- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
tecsu
addikt
Az analóg vs digitális hangtároláshoz ill. lejátszáshoz...
1. A szubjektív véleményeket félretéve a komolyabb rendszerek mind analóg, mind digitális megvalósításban baromi jól tud szólni.
2. A digitális "jól szóláshoz" több techno kell. Pl. a nagyon elkú... rontott PCM-et nem győzik csilliós lemezszervóval javítani, ugyanis a PCM jel kiolvasás sebessége az... kapaszkodjatok meg, analóg. A DAC-on sem szabad spórolni, meg annak időzítésén. Sajnos emiatt a digit rendszerek 99%-a sza.. rossz.
3. Ha az analóg technikába akkora fejlesztést öltek volna az utóbbi időkben, mint a digitbe, lemosná, mint a sza... vízfestéket.
4. Egy (ál)demokráciában a tömeg számít, vagyis a többség, akinek a 320kb/s-os mp3 is több, mint jó.A hangredszer első és legfontosabb eleme az akusztika. A legtöbb zenerajongónak vagy technikabuzinak alapból rossz a szobája, nappalija ilyen szempontból, ezekután a drága hi-fi csak azt mutatja, mennyire hülye.
Az akusztika első és legfontosabb eleme a környezeti zajok hiánya vagy csillapítása.
Egy-egy kritikusabb hangmérnök és komolyzenész szerint pl. egy városban nem is lehet maximálisan a zenére figyelni. :-)https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
HARDVERAPRÓD
Azért megnézném a tárgyaló partnereim ha öltönyben és ebben a fejhallgatóban fogadnám őket...
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
bteebi
veterán
Amúgy szerintem (is) erősen túl van lihegve a kérdés... Nem olyan szar a digitális (sőt...), mint ahogy azt sokan gondolják/szeretnék gondolni. Ne higgye azt senki, hogy az analóg végtelen sávszélességet/amplitúdóskálát jelent, mert nagyon nem. A Shannon-Nyquist törvény pedig alapvetően nem hülyeség, bármennyire is annak tűnik (egy néhány száz Hz-es hanghullám azért elég jól leírható 44,1 kHz-es mintavételezéssel is, nem feltétlenül kell hozzá 192 kHz...). Nem akarok teológiai vitákat nyitni a mintavételezésről/túlmintavételezésről, mert nem értek hozzá nagyon, de hozzátenném, hogy szerintem túlzottan mások se (tisztelet a kevés kivételnek). Digitális és analóg felvétel is lehet nagyon jó, vagy épp nagyon rossz, a hangmérnökön és a "vason" (a konkrét eszközökön) múlik szinte minden.
Gyakran jönnek azzal, hogy mennyivel jobban szól a bakelit, mint a CD, vagy akár az SACD. Persze, mert más a master, és/vagy béna volt a hangmérnök... Pedig a nagyon lesajnált kisfelbontású CD is csodákra képes, "lemászhat a hangfalról", ha hozzáértő kezek vezettek a megalkotásához, és egy vinyl, DVD-A vagy épp SACD is lehet megdöbbentően pocsék.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
priti
addikt
válasz szentkuti11 #40 üzenetére
Én csak ránéztem a képre az igaz és emiatt még értem is, hogy a piros miért kellett rá, hiszen van az a kép ami úgy van fotózva... Na, de hogy miért kell kiírni betűvel, hogy LEFT ... hát az nagyon kellett oda.
Szerk.:
Ja bocs, azt hittem a onban beszéltek a vonatkozó fejhallgatóról és nem egy másikról.(#42) pengwin
Inkább azt mondanám, hogy van jól is fotózva.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
válasz szentkuti11 #40 üzenetére
Az MSR7 meg a teszt képein szereplő barna színösszeállításban kifejezetten gyönyörű... Nem értem miért nem alap a fekete-fehér színek mellett a barna a fejhallgatóknál... nagyon jól néznek ki a barna fejesek.
Egyébként gratulálok a cikkhez: alapos, pártatlan és olvasmányos volt!
(#41) c4
Sebaj, veszel hozzá egy jó IEM-et, és ki is tudod törölni a füledet...
Vagy vegyél nyílt fejest hordozhatónak, hogy az utcán a járókelők is élvezhessék a minőségi zenehallgatást![ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
c4
őstag
Zárt füles ismét, nyári hőségben még a fülzsír is belefolyik.
-
Sebhelyes
senior tag
"a külcsín abszolút másodlagos volt nekik" Hát azért mindig voltak szép fejhallgatóik...
Ami meg az analóg-digitális dolgot illeti, sok mókás hozzászólást lehet itt olvasni *Szerintem* mivel már pár évtizede a felvételek 99,9%-a digitális, visszakonvertálni analógra (úgy értem jóval a hangszórók előtt ), hát, kérdéses. Ha még az egész lánc analóg lenne a mikrofontól a lemezvágógépig...
Kedvencem ebben a témában, mikor kiadtak egy Kraftwerk boxsetet, amihez bedigitalizálták a 70-es évekbeli felvételeket a szalagzajjal, az ős-szintetizátorok zseniális sistergéseivel, gerjedő hullámzásaival, majd SZÉNNÉ zajszűrőzték, mintha Dolby C MegaTurbo verzióval mentek volna rajtuk végig, aztán persze hallgatva az idők szavára, kiadták vinylen is a hipstereknek. Nem tudtam sírjak-e, vagy nevessek. Inkább az utóbbi
-
TSL16b
csendes tag
Néhány figyelemreméltó tény az analóg-digitális tisztánlátáshoz:
- a forrásjel elég ritkán teljesen szintetikus (hogy digitálisból indulhassunk)
- az analóg sem folyamatos (Planck)
- digitális hang nincs (hallás, fül)
- a reprodukciós készülékek analóg tartománybeli részei is messze állnak a tökéletestőlMár csak ezek miatt is lehetetlen „igazságot tenni”, győztest hirdetni. És a többé-kevésbé rejtett, technikai, kivitelezési tökéletlenségekbe bele sem mentünk... Meg abba, hogy az ember (aki végül hallgatja) kétszer nem léphet ugyanabba a folyóba. Túl sok ismeretlen van ebben az egyenletben.
-
ROBOTER
addikt
A külső egyébként Sony MDR-1R koppintás kőkeményen.
-
domerator
veterán
Meghallgattam ezt a fejest a talalkozon es szamomra magasan a kiprobalt 4-5 fejhallgato feletti minoseget produkalt. A legtalalobb kifejezes a tesztben, hogy elhiteti velunk, hogy azt halljuk, amit hallanunk kellene... es tenyleg!
Kar hogy poppet draga... elementarisan szol! Le a kalappal elotte.
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
-
tecsu
addikt
Na végre egy korrekt audiotechnikás teszt. :-)
Várjuk a többit, pl. a riválisokat, az asztali (near field) hangsugárzókat stb.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
zapok
aktív tag
Ha egyszer, talán lesz egy öltönyöm..., amire semmi esély sincs, úgy érzem, vagy mégis..., lehet veszek előtte egy ilyen izét, jah AT fejjhallgattót...
Csak 1 a baj..., engem hamvasztani fognak
cain69 + 1
[ Szerkesztve ]
Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.
-
veterán
Ismerve a márka árazását egyáltalán nem drága,viszont hozza az Audio Technika szintet.
duree54
-
RetepNyaraB
veterán
Leakadhatnatok a digital-analog vitarol
A sibilance-hoz akartam meg az elejen hozza tenni, h azert magasrol legyinteni a manapsag 99,9%-ban elterjedt digitalis tecnikara erös tulzas. Olcso (de igazabol a nagyon draga kategoriat kiveve barmelyik) hangszedö is randan sziszeg, a rendszer többi elemet nem is szamolva. Eleg sok fejest hallottam mar es hatarozottan emlekszem melyiknek volt banto sibilance-a es melyiknek nem (vagy akar szamomra nem eszrevehetöen nem).
Lehet köldököt nezni, meg rengeteg felvetelt beszerezni analogon, mert hal' istennek ujra divatba jött, de hacsak nincs igen komoly felszerelesed meg merem kockaztatni egy nyugati atlagember altal megfizethetö futomü+dac+integralt erösitö+hangfalak elverik rendesen. Az extrem kategoriaban pedig mar minden oly mindegy
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Hobbbyt
őstag
válasz #06658560 #17 üzenetére
Pedig nem igaz..
Csak gondold végig logikusan.
Digitálisan olyan nagy adatsűrűséggel is dolgozhatnál amit egy analóg eszköz se tudna reprodukálni.
-Hogy a 25 éves szabványok nem feltétlen ilyenek, az más tészta.
-Hogy a digitális és analóg másképp szól, az biztos.. de hogy melyik áll közelebb az eredetihez, az vitatható.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Nigér
őstag
Tetszetős fejrevaló, ez volt a füles/fejestali "plakátján" is?
-
ROBOTER
addikt
válasz #06658560 #20 üzenetére
Az a jó az ilyen topicokban, hogy tőletek megtanulhatom, az analóg jelátvitel/jelrögzítés egy veszteségmentes eljárás a digitálishoz képest. Így okosodik az ember. És amúgy is jó olyanoktól tanulni, akik nem szeretnek nagyokat mondani és szerepelni, csak a puszta tudás árad belőlük.
-
davidsone
addikt
Tetszetős
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
törölt tag
válasz Galgogergo. #19 üzenetére
Ha értelmezed digitalist jelentését, rájössz.
-
törölt tag
válasz Galgogergo. #16 üzenetére
"A fő gond, hogy digitális hanganyag mindig veszteséges"
Pedig ez igaz.
-
Galgogergo.
csendes tag
"A fő gond, hogy digitális hanganyag mindig veszteséges.
Sajnos, minden digitális hanganyag alap baja az „s;sz” hangok ledigitalizálása.
Ebből adodóan magában a file-ban van hiba, ezt semmi nem javítja ki, csak rontani tud."Ennél nagyobb baromságot régen olvastam...
/.?
-
forgonati
őstag
Szép holmi, nemrég kerestem fejhallgatót és ez is szóba került. Végül mégis egy Focal Spirit One S lett, nem csalódtam, de kiváncsi lennék a hangjára ennek is, csak összehasonlításképp.
Keelah Se'lai!
-
hemaka
nagyúr
Franko cucc, szepen nez ki nagyon.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Nekem M40x-em van, én sem panaszkodok, mondjuk ez kiegyensúlyozottabb az M50-nél, ami viszont a mélyei miatt jobb választás lehet basszusgitárhoz.
Ezekkel a nagyon szép fülesekkel az a bajom, hogy nagyon figyelemfelkeltőek. egy fekete M40x-et vagy M50x-et nem néznek meg utcán az emberek, mert nincs kipimpelve... nem biztos, hogy Debrecenben merném utcán hordani, pedig pl. a barna-sötétkék M50x (meg a cikk tárgya is) átkozottul tetszik külsőre...Egyébként a bevezetőben az van, hogy...
"2008-ban azonban robbanásszerűen érkezett a Beats, aminek a kezdeti időkben nem volt igazán jó hangja, egyáltalán nem volt olcsó, de nagyon jól nézett ki"
1. ma sincs jó hangja a Beats fejeseknek, ha a saját árkategóriájukban kapható alternatívákat nézzük. Sőt én állítom, hogy fele-harmadannyiba kerülő fejesek is jobban szólnak.
2. lehet, hogy jól néz ki (szerintem ízléstelen), de kezdetben az anyagminősége kritikán aluli volt...[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
r00r1
aktív tag
Audio-Technika fülesem van, basszusgitárhoz vettem, hogy némán tudjak gyakorolni.
Semmi pénzért nem adnám el, mondjuk az enyém olcsóbb, ATH-M50x fehér. Már ez is bőven elég...Szerintem ebbe az árba már bele van kalkulálva a prémium kategóriás faktor is. -
xmaas
őstag
Szerintem nagyon szep fules, azt a barnat bevalalnam szivesen egyetlen gond az ara 40-50 korul realisabb lenne szerintem
-
nagyúr
"öltönyhöz is kifejezetten jól mutat..."
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
e-newsee
addikt
A hangtechnikához botfülű vagyok, de kifejezetten sok a cikkben a "kifejezetten". Van, ahol egy mondaton belül többször is. Engem kifejezetten zavart olvasás közben.
Nem náciskodom, mielőtt nekem estek, csak jobbító javaslat.
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
MongolZ
addikt
"a vonós hangszerek például kifejezetten hangsúlyosak"
Tudtok ajánlani egy olyan fülest, ami különösen jól kezeli a vonósokat, főleg a hegedűt?
-
darvinya
titán
válasz RetepNyaraB #3 üzenetére
Még is mit gondoljak át?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Sicilian
addikt
Pofás darab.
nothing is true everything is permitted..
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz RetepNyaraB #3 üzenetére
Pontosan ennyi az ára ÁFA-val Japánban/ból is amazon szerint.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
RetepNyaraB
veterán
Jó kis teszt, szép objektíven. Köszi Szentkuti; nem csalódtunk
Az árát nem néztem meg Jappánban. Ez vajh a szokásos bullshit európai árazás, vagy kint is ennyi..?
(#1) darvinya@ ezt gondold át még egyszer.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
fi:zi'k
nagyúr
Végre!
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
darvinya
titán
Tetszet, de csak tetszet.
A fő gond, hogy digitális hanganyag mindig veszteséges.
Sajnos, minden digitális hanganyag alap baja az „s;sz” hangok ledigitalizálása.
Ebből adodóan magában a file-ban van hiba, ezt semmi nem javítja ki, csak rontani tud.Ára mellékesen elszállt.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Smart Keyboard Folio /// iPad Air - iPad Pro // Újszerű // Számla + Garancia
- Xiaomi Redmi 18W Fast Charge Power Bank 20000mAh - Fekete
- Apple USB C, Lightning kábelek - Új
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!