- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #107504 üzenetére
Nem csak nálad
Mindig vicces
-
Alusky
senior tag
válasz
fatpingvin #107141 üzenetére
Ezt már szeretem.
Pont mint én, mikor letöltés után kinyomom a seedet egyből és addig is le van korlátozva 10 KB/s-ra.
-
Alusky
senior tag
válasz
fatpingvin #107139 üzenetére
Elveszed az előfizetőt tőlük azért balhéznak, szerintem a legtöbb szerződésben van is ilyen, hogy szomszédhoz megosztani tilos a szolgáltatást. Ez kb. mint a közösen használt Netflix fiókok. Akkor az utcában 50 ház/50 előfizető helyett elég lenne 25, mert mindenki osztaná a mellette lévőnek is, ezt érthető akadályozni akarják.
Könnyű megkerülni, ha ért hozzá az ember, de az átlagjóska mikor bedugja a saját routerét helyette vagy a szolgáltatósba dugja be a másodikat azt egyszerű érzékelni és lenyomni a netet. Annál jobban meg nem ért hozzá az emberek 95%-a, úgyhogy fel is adják.Még innen linkeltem hozzá tesztet PH-ról melyik kütyüt vegyék amivel tudják a jelet erősíteni, de végül nem vettek, nem is tudom mi lett végül nekik, mert nem nagyon beszéltünk róla.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #106696 üzenetére
Ezredjére újfent: lehet kopás, hiány, törés, liter kv a gépen. De azt eladás előtt közölje az eladó.
Aztán majd eldönti mindenki jó az úgy neki vagy sem. De mások helyett senki se mondja meg, hogy neki mi fér bele meg hogyan abból, amit nem mutat meg.
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #106696 üzenetére
Minden kezelhető a helyén, megfelelő árral, ha tudsz róla. De itt pont a nem szerepelt a fotón kategória.
Én is fotózok minden hibát, ne utólag derüljön ki! Aztán a döntés már a vevőé, hogy az, annyiért belefér-e. De először tudjon róla... -
envagyok
veterán
válasz
fatpingvin #106494 üzenetére
Ha egyre gondolunk, ő amolyan kukabúvár, aztán olcsón meghirdeti, fogd és vidd.
De ne kérdezz
Vettem tőle múltkor Raspberry pi-ket, így utólag nem is tudom miért
Nagyon gyász állapotban jöttek, szóval sok jóra ne számíts.
Van még egy hirdető, aki hozzá hasonlóan szeméttelepeken szedi össze a feltámadásra váró cuccok közül az esélyesen eladhatóakat tipikusan olyan dumával, hogy működő gépből, stb., de persze garancia az semmi nincs, öreg cuccok, minden a te felelősséged.
Sose értettem ezt.
Ha már egyszer összetúrja ingyen vagy apróért a cuccokat, akkor már tesztelje. Ha erre is lusta, akkor írja le, és adjon rá x idő próbagarit, ne még neki álljon feljebb -
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #106501 üzenetére
Néha én is kénytelen vagyok olyasmit hirdetni, amihez nem értek, pl. Maruyama telepíthető permetező.
De ilyenkor vagy keresek valakit aki átnézi, megmutatja, le is videózom, hogy mit, hogyan is működik... aztán hirdetem.
Vagy felrakom úgy, hogy ez van, ennyiért, nem tudok róla semmit, ha ki tudod próbálni nálam és tetszik, akkor vihető.De a kuka eladóval tényleg nem lehet mit csinálni...
-
válasz
Egy csomóan mondják, hogy azért nem akarnak hirdetni, mert ha kérdez valamit az érdeklődő, nem tudja.
És? Akkor megmondod, hogy nem tudod"nem fogok már vele több kört futni hogy nála hagyhassam a pénzemet. "
Sztem sokan hirdetnek halott UPS@koby11h : Ha archiválod, akkor is jönnek hülyék, hogy a 3 éves hirdetés hátha aktuális
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #106496 üzenetére
Akkor ott fejben ennyire telik...
Kívánok neki olyan vevőt, aki odamegy és információ hiányában elkezdi nézegetni, felleltározni, majd utána néz a telefonján mindegyik darabnak. Kiveszi az akkukat és terheléssel kiméri, esetleg ki is próbálja az ígéretesebb darabokat... majd 1-2 óra után elkezd a "feléből mennyit engedsz" alapon alkudozni... -
BiP
nagyúr
válasz
fatpingvin #106496 üzenetére
De ha meg bedobod neki ugyanezt, hogy ha nem tudja, akkor bátran válaszolja azt, hogy nem tudja,
akkor a félénk szótlanből előjönne egyből az oroszlán belőle, és kiakadna. -
koby11h
őstag
válasz
Nem eladni akarja, csak dicsekszik, hogy neki van ilyen is
Szerk: én azon szoktam megakadni kicsit, hogy nem jegelnek vagy archiválnak... mi a jó abban, hogy még x embernek megírja, hogy bocs, már elkelt...
-
válasz
fatpingvin #106253 üzenetére
Hajrá
-
válasz
fatpingvin #106250 üzenetére
Mondjuk egy Lenovo P5* vagy Döll Präcision mobie workstation lapon lehet elég PCIE neked?
Bár annak az árából már sok mindent kapsz -
imre.tabajdi
csendes tag
válasz
fatpingvin #106211 üzenetére
Nem is tudtam, hogy azok ellen működik
-
válasz
fatpingvin #106233 üzenetére
De egy otthoni routernek miért nagyon kellene kicsi lap? Még ha cipelni akarod
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #106239 üzenetére
Teljesitmenyben valszeg igen, viszont legalabb biztos, hogy kb az idok vegezeteig kiszolgal.
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #106237 üzenetére
Ha drága, meg ne vedd, újonnan, gyártótól is £199 az alap 11.gen intel i5 deszka: [link]
(Mondjuk most pont megint elkapkodták, de most nem ez a lényeg.) -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #106235 üzenetére
Ha jól tévedek, teljes terhelésen maximum 20W körül, üresjáratban meg talán valami 5W lehet. Teljes rendszer esetén ez, plusz memória, ssd, tehát összesen mennyi lehet, 10-30W között? u-s proci van benne, tehát alacsony fogyasztású cucc, és gyárilag támogatott, hogy laposon kívül menjen, plusz elég jó barátságot ápol a linuxal is.
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #106233 üzenetére
Néha van ebay-en használt első generációs (10.gen) i5 frame.work alaplap bagóért. Érdemes lehet megnézni, nagyon jó vétel, és van hozzá 3d nyomtatós ház modell ingyért, ami hivatalos és elég fasza.
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #106211 üzenetére
Nem írta specifikusan, hogy ki a vevőjelölt.
-
válasz
fatpingvin #106185 üzenetére
@KROK640 : Igen, ez teljesen általános volt... De a devizás megmentés is érdekes volt
@F.E.K.: Nekem eddig a fb. hasznosabb volt, mint a Linkedin
-
F.E.K..
senior tag
válasz
fatpingvin #106184 üzenetére
"
a facebook, linkedin nem használata mint széllel szemben hugyozás kérdésre... felfoghatod egy szűrőnek is: olyan hely ami neked kell az nem ott fog alkalmazottat keresni.
"Azért no... Linkedin az álláskeresésről/szakmai kapcsolatok építéséről (meg a fejvadászok üzeneteiről nagyrészt
) szól.
A Facebook eleve más céllal jött létre, és most se azonos a célja a Linkedin-el...
-
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #106187 üzenetére
hehe ez jó. Néha meg kell regulázni a tanárokat.
Nekem is megvolt a magam módszere#106184 fatpingvin : erre majd még reagálni akarok
-
fatpingvin
addikt
válasz
fatpingvin #106185 üzenetére
erről jut eszembe egy szerintem vicces sztori:
házi feladatot viszont a laborjegyzőkönyveket leszámítva gyakorlatilag egyáltalán nem írtam.
talán 10.ben volt hogy kéttannyelvűs csoportként az angol a matekkal volt bonta kezdő-haladó csoportra, viszonylag nagy volt az átfedés a kettő között de akkor én még pont nem estem bele ebbe: jó voltam matekból de angolból nem, így a kezdő csoportban voltam. a kezdő csoport matektanára egy elég érdekes nő volt, nagyjából egy óvónő stílusában kommunikált és az volt a fixációja hogy minél több időt elvegyen a diákok életéből, legalábbis az hogy a félévi értékelés kb kétharmadát a házi feladatok tették ki nehéz másra következtetni. ez azért is volt kifejezetten idegesítő mert az ellenőrzés elvitte minden óra jelentős részét, így igen lassan haladtunk, utólag visszatekintve látom hogy oktatásmódszertani szempontból is mennyire primitív és kontraproduktív gyakorlat ez. nade a lényeg:
jónéhány órán elhangzott az a beszélgetés hogy:
"fatpingvin, ma akkor írtál házi feladatot?"
"nem, most sem, de így óra alatt szívesen levezetem a táblán az egészet."
"háát az úgy nem jóóó, akkor ez sajnooos elégtelen" (és látszott rajta hogy ez tényleg frusztrálja, csak nem jut el a logikai lánc következő eleméig)
szóval így voltam kb stabil 3as félévkor matekból, viszont ez a végtelenül gyökér működés egy ponton kezdett az agyamra menni, úgyhogy az egyik napon gondoltam egy merészet és változtattam a forgatókönyvön:
"igen tanárnő, megvan. felírhatom a táblára ellenőrzésként az egészet?"
ennek a kdves tanerőnk rendkívüli módon megörült, persze, írjam.
kiballagok a táblához, kezemben a füzetem benne az előző óra végén felkörmölt elég sok feladattal. elkezdem írni a táblára a feladatokat és a megoldások levezetéseit, tartom azt a tempót az egészben ami egy füzetből másolásnál elvárható. végére érek, teleírtam a tábla háromnegyedét, ellenőrizzük.
nagyon jó, majdnem hibátlan csak az utolsó előtti feladatnál volt egy elszámolás, tanárnő nagyon örült dejó fatpingvin mégis hajlandó házit írni... ezen a ponton már alig bírtam visszatartani a röhögést úgyhogy lelőttem a poént:
"most látom tényleg, elnézést, valóban elszámoltam, előfordul ha az ember fejben számol miközben megoldja a feladatot" és bemutattam a tanárnőnek a füzetemet amiben akkurátusan le volt írva az összes feladat... de csak a feladatok, egy sem volt megoldva. mindent realtime számoltam a táblánál.
drága tanárnő egy igen nehezen értelmezhető arckifejezést vett fel, én meg gondoltam ütöm tovább ezt a vasat, mit veszíthet az ember gyereke: "ennek fényében kifejezetten örülnék neki ha nem azért lenne lehúzva az értékelésem mert nem szándékozom a tanórán kívül is ilyen agyatlan rutinfeladatok megoldásával tölteni a szabadidőmet".
érdekes módon nem lett nagy visszhangja, viszont a "felírjam a táblára" varázsszónak új ereje lett és inenntől fogva ezzel gyakorlatilag kiváltottam a házi feladatot. még akkor is ha nem én írtam fel a tábláravisszatekintve ez szerintem egy tizedikes kölyöktől egész szép eredmény. fél évig tartott, utána átkerültem a haladó csoportba ahol a matektanárnőnk ennél sokkal stabilabb volt de ő legalább nem feszült rá az ilyen hülyeségekre, ha nem írtál házit te bajod, az neked lehetőség gyakorolni.
-
válasz
fatpingvin #106143 üzenetére
@Astroboy : Persze, AI-t. Ezt elolvassa, és elszabadul a Skynet
-
Alusky
senior tag
válasz
fatpingvin #106045 üzenetére
LoL, mi ez gazdagsági felmérő.
-14-16 hónap a KP, ha nem húzok nadrágszíjat, ha igen 2 év.
-nem vagyok turista kaliber, sehol nem jártam
-van, de inkább második otthonnak mondanám mikor tele a ... az emberekkel elvonulok, az pedig sokszor van
-nem kevés hektárnyi terület ami van, ezek mostra vannak szintén elvonulásra, meg egyrészt bevétel is (támogatás, termény eladás), de öregkorra eladható nagy része mint nyugdíjA resource drain pedig jó, abból élek.
Nem kevés fővárosi vesz a nyaralója mellé gazdasági területeket hogy az majd milyen jó lesz, vagy présházat vesz amit lakhatóra épülni csak szőlővel együtt lehet, majd visszamegy a főfaluba, mert az élete ott van, meg a megélhetés is ott jobb, (90%-uk sose költözik le vidékre), aztán néz bután, hogy a vidéki területe nem gondozta önmagát. Jó biznisz, mert többlábas megélhetés, ha valaki feladja, mindig van több a helyére, felső tízezer is mindig lesz, kp mellé ad terméket is, ami bekerített ott a kutyáimat is el tudom engedni, nincs idióta főnök, nincsenek idióta reggeli rádiós műsort bt hangszóróból torzítva ordíttató vadbarom munkatársak. Viszont a karbantartott területek értékéhez és az olykor elég szar/nehéz elvégzett munkához mérten nem fizet jól, de azért meg lehet élni belőle. Nekem igazából a leglényegesebb része, hogy rugalmas és egyedül vagyok, ha feleennyit fizetne is ezt csinálnám.
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #106037 üzenetére
Siman lehet, hogy egyszeruen annyi a valasz a kulonbozo tapasztalatra, hogy en utoljara 2007-ben csinaltam ilyet, es bar mar akkor is hatalmas problemak voltak, a mostani allapotokhoz kepest akkor azert meg joval ertelmesebb, magasabb minosegu volt az oktatas. Az alapjan, amit tanar ismerosoktol hallok... Nem lep meg, amit mondasz.
-
válasz
fatpingvin #106037 üzenetére
A szülőkkel ha csak ennyi gond lenne
"az én tapasztalataim mást mondanak. gyakran a legértelmesebb kölykök azok akik "rossz tanulók" pont egy olyan követelményrendszer okán"
Viszont a legtöbb rossz tanuló sajnos nem ilyen :SEddig legjobb az volt, amikor egy trainingen azt nyomták pár munkahellyel ezelőtt, hogy think outside the box.
Aztán mondtam a manusnak, hogy ez nem megy egy olyan helyen, ahol egy updatet se tehetsz fel egy hét adminisztráció nélkülVagy amikor majd auditon vizsgálják az outside the box megoldásaidat
@cidalain :
Hitel akkor jó, ha amúgy simán ki tudod fizetni a cuccot, vagy ha annyi pénzt termel, hogy kijön a törlesztő is. -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #106032 üzenetére
Amugy anno egyetemistakent kiprobaltam ezt az erettsegire felkeszites mokat.
Arra jottem ra, hogy az a gyerek, amelyik eleg intelligens ahhoz, hogy el birjam viselni par oranal tovabb, azt onnan ismered meg, hogy nem igenyel erettsegire felkeszitest. -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #106028 üzenetére
Létezik ilyen egyáltalán? A nélkül, hogy elmész remetének valami harmadik világbeli shitholeba és levéllel törlöd a segged?
Valamennyi pénz kelleni fog, mindegy mi van, ha része akarsz lenni a civilizációnak.
Amúgy persze, de kinek mi. Nekem az, hogy csereberélni kelljen meg minden hülyegyereket tanítgatni meg mittudomén, az olyan szinten hangzik pokolnak, hogy inkább visszamennék az első melóhelyemre, cdak azt ne kelljen, pedig ha létezik undorító, lélekgyilkos multis robotolás, akkor az az volt.
De ha neked az jön be, akkor az jön be.Nekem meg az, hogy olyat dolgozok, amit szeretek, olyan emberekkel, akikkel baromi jó együtt dolgozni, olyan beosztásban, amit szeretek (pl most H-CS 10 óra, péntek szabad a munkarendem), olyan témában, amit szeretek, úgy, hogy bőven elég pénzt keresek ahhoz, hogy baromi kényelmes legyen az élet, spórolni, számolgatni, barterkedni, ilyesmin görcsölni egy pillanatig ne kelljen.
Neked meg az az élmény. Kinek mi.
De a lényeg maradt ugyan az: annyi pénzed és/vagy vagyonod legyen, hogy a többit már úgy tudd intézni, ahogy neked személy szerint megfelelő, élvezed, szereted. -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #106023 üzenetére
"nem feltétlenül értek egyet. a pénz csak egy eszköze annak hogy biztosítsd a materiális feltételeit az elfogadható színvonalú életnek, ha ezt ki tudod váltani egyébbel akkor a pénz másodlagossá válik."
Pontosan erről szólt az egész hozzászólásom.
Hogy a pénz is kell, de csak addig, amíg eléred azt a szintet, hogy ne a pénzen kelljen görcsölni. Annyi viszont kell. -
Alusky
senior tag
válasz
fatpingvin #105955 üzenetére
Én csak 30 után. 25 évesen még Minecraftban építettem redstone-nal vezérelt water bucketes p#nát.
-
Alusky
senior tag
válasz
fatpingvin #105952 üzenetére
Én is így vagyok vele, ha fáraszt vagy felidegel valaki a hülyeségével ignorálom, továbbgörgetem, letiltom, nem válaszolok. Már kiléptem a 20-as éveimből amikor az ember terminátorként elpusztíthatatlan, most már kezd egyre fontosabb lenni a nyugalom. Senkinek se leszek rugalmas, főleg nem ilyen dolgokban, hogy nem képes leírni 3 mondatot, hanem telefonálgatni akar.
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #105942 üzenetére
Pontosan így csinálom én is, ahogy a második bekezdésben írod.
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #105814 üzenetére
Én is utálom ezt az egész Facebook/Messenger/Viber mizériát az iskola miatt.
Egy értelme volt, ha általánosban beteg a gyerek, akkor itt kértem vagy küldtem másnak, aki beteg volt házit és órai anyagról fotót.
Ezt lehetett volna emailben is, de mindenkinek a füléhez volt nőve a telefon és nem hallották...
Most már van mindkét gyereknek mobilja (mert már kinézték őket az osztályból, a lányom volt az utolsó előtti, akinek lett) és elküldözgetik egymásnak... de persze nem emailben, aztán próbáljuk a sok FB álal butított fotót kibogarászni -
TaaT
nagyúr
válasz
fatpingvin #105626 üzenetére
Ha nem lett volna ennyire ganés akkor alkohol és fogkefe lett volna.
A mosogatógépet meghagyom az evőeszközöknek. -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #105510 üzenetére
Szerintem csak maganyos szegeny, isten tudja miert, de senki nem akar vele beszelgetni, aztan... Latjuk, mi lett a dolog eredmenye.
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #105350 üzenetére
Örökké. Max nem feltétlen írásban.
-
válasz
fatpingvin #105336 üzenetére
Nyilván. De azért a megélhetésüket is nézik. Ha az inkább hoz, hogy elfogadók, az azért nagyobb léptékben is pozitív.
@Alusky : Szeretnéd? Utálhatunk
"Hama bill"
Meg is van a hiba -
Sanobel
újonc
válasz
fatpingvin #105344 üzenetére
Bravó! Frappáns riposzt.
Van úgy, hogy elfogy a szellemi muníció is....
Akkor lövünk ilyen vaktöltényekkel. -
Sanobel
újonc
válasz
fatpingvin #105339 üzenetére
Tipikus semmitmondó szöveg.
Mintha mindannyian ugyanazt a forgatókönyvet kaptátok volna. -
Sanobel
újonc
válasz
fatpingvin #105321 üzenetére
Ezen jót derültem!!!
Végül csak megmutatkozik, hogy mennyire jól ragadtam meg a lényeget!
Mert mit is írtam én :" Miért tiltanék valakit csak azért, mert szerintem nincs igaza?
Nem vagyok én liberális......"
És te ?" én ezen a ponton döntöttem úgy hogy a komát felveszem az üzleti blocklistre....."
Tiltásra tettél egy poén miatt, és/vagy mert más a véleményem, mint a tiéd?
Ráadásul üzletire?Miért csak arra? Csak az az egy tiltólistád van?
Kezdő vagy még tiltólista vonalon?
Persze azért kösz, hogy ezzel megerősítetted, mintegy igazoltad poénom hátterét/valóságtartalmát. -
válasz
fatpingvin #105331 üzenetére
Eméletben értsd. A piac működéséből ez következik, tehát megnyugodhat a kollega
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #105321 üzenetére
A legutóbbi fellengzős, elefántcsonttoronyból okoskodós hozzászólása után csodálkoznék, ha nem tennének többen is így.
-
Alusky
senior tag
válasz
fatpingvin #105322 üzenetére
[link]
Ez vagyok én. A szobában hátul még a kék farkasos kép is látható, ez bizonyítja 100%-ban.#105324
Nekem is fontos mivel részben több ponton érint, de ezt a felállást nem fogom képviselni, hogy egy hülye hiper/szupermarket orientációs matricákat ragasszon magára önfényezésből vagy az idióta Google majmolja magát az opció lehetőségén, mert nekik ez csak egy divat amit ki lehet használni.
A faszis sörözés hacsak nem kezdenek el az asztalon hemperegve smárolni szintén senkinek nem fog feltűnni. HA meg csinálják az heteróknál is ciki. -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #105322 üzenetére
Pontosan így.
-
válasz
fatpingvin #105234 üzenetére
@megott : És tudod?
@blp85 : "Annak kellett volna örülni, hogy az amúgy maximum alkatrésznek jó merevlemezt valaki meg akarja venni"
Jaja! Tapasztalat. -
megott
aktív tag
válasz
fatpingvin #105234 üzenetére
" bioinformatikus, "
Hogy egy helyi sori dolgozót említsek, mikor behozta a IT-re a gépét.
"Akkor te tudod mit kell csinálni evvel a g@ci géppel?" -
válasz
fatpingvin #105230 üzenetére
Igen?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatpingvin #105229 üzenetére
Nincs üzlet, úgyhogy ez nem üzleti-, csak mezei vita.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatpingvin #105226 üzenetére
Ki milyen körökben mozog, ugye...
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #105146 üzenetére
Egy srác az ő haverja volt, de még ő is csak vonogatta a vállát... nem az volt, hogy mindketten fogták és véletlenül leesett. Elvette, nézte, meg akarta nézni mindkét oldalát és elejtette. Valami hogy volt ez belerakva szöveg volt, de haver nem is reagált rá.
Jól volt belerakva, címkével felfelé, láthatóan.
Nekem is szarul esett volna az ő helyében... de ez van. -
válasz
fatpingvin #105132 üzenetére
20 ezerért
@blp85 :
-
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #104995 üzenetére
Aki viszont tól -igben nullákkal kírva keres, annak pont nem fog megjelenni
-
nuke7
veterán
válasz
nagyon gáz és igazad van, semmi értelme
-
válasz
Elvileg már nem bugos a beviteli mező, de egy időben külön macera volt 2-3 számjegynél többet beírni.
-
válasz
fatpingvin #104984 üzenetére
Ja, nem akar válaszolni kínos kérdésekre
Vagy általában semmire
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #104870 üzenetére
Nem jó ez sehogy. Az sem jó ha akárki akárhová regisztrálhat és átverhet vagy uszíthat vagy k'anyázhat. De azt sem szeretnénk, hogy regisztrációt csak személyi igazolvánnyal lehessen csinálni bárhová, mert akkor követhetnek, és követnek is!
Meg hát szar emberek vagyunk, ahol lehet ott csalunk és verünk át bárkit. Büntetés alig van érte így ne csodálkozzunk, hogy van aki ebből él. Akár jobban is mint más, aki normálisan dolgozik. -
blp85
senior tag
válasz
fatpingvin #104788 üzenetére
Pusztán ezért merten ide is belinkelni, mivel már az eladó is tisztában van vele, hogy miféle gyöngyszemet árul.
Kicsit nekem ezek, illetve a fentebb említett Codegen is olyan, hogy még évtizedeknek kell eltelniük, hogy kikopjanak (tiszta aknamentesítés).
-
cof
veterán
válasz
fatpingvin #104603 üzenetére
Nehezen mentesz el olyan URL-t ami még nem is létezik.
Hadd ne én legyek már az oldalért, hanem ő legyen értem. Ha jön új videó akkor látom, nem kell nekem se kis csengő meg ilyen nyalánkságok. Oldalt jelzi egy kék pötty és a lista elejére kerül akinél van friss tartalom. Minek szívassam magam ilyesmivel, hogy egyesével végigbogarászom x időnként a csatornákat, hogy kinél van új videó?
-
válasz
fatpingvin #104608 üzenetére
Mondjuk telefon a böngészős YT valóban öntökönlövés. Nekem sincs YT app a telefonokon, mert ritkán használnám, de a böngészős macera.
-
szebe
addikt
válasz
fatpingvin #104606 üzenetére
Attól, hogy számodra értelmezhetetlen, még van felhasználói bázisa. Akár gyárilag, akár valamit stick/box képében.
Mobilon meg miért böngészőből jutubozzak, ha ott a kliens
-
szebe
addikt
válasz
fatpingvin #104603 üzenetére
Ez gépen oké, de telefonon meg okosTV-n némileg nehezebb kivitelezni.
-
válasz
fatpingvin #104568 üzenetére
"jáccást nem tudom komolyan venni akkor se ha nagy pénzek vannak benne"
Néha gyere ki a "Windows" nélküli házból.
Az megvan, hogy létezik színes TV, meg hasonlók?Pont erről a lenéző stílusról beszéltem, amit Pikari-val együtt sikerült remekül bemutatni.
Gondolom a MacOS-t használó programozók is mind idióták, mert... nem linyux.opr hozzászólásai jól mutatják, hogy a világ nem fekete-fehér.
Az építész és kreatív (zene, film, képszerkesztés) körökben folyamatos migráció van Windows-ról MacOS-re, mert ugyan brutál drága a hardver, de stabil. De pl. az Adobe esetében jött nem kevés pénzügyi motiváció az Apple részéről.
Valamilyen furcsa mód a CAD és FEM (Mech. szimuláció) rendszerek nem mozognak semerre Windows-ról.
Lehet a Windows-t szidni, mert tengernyi baja van, de egy-egy kernel váltás után nem kell hetekig programozni. A milliárdos forgalmú cégeknek ez nem fér bele.Szerk: személyes érintettségem az autóipari tervezés. Itt elég nagy baj az, hogy különböző CAD rendszerek közötti konvertálásra külön osztályok léteznek, nemhogy még OS-ek közötti átjárás is kellene.
Egyik nagy CAD-s cég se fejleszt Linux-ra, de még Apple-re se, pedig ez utóbbi szívesen motiválná őket. -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #104568 üzenetére
Nekem kell majom, a ceg meg fizeti a banant. Tokeletes kombinacio.
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #104561 üzenetére
Pontosan igy. Meg bizonyos mernokfeladatok (cad, revit, ilyesmi), meg bizonyos feljesztoi feladatok (pl jatekfejlesztes, vagy olyan fejlesztes, ahol valamiert dedikaltan kizarolag a win a cel - pl belsos szoftverek multiknal) kivetelevel a win pontosan azoknak valo, amit irsz, plusz gamerek. De hala egnek (meg a Valve-nak... Ok, foleg a Valve-nak
) gaming teren jon fel a linux, mint a talajviz, ami (szerintem) egy hihetetlen pozitiv fejlemeny, es vegre, vegre jo irany, ha szeretnenk, hogy tagabb korben elkezdjen terjedni a rendszer az atlagpistak kozott is.
Ami a kapu ahhoz, hogy multiknal is eselye legyen elkezdeni terjedni. Bar a fentebb reszletezett okok miatt ott akkor is latok eros ellenallast, ha a userek egy resze kerne a linuxot.
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #104554 üzenetére
Ezt régebben mi is szóvá tettük, de leszoktunk róla
Főleg, hogy amit kértek az nem fér bele a feltöltési méretkorlátba!
Meg nyomtatva is kértek 30-40 oszlopos Excel táblákat... na annak is mi értelme volt??? -
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #104554 üzenetére
Almodj kiralylany.
Anno egyik multinal jottek a szupiokos elemzocsavokak, azt se fogadtak el, ha olyan exceleket kaptak, ahol par "tab" le volt kodolva jelszoval, hogy csak nezni lehessen, baszogatni nem. Azonnal jottek vissza sirva, hogy ez nekik nem jo, igy tobb ido, sok-sok extra millio penz lesz az elemzes. Arcot, aki meg amugy tok jot akart az egesszel rendesen lebasztak, hogy mit szorakozik, adja oda az adatot es kesz... Ami termeszetesen minden letezo adatvedelmi iranyelvvel szembe ment, de nem erdekelt senkit. Agyfasz az egesz, de sajnos ez van. Es ahogy hallom, ez nem ugy tunik, hogy a kozeljovoben valtozna, sot...
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #104548 üzenetére
A BSD rendszerekkel nincsenek túl jó tapasztalataim. Az is csoda, ha a telepítést sikerül túlélnie, a programok és driverek tekintetében pedig az ellátottsága nem valami fényes.
-
cidalain
veterán
válasz
fatpingvin #104493 üzenetére
az ismeret mélysége nem mindegy. sokan mondják, hogy ért ehhez-ahhoz aztán az az ismeret 10-es skálán 1. ha egy 1-es ismeretű szobafestő jön hozzád festeni (mert mondjuk te 0-ás szinten vagy szobafestésből), akkor a végeredmény szar lesz. persze ha te vagy 1-es szinten szobafestésből, és megcsinálod magadnak, akkor még dícséretet is kapsz az asszonytól, hogy spóroltál 150k-t a nagyszobán.
10-es szintet nagyon sok tanulással, gyakorlással érheti el valaki szerintem. arra meg kevés az élet, hogy minden ismeretünket ilyen mélységűre fejlesszük.
-
cidalain
veterán
válasz
fatpingvin #104488 üzenetére
az érteni a működését/ismerni a használatát között óriási különbség van. és ez nem marketing, hanem a emberek igénye, hogy használhassák azokat a vívmányokat, amelyeket relatív könnyű megtanulni használni.
-
válasz
fatpingvin #104485 üzenetére
+1 komment a "Linuxot használok, mindenki más idióta" gyűjteménybe.
Ha sikerült mindenkit kiosztani, akkor lehetne lapozni
-
válasz
fatpingvin #104485 üzenetére
*nixon nem tud akkora baromságot csinálni, mert ahhoz is kell tudás, meg jog.
Amúgy a nagy része igaz.
De ha már, tkp nem az a baj, hogy könnyen kezelhető valami, hanem hogy a marketing azt nyomja, hogy nem kell hozzá megértés. Ez meg teljesen fals.
Egy autóhoz pl. vizsga is kell, pedig a maiak már elég könnyen vezethetők. -
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #104467 üzenetére
Én már tömegusereknek is debiant rakok lxde-vel. Kapnak még egy libreofficet, chromiumot, filmezéshez mplayert, mpvt, szórakozáshoz tuxkartot, tuxracert, xmotot, torcsot, meg a table games csomagot. Max 5 évente 1x van rá panasz, az is tipikusan egy fsck beírásával orvosolható.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Én nem nyilvánítok véleményt, győztest sem hirdetek. A Commodore világából jöttem, elvileg a linux szellemisége kéne közelebb álljon, aztán valahogy mégse.
-
válasz
-
válasz
fatpingvin #104425 üzenetére
@cidalain : Jaja
@szebe : Megnézted JSZP-n?
@baracsi : Ajándék poltergeisttel?
-
KROK640
nagyúr
válasz
fatpingvin #103922 üzenetére
Ezzel sokáig én is így voltam, plusz öcsém mai napig így van. Manapság már simán fizetek kártyával, főleg úgy h revora kirakom a "játszós" pénzemet, aztán hajrá. De sok helyen mai napig a KP a nyerő. Nemrég a kedvenc hangulatkarbantartómba is bevezették h 1500ft felett van kártyás fizetés, csakhát a szokásos köröm 650-be kerül, és ott az a szokás, hogy egyből fizetni kell, így kártyát nem is viszek.
#103923 MasterDeeJay : van itt helyebn egy kisbolt. Rendszeresen átb*sszuk egymást. Ők engem, ahogy nem szégyelnek, mérlegre csapkodott cuccokkal, véletlen hozzáadott tételekkel... de pl múltkor is 20dkg párizsit 1200ft-ért vettem. Az kemény szerintem, "örültem is" mikor utólag észrevettem. Semmi gond, mert ingyenes akciókkal kedveskednek cserébe a tudtukon kívül, régen jobbak voltak, ma már sok a kamera, de ahogy azon gépészkednek, hogyan dobjanak extrát a tételeimre, néha úgy nem vesznek észre ezt-azt.
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #103931 üzenetére
Nemtom, kora harmincasnak tippeltelek.
Chaserre már gondoltam korábban, hogy nem látni mostanság, 4 hónap tényleg kicsit sok "szabi".
Egy ilyen fórumfüggőtől szokatlan...
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #103933 üzenetére
Reméljük minden rendben. Chaser néha tart hosszabb szüneteket, bár ez tényleg szokatlanul hosszúnak tűnik.
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #103928 üzenetére
Hát ja, nem kizárt. Ehelyett egyáltalán nem vagyok apa.
-
Astroboy
őstag
válasz
fatpingvin #103928 üzenetére
Van ahol nagyapa is.
-
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #103917 üzenetére
Az durva lenne, ennyire nem tűnsz fiatalnak a hozzászólásaid alapján.
-
válasz
fatpingvin #103922 üzenetére
Na én meg a KP kerülöm.
Kártyáról mindig van annyi, amennyi kell, nincs az, hogy nincs nálam annyi, stb.
Ha kirabolnak, akkor az lesz a nagyobb bajom, hogy kiraboltak... -
szebe
addikt
válasz
fatpingvin #103917 üzenetére
Ez a másik kedvenc.
A kártyás önkiszolgálónál sokkal kisebb a sor. Mi a baj a kártyával? Mert nem (csak) a melósok állnak ott sorba, akik feketén kp-ba kapják a jussukat.#103916 opr
Azt eddig csak tescoban láttam, pedig kb a legjobb.
Szlovákiában is vásároltunk így, sör miatt kellett persze jóváhagyás. Odajött a kasszás, meglátta a magyarra állított terminált, vetett gyorsan pár keresztet -
F.E.K..
senior tag
válasz
fatpingvin #103580 üzenetére
"ha nem tartasz otthon egy kisebb racket megtöltő IT zsugát akkor minek foglalkozol egyáltalán számítástechnikával?
"
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #103586 üzenetére
Tudom
De már nem sokáig lesz így, nézd meg az idei kompetenciamérés eredményeit...
"a nyolcadik osztályosok 40 százaléka az alapszint alatt teljesített szövegértésben és digitális eszközök használatában, a tizedikeseknek pedig az egyharmada nem érte el az alapszintet."
Katasztrófa! Remélem legalább focizni megtanulnak... -
Trailblazer
veterán
válasz
fatpingvin #103581 üzenetére
Ja, de a laptop orientációjára a képen azóta se reagált senki.
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #103583 üzenetére
Pontosabban annak hiánya! Hogy képtelen az ember szemébe mondani, hogy nem kell az 1200 Ft-os vackod, vagy eladta másnak a 10000 Ft-os vackát +500 Ft-ért, szóval hiába állok a kapu előtt a lebeszélt időpontban...
-
Armagedown
őstag
válasz
fatpingvin #103333 üzenetére
Ha folyamatosan így beszél az illető, az pedig a retardáltság jele lehet
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #103334 üzenetére
Igen. Ilyenkor van az, hogy kell mindketto es pont. Aztan ha mas nem, remote desktop/ssh/akarmi, es akkor ott van a teljesitmeny is meg a hordozhatosag is.
-
homerhamm
addikt
válasz
fatpingvin #103333 üzenetére
Mondjuk ami nincs az nem fájhat.
-
válasz
fatpingvin #103315 üzenetére
Simán, csak utána ne akarjon supportot
Főleg ne ingyen.
@mancer7151 : USB-re a megoldás egy hub. Lehetőleg külső tápos. Vagy portreplikátor.
-
opr
nagyúr
válasz
fatpingvin #103315 üzenetére
+1, ezt pontosan igy kell. Persze ebbol is van sertodes, de amikor visszakerdezek, hogy a te szakmadban mit szolnal hozza, ha megmondod, mi az a minimum ar, ami meg olyan szintu, hogy hajlando vagy a neved adni hozza, en meg huznam ra a szam es a feleert akarnam, megcsinalnad-e vagy nem, akkor mar ezerrel megy a hummoges meg a vallrangatas...
-
imre.tabajdi
csendes tag
válasz
fatpingvin #103311 üzenetére
Sok minden játszhat közre...
A megbízhatatlan eladótól vett terméktől kezdve a túlárazottságon át bármi.Persze, amikor próbálod meggyőzni őket, hogy te igen is tudod, hogyan kell használtan hardvert venni (megbízható eladó, keveset futott termék, alaposan tesztelt), akkor újra felülírják a "használtan vettem egyszer és rosszat kaptam" mondattal.
-
imre.tabajdi
csendes tag
válasz
fatpingvin #103285 üzenetére
Ami mellett még érvelnek, hogy miért újonnan, mert a használttal egyszer bajuk volt, és nem akarnak használtan venni
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatpingvin #103291 üzenetére
Ex-celeb-úr.
-
válasz
fatpingvin #103291 üzenetére
Gólyszivasalós, de már meghalt, mondjuk nem kár érte (ÉKE)
-
koby11h
őstag
válasz
fatpingvin #103207 üzenetére
Nekem is volt "furán" összerakott gépem, csak az nem volt koszos és nem volt tele lyukkal. Szóval lehet ezt úgyis, hogy néz is ki valahogy
Tisztán, előlapokba beépített led-ekkel és potméterekkel - mind a két házhűtő ventim fordulatszabályozott volt 20+ éve pl. Csak az normálisan volt beépítve.
Plusz volt a tetején másik hasonló vajszínű gépházból csinált hangszórópár doboz is, a belseje egy Geniusból átépítve. A hátlapról kapta 3.5 jack-en a jelet és a hátlapi USB kivezetésből volt idevezetve még két USB is egy harmadik gépház előlapi csatlakozójával és 3.5 jack aljzatokkal fejhallgatónak. Hangerőszabályozóval a hangszórókhoz és a fejhallgatóhoz is. -
válasz
fatpingvin #103164 üzenetére
@Trailblazer : Ezek nem csak felszereltségben tértek el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged