- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zigi
senior tag
-
Zigi
senior tag
válasz
zambozoli #15936 üzenetére
Hi. Nem vagyok szaki, de
1. aosp 5.1 64 bit.(flash tool) 2. 3.xx TWRP 3. vipe a belső tárolóig bezárólag 4. a system img-t feltelepíted recoveryből, képfájlként, systemnek (csak oda kell pipa) 5. reboot (a recoverybe) simán (zip install) feteszed a boot2sd.zip-et. A boot2sd az egyik hozzászólásban javitva lett ezért oda visz a link, azt kell letöltened.
ui: az extended4.6 ot tedd fell
ui2: ja igen ahoz hogy le tudd tölteni a hozzászólásból regisztrálni kellene a 4pda-ra ami nem egyszerű a ciril betűk miatt.
-
Fairplays
aktív tag
válasz
zambozoli #15898 üzenetére
A Leírásokban mindenhol alapfeltételnek 5.1 64 bit szerepel, arra kell telepíteni a los rendszereket, legalábbis p70-nél. Fontos hogy flashtools-os telepítés legyen, mert más partíció kiosztást használ, így nv-ram is elvész(mentésből visszaállítható ugyebár). Elvileg csak ekkor lesz hibátlan a működés.
Nem facebook alkalmazásnál döglik be a teló?nekem régen amiatt cseszekedett a los.
-
Athoszka
tag
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zambozoli #15895 üzenetére
Nálam továbbra is hibátlan.
Amikor telepítetted a programokat, honnan tetted ezt, play store-ból?Arra gyanakodnék, hogy mivel új programokat használsz (?) már nem bírja a teló... Az android programfejlesztők (tisztelet a kivételnek) nem arról híresek, hogy optimalizálnák az appjukat. Főleg, hogy erőltetik a telefonokba a 4-8+ GB-nyi RAM-ot, akkor meg pláne.
Mivel már jövőre 3 éves széria lesz a teló, kezdhet elavulni – igazából nem, csak a programok hw igénye növekszik teljesen feleslegesen.
Magamból indulva ki, mivel én régi verziójú programokat használok, a telefon hasít, mint állat. Egyedül a Signal nevű alkalmazást szoktam frissíteni, semmi mást. Ez legutóbb össze is akadt a tűzfalammal, konkrétan amíg fent volt a legújabb Signal, addig a tűzfal nem válaszolt, majd leállt. Mire rájöttem, hogy ezt mi okozza...
Pedig a Signal nem kókány program, és mégis mik történnek...
Esetleg megpróbálhatod, hogy felraksz régebbi verziójú programokat, mint én. Mondjuk azt is elhiszem, hogy az embernek már marhára nincs kedve a telefon firmware-jeivel örökösen bohóckodni, csak működjön már...
Részemről viszont abszolút pozitív ez a 2.6-os Zormax LOS, most már a kijelző sem bugzik (néha nem kapcsolt fel elsőre, 100-ból 1-2x).
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zambozoli #15889 üzenetére
Nos én ennek ellenére kipróbálom, az orosz oldalon a hozzászólások között voltak elégedettek.
Mivel a 2.6 csak egy system.img-et tartalmaz, akkor gondolom úgy kell felrakni, hogy TWRP alatt a system image-be ezt betallózom, wipe cache/dalvik, utána még install supersu azt kész, ennyi, ugye?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zambozoli #15886 üzenetére
Mármint az app nem indult el?
Most én olyannal találkoztam, hogy felraktam a Signal legújabb verzióját, és kifagyasztja a noroot firewall-t. Ez az app amúgy arra jó, hogy ne engedjen ki egyes alkalmazásokat a netre. Pl. a billentyűzetet...Az új LOS-ban működik a programok hálózati korlátozása? Mert itt 2.5-ben akármit állítok, ugyanúgy kimennek a netre a szemetek...
-
ncc1701
veterán
válasz
zambozoli #15849 üzenetére
Nagyon ritkán, mondjuk 1000 hívásból 1. De tényleg ilyen 2 havonta 1 kategória, nem érdekel. Szintén nagyon ritkán jön elő az is, h a power gombra nem csinál semmit. De ugye be lehet állítani, h a volume gombokkal is felébredjen/felvegye a hívást, meg ilyenkor egy restart is elég.
Amúgy a rom verzió: cm-12.1-20160619-unofficial-p70. -
nimfas
addikt
válasz
zambozoli #15851 üzenetére
Leszedtem...
Betöltöm a SP_Flash_Tool progit, betenném a scatter file-t de nincs ilyen a recovery mellett.
Sebaj van másik recovery ami mellett van: Lenovo_P70-A_TWRP_2.8.7.7_arm64_by_SevenMaxs.zipDownload_only-n hagyom a beállítást, indítom, rádugom a kikapcsolt telefont, semmi...
Bekapcsolom, semmi.... simán betölt a rendszer. Mit baszok el? Valamit Miui alatt át kell állítani? -
Apollyon
Korrektor
válasz
zambozoli #15849 üzenetére
Szintén, én is csak emiatt cseréltem le anno CM12-t. Ez lenne a legjobb ROM a telóra, ha ez a hívás bugja nem lenne.
Elvileg ugye két féle van, az egyik a Cyanogen 12.1 (cm-12.1-20160616-UNOFFICIAL), ez biztos, hogy hívás bugos, a másikat nem próbáltam.Korábban próbáltam az AICP 10-et (ez ugye 5.1 alapú droid), de már nem emlékszem mi volt a bajom vele... FM rádió nincs benne ami engem nem zavar, ami kell az a duplakopp meg a LED értesítő, és hogy no google cuccok.
-
tomazin
veterán
válasz
zambozoli #15804 üzenetére
na ma reggel megpróbáltam. az ég egy adta világon semmit nem szívott ki. próbáltam orsziporszival, annak elég kicsi a lyuka, hogy teljesen rátapadjon, nem működött. Levettem, direktbe rá a proszívócső, a kezemmel amennyire tudtam befogtam, de továbbra is tele vannak a kis lukak.
Mit rontok el? -
csanaszb1
csendes tag
válasz
zambozoli #15786 üzenetére
Sajnos 1 hete sincs fenn a fenn említett 4.4 és már gondok vannak vele, olyanok, ami a gyári verzióval soha nem volt.
Elkezdett akadozni, bár azt még elviseltem volna, mert nem volt túl gyakori és erős.
Az viszont már bosszantóbb, hogy a korábban használt és az újrahúzás után is 2-3 napig működő napelemes rendszer monitoring programja most már hibaüzenettel leáll, használhatatlanná vált.
[link]
De még nagyobb gondok is vannak: újraindítás után, meg csak úgy üzem közben is olyan üzenetek jönnek, hogy
- sajnos a secutity működése leállt
- sajnos a Google Play áruház működése leállt
....
Ilyenek a gyári állapotban nem voltak soha.
Igaz most van 2 olyan app is, amit korábban a gyári állapotban soha nem telepítettem
- Locus Map
- meg 1-2 időjárás jelzőt próbáltam ki
Bár ezeket a hibák megjelenése után leszedtem, de a hiba maradt, így halott a telefon, hiszen Google Play nélkül nem igen lehet biztonságosan telepíteni.
Kérem segítsetek, mi lehet a hiba, hogyan lehet ezt kijavítani?Ami még fura, hogy a SuperSU (a rootolás rakta fel) valami zygote nevű alkalmazást említ, de neki nincs root adva. Mi lehet ez a zygote, ilyet én nem telepítettem?
Korábban írtam:
"Bár több helyen írtátok, hogy a "P70-A_S134_150729_ROW.7z"-vel a dobozból kivett állapotot kapom vissza, szerintem + nem teljesen. (apróság, de pl. a seprűs ikon nincs meg.)"
Innen való: [link]
Na a mostani gondjaim már nem is olyan apróságok.
Van esetleg valakinek más forrása a 4.4 gyári rom-hoz?Valahonnan máshonnan leszedtem egy másikat, linket nem tudom, de a mappa neve amit letöltött: AOSP_Rinno
Ez is gyári rom lehet?Kösz, üdv: Csanaszb
-
Zigi
senior tag
válasz
zambozoli #15777 üzenetére
2 hónapja 2 kártyával. Nekem a vibeui 3.5 V2 eldobálta a simet és 'laggolt' is, a CM13 vagy LoS-t már ki sem próbáltam annyi rosszat hallottam róla. Ez működik és a néha eltűnő wifi ikonon kívül más hibával nem találkoztam. A 4.4-el az a gondom hogy néhány játék már most nem fut rajta....
-
tomazin
veterán
válasz
zambozoli #15551 üzenetére
Nekem is nagy fájdalmam az ilyen jellegű, apró, bosszantó hülyeségek és volt egy pont amikor már annyira eldurranni látszott az agyam, hogy nem érdekelt, hogy mennyibe kerül egy szifon, veszek azt mert az jó. 2 kollégámnak is az van és gyorsan beszéltek is le róla, mert ott meg a valamit úgy kell megszokni ahogy azon van vinne a sírba, példaképpen hozta, hogy a tárcsázóban nem lehet kikapcsolni a tone hangot. De van még pár ilyen.
Nekem szerencsére hozza a LOS amit felrakáskor is, egész sok bosszantó dolgot sikerült már megoldani (ez az amit a szifonban nem fogsz tudni), pl. smst nem tudtam küldeni több embernek, mert mmsként akarta elküldeni, amire az lett a megoldás, hogy raktam fel egy másik smskezelőt és boldogság. (ami fel is ajánlotta, hogy több címzettnek akarsz smst küldeni, átrakom mmsre. jó? nem. és készen is voltam)
Amit viszont nem tudtam megoldani, hogy az értesítések megjelenjenek. A Privacy Guardot adott appra kikapcsoltam, app notificationsnál minden engedélyezve van, de így sem prittyen amikor kellene.
cool13 : szerintem ez van fent mindenkinek: LOS-13.0-v2.5-UNOFFICIAL-P70-arm64
-
Xabi78
aktív tag
-
tusik
tag
válasz
zambozoli #15375 üzenetére
Igen nekem is ez járt a fejemben egy full gyalu. Flashtool látja, 134-es gyári romom van perpill leszedve és az is van rajta most. És ha jól sikerülne a "gyalu" nagy eséllyel vissza tudnám irni valamelyik megoldással az imei-t? Egyébként nem zavarna hogy nincs imei szám benne, csak most hálózatra se megy fel. Azért kezdtem bele a "buherálásba" hogy mindkét sim menjen 4G-n vagy legalább váltani lehessen. Köszönöm
neked is az eddigi segitséget, majd hétvégén folytatom ott ahol abbahagytam.
-
tusik
tag
válasz
zambozoli #15367 üzenetére
az elsö linkedet végigcsináltam a másodikat is Az hogy nincs imei és hogy invalid az egyenértékű lenne? Mert a szám helye nem üres invalid szerepel benne.
-
lacko0123
tag
válasz
zambozoli #15222 üzenetére
Felraktam hétvégén a romot. Tetszik, mintha sebességre jobb lenne, mint a MIUI. A bluetooth probléma nálam nem mutatkozott. (Kb. egy órát zenét hallgattam bluetooth-os hangfalon.)
DE, egy dolog zavar. Az pedig a betűstílus.
Elég furán néz ki és nem találom, hogy hol lehet megváltoztatni. Keresőben is csak a betűméretet találta. -
cool13
őstag
válasz
zambozoli #14983 üzenetére
Feltöltöttem a kártyára és install. Semmi dalvic etc. törlés nem volt.
Igen minden maradt.
Apollyon késő.
Már fent is volt.
Töltöttség 100%. Install. Majd bekapcs, és ránézek mi ez stb. A beálításokat lapozgattam, amikor máris 96% volt. Ebben a pillanatban dobtam.Amúgy szép meg minden. Nem megy a led, meg bluetooth baja van, azt írják.
A számot jól írtam. Biztos ők rontották el a ROM-ban.
Ha esetleg valaki kamera Apk-t akar cserélni. Mindkettő felment a 12.1-re.
-
Apollyon
Korrektor
-
zambozoli
aktív tag
válasz
zambozoli #14092 üzenetére
CM 12.1 (20160619) Update:
FM rádió: megy, RDS Adás megy, AF csatorna váltás nem.
WIFI: UPC Wi-Free-renemfelcsatlakozik!!! Úgy általában lassabban megy fel minden hálóra mint a 4.4.4 alatt.
Kamera: megy, bár a Camera FV5 néha elszáll
2. sim: passz, nem használom
LED: megy mindenre
Gomb villany: programozható folyamatos világításra a képernyőhöz
Duplakopp: megyeget inkább igen mint nem
Hangerő: rendben
Általában fürge, keveset akad
Gombok funkciói állíthatókMost legfájóbb a Wi-Free, és hogy a naptár nem szinkronizál egy spec appal ami a többi eddigi naptárakkal jó volt.
Naptár szinkron megoldva, újraraktam a az appot és most jó!Alakúúúúl!!!
-
nubiai
tag
válasz
zambozoli #14077 üzenetére
Ha csak ez az akadálya a váltásnak, akkor lehet, hogy a HappyID-val át tudnád hidalni ezt a hiányosságot. Van még a fizetős verziója (Call Notes Pro), ami mintha csak annyival tudna többet, hogy a programban írt jegyzetet is ki lehet írattatni híváskor a képernyőre.
-
Nabukin
tag
válasz
zambozoli #14084 üzenetére
Hmm, ezt nem is figyeltem, csak a lelőhelyet kerestem meg, bocsi. De cserébe feldobtam datára.
Őszintén szólva nem, tudom. Nem nagyon szoktam bluetooth-t használni, szóval eddig eszembe se jutott kipróbálni. Majd este ha hazaérek, akkor kipróbálom egy bluetooth hangszóróval.
-
Nabukin
tag
válasz
zambozoli #14074 üzenetére
Szia!
Igen ki lehet, de kell hozzá egy kiegészítő, amit flashelni kell. Fent van a 4pda.ru-n.
Itt éred el:
[link]Annyi van vele, hogy ciril betűkkel írja ki, hogy Kb/s meg B/s, de meg lehet szokni.
Amúgy a zoormax féle CM 13 v2.3 péntek óta egész jól muzsikál eddig Xposed-al, gravitybox-al.
-
Diabo6
senior tag
válasz
zambozoli #14081 üzenetére
Egyszerűen csak nem tetszett. Nem volt rossz amúgy. Nekem a miui után ez is fapados. Bár sokat nem ismerkedtem vele, de pl a duplakoppra nekem nagy szükségem van, aokp-ban nem működött. (lehet hogy valamit még be kellett volna állítani, de nem foglalkoztam vele).
Minden rom után be kell látnom, hogy a MIUI szinte tökéletes számomra. -
Diabo6
senior tag
válasz
zambozoli #14079 üzenetére
Pont tegnap tettem fel én is ugyanazt az AOKP-t. Nem jött be, így ment volna vissza a miui mentésem, de 41%-nál megállt, mintha befejezte volna és kérte a restartot. Volt egy AOSP 6.0 mentésem is, ugyanezt csinálta, így 10ig számoltam és tettem fel szűzen a miui-t. Szerencsére a titanium-os mentés felment az alkalmazásokról, így nem volt vészes a belakás.
-
válasz
zambozoli #13749 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infókat. Elvileg, ha ez az S134 javítása, akkor a duplakopp is megy. Néha írnál róla, hogy továbbra is minden oké-e? Még várnék 1-2 hetet a tapasztalatokkal, de lehet hogy visszaváltok erre a CM12.1 után.
SIM-enként lehet külön csengőhangot állítani? -
ncc1701
veterán
válasz
zambozoli #13663 üzenetére
Néha a dupla kopp nem akarja hagyni magát. Tipikusan, mikor kellene, mondjuk kocsit vezetek, és megy a waze, csak lekapcsoltam a képernyőt.
De ilyen nem kapcsol be gombra, meg híváskor fekete képernyő, nem is emlékszem ilyenre. Igazából akármelyik gombot nyomom, bekapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest