- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
the_blu36
tag
Írja, hogy vadiúj, de
Megtrollkodom kicsit, ennyiért kizárt, hogy minden rendben legyen vele (ide gondoltam az előéletet) vagy a hirdetővel.
*szerk.: személyes átvétel érdekes lehet, ilyen ócó és jó ajánlatoknál mindig tartok tőle, hogy egy fekete merci csomagtartójában fogja végezni a fél vesém (előítélet
)
-
Dany007
veterán
Azért remélem...
Bár manapság amúgyis kevés az időm.
Egyébként nem teljesen értettem a tag munkára szánt VGA szövegét, illetve hogy nem lehet ennyiért ilyet kapni (linkeltek külföldit 73-75 dollárért amúgy).
No de az, hogy a hsz-ben leírja, hogy 7 éve vette 10 ezerért(!) és most 30-ért adja, mert hogy volt infláció...Na ez verte ki azt a biztosítékot nálam.
-
-
asynur
tag
Köszönöm, ez végre korrekt válasz volt.
Viszont akkor a windowsnak elég az a 4 MB dedikált, ami engem kicsit meglep, de pozitív értelemben.És valóban elírtam még egy dolgot a felbontás csak 1024x768 ez viszont 32 biten megy. Ha privátban jelzi valaki hibákat kicsit előbb is javíthattam volna kár, hogy erre nem volt fáradtság senki részéről ha már észre lett véve…
Természetesen nem bírtam ki, hogy ne rakjam be megint az egyik gépbe, az aerot- és egyebeket megnézni, az „aeros skin” megy de maga az aero nem, youtubos videókat viszont eldöcögnek szép 240p-s minőségben
-
asynur
tag
Erről valami dokumentációt/forrást is légy szíves mert akárhogy keresem az ellenkezőjét találom annak amit állítasz pl.:
„PCI provides separate memory and I/O port address spaces for the x86 processor family, 64 and 32 bits, respectively. Addresses in these address spaces are assigned by software. „
„In a typical system, the firmware (or operating system) queries all PCI buses at startup time (via PCI Configuration Space) to find out what devices are present and what system resources (memory space, I/O space, interrupt lines, etc.) each needs. It then allocates the resources and tells each device what its allocation is.”Ugyan nem vagyok topon architektúrákat illetően és a szakmai angolban is lehetnek hiányosságaim de nekem ebből az jön le, hogy a pci busz"on/ról" nyugodtan címezgethető a memória, amit aztán akár a gpu is használhat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Conventional_PCI
http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_memory_access -
asynur
tag
Nem tudom mikor lesz időm ismét összerakni vagy betenni a kártyát egy másik gépbe, most hirtelen egy integrált videókártyával „szerelt” gépen nézegettem a memória használatot ha lehet hinni a gpu-z nek min 8 mb ot használt (szóval ennyi erővel akkor akár elég is lehetne a 4? ).
Javítsatok ki ha tévedek, de tudtommal a windows 7 képes a rendszermemória dinamikus kezelésére amiből éppenséggel a gpu is kaphat anélkül, hogy bármit is kéne a biosban ügyeskedni.
Szóval továbbra sem értem mi a gond, lehet gúnyolódni az ember háta mögött, de célravezetőbb a normális válasz abból akár tanulni is lehetne. -
asynur
tag
Üdv!
Ennek ugyebár én vagyok a hirdetője
( http://hardverapro.hu/apro/ati_3d_rage_ii_dvd_pci ) szívesen tanulok, szóval kérdezek:
Miért nem hihető, hogy viszi a win7-et ráadásul aeroval is? (csak amiatt az apróság miatt, hogy 19. évében jár ?)
Mi azzal a probléma, hogy a windows 7 hez 4 mb-nál több „vram” szükséges ?
Amúgy nem kellett semmit külön beállítani...Mellesleg tőlem nem kérdeztél semmit, nem bánom sőt meg szoktam köszönni, hogyha valaki kijavít ha hűlyeséget írok, de nehéz ha nem tudok róla...
Hétvégén, „játszogattam” egy szintén általam meghirdetett korosodó alaplappal 1 ghz-s celeron procival és 256mb(!!) sd rammal, ugyan itt hamar leszedtem az aero-t: -
-
josik
aktív tag
Az olx sajnos tele van ilyenekkel. Nemrég videokártyát kerestem. Megnéztem ott is. A ph- ról vettem.. A személyes átvétel nem is volt kérdéses.. Az olx- en az ősszel volt szintén "kellemes" élményem. Egy Q6600- as procit kerestem. Emberi áron. Leveleztem az eladóval, a válaszai igen nagy késésekkel jöttek. Majd benyögte, hogy már rég elkelt.. Ha keresek valamit, csak PH!, város+ 10 km, személyesen megyek érte. Ha az eladó nem ér rá, csak posta akkor tárgytalan.
-
oriic
HÁZIGAZDA
AZ a gond, hogy józan paraszti ésszel rá kellene jönnie az embernek, hogy ezek a hirdetések átverések. És azzal sem lehet jönni, hogy nagyon kell a pénz. Nekem is volt olyan cuccom, amit mélyen az piaci ár alatt adtam el, mert nagyon kellett a pénz, de nem irreálisan olcsón. Ezeknél a termékeknél meg látni lehet az átverést. Egy konzol kerül 110-130k magyar forintba. Ha valaki ezt el akarja adni, mert mondjuk kell neki nagyon pénz, akkor nem fogja 50-60-70-ért feltenni, amikor percek alatt elviszi bárki mondjuk 80-90, sőt akár 100-ért is... Ennyire buták vagyunk?
-
-
-
-
-
-
seniman
veterán
Még talán én linkeltem be.Egy devecseri Lancia Phaedra volt,lomis tulajjal.
Arra felé nem a helyesírás a mérvadó,hanem hogy mit vonz a mágnes,meg mennyi a réz kilója
(#5493) TaaT
Milyen jó,hogy nincs már iskolához kötve,ugye?
Az utakon meg hemzsegnek az analfabéták,akik egy táblát sem tudnak kibetűzni
(#5495) Met
Meg van neki
Sűrűn b*szogatják őket Ausztriában,egy kilométerig se jutna jogsi nélkül.Amelyiknek meg nincs,annak van sofőrje.
-
-
törölt tag
Volt egy szekrényre való ilyen cuccom anno, száz floppy meghajtó, 40 régi pár gigás vinyó, vagy 30 alaplap s370, de volt socket7 is stb. Egy szatyor SD ram, EDO ram. Cuccok fele nem működött mondjuk, de azért jó pár gépet összepakoltam belőlük, csak úgy. Aztán mind kidobáltam, egyszerűen lehetetlen eladni, használni meg már semmire se lehetett őket. Pontosabban MÉH telepre kerültek.
Kukákból, meg lomizásokból szedtem össze őket még anno mikor nagy kincskereső voltam.De azért egy-két jobb gépet megtartottam belőlük. 1 Gigás P3, 768MB SD133 stb. Akkoriban ezekkel még el lehetett lenni, olyanok voltak mint ma egy PentiumD-s cucc. Szóval kukára való, de azért még használható is.
Csak aztán azok állásukba szarrá mentek, így végül mindent kihajítottam. Meg kinőttem a gyűjtögetősdiből is. -
Dany007
veterán
Bizony ez is benne lehet a pakliban...
De most őszintén ki a f..om engedne be egy ilyen élőlényt a lakásába? :S Az ilyen kb tényleg csak hólapátolásra jó. És próbálom levetkőzni az előítéleteimet, de elég nehéz...szerk.: esetleg egy kellően nagy cégnél kellő felügyelet mellett valamit eldolgozhatna... aztán majd elválik milyen is valójában. De ennyi a max.
-
ViZion
félisten
Én meg azt mondom, hogy szériánként más és más.
Asrock nagyon jó. Meg is lepődtem, h AM3+ topikban szidják. Mert azok bizony nem jók. Spórolósak alkatrésszel. Viszont Intel vonalon nagyon jók az alsó árszegmensben. Gigabyte AM2, AM2+ nagyon jók. AM3 után már csak a csúcs a jó, olcsóbbak nem. Asus azért hozza a maga jó formáját, némi felárral. És meg kell szokni, hogy valami retardált kisgyerek határozza meg a színeket... Nevetséges.
Ha alaplapot gyártanék, akkor lenne 4-5 alap szín (ebben MSI a jó, szépek a lapjaik, viszont olcsó MSI lapok szarok, legtöbb baj van ezekkel sztem...). Piros, fekete, fehér, kék, csárga, zöld. Erre asus kitalálta a rondaarany, meg hasonlók...VGA megint más tészta, Giga szeret kísérletezni, nem mindig jön be. Palit ócó azt kollégám beszívta, de a jobbik verzió folyamatosan jól végez mindenhol. XFX szimpatikus, prémium márka, de VGA-ban nem dícsérték meg... persze ez is szériák szerint változó. Jól tettem, h nem roohantam 970-et venni, kell pár hónap, mire kiderül, hogy mi a jó. Legalább az ára is esik kicsit.
Legközelegg már tudatosabban kell vásároljak, olyan deszkát, ami vizezhető. Nem ócó, de sokat bír legalább. Szemeztem a Maximus VII-vel, de feladtam, marad az AMD, amíg valami normális DDR4-re nem tudok váltani. Most nem érdemes még szerintem.
-
seniman
veterán
Passz,nem tudom,hogy külső linket lehet e hirdetni.De volt már ilyen többször is.Ráadásul a kolléga abban a hitben van,ha a licit nem lesz elég sikeres,akkor megmarad a portéka.Aztán felvilágosítottam,mivel minimálár nincs,köteles odaadni a legnagyobb licitet tevőnek.
(#4739) TaaT
Ez tény
Gondolom azért is hirdeti ott,mert az itteni gépek közt nem nagyon tudna labdába rúgni.Rájönne hamar mit neveznek itt "csúcsgépnek".Azt az egyet becsülöm benne,hogy nem írta oda hogy gémer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest