- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaaS
addikt
-
A kizsákmányolással kapcsolatban: egy kicsit felületesen olvastam át azt a részt a hsz-edből, megesik.
A hsz egyébként arról szólt (megpróbálom mégegyszer) hogy a warez és a ki nem fizetett túlóra között nincs különbség.
Azt közülünk senki sem állította, hogy a ki nem fizetett túlóra jó. Ez soha nem is volt kérdés, te hoztad fel az egészet. Viszont talán fel sem tűnt neked, hogy ezzel a mondatoddal saját magadat minősíted, méghozzá nem éppen pozitív kontextusban.
-
TazLeacher
nagyúr
Nem akarok beszállni a vitába, mert nem vagyok normális és már rég elkapott volna az ideg, csak egy kis véleményt nyilvánítanék.
Szar lehet így leélni egy egész életed. Mármint ilyen megkeseredetted és ezzel a gondolkodásmóddal. Bizonyára "sok" örömöd lehet az életben...nem mondom hogy sajnállak, mert megérdemled, hogy így élsz, mindenesetre sajnálatra méltó vagy.
-
Rossz példát hoztál, a régi dízel autók kevésbé károsak az egészségre, mint a mai, nem kormozó dízelek.
Amúgy érdekes látni, hogy miket írsz, miután már kifogytál az érvekből.
És nézz már utána, hogy mit is jelent a kizsákmányolás, mert az nem az, hogy fizetned kell a szoftverért.
Annak meg már végképp semmi köze a témához, hogy kifizetik-e a túlóráidat, de a szoftverkiadónak van a legkevésbé.
-
Wolverine
félisten
Konzolra azért drágább egy játék, mert a megjelenésekor (és még sokáig) maga a hardver ráfizetéses; ezt a ráfizetést csökkenti a gyártó a játékok árában levő plusz díjjal
Nézz utána nyugodtan, a mostani generációból a PS3 talán éppen csak elkezdett nyereséges lenni, és a Wii volt az első, ami az lett.
Nem mellesleg a bevétel a kiadóé, aki ebből a nyereségből finanszírozza az újabb fejlesztéseket is. Azok egy része meg fog bukni és nem hoz majd hasznot, más részét elkaszálják a megjelenés előtt, és egy újabb része arra fog elmenni, hogy olyan terveket támogassanak, aminek nem volt előzménye, így bevétel sem lehetett belőle. Pl. a Blizzard a WoW nyereségéből finanszírozza a Starcraft 2-t, a Diablo 3-at, az újabb WoW-kiegészítőt, a nextgen MMO-jukat meg a névtelen 5. projektjüket is. Ezt is beleszámoltad a hagymázas rémálmaidba?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Esetleg, ha kivándorolnál mondjuk Észak -Koreába? Ott nem szívnák a véred a tőkések, igaz nem is nagyon volna mit warezolni.....
Esetleg kenyeret....
Föl kellene már fogni, hogy a kapitalista rendszer így működik. Ha valaki olyan produkcióra képes, amiért sok ember hajlandó fizetni, az gazdag lesz, aki csak olyanra, amiért csak a munkáltató, az meg szegény... -
Engem elítélsz, mert lelkiismereti alapon nem fizetek neki, de őt nem ítéled el, amiért a bőven korrekt 10%-os haszonkulcs helyett 1200%-3000%-os haszonkulccsal akarja kisajátítani a piacot.
Ugye nem tévedek, ha azt állítom, hogy nincs gazdasági végzettséged?
Elég csak utánanézni, hogy mi pénzeket centralizálnak egy népszerűbb játék eladásával.
Ezek után feltételezem, hogy csak a COD MW2-höz hasonlóan sikeres játékokat warezolod, mert ha nem, azt hívják képmutatásnak.
-
Wolverine
félisten
Jelenleg egy új PC-s játék ára Magyarországon 7-10k, ami ennél drágább, az Collector's Edition.
Amúgy hogy szabnád meg a haszonkulcsot? Hány eladott példányra vetítve legyen meg az a 10%? Egyáltalán, biztos vagy abban, hogy olcsóbb árakkal megtérülhet a pármillió dolláros fejlesztési költség?
szerk: #528: akkor is voltak vásárlók, igaz nem errefelé; és akkor a fejlesztési költség is sokkal kisebb volt, 2-3 ember csinált egy játékot - ma meg egy 30 fős csapat már kicsinek számít. Megváltozott a dolog léptéke.
-
Wolverine
félisten
Azt felejted el, hogy a fejlesztés pénzbe kerül; a terjesztés pénzbe kerül (még az elektronikus terjesztés is, bár az kevesebbe, mint a fizikai adattárolós módszer); és a marketing is pénzbe kerül. Ezeket a költségeket valakinek ki kell fizetnie, és ez a vevő dolga minden egyes terméknél, ami kapható, a krumplitól a könyveken át egészen a játékokig.
#514: a sebesség nem számít, nem csinálok olyasmit, ami igényelné a 2 MBitnél gyorsabb kapcsolatot; és a net ára önállóan megint nem lényeges, az összesített rezsi számít és az, hogy tetszik-e a hely
-
Nem, nem tudunk százezreket eljárás alá vonni, mert nincs rá pénz
Ezt mondjuk nem tudom honnan vetted, mert mindig a vesztes félnek kell kicsengetnie a perköltségeket.
Egyébként meg azért is elítélem a warezolókat, mert miattuk ki kell fizetnünk a DRM árát is, vagyis az én zsebemre is játszol.
-
BiP
nagyúr
"Akkor tessék becsukni a szemet és imádkozni, hogy sokan csengessenek lelkiismereti alapon, vagy tessék jobbat mondani."
Pont az utóbbival próbálkoznak DRM címén.
(amúgy azt egy még szarabb ötlet kapcsán írtam csak, nem azt mondtam, hogy az az üdözítő)"Nem, nem tudunk százezreket eljárás alá vonni, mert nincs rá pénz. "
Ezt nem is tagadta senki, szinte lehetetlen elkapni az egyéni warezolókat, akkora apparátust követelne, ezért próbálják csökkenteni a warezolás lehetőségét.
Most tényleg azt akarod mondani, hogy csak azért, mert nem tudnak elkapni, még lelkiismeretfurdalásod sincs vagy kicsit sem érzed, hogy nem helyes?A piac - nem piac részt már az előbb sem értettem.
szerk: "Egyébként meg azért is elítélem a warezolókat, mert miattuk ki kell fizetnünk a DRM árát is, vagyis az én zsebemre is játszol."
Igen, ugyanaz a szitu, mint a bkv-jegy esetében. A bliccelők miatti kiesést a jegyesek/bérletesek fizetik ki. Ergó nem a bkv-től lopnak, hanem az utastársaktól. -
BiP
nagyúr
Hát pedig az sem túl életképes, amit Te mondasz. Adjuk ingyen, mert úgyis ellopják - és ettől majd legális lesz (vicc). Ennél még az is jobb megoldás, hogy szemet hunynak a warez felett, de aki hajlandó betartani a törvényeket, abból meg mégiscsak jön valami pénz.
A reklámos megoldás meg azért nem jó, mert akkor meg majd jönnek azok a törések, hogy reklámot se kelljen nézni. (hiába van ingyen).
Addig, amíg nem találnak ki valami merőben új (és közben életképes) modellt, addig marad az újabb védelem->bevétel->feltörik huza-vona.Közben olvastam, hogy feltörték a Settlers7 drm-jét is, csak más módszerrel.
-
El vagy tévedve. Ha reklámokat kéne játék előtt-közben-után nézni, akkor más termékért kellene többet fizetned, így semmit sem nyernél vele.
Egyébként meg nagyon furcsa a hozzáállásod. Nem fizetsz érte, mert ingyen is megszerezheted (bár illegális), és arra hivatkozol, hogy nem akarsz mások zsebébe pénzt adni, holott ugyanezt teszed, amikor valami luxuscikket vásárolsz (cigi, alkohol, műszaki cikkek, stb. csak hogy a legkommerszebbeket említsem).
-
BiP
nagyúr
+ nemsokára jön a Natal és a Move, ezeket pedig ki akarják futtatni.
Biztos főznek már valamit a boszorkánykonyhában, de tippem szerint 2 éven belül nem nagyon lesz még a piacon újabb generációs konzol. (tehát a grafikai előnye még nagyobb lesz majd a pc-nek addigra, még mindig érdemes lesz a pc-re fejleszteni.) -
BiP
nagyúr
Szerintem akkor félreértelmezted az elvárásokat. Senki nem várja el tőled, hogy kardoskodj a multik érdekeiért. A többség szerintem azt várja el, hogy a lehető legtörvényesebben viselkedjenek az emberek, és ne az illegális warez mellett kardoskodjanak.
(warez-no warez vitába szerintem ne menjünk bele, ezerszer lefutott körök)
Meg ne legyenek irreális elvárásaid (mint pl. ingyen játék), mert csak magadat áltatod vele.
Haas leírta a receptet. Ami jó játék, azok megérdemlik, hogy megvegyed ill. Csak jó játékokat vegyél (szarral meg minek játszanál?!). -
HaaS
addikt
Tudod mi lesz abból, ha Don Quijote de la Manchát paladinná ütik? Megmondom: ollie
!
Ő egy az egyben elítél mindent, ami nem hófehér, és harcol ellene... nincs ebben semmi rossz... nem vagyunk egyforma...A lelkiismereti kérdésnek nincs értelme dologgal nem értek egyet. Szerintem pont ennek van értelme... ez lenne jó, ha működne. Nehéz lenne átitatni vele a vásárlóközönséget, de én úgy gondolom, hogy működne... lehetne divatot csinálni belőle. A lelkiismeretből. De szarul hangzik
!
Pedig tényleg lehetne "divat" a lelkiismeret, csak jó marketing kéne neki.
szerk: (#493) BiP: jaja, ebben is van sok igazság...
-
BiP
nagyúr
"Tényleg megérdemli egy közepesen szar hangú formás seggű picsa, hogy dollármilliókból úgy éljen, mint egy királynő azért, mert elénekel pár közepesen szar slágert?"
A lehetőség ott áll előtted isDe ha közepesen szar a zene, akkor miért akarod hallgatni? Ha meg nem hallgatod, hol érdekel, hogy ő sír, hogy miért nem veszed meg?
Amúgy azért él úgy, mert jut neki is. A producerei csak egy befektetésként tekintenek rá, csak hogy ők annyira gennyesre keresik magukat, hogy az énekesnek is ilyen sok jut belőle.
Hiába nem érdemli meg szerintem sem, de irigységből lopni... Na, ez új
Azt tanácsolom, hogy szard le magasról a szarul éneklő kiskirálynőket, és keress magadnak olyan kihívásokat az életben, ami Téged boldoggá tesz, és ne kelljen irigykedni másra. -
BiP
nagyúr
Mert azon kívül, hogy kapzsik, egyszerűen nem éri meg egy többmillió dollárból kifejlesztett single játékot ingyen adni. Nekünk persze jó lenne, csak azért mégse essünk túlzásokba, mert ez tényleg csak nekünk lenne jó.
Amikor már azon megy a vita, hogy legyen-e egyáltalán ingyen a demó (aminek megcsinálása extra idő/pénz, pedig van reklámértéke), szerinted mennyi esélye van, hogy a teljes single játék ingyen lesz?
Te is írod, hogy online könnyebb ellenőrizni a kalózkodást. Itt is ezt gondolták ezzel a DRMmel, és néhány hónapig még működött is (hellyel-közzel).Amúgy amiről beszélsz, azt a zeneiparban már felismerték néhányan, ott talán működőképes is, de a játékipar kicsit más, kockázatosabb és nagyobb pénz forog kockán.
(a játékok mindenhova szemetelését én is utálom. Sokszor esélytelen megtalálni az új windowsok túlbonyolított könyvtárrendszerében megtalálni és kigyomlálni bármit is. Registry-ben hasonlóképp.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- Windows 10
- Napelem
- Reklámblokkolók topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest