- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cappa72 #14466 üzenetére
Köszönöm a pontosítást, felvilágosítást
Bár az itt elég off, de azt még esetleg meg mondani/tippelni, hogy az előző telómnál (lenovo a328) mi lehetett a gond a miui flash után? Konkrétan az volt, hogy felraktam (TWRP-ből), nem tetszett, fel akartam tenni mást TWRP-ből, amikor is azt vettem észre hogy túl hamar végzett a telepítéssel, mégis azt írta ki successful, majd amikor indítottam volna bootloop. Aztán ezen csak úgy tudtam segíteni, hogy flashtool-lal visszatettem a gyári romot. Utána ment fel a TWRP megint, és aztán tudtam bármi mást is flashelni gond nélkül (a CM mondjuk nem ment fel). Valamit a miui csinálhatott, hogy utána más romot már nem tudtam flashelni twrp alól.
Meg amúgy az is érdekes, hogy előző telónál tök sokáig tartott amíg a flashtool felkínlódta a gyári romot, míg P70-nél kb. 1-2 perc alatt felküldte az 5.1-et (bár ez utóbbi elég csupasz egy rom..)
-
borzosmorzi
tag
válasz
cappa72 #9176 üzenetére
Na végre sikerült bevinnem az IMEI számokat, remélem, most már véglegesre (még nem csináltam gyári visszaállítást, hogy lecsekkoljam). Az volt a megoldás, hogy újabb verziója kellett a Maui Meta 3G-nek, nevezetesen a 7.1444.0.0 (a korábbi 6.1316.1 verzió nem volt jó). Nem driver probléma volt. Erre ma bukkantam rá a neten kutakodva, és ez már rendesen kommunikált a telefonnal, sárgára váltott az állapotjelző, miden simán ment. Köszi a segítséget.
-
borzosmorzi
tag
válasz
cappa72 #9154 üzenetére
Nos, nem sikerült eljutni a sárga állapotjelzésig a Maui Meta 3G-ben Windows 8.1 64bit alatt. Kikapcsoltam a telót, elindítottam a szoftvert, kipipáltam a "Connect smart phone into META mode" opciót, kiválasztottam az USB COM kapcsolati módot, rákattintottam a "Reconnect" gombra jobboldalt, gyorsan rádugtam a telót az USB portra és vártam. Nem kért semmi CDC drivertelepítést (de alul a tálcán láttam, hogy felismerte a telót és betöltötte az USB drivert a windows), a windows eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz, és ott van felismertként egy MediaTek USB VCOM (Android) (COM9) eszköz. A telefon viszont bekapcsolt és a Lenovo / Powered by Android logós fekete képernyőt mutatja, a bal alsó sarkában pedig ott virít a "=>Meta mode" felirat, tehát biztosan valami szinten kommunikál a szoftverrel. De az állapotjelző a szoftverben folyamatosan pirosan/zölden villog és semmi sem történik, az Action menüben az "Open NVRAM database" opció pedig ki van szürkítve, nem választható. Többszöri kísérlet sem hozott eredményt, több USB portot is végigpróbáltam. Szóval nem jött össze, maradt minden a régiben.
-
-
borzosmorzi
tag
válasz
cappa72 #9150 üzenetére
Köszi, ez tényleg nagyon egyszerűnek tűnik, de megy win 8.1 64 biten is, mármint az android gadget driver telepítés (már a flashtool-t sem volt egyszerű rajta beüzemelni)? Megtaláltam a gyári ROM-ban az adatbázis fájlt is, úgyhogy ez is megvan. Írod, hogy ha előtte már futtattam flashtool-t, ki kell törölni a gyökérkönyvtárban levő log-fájlokat. Nos nálam nincs ilyen, pedig futtattam már a flashtoolt.
-
borzosmorzi
tag
válasz
cappa72 #9143 üzenetére
Nálam ugyan nincs NVRAM_ERR nevű wifi hálózat, de engem is érdekelne, hogyan lehet véglegesen visszaírni az IMEI-t, mert az AT+ EGMR=1,7,"imei szám" parancs nyilván csak ideiglenes megoldás (minden factory resetnél törlődik). Remélem, nem kell root hozzá, az S139-en azzal inkább nem szenvednék.
-
szaszab
aktív tag
válasz
cappa72 #8735 üzenetére
Akkor gondolom, ez a mentés nem elég.
Ha jól tévedek, ez a mentés kell. Az ott lévő scatter fájllal, és "mentési adatok" fájlban lévő adatokkal lehet dolgozni, nem kell kivonni egymásból a hexákat, mint ahogy azt a kiegészítő leírásban olvastam, ugye?
Ha ez a mentés megvan, akkor 64 bites TWRP menjen fel, és utána mehet fel a MIUI?
Köszönöm!
-
szaszab
aktív tag
válasz
cappa72 #8719 üzenetére
Azért került bootloopba, mert 32 bites TWRP-vel pakoltam fel a 64 bites MIUI-t.
Letöltöttem a legfrissebb 64 bites TWRP-t. De azt a hibaüzenetet kapom, hogy "pmt changed for the rom". Erre google bácsi azt mondta, hogy STOP.
Szóval kérek szépen valakitől egy működő, tesztelt 64 vites TWRP-t, ami nem akar formázni. Vagy ha mégis, akkor ne kelljen már IMEI-t veszítenem, stb. Vagy ha mégis, akkor ..... És még folytathatnám, de nem. Egy a lényeg, nekem kell az a MIUI.
-
-
-
janekq
csendes tag
válasz
cappa72 #7848 üzenetére
Üdv!
Sajnos én is így jártam . Persze minden mentés nélkül. Elhamarkodtam a dolgokat. De ezzel ímei.exe ímei írás sajátom, ezt MP0B_001 a megfelelő helyre bemásoltam így tudtam helyrehozni. De ugye ez 1 újjabb rom cserénél megint elvész? Esetleg lehetne végleges megoldás?
-
törölt tag
válasz
cappa72 #7861 üzenetére
köszi
az nvram kivételével megcsináltam, továbbiakban mit kell tennem?
újraindítás?----
Az ok, hogy egy antenna és azzal tisztában is vagyok, ha egyik simről beszélek, a másik nem elérhető
1-es simről beszélek és az azon lévő mobilnet azon ideig lekapcsol.
Lehet ez így van, és csak én nem figyeltem erre, de ez nem logikus számomra. -
törölt tag
válasz
cappa72 #7848 üzenetére
Megakartam csinálni ezeket a visszaállításokat.
Engineer módban nincs ott nekem az a menü, hogy User2Root.
Így az adb shell parancs után nem a # jön, hanem a $ jel.
Mindazonáltal, rootolt a telefon.
Így is tudok visszaállítani a mentésből?
nvram.img nincs mentse sajnos, így is csináljam? -
-
válasz
cappa72 #5803 üzenetére
Hibakeresést bekapcsoltam.
Az engineeringmode-ban átállítottam root-ra, de semmilyen ablak nem ugrott fel.Amikor rákötöttem a PC-re a készüléket, akkor elkezdte a szokásos Win-es új eszköz bla-bla-bla-t. Abban az ablakban az MT67xx android...... sorban nem zöld pipa volt, hanem windows update helyen keresett, majd piros X. Valószínűleg ez nem normális. De nem tudom, hogy mi a megoldás...
1.4.2-es adb-t töltöttem le és telepítettem.Szerk.: XDA-n volt egy bejegyzés, hogy mit kell tenni, ha eszköz felismerés probléma van. Képekkel illusztrálva végigvezett a manuális driver frissítésen és most már minden O.K.
Elnézést a felesleges "pánikkeltésért" -
válasz
cappa72 #5779 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam...
Szóval arra gondoltam, hogy a Qualcomm-os telefonjaimnál egyszerűbbnek tűnt minden. De lehet, hogy ez azért van, mert kevesebb MTK-s telefont "piszkáltam" (talán Ammoin N821 volt az egyetlen).
Igen általánosítottam, elnézést. Nem nehezebb, csak legfeljebb számomra
.
-
deminos
aktív tag
válasz
cappa72 #5657 üzenetére
Fastboot-tal végül sikerült twrp-t újra raknom, amiből végül csak sikerült root-ot flashelnem, így legalább már root van.
Egyébként leszámítva az 1GB RAM-ot, amit "lát" ez a lilapúpbéta, nincs sem baj vele.
Iszonyatosan reszponzív. Sokkal gyorsabban történik benne minden, mint bármelyik másik ROM-ban, ebbe beleértve a gyárit is. Tehát, ha egyszer kikerül és ilyen lesz, akkor egyáltalán nem lesz csalódás, sőt.Ettől függetlenül a bétát senki ne rakja fel, aki nem elég elvetemült, mert könnyen meglepetés érheti, mint engem.
-
han_lev
senior tag
válasz
cappa72 #5680 üzenetére
Hát nekem ez így elég bonyolult....
Driver gépre még megy.
Flashtoolszal mentés is megy.
Ezek után nincs valami egyszerűbb módszer a rootolásra?
Mondjuk elindítok egy progit a gépen, vagy a telón és kész a root?
Vagy felflashelek egy fullosan rootolt jól működő romot?Bár ez is elég jó, csak a kamerafelvételeket nem hajlandó a memóeiakártyára menteni...
-
bogyo74
tag
válasz
cappa72 #5153 üzenetére
Nagyon köszönöm, siker! Megvan ismét a root.
Érdekes, hogy TWRP-ből nem sikerült egyszerűen flash-elni, villám gyorsan visszatér a funkció, és nem látom az output-ot. Ellenben szintén twrp alatt adb sideload-dal simán felment, és működik minden rendben.
Köszi a segítséget!
-
mclaren777
senior tag
válasz
cappa72 #5061 üzenetére
Amúgy ha már csatlakoztatott eszközöknél tartunk:
Nem lehet ezekre a telókra valami acélosabb külső kamerát kötni?BT,WIFI,Bluetooth-on keresztül vagy hülyeség? :-D
(mondjuk USB OTG webcam+teló videót láttam már youtube.on)És az igaz hogy tud a kicsike Slow Motion videókat rögzíteni? Vagy ezt minden Lenovo tudja?
-
GrandS
senior tag
válasz
cappa72 #4929 üzenetére
No most ott ezt írod:
MT6592 esetén változott a partíciók megadásának módja az új típusú scatter file-ban!
Ez miatt másként kell az értékeket kinézni belőle.
Erről részletesebben egy másik bejegyzésben olvashatsz. (igen, a link még nem jó, a leírás elkészítése folyamatban)
MT6582-ig működik az alábbi leírásUtána pedig most ezt írtad:
Így van, nem kell számolgatni, a scatter tartalmaz mindent.Akkor a Scatter beolvasása után mit kell tenni? Download?
-
GrandS
senior tag
válasz
cappa72 #4917 üzenetére
Egy pár soros leírást adna valaki az SPTools-os mentésről? Addig ok, hogy betallózom a scatter filet és a telefon nincs csatlakoztatva.
Az idézett leírásban ilyenkor jön a Readback és az Add és
4, Klikkelj duplán a jelzett helyre, hogy megadd a kiolvasni kívánt memóriarész adatait.
[link]Na innentől nem értem.
-
-
vtiti26
csendes tag
válasz
cappa72 #4701 üzenetére
Hello!
Kösz a választ.. Időközben megcsináltam a flashtool-os mentést a leírásod alapján.... Elsőre sikerült, Respect!! A kérdésem csak az lenne, hogy a kapott fájlokat hogyan tegyem flashtool-lal használhatóvá tenni? Ugye nincs hozzá kiterjesztés, valamint az MTKDroidtools sem boldogul vele, mert bad files- nek írja megnyitáskor és csak egy részét látom.. Bocs a lámaságért, de csak most kezdek belemenni... :-)... -
cekkk
veterán
válasz
cappa72 #3587 üzenetére
Köszönöm! adb shellbe ezzel a módszerrel lehet belépni ha jól értem?
-
cekkk
veterán
-
TheRealBear
tag
válasz
cappa72 #3287 üzenetére
C:\Users\TheRealBear\Desktop\ize>adb shell
root@P70-A:/ # mount -o remount,rw /system
mount -o remount,rw /system
root@P70-A:/ # cp /system/build.prop /system/build.prop-kopi1
cp /system/build.prop /system/build.prop-kopi1
root@P70-A:/ #Ez futott le semmit nem írt h hiba vagy valami.
df-re meg ezt irja:
1|root@P70-A:/ # cp /system/build.prop /system/build.prop-kopi1 df
cp /system/build.prop /system/build.prop-kopi1 df
usage: cp [-R [-H | -L | -P]] [-f | -i] [-alNpv] src target
cp [-R [-H | -L | -P]] [-f | -i] [-alNpv] src1 ... srcN directory -
Sfmc
csendes tag
válasz
cappa72 #3149 üzenetére
Ha már valaki úgy dönt, hogy kapásból insecure-re állítja a kernelt, onnantól adb-n keresztül is van lehetőség teljes rendszermentésre. Nekem spec. azért jó ez, mert garantáltan windows-mentes megoldás.
A példa a belső SD gyökérkönyvtárába menti a fájlokat
Ezt a mentést csinálnám meg de mivel a számítástechnika nem része a tűzhely kezelésnekígy hát a google a barátom de még nagyon sötétbe tapogatózom. Ezért elnézést mindenkitől a fórumon ha néha ostobának tűnő kérdést tennék fel.
-
beg
veterán
válasz
cappa72 #2972 üzenetére
Szopókával van már közelebbi tapasztalatom, dolgozós közös készülék egy S4 mini. Na azt párszor már meg akartuk ívesen hajítani a cseresznyefa felé. Sebességben nem lett rosszabb, de rengeteg minden más nyalóka vele. (Önhatalmúlag lehalkítja magát, hívásátirányítást amit napi szinten használunk, 9 (megszámoltuk
) tapicskolással érjük el, mert 3 szinttel beljebb rakták a menüben stb stb)
Szóval én sem várom epekedve, csak egy röpke hírmorzsa erejéig dobtam fel a témát.
-
deminos
aktív tag
-
-
-
-
válasz
cappa72 #2754 üzenetére
TWRP mentés by Cappa72 - P70-A_S126_150113_16G_ROW
Tessék tessék, a Mestertől egyenesen
/ mármint Cappa72 /
-
-
SharpSA
veterán
-
ltpalermo
csendes tag
válasz
cappa72 #2307 üzenetére
azt meg csináltam, akkor tényleg engedett törölni/másolni. de olyankor oda telepíti az appokat is, nem? mert a jelenlegi kártyám kisebb, mint a belső tároló, ugyh visszaállítottam. vagy rosszul tudom?
#cherubion08 a saját fájlkezelőt az elsők között tiltottam le, jobban bízok a total commanderben/es explorerben
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest