- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Béna kérdés lesz, de mégis megkockáztatom:
A Z10 esetében is fontos a BIS, vagy anélkül is teljes-értékűen használható a telefon? -
icezozo
addikt
-
s3nsitivity
addikt
Tudtok valami széria hibáról a képernyőn?
Fontos lenne, köszi" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
readyz
tag
válasz s3nsitivity #2689 üzenetére
Amit Eventus belinkelt azt ajánlom én is, nem olcsó, de megbízható. A Q5-t én is velük unlock-oltattam ki, pár óra múlva megjött a kód.
-
eventus
veterán
válasz s3nsitivity #2689 üzenetére
Parancsolj: [link]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
s3nsitivity
addikt
Tudtok valami függetlenítő módszert?
STL100-1
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
aronocs
tag
válasz lezerpiramis #2665 üzenetére
Köszönöm a válaszod, ezzel megint a Q10 felé billent a mérleg.
Aut inveniam viam aut faciam.
-
nagyúr
-
-
l.sebestyen
senior tag
-
nagyúr
Na mizu-mizu!
Csupán kiváncsi vagyok a Q-ra. Semmi dobom el érzés nincs bennem.
Kutyaütő banda!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
Q10 van valahol kint a kiprobálhatóak között boltban???
A teljes használatra kiváncsi vagyok mi a különbség a 9900 és a Q10 között..
-
icezozo
addikt
válasz kekkola #2670 üzenetére
A BB használok hihetetlen összetartó közösséget alkotnak.
Biztosan állíthatom,hogy nem fog megszűnni max. magán kézbe kerül.A több millió cég ( BES ) aki használja illetve a kormányok,Nato,Ensz és sorolhatnám az arab világ minden államát is, simán fent tudja tartani a BlackBerryt!
http://qwankido.hu/
-
icezozo
addikt
na végre[link]
-
Dhampir
félisten
-
aronocs
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy a kezdőképernyőn vagy az alkalmazáslistán állva, két ujjal felfelé húzva elő jön-e a billentyűzet, és a Q10-hez hasonlóan be lehet-e pötyögni keresőszót vagy valamilyen akciót, mint e-mail küldés, tweet, stb?
Aut inveniam viam aut faciam.
-
Gomba
senior tag
válasz KonzolKartel #2662 üzenetére
Nekem ugyanennyi de másodpercben... (Q10)
Ép hardverben ép szoftver
-
őstag
Csak nekem baromi gyenge a gps jel? Bp-n is sokszor nem talál jelet 15-20-30 percig is akár. Valami ötlet, hogy mi lehet? Esetleg a szilikon tok lefogja, vagy én nem értem...
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
GGMPC
őstag
válasz Polarstar #2656 üzenetére
Konkretan a 2-es verziot (no balkan) 102-ert az ajtod ele tudom rakatni 102-ert - hivatalos BB garival!
Ha erdekel? (feherben)
Mondjuk a mai bb hirek eleg elkeseritoek!
[ Szerkesztve ]
LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
readyz
tag
válasz s3nsitivity #2653 üzenetére
Köszi a gyors választ, akkor egyelőre nem megyek fel a céges wifi-re BB10-el, errefelé már senki sem használja ezt az őskövület Cisco-s Leap titkosítást, de a cég amerikai és gondolom ezért van itt még ez. f***k
-
readyz
tag
Sziasztok!
Legutolsó OS10 leakben a kiválasztott wifi hálózatra való csatlakozásnál be lehet már állitani a "security sub type"-ban LEAP-et? Vagy ott is még csak PEAP és EAP-ot lehet.
Nálunk a cégnél LEAP van és a régi BB-kel gond nélkül fel tudtam jelentkezni a wifi-re, de ezzel az új BB-vel nem megy emiatt, mert nem lehet kiválasztani a LEAP titkosítást... -
s3nsitivity
addikt
Hülye kérdés.
Nem tudtok olyan képernyő hibát ami miatt garanciálisan cserélnék?
Sárgulás vagy valami ilyesmi?" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
dave74
tag
válasz lezerpiramis #2649 üzenetére
Akkor nincs, csak a 3G, H és egyéb feliratok!
-
lezerpiramis
őstag
T-s Z10-nel ha nincs BIS, akkor nincs negy potty se? Csak erdekel
-
heroic
tag
üdv!
egy hete váltottam iPhone-ról erre a készülékre, nagyon megvagyok vele elégedve. viszont lenne egy kis gond.
a mobilinternet minden gond nélkül ment az előző készülékkel, a BB is kiírja, hogy van 3G kapcsolat, ám de semmit nem hajlandó betölteni. a hálózati beállításoknál minden engedélyezve van, mégsem jó.
nem tudom, hogy a készüléken belül van a hiba, vagy engedélyezni kell valahogy az adatforgalmat az új készülék miatt... a díjcsomagom maradt a régi, a telefon viszont más számlára lett véve.
előre is köszi a segítséget.
ps: 10.2 megjelenéséről van bármi infó?
self-improvement is masturbation. now self-destruction is the answer.
-
icezozo
addikt
még nem engedélyezték ( nem tudom miért )
[link]http://qwankido.hu/
-
icezozo
addikt
válasz lezerpiramis #2640 üzenetére
szerencsére nem! én 10.2 ről raktam vissza, mert egy két app még nem ment rajta.
durva felhasználással is kibír 12-16 óráthttp://qwankido.hu/
-
lezerpiramis
őstag
válasz icezozo #2639 üzenetére
Nálad nincs a békaperspektíva alatt az üzemidő a .2312-höz és/vagy a .273-hoz képest (kb. 30-40%-os romlásra gondolok)? CB-n is erre panaszkodnak, bár van egy-két user, akinél viszont javult az akku time... (Wipe, OS reload, alkalmazások egyenkénti újrarakása már volt, leaked OS-sel egyelőre nem zsonglőrködnék),
-
icezozo
addikt
válasz lezerpiramis #2638 üzenetére
az az utolsó hivatalos 10.1.0 4181 Offical
( most én is egy STL100-2 nyúzok a fent említett rommal )
-
lezerpiramis
őstag
Használ valaki STL100-2-es Z10-esen 10.1.0.4181-nél újabb, de még hivatalos OS-t (már ha van ilyen)? Üzemidő milyen?
Köcc előre is
-
BubuRoland
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! miért van az, hogy ha hívok valakit aki elvileg várakoztat, akkor azt nem jelzi a telefonom? Simán kicsöng mintha nem venné fel az illető, de nincs semmi jelzés! de ha engem hívnak akkor én tudok várakoztatni és kijelzi, igaz elég halkan de legalább jelez!
-
eventus
veterán
válasz lezerpiramis #2629 üzenetére
BIS olcsóbb, mint a sima adatcsomag Ma megfelelő csomagod van és kevés adatforgalom van benne, akkor 1100 ft 1 G adat. Sima 1 G adat 2490 ft.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
pamacs
csendes tag
válasz lezerpiramis #2633 üzenetére
Persze, biztosan egy fontos kérdés hogy melyik szolgáltatónál mi hogy van, ami biztosan eltérő is midnél.
Azt viszont meg kell cáfolnom hogy csak a BBM igényli, legalábbis biztonyos szinten, mert ugye nálam pont az volt a probléma amivel előjött az egész, hogy a gyári hivatalos appok nem tudtak kommunikálni mobilneten, tehát csak a BB.n keresztül. Legalábbis bizonyos szolgáltatásaik egyszerűen nem mentek át a ssima mobilneten.
És az lehet hogy pl a vodánál közös az APN és ott választódik csak szét, de mivel a T-nél külön APN-van, amit a készüléken kell megadni, tehát már itt szét kell hogy választódjon, itt dől el hogy mi melyiken megy. Szemben azzal hogy a vodanal lehet hogy csak ott válaszódik szét, ott dől el ki merre és ott akár dinamikus is lehet, hogy a nem kizárólagos scsomagokat kiengedik, ami viszont BB-s az megy a BB felé. Ami logikus is lehet, mert feltételezem komolyabb sávszélességet is megtudnak így spórolni a vélhetően költséges BB környezet felől. Viszont:
Most ki is próbáltam valmait. Le traceltem a telefonrol böngészőben - mind wifin mind mobilneten - az index.hu-t. mind a két esetben ugyan az az útvonal. Mindkét esetben egy bizonyos hetzner.de szerverein kersztül kavarog át/ki. Ez a hetzner egy dél afrikai székhelyű hosting cég, melynek gondolom az egyik leányvállalata a Hetzner Online AG (ugye hozzájuk tartozik a .de) és ez így passzol is a Deutsche Telekommal. Vélhetően tőlük bérlik a BB-s sávot. Viszont ezek alapján - és a már a készüléken megadott APN alapján - minden forgalom itt megy keresztül.
A push-t én sem tudom pontosan, de szerintem nem a mail szerver függvénye. Konkrétan egyik barátom kollégám csinálja azt a mailszervert amit én és még nagyon sokan használnak és mindenképpen tudna róla, ha ez tőle függő dolog lenne. Ill. ugyan ezek a mail fiókjaim voltak anno BB 8900-on amikor ment a push, mert midnen egy pillanat volt. és ugyan ez van most is amikor 5 perc a frissítés ill. volt korábban is amikor 9810-en szintén nem volt push. A mostani helyzetről egyelőre nem tudok nyilatkozni, mert kb 1 órája van meg a BB IE, de amúgyis wlan vagyok. Szerinte a push szintén a BB szervereken múlik, ezen szerverek tartják a kapcsolatot a user adott mailszerverével/ivel folyamatosan és pontosan ők pusholnak a telóra célirányosan, amikor találtak valamit az adott usernek címezve.
[ Szerkesztve ]
aranyos ez az "újonc" tagság így 5 éves reg után. ... oké, lassan 7 :) vagymár 8 :) és 11 :) 13. 18. 20 év
-
lezerpiramis
őstag
Ehhez tudni kéne, hogy a T-nél pontosan mi a helyzet, hogy megy a dolog.
A régi BB-knél egyszerű volt a történet: ami a "blackberry.net" APN-en ment, az ment a BB szerverek felé, ami meg szolgáltatói APN-en ment (YouTube, netmegosztás stb.), az pedig nem.
A BB10-nél ez egy kicsit más. Én pl. a vodánál használom a Z10-et, és MINDEN az internetes APN-en működik ("internet.vodafone.net"). Amíg a Voda nem árulta a 10-es BB-ket, addig volt egy időszak, amikor a BBM nem működött, csak Wi-Fi-n, de minden más ment mobilneten, emiatt én úgy gondolom, hogy a BBM az egyetlen, ami igényli a BB szervereket (a BES-t/BES10-et tegyük most félre, mert azok igénylik). Nem is volt ott a négy pötty a H betű mellett, csak akkor, ha Wi-Fi-n voltam, és ott működött is a BBM. Amint megjelent mobilhálózatot használva, el is indult a BBM. Ezért valószínűleg itt az a helyzet, hogy noha minden esetben az internetes APN-en történik a csatlakozás, közvetlenül a kapcsolódás után történik a routolás annak függvényében, hogy milyen szolgáltatást használ az illető. Ha BES-t vagy BBM-et, akkor elmegy az adat a BB NOC-ig, és tulajdonképpen a BB APN-en megy tovább az adatfolyam (ha így tetszik), de ha bármi másról van szó, akkor marad a netes APN-en, és nincs titkosítás+tömörítés. A push email BB10-nél akkor van meg, ha azt a kiszolgáló is támogatja, a BIS-nek ehhez szerintem semmi köze.
-
pamacs
csendes tag
válasz lezerpiramis #2629 üzenetére
ebben én most pont nem vagyok már annyira biztos. az hogy a mail fiókok is ugyanott szerepelnek ahol a többi socail fiók... és az hogy egy adott mailfiók bállításánál ott van az hogy szinkronizálási időköz és az be van állítva hogy 5 perc (legkisebb) és így a mailek bejöttek (5percen belül) az úgy oké. de ott van felette, hogy push, ha támogatott... na az szerintem most lett támogatott. nempláne úgy hogy azok az appok amik csak a BB csatornán voltak (lettek volna) képesek kommunikálni (és mobilneten egyáltalán nem, így nem lehet átfedés) arra enged következtetni, hogy így már minden a BB szervereken megy keresztül. márcsak azért is, mert az APN módosításával a korábbi "mobilnetes út, átjáró" már megszűnt. ezek alapján tehát jelenleg midnen adat a BB-s átjáron megy ki ill. jön be
legalábbis korlátozott hálózatos ismereteim alapján anygából ezt tudom így elképzelni
(egyébként mint írtam is, nem fizetek többet. lényegében kevesebbet fizetek)
[ Szerkesztve ]
aranyos ez az "újonc" tagság így 5 éves reg után. ... oké, lassan 7 :) vagymár 8 :) és 11 :) 13. 18. 20 év
-
l.sebestyen
senior tag
-
pamacs
csendes tag
válasz eventus #2628 üzenetére
igen csak... amíg ők sem tudják. Egy ismerős barát dolgozik ott, éppen most hívtam fel hogy vagye le azt a plusz 1GB-ot és az BB IE-t tegyük fel helyette, mert így és így és akkor mondta is, hogy hát úgy tudták hogy (ahogy én is), hogy ezekhez már nem kell külön BB szolgáltatás...
és az hogy én ezt észrevettem és kinyomoztam, hogy ez nem a tefon ill. a BB hibája az egy dolog, de ferike vagy rozika bemegy, megveszi ahogy megveszi -esetleg megrendeli online- és csak az fog lejönni neki, hogy deszar ez a BB úgy ahogy van..
persze ha úgy nézzük ez bizony a BB hibája, hiányossága. leküldeni mindenhova egy szakembert, aki egy rövid oktatáson elmnondja a tudnivalókat az értékesítésnek
sebaj, országunk egyik nagyobb megyéjének elsőszámú T-Pontjában már tudják ezt
-
pamacs
csendes tag
Megosztanék egy sok bosszúságot okozó probléma megoldását ill. dolgok pontosítását. Érinit a Facebook, Twitter, Foursqare stb használókat, T-Mobile-nál biztosan.
A BB10-es telókon elvileg nem kell külön BB szolgálattás, megy a dolog wifin és sima mobilneten is. Igen, de a gyakorlatban nem teljesnen így van. AZt vettem észre többször, hogy csak mikor hazaértem vagy céghez és autómatikusan rálépett a WIFi-re, akkor kezdett el csipogni a telefon minden félét. Akkor jöttek meg egyszerre a FB, Twitter, Foursquare notifikációk. Tehát mobilneten nem igzaán. Volt net, ment a hackelt androidos Viber is, de az előbbiek nem. Mindegyik appot el tudtam indítani és ment is, de nem voltak realtime értesítések HUB-ba.
Ami észrevehető volt, hogy wifi-n ott volt a térerő és az adatkapcsolat jelző ikon között a kis BB logo, de mobilneten nem. Kipróbáltam egy Telenoros kártyával és ott egyből megjelent moblneten is.
Szóval a lényeg, hogy míg alapvetően net van a telefonon sima mobilnettel, a gyári, integrált, külön fiókként (beállítások, fiókok) szereplő alkalmazásoknak az nem "elég". A Telenornál valószínűleg alapból adják hozzá a BB szolgáltatást, ezért jelent meg ott az ezt jelső ikon. T-nél viszont meg kell rendelni külön a BB "BlackBerry Instant E-mail 3 (vagy 10)" szolgáltatást. Ez 690Ft havonta, ill. M-es csomagoknál vagy a felett ingyenes. Viszont míg én eddig a Mediamania S csomagom mellé vettem +1Gb-ot 1000Ft/hó-ért, addig ugyanezt BB IE-Mail-el 690Ft-ért szintén megkapom, mely szintén tartalmaz (+)1Gb adatforgalmat és még/már szolgáltatásomis van hozzá.
és még annyi fontos, hogy ha sima nettel használjuk akkor az APN a szokásos "internet", ha viszont megrendeljük a szolgáltatást, akkor vissza kell írni "blackberry.net"-re (ami egyébként az alapbeállítás, csak ugye azzal nem ment és neten írták hogy az nem jó, át kell írni "internet"re. pedig igazából ugye jó az, de csak akkor ha van BB szolgáltatásod. különben a sima mobilnetes APN-t kell használni.)
SOLVED
http://www.t-mobile.hu/lakossagi/tarifak/szolgaltatasok/uzenetkuldes/blackberry
[ Szerkesztve ]
-
icezozo
addikt
válasz Polarstar #2622 üzenetére
1. találsz itt a hardverapron egy párat az biztos,sőt fehér is van köztük!
2. nekem van STL100-1-STL100-2 sőt STL100-3 is !
az STL100-1 omap procis és nem képes az LTE hálózatra.
fogyasztásban jobb az STL-100-1hangminőségben a STL100-2 és az STL100-3 jobb
( saját tapasztalat )Mindegyik frissíthető , több lehetőséggel!
Hivatalos / Offical 10.2 biztos,hogy lesz mert ma láttam a Z30-on és megkapja mindegyik OS10-es BlackBerry ( Q5-Q10-Z10 )
-
nagyúr
Srácok, nem ez a gond... Van itt is olyan telefon, amit meg tudnék venni... Az más kérdés - hogy ÉPP FEHÉR sehol sincs.
Nem volt még más szinű telefonom mint fekete, szürke... Hoppá! Már is lebuktam, mert az egyik régi cégemtől ajándékba kapott Ericsson t68 az ép arany volt, de az már nem jáccik!De a fehér Z10 az bizony nekem mágikusan vonz...
Miért 100-2?
Kérdezzétek Zozoboy-t,de sajnos a magyarországon kapható "Balkán-edisőn" verzió szoftver fejlesztő Leak verziói igen ritkák az összes többihez képest és ahogy olvason funkcióban is el van maradva.
Talán, ha az októberi 10.2 kijön globálisan - lehet, hogy minő véletlen "ép ide" nem fog elérni...
-
sasa134
addikt
Miután frissíteni mindegyiket lehet otthon is (ha nem OTA, akkor sachibar ), ilyen szempontból mindegy.
Sebességre meg csak akkor látod max a különbséget ha melléteszel egy másikat. Szóval sztem édesmindegy. LTE-t nem használok (nekem 100-2 van), nem is fogok, én itt kint vettem Németo-ban de csak azért mert itt csak ez van.
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Megjelent a Contre Jour Z10/Z30-ra. 2,69EUr Töltöm is le egyből.
Már csak a Badland kéne...
Avanti Roma
-
Coc@s
őstag
Létezik esetleg szerintetek olyan app/megoldás, ami a csengőhangokat cserélgeti véletlenszerűen, vagy akárhogy?
Most ilyen hülye ötletem támadt, hogy milyen jó lenne, ha minden hívásnál más lenne a csengőhang.18 éve itt
-
pamacs
csendes tag
válasz Polarstar #2610 üzenetére
sokan avgytok akik elmarasztalják a 100-1-et de igazából - és főleg a gyakorlatban - nem igazán látok valós és jelentős negatívumot a 100-1 el kapcsolatban
- nincs 4G (LTE). oké, ez így max vicces hogy főleg a T nyomul ezzel, erre egy készülék olyan kiadását osztja ki, ami pont nem képes erre. gyakorlatban (az én szemszögemből): a HSPA+, a maga 21mbps-ával még ha pc-n használnám is elég lenne. nem pláne h főleg mobilra. arra pedig még a sima HSDPA is simán elég a 7,1mbps-ával. főleg hogy azért sok helyen csak EDGE vagy HSPDA van. adott esetben beltéren is ahol a gépével használná az ember a mobilnetet esetleg (ha valaki azt mondaná, neki nincs kábele vagy adsl-e és ezért is van nagy mobilnete. zárásként pedig azért a szolgáltatók is eléggé bekorlátozzák ezt - legalábbis a T-t tudom - alsó közép csomaghoz csak 7,2 ill 21 jár. és csak a közép-felső csomagoknál kapod egyáltalán LTE-n. tehát ugyan van mobilnetem (azthiszem 1gb, ami bőven elég nekem mobilra, amikor nem vagyok wifin otthon ill. cégnél) de amúgyis csak 3,5G-t kapok, ha lenne LTE képes Z10-em, akkorsem 4G-znék
- proci-vga gyengébb elvileg. oké, egy hibátlanul futó környezetben nekem teljesen lényegtelen, hogy van egy másik hardveres kiadás, amin még "hibátlanabbul" fut. mint egy kedves haverom aki megvette a 4magos androidot, aztán kikapcsolt 3 magot belőle mert csak fogyaszt
- leaked OS gyakrabban jön. oké, minden 3.-nál jön csak 100-1-re is. igen. de mióta belefáradtam a leaked os-ek hibáiba és vissza a gyári azóta ez még annyira sem érint mint korábban (...sem érdekelt)
másról nemtudok, szóval hajrá 100-1
-
nagyúr
A helyzet az, hogy a pertneronal függetlenül mar csak 95...
És az nem a "balkán edisön" amihez alig van Leak..Tartok tőle, hogy a 100-1 az nem a legjobb választás. A telekomnál meg az van csak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Zorel! Az a Z10 nem akar nagyon leesni a Ténél!
Mennyit csökkent? 4-5 ezret???
Az még nem pálya!
-
s3nsitivity
addikt
Srácok valaki nem akar cserélni?
Feketém van és fehér kéne
3 hetes T-mobileos.Más: Valaki használ vibert?
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
l.sebestyen
senior tag
Egyébként a z10et is kb annyiért kezdtèk árulni
-
GGMPC
őstag
válasz l.sebestyen #2600 üzenetére
www.expansys.hu
Miert? Szeretnel egyet?
LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
l.sebestyen
senior tag
Z10-el nem nagyon megy a link beszúrása
-
l.sebestyen
senior tag
http://berryblog.blog.hu/2013/09/24/megvettek_a_blackberryt_jaj_most_mi_lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- iPhone 14 Pro 128 Gb
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest