Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
band1103 #457 üzenetére
A GPS egyirányú kommunikáció, a gépkocsiban lévő GPS vevők nem adnak ki jeleket a műhold felé, a GPS flottakövetésnél a vevők által meghatározott pozíciót általában a GSM/GPRS/UMTS stb. hálózaton továbbítják a központ felé.[link] A GPS műholdak csak adnak, nem vesznek jelet, a vétel több szempontból is nehézségekbe ütközne műszakilag, ebbe tényleg ne menjünk itt bele.
Az általad leírt módszerhez sima internetkapcsolat elég lenne, de ezt nem vállalná senki föl a bizonytalanság miatt.
Autókra akkor lehetne analóg példát hozni, ha a kínai replikák, olyan minőségben készülnének, hogy Európában is eladhatók lennének.
Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy a fürdővízzel kiöntve a gyereket, a másolásvédelem a normál használatban akadályoz. Ha mindenképp autós területre hoznánk példát, akkor például egy állandó internetkapcsolat szükségességével forgalmazott fizetős navigációs rendszer lehetne akár példa, amit a Nokia ingyenessé is tett. Bár ez sem teljesen analóg....
Igazából akkor lenne ez a rendszer normális, ha éves szinten a használatért fizetnél csak, alkalmanként persze igen kis összeget. Tehát ha nincs net, nem használod és nem fizetsz.
Mondjuk egy 10cent/óra összeg senkit nem vágna földhöz pl....
Persze ilyen rendszerek is léteznek már gondolom. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
band1103 #457 üzenetére
Akkor min is vitázunk?
Pontosan azon, amit leírt az előző hsz-ben. Itt mindenki elismeri, hogy a rendszer nem szerencsés, kényelmetlen, és nem jó. Azonban vannak akik megértik, hogy ez egy játék, ha kell, megveszed a hibájával együtt, ha nem, nem. Vannak akik ezt nem hajlandók megérteni, és úgy állítják be ezt a dolgot, mint a személyiségi jogok korlátozása, vagy valami új, világuralomra törési kísérlelet, illetve az emberek kényszerítése akármire. Ez meg nem igaz.
Az első pillanattól kezdve ez volt az én - mint hülye barom, troll, értetlen - és még 1-2 ember problémája. philoxenia 1 mondatban leírta az egészet. Ez nem bűn, maximum hiba.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
band1103 #453 üzenetére
Nem támogatni kívánom a DRM filozófiáját, csak abban van köztünk vita, hogy ahogy látom, sokak szerint a DRM bűn, míg szerintem Talleyrand mondásával élve:" Ez több mint bűn, ez hiba." Bár, lehet, hogy nem is ő mondta.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
band1103 #452 üzenetére
Ha esetleg leírnád, hogy miért kellene GPS a szoftver működéséhez ez esetben? /Mercedes/
A nyomkövetés miatt? Az akkor lenne analóg, ha a DRM területre is vizsgálna, esetleg egy szolgáltatói lista is lenne, amikkel hajlandó működni... Amit leírtam, hogy miért nem tartom analógnak a példád:
"Akkor lenne csak jó, ha megkapnád a Merci minőségét /DRM esetében mivel nincs benne, még jobbat/ töredék áron."
arra nem válaszoltál, kikerülve más, abból a szempontból nem releváns érvet hozva föl....
Pl. Ha azt írnám:
A naplódat elzárva tartani jogos, mert csak annak mutatod meg, akinek akarod, esetleg fizet érte...
A DRM is jogos akkor, mert csak annak hozzáférhető a játék, aki fizet érte.
Ez is olyan leegyszerűsítése a dolgoknak, amiről már ki lett tárgyalva, hogy miért nem ilyen egyszerű a kérdés, a Mercis példát azért ne keverjük ide pláne, mert műszakilag nem mindegy, hogy leugrasz a falról az AC2-ben és szakad a net, ezért rosszul érsz földet, vagy a vasúti átjáróban megáll alattad a Merci,mert szakad a net...Ha van olyan legális útja a beszerzésnek, ami DRM mentes játékot eredményez, ne tartsd Magadban....
Utosó mondatodra: Másnak sem...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
band1103 #442 üzenetére
Értem amt mondasz, és teljesen jogos is, azonban van 1 dolog, amit kihagytál:
-Pistike látja, hogy megjelent az AC2 és olvas róla. Nagyon tetszett neki az első, így szeretne vele játszani. Megjelenik, de nincs fent a torrent oldalaon se ma, se holnap, se jövő héten. Utána kérdez, hogy miért nem, erre kiderül, hogy azért, mert nem sikerült feltörni. Kiderül, hogy ezt meg kell venni eredetibe. Hiddd el sokan voltak így.
-A másik: mivel a játékot regelni kell, így lényegében - amíg egy játék van még nem, de amikor már lesz 10-20 ilyen DRM-es játék akkor - megszűnik a használt játék kereskedelem. Ugyanis vagy egybe, vagy sehogy sem adod el. Ezzel (szerintem) szintén elég komoly profitra lehet szert tenni.
Egymás között szólva engem a 2. pont sokkal jobban zavar. Azoonban amikor megveszek egy ilyen játékot (pl. steam), nagyon meggondolom, és tisztában vagyok azzal, hogy ezt úgymond "örök életre" veszem.
Értem én a gondolkodás módod, illetve ahogy a gyártó szemszögét nézed, de az éremnek két oldala van. És ha ez a rendszer rohamosan terjedne, hidd el, hosszú távon (nekik) kifizetődőbb lenne. Ha holnaptól minden játék ilyen lenne akkor egyszerűen elfogadnák ezt az emberek ugyan úgy, ahogy elfogadták a STEAM-et, vagy, hogy Mo-n nincs LIVE.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
band1103 #442 üzenetére
Tehát nem veszed meg, mert nincs neted, de letöltöd?
Vagy megveszed másoltan és még támogatod is pénzzel a törvénytelenül hozzájutott másik felhasználót? Így már gyakorlatilag orgazda is vagy.....
A DRM ratyi valóban, de nem a szándékkal van a baj, hanem a kivitelezéssel.
Az előzőekben felhozott autós példád nem analóg a DRM-mel. Akkor lenne csak jó, ha megkapnád a Merci minőségét /DRM esetében mivel nincs benne, még jobbat/ töredék áron. Esetleg egy Mercedes által forgalmazott naptárra mondjuk, ami 30€ lenne, kínai másolatban meg 10$ , igaz lenne a példa. Bár a gyártás költségei még így is aránytalanul nagyobbak a másoltnál, mint egy szoftvermásolat esetében.....
-
BiP
nagyúr
válasz
band1103 #415 üzenetére
Ha az Ubi azt mondja, hogy hardverkövetelmény, akkor az biza hardverkövetelmény, ha fejreállsz, akkor is. (nekem sem tetszik, de ez van)
Azért írtam videokártyás példát, hogy érthető legyen. Ha úgy írják meg, hogy a teljes élményhez dx11-es kártya kell, és mondjuk DX10 a minimum hardverkövetelmény, akkor nem fog menni egy radeon7500-on. Ha pedig úgy írják meg, hogy a single-höz is kell net, akkor az is hardverkövetelmény. (igen, maga a játékot meg lehet írni anélkül is, de nem így tették. Meg magát a játékot meg lehet írni dx9-re vagy dx8-ra is, hogy jól nézzen ki, de nem így tették.)Majdnem minden játéknál azon sír mindenki a fórumban, hogy 'miért nincs multi'+'miért szar a multi', ezekhez ugye jó net kell, most meg azt olvasom, hogy nincs mindenkinek net. Ki érti ezt?! Amúgy meg akinél nincs normális elérhető net, az minek veszi meg ezt a játékot?! Ha meg megvette, akkor ez a hír pont nekik szól
Tudom, ez kiszúrás azokkal, akiknek nincs állandó netjük,és emiatt csak később tudnak játszani a játékkal (amíg kijönnek az ilyen hírek, mint ez). Nekem meg nincs Ati5870-esem, így nem tudok fullHD Dx11-ben játszani, na bumm
Ezzel a hosszú rizsával csak arra akartam utalni, hogy el kell fogadni, hogy a kiadó kitalál valamit, az egyéni vásárló meg alkalmazkodik, és dönt, hogy ilyen feltételek mellett hajlandó-e megvenni vagy nem. Nem kötelező. (azt pedig felejtsük el, hogy a játék az jár). A kiadó meg mérlegeli majd, hogy ennyi vásárló elvesztése mennyit ér meg neki. Ha ez nagyon nem tetszik az embereknek, és kerülik a játékot, akkor majd kikerül a DRM.
Tejes példa: Ha ez lenne a tejjel, átszokok egy másik márkára vagy a kakaóra. Ha annyira elfogadhatatlanok a feltételek, a piac kilöki magából az ilyen megoldásokat.
Itt is ha annyira kényelmetlen a DRM, akkor meg fog bukni. De ha az emberek együtt tudnak élni vele, akkor el kell fogadni, ha tetszik, ha nem. (nekem speciel nem tetszik) -
TazLeacher
nagyúr
válasz
band1103 #424 üzenetére
Jó mesterem voltál...a legjobbaktól tanulhat itt az ember!
Szerk.:
És áldozok majd neked, ó, a csusztatásmentes példahozatal nagy istene!Szerk.2..
Ez a hsz-ed kimeríti az aláírásomat...most tettem be, de gyorsan találtam rá megfelelő példát. Ha ésszel nem megy, megy majd sértéssel. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
band1103 #421 üzenetére
Bocs, ezek szerint akkor a példa többi része nem csúsztatás. Tehát ma a világon lévő "tejfogyasztó" emberek száma hozzávetőleg megegyezik az AC2-es játékosok számával? Kicsit erős volt a csúsztatás...de javíts ki ha tévedek.
És ezek után belekötsz abba, hogy mindenkinek van telefonja. Ez már így eléggé a vicc kategórája, nem gondolod?
Vagy akkor csak az alap példa volt egy nem kicsit csúsztatás...szerintem az UBI örülne neki a legjobbam, ha a játékuk fogyását a tejfogyáshoz lehetne hasonlítani ahogy te tetted.
És ha a példádnál maradunk, akkor ugye ott ahol probléma a telefon megvétel, akkor nagy valószínűséggel nincs is igény a tejivásra. (Hogy szó szorosan értsd: ahol komoly probléma az internet, ott nagy valószínűséggel nem az a legnagyobb gond, hogy a 200K-s gépen 10K-s AC2-t hogy fog játszani szegény gyerek).
Az hogy tejfogyás és a telefon lett a példa alapja, sajnálom, egyik hülyeséget sem én találtam ki...
-
Aerokh
csendes tag
válasz
band1103 #367 üzenetére
Erre tessék.
Csak azért nem linkeltem egyből, nehogy gond legyen belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Macrodroid
- Filmvilág
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest