- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokoládé13
tag
válasz
@matthew@ #3871 üzenetére
Nekem is ezt csinálta mostanában, főleg a Flipboard; low memory logom is van. Viszont a jól bevált Windowsos újraindítós "trükk" itt is gyógyírnak bizonyult.
Restore előtt próbáld ki!
Nekem amióta megvan az iPad -kb. 1 hónapja- ez volt az első restart, mostantól kicsit sűrűbbre veszem, szerintem az iOS-nek sem árt.
-
erdoke
titán
válasz
@matthew@ #3871 üzenetére
Mi az a taskmanager? Ami kilép, az nem fut tovább, és amikor rányomsz megint, akkor újra elindítod. Szerintem memória kevés, de ettől még nem kellene csinálnia. Nekem csak a böngésző szokott nagyon ritkán kilépni, abból viszont mindegy, melyik Safarira alapuló, tehát az alappal van a gond.
-
csokoládé13
tag
válasz
@matthew@ #3865 üzenetére
Köszi a választ!
Miután megvettem az iPadet az első kérdésem nekem is az 'Others' mappára vonatkozott.
Engem is meglepett, hogy már az első nap felugrott 1 GB-ra. Googleztam egy csomót, összevissza írogattak mindenfélét az iTunesszal kapcsolatban, de semmi nem használt. Viszont azóta sem nőtt, sőt csökkent, 1,5 GB-ról 1,1-re. Ne foglalkozz vele, ennél nagyobb nem nagyon nem lesz. -
Keksz
senior tag
válasz
@matthew@ #3846 üzenetére
Mondjuk van olyan Notification amit hiába kapcsolsz ki, mert magában az alkalmazásban kell
És van olyan ahol nem tudsz kikapcsolni mindentLegjobb példa a Facebook
Nálam Notifaction Center alatt teljesen OFF (Bár ez csak azt jelenti hogy "Not in notification center")
Kliensben a Notification alatt minden OFF
DE pl ha vki játékmeghívót (Application request ki van kapcsolva, szóval ez más) küld az átjön és megjelenik a Notification "centerben"...(Szóval a notifaction daemon -ban csekkolja folyamatosan...)
Ez sztem full gáz, hogy a FB nem ad hozzá mindent kikapcsolhatóvá, amiről küld "Jelzést".
-
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3804 üzenetére
Restore után megkérdezi, hogy visszaállítod backupból vagy újként állítod be és előbbi menüpontot választva ugyanolyan állapotban lesz teljesen az iPad, mint restore előtt, csak a legfrissebb rendszerrel, illetve JB nélkül, ha volt.
iCloudot a beállítások>iCLoudon belül tudod konfigurálni -
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3800 üzenetére
De.
Mint mondtam, ahogy telepítesz valamit, egyből kerül adat az egyébbe. Ne foglalkozz vele, max ha tele lesz az iPaded, akkor, de addig ne érdekeljen, úgysem tudod teljesen megszüntetni...Amúgy restore után ha visszaraksz backupot, ugyanakkora marad.
Esetleg még ha van valami progid, amivel le tudsz tölteni háttérképeket, videókat vagy bármi egyebet, ami foglalhatja a helyet és a progiban nincs rendesen lekódolva a dolog, akkor az is az egyébbe kerül. -
Darko
senior tag
válasz
@matthew@ #3789 üzenetére
Ejgen angliánusoknak.
Én inkább arról hallottam, hogy a szélét tudja megkarcolni, ahol a mágnes csatlakozik az oldalához. Én még nem látok rajta semmi ilyet, bár nem is régóta van meg. Azt viszont nem tudom hogy tudod húzni rajta, oldal irányban nekem meg nem mozdul. Arra lehet figyelni, hogy osszehajtogatott v. kiterített cover-ral ne tedd le poros stb. helyre, mert hozzátapadhat es ha lecsukod akkor esetleg lehet probléma. Ugye Samu galaxy s-en még az első generációs gorilla glass van, es két év után sem látok rajta semmi karcot. Pedig néha tok nélkül is használtam, mikor új volt mint a hímes tojás úgy vigyáztam rá, most hogy mar kopik a kerete is, lazábban bánok vele és a kijelzőnek semmi baja. Az ipad-ot biztos jobb üveggel gyártották.
-
-
tomi5244
őstag
válasz
@matthew@ #3761 üzenetére
Még nincs hosszútávú tapasztalatom az oldallal hiszen az iPadem is kb 1 hónapos!
Akkor is küld értesítést az appról ha akciós, szóval nem free hanem csak csökkent az ára. A TubeExprorer pl 1 hete free volt és szépen meg is jött az e-mail
Nem hinném, hogy kéne félned a spamektől.
-
jozsi252
veterán
válasz
@matthew@ #3714 üzenetére
Jah értem. Amúgy tökmindegy hogy honnan jön be az iPad mert van rá garancia bármilyen országból szerzik be. Nagyon sokmindent nem tudnak belerakni iPad 5-be csak a 4 magos proci, ugyanúgy marad a grafikus vezérlő 4 magos mint most, illetve szerintem most a kijelzőre fognak rámenni,illetve a vastagságán meg a súlyán fognak csökkenteni.
Ami pedig a minit érinti ott lenne mit fejleszteni.. Retina + A6X pl így elsőre.
-
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3714 üzenetére
Nem valószínű,h bármi forradalmi újítás belekerülhetne a következő modellbe, bár ki tudja...Tökéletesítésre meg a 4-nél volt példa, tehát most arra sincs nagyon szükség, tehát nem tudom, milyen újdonság lehetne az iPad 5-ben...Max 4 magos proci, alacsonyabb fogyasztású kijelző, 2gb ram, 128gb flash memória
-
jozsi252
veterán
válasz
@matthew@ #3710 üzenetére
Gratula hozzá
használd jó sokat
Amúgy tényleg így van ahogy Ragnar95 is mondja hogy direkt ilyen hogy kilehet cserélni másra is, ha más országba utazol pl. Amúgy ott a Vodánál a csaj mennyiért adott volna átalakítót? Illetve milyet vettél pontosan?
Én is gondolkoztam rajta hogy veszek 4-et de március már itt van nemsokára
. Bár kicsit rossz hogy eladtam a minit mert megszerettem nagyon, de ha kijön a mini retina akkor az instant get lesz nagyon
Így inkább várakozok, nem megyek most bele egy iPad 4-be.
-
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3582 üzenetére
Ez nagyon változó, az ünnepekkor sok progit áraznak le mindig, de sok fejlesztő az évfordulók (játék megjelenése, adott számú letöltés, stb) is le szokta árazni az appjait. A legegyszerűbb, ha appshopper.com-on regizel és wish listbe rakod, ami érdekel és jelzi neked, ha leárazták az adott programot
-
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3544 üzenetére
Wallpaper app csak akkor generál adatot a telón, ha letöltesz háttérképeket benne, de akkor bármekkorára duzzadhat... Nem csak iOS6-on szemetel az FB app, korábban is ezt tette, de nekem több, mint 2 évnyi használat óta még sose duzzadt 160 megánál nagyobbra, amennyi most...
Az adathalász vírusokat elég nagy kamunak tartom, elég jól összerakott rendszer az iOS ahhoz,h ne tudjanak rá vírusokat írni még JB-el se....A JB-nek nem a warez a lényege, hanem az, hogy bármit átállíthatsz és testreszabhatsz vele gyakorlatilag, írd be youtube-ra,h top10 cydia tweaks, elég királyak vannak...Csak hogy pár ismertebbet említsek, az SBSettings, Multifl0w, Barrel, Zephyr, Auxo, stb....
-
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3541 üzenetére
Maga a JB egyáltalán nem káros, mivel visszafordítható és káros progik sincsenek, csak bugosak. Eddig se az Installous okozta a JB-s bugokat, hanem pár hibásan megírt tweak....Főleg a feltörtek bugosak eléggé, de a fizetősek között is vannak, amik nem férnek meg egymással és így ha egyszerre fentvannak, akkor safe mode-ba megy az eszköz tőlük.
-
Ilidzser
tag
válasz
@matthew@ #3482 üzenetére
Ha ajándékba kapod, akkor bármelyik jó:-) Ha döntési lehetőséged van, akkor ami Neked tetszik...:-)
Nekem pl a fehér iPhone 5 nagyon tetszett, de picit lányos szín volt, így inkább feketére váltottam.
Ipadban valahogy a fehér teljesen bejövős, a fekete nem.
Nekem a kérdés tényleg inkább az volt, hogy iPad Mini vagy ipad3 inkább...
Jobb kijelzővel mondjuk a minit választottam volna.:-) -
Darko
senior tag
válasz
@matthew@ #3457 üzenetére
Persze valószínű, hogy a 3G/4G leírását módosították és pár dolog úgy maradt. Egy kicsit megtévesztő, pláne egy olyannak mint én
vagyokvoltam, mert előtte még nem volt almás cuccom. Hasonló helyzetben voltam mint te, szintén Asus T300, Galaxy Tab 2 és e között őrlődtem, és iPad 4-em lett. Hát ugye a kijelző ... az rabul ejt, meg hogy folyik az egész ...
Megmondom őszintén kicsit tartottam a szoftver ellátottságtól, ami be is jött, mert ugye Android fronton nem volt olyan, hogy eszembe jutott valami és ne lett volna meg market-ban. Pl. ami IOS-ben nagyon hiányzik, az hogy Popcorn A-210 Transmission-hez nincs remote progi.
A másik az a kiegészitők, kábelek stb horror ára. -
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3448 üzenetére
Az első bekapcsoláskor aktiválni kell az iPadet neten és ekkor aktiválódik a gari is, így bekapcsolás nélkül nem tudod sajna ellenőrizni,h garis-e a készülék.
De ha render bolt, ahol veszed, tehát nem futár hozza, akkor 8 napon belül nem tudnak eltűnni úgy,h ne tudd visszakérni érte a pénzt, miután neten megrendeled, mert ha nem akarják visszaadni, megjelensz ott a fogyasztóvédelemmel és rögtön segítőkészebbek lesznek... -
@matthew@
őstag
válasz
@matthew@ #3446 üzenetére
Na közben utánajártam h nincs is garijegy, hanem csak a számla kell, az Apple meg szériaszám szerint ellenőrzi a dolgokat, h aktiválva van-e és meddig él a gari. Viszont ha ott vagyok a boltban az addig még be nem kapcsolt iPad-el és beírom ide a serial-t akkor kiírja a garit vagy h "eredeti-e" vagy azt csak bekapcsolás után, és egy Apple ID-s bejelentkezés után teszi meg és csak akkor írja ki okés e a serial vagy nem jól gondolom?
-
alba-regia
aktív tag
válasz
@matthew@ #3283 üzenetére
Nekem az van, és nincs igényem nagyobbra. Attól függ, hogy mire és hogyan használod.
Nekem a legtöbb adatom cloudban van, mivel egyszerűen így praktikus. Filmet simán játszik akár Google Drive-ból is anélkül, hogy le kéne rá tölteni. Csak a használt appok vannak rajta, meg jónéhány adat, ami gyorsan kellhet akár net nélkül is (bár még olyan nem volt). A zenét is Google Musicból hallgatom, így ez sem foglal rajta helyet, ill. a választék is nagyobb így.
-
erdoke
titán
-
tomi5244
őstag
válasz
@matthew@ #3182 üzenetére
Ha meglátod élőben a retinát nem akarsz majd mást venni!
Ráadásul az iPad2 512 RAM-al rendelkezik, ha hosszú távon gondolkozol akkor ez idővel kevés lehet (bár egyes appoknál már most is kevésnek mondható) a helyedben én nem vennék 2-est. Múlt héten az electromarketnél még láttam 145 ért 64 gigás iPad3-at fehérben, szerintem az egész vállalható ár érte. De volt még 32gigás 133 ért bár az fekete.
-
erdoke
titán
-
Cyberpunk
félisten
válasz
@matthew@ #3180 üzenetére
iPad 2 azért annyira nem rossz, persze az újak mellett már látszik a felbontásbeli különbség.
Szerintem jelenleg bőven jó a 3-as verzió ezekre. Ha sok mindent pakolnál rá, akkor a 16 GB-os verzió hamar kevés lehet. És ráadásul itt ugye nincs bővítési lehetőség. Minden szarabb, ha nem natívban megy, de képzeld el úgy, mint mondjuk egy FHD-s monitoron néznéd azt a 700x320-at.
Persze, ha van elég pénz, akkor a 4-est venném ma már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged