- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris0321
veterán
-
Chris0321
veterán
válasz
deadelon #378 üzenetére
2001 óta van mobilom és egy kivétellel mind Nokia volt és általában meg voltam velük elégedve. Tudom ez a mostani nem igazi Nokia de az eddigi tesztek alapján az összeszerelési minőséggel nem lesz gond, rendesen meg is van tervezve és az alap androidot is sokan előnyének írják. Tisztában vagyok mire fogom használni, (telefonállás, internet, messenger, videók készítése/nézése, fotózás, néha zenehallgatás és nagyon kevés játék az is jelenleg passziánsz csakis unaloműzésképp) és az egyik mobilos fórumon rákérdeztem erre használható lesz. Megnyugtató számomra, hogy fémből készül a hátlap így nem kell annyira féltenem a sérüléstől bár szerencsére csak nagyon ritkán ejtem le a telefonjaimat. Több kollegámnak van kínai telefonja, az egyik leesett nem magasról és a kijelző gyönyörűen bepókhálósodott (csak a gyári fólia volt rajta) az én Nokia 735-ösöm fólia nélküli szintén hasonló esés után is köszöni szépen jól van. A másiknak pedig hátul van az ujjlenyomat olvasója ami miatt nem tudod csak kézben feloldani (a Nokiának elől van).
Szóval lehet, hogy találnék jobb teljesítményű kínai telefont lehet még olcsóbb is mint a Nokia 6 de nekem ez is elég arra amire én használom és nem csupa műanyag mint a kínaiak és az összeszerelési minőség is jobb. -
Chris0321
veterán
Nekem ez lesz az első androidos telefonom ezért ezekkel nincs tapasztalatom. A wp csak azokat a programokat nem engedi sd kártyára rakni ha jól emlékszem ami a rendszerrel kapcsolatos, nekem nincs szükségem sok appra így engem ez nem igazán zavar és én a 6-ost fogom megvenni és abban nagyobb a belső tárhely de természetesen veszek bele sd kártyát is a videók miatt.
-
oszy
veterán
Segítsetek!
Huawei P9 vagy Nokia 5? A processzorok miatt kérdezem, mert nem ismerem őket.
-
eurolac
senior tag
válasz
Chris0321 #369 üzenetére
Hiába adom meg az appoknak az SD-t telepitesi helynek, a droid csak egy részüket teszi oda, a nagy része a belső tarhelyre kerül. Volt Honor telóm, lehetett az elsődlegesnek SDt kivalasztani, de ez ugy is csak fél siker. A play frissitesektol ugyan úgy hiztak az appok a belso tarhelyen. Szerintem itt is ugy van.
-
Chris0321
veterán
A kevés tárhelyet lehet orvosolni sd kártyával, én is venni fogok a 6-osomhoz ha végre meg fogom tudni venni.
Ma vettem észre, hogy a Telekomnál is bekerültek a Nokiák a készüléklistára igaz még telefont nem dob fel ha rákattintok de ahhoz képest, hogy már május végére igérték őket már előrelépés.
-
Dog83
tag
Helló! Mire beállt a rendszer kb 10GB-ot vesz el (rendszer kb 7,2 appok kb 2,5) a 16GB-ból, tehát jelentős, de nekem elég. A microsd szivatós, mert vagy alkalmazásokat, vagy média cuccokat tehetsz rá, és ennek megfelelően kell a formázást beállítani... Illetve van egy sanda gyanúm, hogy uhs-II microsd kell hozzá, mert az enyém csak I-es, de 80/90-es sebességgel, és ki is írja, hogy lassab lesz. És tényleg lassabban nyitja meg az appokat, tehát hagytam a fotóknak/videóknak, azzal hibátlan (max mpixel, max video felbontással is). Bugok nálam: a kijelző szeret időnként vibrálni (fényerő tekintetében), bár autómatán használom. Eddig 1x csinált olyant, hogy benyomtam a lezárást, de egyből felébredt... Újraindítottam, azóta semmi! Az akksi nagyon bivaly (persze még új). Hang teljesen rendben, térerő, wifi, mobilnet teljesen jó, nem dobál le. Szerintem gyorsan fut a rendszer, nincsenek gondolkozások, töltések, pörög ( néha egy tizednyi "kapcsolás", de szinte semmi). Én WP-ről jöttem és ez a telefon végre olyan tempót bír, mint a 735-öm!!! Újraindulás, kifagyás még nem volt. A fotózást szokni kell, mert hamar bemozdul, de nem kell szerintem (!) szégyenkeznie. Személy szerint imádom!!! De ezek kizárolag amiket én tapasztaltam eddig! Elnézést utólag is, ha nem vág pont a topik témájába!
-
HKorn
veterán
Ha már ennyire kaphatóak az új Nokiák, hogyhogy nincs róluk teszt még?
5-ös engem is érdekelne.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
Chris0321 #344 üzenetére
Bocsi, most láttam, hogy megszólítottál. Én már tapizom a Nokia 6-ot...A gamernél visszamondtam, a gsmhome-nál rendeltem hétfőn, csütörtökön már itt is volt. Igaz ez ázsiai edition, 4G rammal, meg értesítés led-el. De ennek ellenére elviselem
Eddig pöpec, szép is, jó is.
-
gfec78
csendes tag
Tegnap visszavittem a Nokia 3 mert a kijelzőfagyás már kB 30 percenként ismétlődött. Persze mikor bevittem működött így nincs csere csak szervíz. Remélem kezdenek vele valamit. Aki 5 öst akar annak mondanám,hogy a telenornál kapható,legalábbis tegnap Tatabányán volt.
-
Chris0321
veterán
Nekem most egy Lumia 735-ösöm van az is simán elfér a farmerom zsebében. Az 5-ös adatai alapján jobban megérné megvenni szerintem mint a 3-ast ami elég alap telefon.
A telefongurun megnéztem a mérteteket, a 3-as 144*72*9 és az 5-ös 150*73*8. Csak pár miliméter az eltérés én megnézném a helyedben élőben a Telenornál elvileg már árulják az 5-öst. -
garga01
őstag
A telenor oldaláról eltünt a 3-as, csak az 5-ös és 3310-es van. A 3-asból előtte csak ezüst volt,vártam a feketét, erre egyik sincs. De a korábbi hsz-ek alapján gondolom következő hónapban újra lesz, vagyis remélem.
-
Chris0321
veterán
A supergamer internetes áruházban ma vettem észre, hogy átírták a várható megjelenési időt augusztus 31-re, igaz ez Szlovákia-i cég így remélem hozzánk kidobják még előtte különben elég valószínűleg agyvérzést fogok kapni mert már május végére igérték a megjelenést.
GAgyiXyXy: Neked jeleztek késést a kiszállításban?
-
gfec78
csendes tag
Jeleztem a Telenornak rögtön de mivel utánna elindult így azt mondták csak szervízbe küldhetik bevizsgáltatni. Ha ott nem jelentkezik a hiba akkor semmit nem tudok tenni. Sajnálnám mert tetszik a telefon. Kíváncsi leszek,hogy ez típus hiba vagy pont egy rosszat fogtam ki. Az biztos,hogy szoftveres a hiba mert mint írtam pár reset után újra tökéletes.
-
hegti
aktív tag
Nokia 5 illetve a 6-os országos nagy boltokban mikor lehet kapni? (Mediamarkt, Euronics)
-
Chris0321
veterán
-
gfec78
csendes tag
Sziasztok
Nokia 3 eddígi tapasztalatok( 5 nap) . Az érzéseim elég vegyesek a telefon külsőre nekem tetszik,kellemes a fogása és nagyon könnyű. Nem egy erőgép de nekem megfelel, néha kicsit lassú a betöltés lapozás közben. Aksi nálam simán bír másfél napot. Úgy,hogy folyamatosan megy a net és kb 3-4 órát hallgatom rajta a zenét napi kb 30 perc telefonálás társul még hozzá. Egyetlen negatívum a teljes kijelzőfagyás amit 5 nap alatt kétszer is produkált. Ilyenkor semmire nem reagál kb 6-7 újraindítás után érzékelt újra a kijelző. -
hegti
aktív tag
Telenornál már lehet kapni, kivéve a 6-ost.
Nokia 5
két éves Light előfizetéssel 57 990 Ft
két éves Blue S előfizetéssel 52 990 Ft
két éves Blue M előfizetéssel 32 990 Ft
két éves Blue L előfizetéssel 0 Ft
két éves Blue XXL előfizetéssel 0 Ft
kártyás csomagban 62 990 FtNokia 3
két éves Light előfizetéssel 33 990 Ft (+6 000 Ft)
két éves Blue S előfizetéssel 21 990 Ft (+7 000 Ft)
két éves Blue M előfizetéssel 990 Ft (+ 990 Ft)
kártyás csomagban 44 990 FtNokia 3310 (2017)
két éves Light előfizetéssel 3 990 Ft (+3 990 Ft)
két éves Blue S előfizetéssel 0 Ft
két éves Blue M előfizetéssel 0 Ft
kártyás csomagban 14 990 FtForrás: [Mobilaréna]
-
garga01
őstag
Na vett már valaki az új Nokiákból? Engem főleg a 3-as érdekel,azt tervezek magamnak, de megvárom az első tapasztalatokat.
-
Chris0321
veterán
válasz
Bandi8bácsi #333 üzenetére
Nekem egyszer volt olyan telefonom amiben volt ilyen értesítés jelző, a jelenlegiben sincs mégis megvagyok vele. Néha megnyomom a feloldógombot és megnézem van-e valami. A 6-oson pedig elég gyors az újlenyomat beolvasó így ez a funkció hiánya egyáltalán nem fog zavarni.
-
Bandi8bácsi
tag
Az Origó szerint nem lesz értesítő led a Nokia 6 globális változatában
Pedig erre a telefonra vártam, de ez így esélytelen
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok. Mikor egy felugró hirdetésben megláttam, hogy lesz új Nokia egyből megnéztem mit tud.
Eleve túlárazott mobilnak tartom és tartottam is a Nokiákat, viszont a régieknek annyi előnyük volt, hogy ha leejtetted semmi bajuk nem lett jobb esetben.
Elolvastam kíváncsiságból az összes hsz-ást (tényleg) és azt kell mondjam kb. arra jutottam, hogy ami normális készülék lenne (legalábbis számomra) az mind 60e felé tart.Szóval itt az 5-ös van olyan árban és gyenge hardveres részt emleget mindenki. Huawei Y6II Compact vodánál 43e, de ez sem egy nagy erőbajnok.
Vagy HTC Desire 530 52e és csak 1.5Gb RAM meg 2200mAh-es aksival.
A3 (2017) 93eHD kijelző Super AMOLED + 2gb ram aksi 2350 mAh-s viszont a proci erősebb.
Egy szó mint száz, jövő év január végén vehetnék kedvezményesen új készüléket és már most elkezdtem nézelődni. Viszont hiányzik az android.Ja amúgy most egy Lumia 550 van
Ez volt jó árban (45-50körül volt a teljes ár, 15-ért elhoztam).
Amúgy írták páran, hogy az előfizetések már nem olyanok mint régen. Hát baromira nemEnnyit v. max. 20e-t szánnék rá előfizetés mellett, kár hogy jelenleg ebben az árkategóriában (50e-ig) olyan 15e-t engednek el ha aláírsz 2 évre.
Apropó 2 év: októbertől lesznek még érdekességek, hisz ha csak előfizető leszel akkor 1év, ha veszel is készüléket mellé akkor marad a 2. Vajon hogy fogják rányomni a kiesést az árakra? -
shiftac
aktív tag
Ezek szerint nem lesz 4gb ramos Nokia 6. Kár érte, pedig szerintem lenne rá igény. Az árak pedig nem túl jók, kíváncsi vagyok, mennyit fog számítani a név. Ugyanis szolgáltatói kínálatban jobb Huawei/Honor telefont kapni ugyanannyiért.
-
Chris0321
veterán
-
garga01
őstag
válasz
hallerlaller #49 üzenetére
Wut?
Aa 3310-en kívül a többin android van.
-
Dog83
tag
Most néztem a Telenor árlistát, az 5-ös blue s-el 53000,- de csak "hamarosan" ...
-
Chris0321
veterán
Eddig nem sok mindent lehet hallan sajnos, egy online boltban a supergamer-ben 06.29. a dátum már elég régóta viszont a GsmVonal-on már azt írják 3 napon belül tudják szállítani. A mobil szolgáltatóknál viszont még semmit nem írnak. Remélem nem csúszik a kiadás már elég rég várok rá.
-
hegti
aktív tag
Mobilarénás teszt mikor lesz?
-
komi77
senior tag
Lehet rosszul fogalmaztam. Tudom, hogy a Nokia eladta a mobil telefon üzletágát. Én arra az ágazatra gondoltam amin keresztül a Nokia márkajelzésű mobilok lesznek értékesítve. Az önálló op rendszer kérdést egyikünk sem tudja megjósolni - még ha logikus is a levezetés. A Bada mellékvágány volt. A Blackberry már érdekesebb. Azért az egy kiváló rendszer és még is ment a lecsóba - sajna. Talán ebben az egész kérdésben van egy generáció váltási ok is. A fiam droidos készüléket használ és csak hallomásból tudja, hogy volt Nokia. Viszont nem érdekli mi volt korábban. A világ legnagyobb részén ebből a típusú felhasználóból lehet a legtöbb, akinek drága vagy nem szimpi az iphone ezért vesz egy megfizethető droidost és boldog vele. Ezen kívül mi kéne még neki. Főleg nem egy új, tanulást igénylő rendszer. Ezzel mondjuk nehéz lenne versenyezni. Viszonylag kicsi az a tömeg akinek nem tetszik a droid és van tapasztalata más rendszerekkel de nem kell neki ios. Azért kíváncsi lennék ha a megjelenő droidos Nokiákra telepíthető lenne a Sailfish, hányan próbálnák ki és milyen lenne a véleményük. Igaz ennek a kiértékelése évekig tarana, ami sok pénz és nem egyértelműek a konzekvenciák sem. Azért tehetnének egy próbát.
-
BiP
nagyúr
A Nokia és a Nokia telefonok ill. HMD kapcsolatára most nem térek ki, milliószor kiveséztük már, mennyi közük van egymáshoz.
Sailfish OS: Hiába jó rendszer, esélye sincs.
El kell fogadni, hogy van Android és iOS. Pont. Annyira kétpólusú lett ez a piac, hogy most már semmi másnak esélye sincs. És ez így marad jópár évig.A Nokiának akkor lett volna esélye egy alternatív OS-t felfuttatni, (túl azon, hogy amikor még foglalkozott mobilgyártással és OS fejlesztéssel), amikor volt neki. Egyszerre több is volt anno a hátizsákban, (amiket az MS nyomására egy tollvonással ki is irtott) pl. ott volt a már nehezen foltozható, de épp használhatóvá tupírozott Symbian, a soha el nem készült Meltemi, és az N9-en a Meego (ennek szellemi öröksége a Sailfish). Utóbbi lett volna a legjobb, de ez a hajó elúszott.
Ma már esélytelen egy új rendszert elfogadtatni, pedig a nagyoknak sem sikerül.
Az LG féle BADA, a még az MS által is leszart WP, a Firefox OS, Ubuntu, a Samsungnak a Meego-ból továbbgyúrt Tizen-je, a Nokia androidja az X, a túlélésért küzdő Blackberry, Sailfish OS, és most hol is vannak ezek?
Sajnos a 2 nagy rendszer annyira beleette magát a köztudatba, hogy ide nagyon nehéz, kb. esélytelen betörni, hiába szurkolok nekik.
A HMD meg az egyetlen jártható utat választotta (amire 2009-ben kellett volna rálépnie a Nokiának) , hogy Androidos telókat adnak, mert ez kell a népnek, a fejlesztőknek, stb. -
komi77
senior tag
válasz
nyisziati #304 üzenetére
Szerintem a Noksi nem fog eltűnni a süllyesztőben. Már csak azért sem mert a mobil üzletág az csak egy plusz történet. Pusztán a nevével meg tud mozgatni egy jókora tömeget, bármit is dobjon a piacra. Az N1-es tablet (ami igaz később nem lett sikertermék) eladási rekordot állított be a megjelenés napján - ráadásul Kínában, nem a konzervatívabb Eu-ban. Szóval van még keresnivalója bármelyik területre is téved a végén. A Sailfish os lehetne a márka védjegye. Pár évvel ezelőtt néhány szakmai fórumon a legjobb os címmel illették. Volt szerencsém Jolla mobilt kipróbálni, parádés volt. No mindegy, kíváncsi lennék egy ilyen lehetőségre. Szerintem a márka neve miatt hamar el tudna terjedni a saját op rendszer. Ha mégsem vinnék akkor meg marad a droid azzal bármit el lehet adni jelenleg. Azért egy próbát megérne - már csak miattam is
-
tomboy0013
veterán
válasz
nyisziati #309 üzenetére
Nyílván nem te beszélsz hülyeséget.... De hát Magyarországon vagyunk, a tudatlan okoskodás az megy, aztán ha kereszkérdést kapsz akkor is megy az önigazolás és a másiknak való beszólás ahelyett, hogy beismernéd, hogy baromságokat írogatsz. A Nokia nem alapított semmilyen céget, de kösd nyugodtan az ebet a karóhoz. A Nokia továbbra sem foglalkozik mobiltelefon gyártással és értékesítéssel, annak már jópár éve vége, és ha az androidos nokiák buknak az semmilyen hatással nem lesz a Nokia vállalatra. Beszélsz itt süllyesztőben való eltűnésről visszább...
-
kcsa
veterán
válasz
nyisziati #309 üzenetére
Az anyavállalat nem vásárolta vissza a saját névhasználati jogát.
Az eddigi kommentjeid hasonlítanak a régi viccre:
Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.És meg is vagy sértődve, mert bántják* a kedvenc márkád.
* leírták az igazat.
-
nyisziati
veterán
válasz
tomboy0013 #308 üzenetére
Jó, akkor pontosítok: nem a HMD globalnak volt bukás az egész, hanem a Nokiának (meg a Microsoftnak is, nyilván).
Az már technikai kérdés csak, hogy nem az anyavállalat vásárolta vissza a brand használati jogot, hanem alapított erre egy külön céget, aminek a főhadiszállása egy házzal van odébb (fizikailag), mint az övé.Ezt egyébként - kis jóindulattal - te is leírhattad volna. Meg a "samu" haverod is. Bár persze, Magyarországon vagyunk. A fikázás, fölényeskedés az megy, segítőkészség, jóindulat az már hiánycikk.
-
nyisziati
veterán
válasz
tomboy0013 #305 üzenetére
Mégse volt egy sikertörténet az elmúlt pár év a számukra, nem véletlenül fanyalodtak ők is a droidra.
-
30z.Samu
titán
válasz
tomboy0013 #305 üzenetére
Ott a pont.
-
komi77
senior tag
Gyerekek végre újra Nokia!!!
Szerintem nem kell aggódnunk a minőség miatt. A hardverek hát.. no mindegy Nokia név alatt bármit el lehet adni. Annak azért sokan örülnénk ha nem csak droidos változatok lennének - bár először nyilván ezzel kezd a Noksi. A HMD Global egy korábban feltett kérdésre nem válaszolt egyértelműen a Sailfish Os használatával kapcsolatban. Én bírnám ha lennének ilyen hibrid motyóik. Azoknak legalább még ez a hardver is sok lenne és jobban pörögnének mint a droid. No mindegy ez majd később kiderül addig is várjuk a telókat. Egy 3310-est már csak poénból is vennék, szerintem többnyire ilyen okból veszik majd. Viszont jó üzleti húzás.
-
válasz
takacsbotond #301 üzenetére
De a lényeg átjött számodra? Mert Te is sokallod az árát, de a minőségét nem firtatod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged