- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
A másolásvédelmet értettem a szándékon ez esetben.
Igazából a jog mindig gyengébbnek bizonyult hosszútávon, mint a piaci érdek.Szvsz. Ha emiatt jelentős mennyiségű vásárlót veszítenek, az a vezetés hibája lesz, ami előbb-utóbb kihat a pozíciójukra is. Tehát vagy másféle másolásvédelemre térnek át, vagy buknak. Vagy marad az exkluzivitás, mint érték, " DRM-es játékkal játszom " pólókban flangáló plázacicák tűnnek fel a bevásárlóközpontokban az iPhonosok helyett pl....
Mindezt mondom úgy, hogy épp most szívtam a DRM miatt, ráadásul sokkal régebbi verzóról van szó, itt még nem kell internetkapcsolat, legalábbis a CD-n internettel kapcsolatban csak a "problémamegoldás miatti kiadóhoz fordulásh" mint ok szerepel, ha jól olvastam....
Számomra a tanulság, az, hogy nem veszek az Ubitól játékot mostanában.... Van sok más jó játék is, játszom azokkal. -
TazLeacher
nagyúr
Miért? Miért kellene elfogadni? Mi kötelezne erre bárkit is?
Ezt most komolyan kérdezed? Nem muszáj elfogadni, de egy értelmes ember általában elfogadja azokat a dolgokat, amik nyilvánvalók.
Ő azt írta. hogy el kell fogadni, hogy ők csinálták a játékot, és olyanra, amilyenre ők gondolták. Neked melyikkel van a bajod, vagy melyik az a része a mondatnak, amin tudsz változtatni?
Ha képességeid lehetővé teszik, hogy változtass azon, hogy:
A. Nem ők csinálták a játékot
B. Nem olyanra csinálták, amilyenre akarták......akkor mutass valamit. Egyéb helyzetben, ha változtatni nem tudsz rajta, akkor el kell fogadnod, mert ezeket a magyarban úgy hívják hogy tények.
mintha az önérdek valamiféle minden egyéb szempont felett álló dolog lenne
Ami szintén nyilvánvaló, hogy ennek az ellenkezője sem igaz, hogy a közérdek minden esetben az egyén érdeke felett áll. Pedig itt nagyából már ebbe az irányba megy el a vita... -
TazLeacher
nagyúr
Ja, bocs, az lemaradt, hogy senki sem mondta, hogy techinkai szükségszerűség. Úgy, ahogy a autódon sem szükségszerű a zár, mégis van rajta. Miért? Mert meg szeretnéd védeni ami a tied. És ha azt valakinek bérbe adod, ha tetszik neki, ha nem az a zár ott marad, mert a Te tulajdonod, bár ő használja, de attól szeretnéd megvédeni a tulajdonodat. Sokkal egyszerűbb lenne neki használni, ha nem lenne rajta zár, mert nem kellene azzal bíbelődni, meg nem kellen a kulcsot hurcibálni. Pedig ő is fizet érte, mégis le van sz@rva a véleménye, mert a Te autód, a Te pénzedből, és ha ellopja valaki, téged ér kár. Sőt, ha az autóban GPS követő van, az is benne marad.
-
TazLeacher
nagyúr
Csak a DRM a játék része. Úgy, ahogy nem tudod megvenni a játékot a 2. pálya nélkül, úgy DRM nélkül sem, illetve a játék "felhasználásának" feltétele.
Szerk.: és most ide lehet írni, hogy de menne e nélkül is, meg hogy nem szolgálja a a játékos javát...és bla-bla. Csak ez nem változtat a tényeken. Benne van. Ha kell, ezzel együtt megveszed, ha nem, akkor nem.
A legtöbb játékos nem akar játékot venni, de ha vesz is, akkor lesz@rná a DRM-et, ha fele ennyibe kerülne. Forcsa dolgok ezek, nem? Ha kint lenne a polcon, hogy AC2 DRM-el 3K, DRM nélkül 8K, szerinted melyik fogyna jobban?
A játékosok véleménye ebből a szempontból pont lényegtelen, és ez az amit megint sokan nem értenek meg. A felháborodottak 99%-a sose venné meg a játékot, se így, se úgy. Aki megvette, az meg nem panaszkodik. Vagyis aki megvette (volna) nem panaszkodik, akit meg nem érdekel a játék, az meg panaszkodik. Vajon a kiadónak melyik vélemény a fontosabb?
-
Morden24
nagyúr
Nem nagyon látok bele a dologba, mivel nincsen AC2-őm, de én úgy vettem észre (más topikokban is), hogy akik megvették, azok nem nagyon érzik úgy, hogy szopatva vannak. Volt egy laza duzzogás a kezdeti probléma miatt, kb. annyira, mint amennyire patch meg akadozó ati/nvidia driver miatt szokott lenni.
Én azt látom, hogy olyan emberek érzik azt, hogy hihetetlenül szopatják őket, akik iszonyatosan de nem is használják a rendszert, mert elméleti szinten elítélték. Ami persze így rendben is lenne, csak közben a gyakorlat mást mutat. -
FefeeX
veterán
"Az meg nem kockazat, hanem tuti pluszkiadas volt, hogy ki kellett fejleszteni a DRM-et meg felepiteni hozza az infrastrukurat"
ez is egy kockázat. Befektetés vs. megtérülés. Megtérül-e a befektetett pénz, azon felül, hogy ez az egész a játék enélkül produkált (feltételes) bevételeire is milyen hatással lesz. -
hommeros
őstag
Igen, hasonló példát írtam én is feljebb, csak Leonadro da Vinci-vel. Viszont, ahogy Morden 24 is írta a letöltők esetében, van rá alkalmuk, hogy megtegyék, akkor miért ne tennék meg? Gondolok itt arra, ha egy kortárt művész kérhet a műveiért ellenszolgáltatást, miért ne tenné?
Igaz, láttam olyan művészt, aki maga osztotta meg műveit az interneten. Nem semmi!
-
Khelben
nagyúr
Oké, de szerintem továbbra is hülyeség az, hogy nem a szerző dönti el, hogy mi lesz a művével. Ez olyan alapvető jog a szememben, mint bármi más fizikai tárgyhoz való jog, amit csinálok. Semmi különbséget nem tudok felfedezni a fizikai és a szellemi termék között ebből a szempontból.
-
Morden24
nagyúr
Thx, majd elolvasom.
HaaS: nekem is az az érzésem, hogy keveset nézel ki az emberekből...
Ezt nem kell megérzés alapon megítélned, konkrétan kijelentem, hogy igen, roppant keveset ebben a témában. És ez nem azért van, mert hülyéknek vagy gonoszaknak tartom őket, még mielőtt valaki félreért.
-
Morden24
nagyúr
Nem egészen értem, hogy "mások" miért akarnak hozzáférni a tárolóhelységhez (tartalomhoz), amihez nekik nincsen kulcsuk (joguk).
Illetve értem, de azt már nem, hogy miért kéne ezért nekem engedményt adnom az ő irányukba?
A helyzet az, hogy ha az UBI egy társasház, az Assassin's Creed 2 meg egy közös tárolóhely, akkor aki nem fizetett a közös tárolóhelyért (ami fizetésért cserébe kap kulcsot hozzá), az húzzon más tárolóhelyre, vagy akárhová.
-
Morden24
nagyúr
Egyebkent ha en lennek a vilag kiralya, akkor holnaptol lehetne valasztani, hogy masolasvedelem vagy szerzoi jogi vedelem - de a ketto egyutt semmikeppen sem.
Ez egyébként állati jó felvetés szerintem, cak az a probléma, hogy a magántulajdon jogi oltalma ellenére én azért nem szívesen szabadulnék meg a lakásom ajtaján a zártól.
Egyébként a jogi oltalom hiánya abszurddá tenné a másolásvédelem létét, tehát ha választani kell a kettő közül, én az előbbire voksolnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Táp ventilátor csere
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Crypto Trade
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest