszert sokan úgy élik meg, hogy akkor sem veszik meg a játékot, ha van netkapcsolatuk. Másrészről persze valamit lehet fogni azokon, akik a "jó védelem" miatt nem lopják el. Aztán a hibák, amik miatt elpártolnak. Ez biza kockázat. Kényszer és hiba vs. jó védelem. Jó védelmet lehet máshogy is írni, így az kevésbé kockázatos. Megtették ezt már korábban is, és erről beszélünk már pár hsz óta.
-
FefeeX
veterán
Már máshol is írtam, a Fifa egyik kiadása volt olyan, hogy egyszer csak meccs közben kirúgták a labdát a stadionból aztán szevasz. Hacked edition. Nincs mese, egyrészt nem törik fel véglegesen, csak részlegesen, sokkal több idő az ilyeneket kikeresgetni mint egy szervert megkerülni, nincs internethez kötve folyamatosan stb.
A DRM bizony nagy kockázat, mert olyan kötelező dolgot erőltet a felhasználóra, amit az még ha meg tud engedni magának is zokon veszi, ez a folyamatos internetkapcsolat. Az, hogy ne lehessen a játékot feltörni, Istenem, ne lehessen, teszek rá. Csak ha megveszek valamit, engem ne kényszerítsenek még napi háromszori testedzésre, négyszeri mosogatásra, meg zuhanyzásra este 8 előtt. Mint a szomszéd, aki beszól azért, mikor a saját lakásomban nap közben apám fütyülni mert.Vistaboy: csoda hogy továbbment...
-
FefeeX
veterán
válasz
mephi666 #300 üzenetére
Tudod, miközben az eredetin játszottam, azért figyelemmel tartottam a tört szervereket is. Vicces, ahogy emberek ilyen szemellenzősen gondolkodnak. "Ilyen biztos nem lehetséges."
A történelem már hányszor megmutatta, hogy az ilyenek mennyire lehetségesek... Aztán mindenki gondoljon amit akar."emulátorként foghatók fel"
igen, egy 2 gigás emulátort neked ingyen fejlesztenek folyamatosan, cél nélkül. Ez nem linux. -
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher #295 üzenetére
Igen, 100ból 1 ilyen van a másik 99 aki ugyanezt csinálta, meg kinn alszik a nyugati aluljáróban... Valóban, a nagy nyereségért nagy kockázatot kell vállalni. Hogy bejön, vagy nem azt meg az élet írja. Mindenki eldönti, mit akar kezdeni, aztán azt a kockázatot vállalja, amit még mer.
A DRM szerintem óriási kockázat, és nem olyan nagy haszon, tehát ebben az esetben - szerintem - a haszon mértéke nem megfelelő a vállalt kockázat mértékével. A közgazdaságtanban van egy olyan fogalom, hogy határhaszon. Namost, ha ez negatív (10 emberrel végeztetjük a 3 emberes munkát, akkor az 5 fő feletti emberek már csak hátráltatják a munkavégzést; nem véletlenül nincs minden buszon ellenőr, az új ellenőrök haszna kevesebb lenne, mint a költsége, ergo a határhaszon negatív) akkor már rég probléma van, várható volt hogy a DRM-nek esélye van az alacsony/negatív határhaszonra, majd meglátjuk, mi lesz belőle.
dabadab: szerinted. Az Apple meg véletlen hagyta el az iphone 4G-t. Gerillamarketingről hallottál már?
-
FefeeX
veterán
Szívemből szóltál, azért látom, ha kevés is, de van józan gondolkodású ember még, aki nem a cégek ingyenes jogvédelmére szakosodott.
A Blizzard esetében, most gondoljon bele valaki, ténylegesen honnan is származnak a tört szerverek... Valakinek valóban arra van ideje/kedve/stb, hogy játsszon az eredetivel, aztán 1:1ben átprogramozza az egészet (kiírja a szövegeket, megkomponálja az egészet), és azt utána ingyenesen mindenki számára elérhetővé teszi? Nagyobb esélye van, hogy a blizzard csinálja a tört szerverek szoftverét is (és nem véletlen nem záratnak be egy ilyet sem), telirakják bugokkal, letiltanak benn dolgokat, területeket nem használhatsz, aztán kidobják, hadd használja a jónép. Miért? Mert ez is bevételt növel a Blizzardnál. Nem közvetlenül ugyan, amiről a többi nyomorék cég nem is tud gondolkozni, mert hiéna módjára azonnali max profitot akar, de közvetetten ezért aláz. Bár ezt nyilván nem biztosra mondom, mert míg nem Blizzard fejes valaki, addig erre a választ nem is fogja megkapni, de ha az észérveket vesszük, nagyobb az esélye ennek a verziónak...
-
FefeeX
veterán
válasz
Wolverine #143 üzenetére
Nem hiszem el, hogy állandóan muszáj a single player gameket MMOhoz hasonlítani. Az oké, hogy nálad a középpontban a WoW van. Nyilván a géped is WoW centrikus. De másnak nem. És a SP játék nem MMO, ez olyan, mintha a botmixert meg a kanalat hasonlítanád, és a kanál használathoz is áram kellene, hogy használhasd.
-
FefeeX
veterán
válasz
#65675776 #118 üzenetére
Általában csak egy programrészletet ugranak át, ebben módosítottak. Vannak persze direkt elrontott dolgok, de az erkölcshuszárok hozzáállásával kapcsolatos dolgokban teljesen egyetértek. Ilyeneket általában az válaszol egy fórumon, aki nem ért hozzá, csak kell a HSZ szám...
-
FefeeX
veterán
válasz
bishoplogan #59 üzenetére
Ezek a döntések, hogy programok nem lesznek PC-re, valóban pénzügyi okokra vezethetőek vissza, csak nem ebből a szempontból.
Az optimalizálás PC esetében többszörös költséget jelent (ugyebár a munka idő, az idő meg pénz), míg a konzolnál van 1 db vas, és azon huzogatják a rutinokat, nem általánosságban kell megírniuk, 100féle felbontás, 100féle részletesség mellett.
Mert a programot így is akár többszöröse ember veszi meg, mint konzolon, csak olcsóbban, és ha az anyagárat meg a terjesztést levonod, mert azt ugye a konzolos és a pc-s játék esetében is ki kell fizetniük, a haszon rajt egy konzol verzión 1,5-2szeres is lehetne, azonos fejlesztési költségek mellett. De a fejlesztési költség sem azonos. Hiába vesz mondjuk 4szer annyi PC-s AC2-t mint konzolos, a felár miatt mondjuk csak 2szer annyi pénzt hoz be, mint a konzolos, és mondjuk 4szer többe került a fejlesztés. Akkor az már csak fele annyi pénz mint amit a konzoloson nyertek.ollie: igazad van a konzol portokkal kapcsolatban, de azok általában elég szarok is PC-re, optimalizálatlan, irányíthatatlan szutyok, amit használni is nehéz, mert a menürendszer stb mind konzolport.
-
FefeeX
veterán
Tört verzió nincs is belőle, mert tudtommal 1:1ben másolhatóak, nincs rajtuk védelem sem, mivel egész másként működik a védelem konzol fronton.
Sirandrish: hírnév. Az sokkal fontosabb, mint hogy megcsinálta. Ez azt mutatja, hogy jobb mint a másik csapat, mert hamarabb megcsinálta, stb.
WonderCSabo:
-
FefeeX
veterán
válasz
muxi-muxi #35 üzenetére
Megnyugtatlak, az Xboxot nem kell FIZIKAILAG moddolni...
Játékot ha PCre ingyen töltesz és ki tudod írni, akkor elég gyöpött kell hogy légy, hogy ugyanezt ne tudd megtenni egy konzolossal... (már amelyiken ténylegesen elérhetőek jelenleg is a warez játékok)
Lagzi lajos meg nem azért van ott ahol, az hogy neked nem tetszik egy más kérdés. Elég furcsa a gondolkodásmódod, de azt látom, hogy ami nem tetszik, azt meg tudod ideologizálni. -
FefeeX
veterán
válasz
Sirandrish #28 üzenetére
Akkor nem bizonyítaná semmi azt, hogy tényleg megcsinálták...
ollie #34: ezt mondjuk kötve hiszem, hogy jóval... Nyilván, valamennyire igaz ez is. Konkrét információt meg erről nem nagyon lehet kapni. Minden esetre ha érdekelne a játék, és meglenne, akkor is szedném le hozzá a cracket, mert nem jó érzés az internetfüggőség.
Djuree: hm, valóban, nem éri meg...
MegaLOL. Az ilyen hsz-eken olyan jót szoktam mosolyogni, vannak olyan emberek, akik tényleg azt hiszik, hogy a PC-s játékokat csupán jóindulatból fejlesztik, veszteségesen... Ha nem lenne rajt minimum 400% nyereségük, hidd el már rég nem fejlesztenének PC-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest