- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kár volt a kollégának az első hozzászólásban a sziszegősséget rákenni a digitális forrásra, mert sajnos a sziszegősség az analóg és a digitális hangtechnikában is eléggé jellemző hiba, nem igazán ezen múlik, hanem a hangrendszer (vagyis a hangfelvétel és a hangberendezés) hangminőségén-hangkarakterén. Az analóg és a digitális hangtechnikában is a hangrendszer hangminősége-hangkaraktere szabja meg, hogy mennyire jelentkezik a sziszegősség. Aztán hogy milyen színvonalú "polémia" kerekedett egy fejhallgatóról szóló cikk ürügyén az analóg és a digitális hangtechnika témában - szokás szerint éppen a legminősíthetetlenebb tartalmakat közlők minősítik legharsányabban az ellenfeleiket -, az a magyar fórumozás színvonalát minősíti, nem a kétféle elektrotechnikai módszert. Ha már idekeveredett a téma a fejhallgató hangkaraktere miatt, akkor bőven elég lett volna ott leállni , ahol TSL16b kolléga tette (#37) TSL16b hozzászólásban - esetleg annyi pontosítással, hogy mint minden érzékelés, a hallás is sajátos elegye az analógnak és digitálisnak tekinthető folyamatoknak.
Azért neked címezve írom ezt, mert azért a csimborasszó mégiscsak ez az "adatsűrűséges" megállapítás, amit itt ismételgetsz. Furcsa fogalmaid lehetnek az adatsűrűség szó lehetséges jelentéseiről, és enyhén szólva is önkényesen választottál hozzá "elemi egységet" és technológiai korlátokat, amiken belül viszonyítasz. Enyhén szólva is inkorrekt. Hát még hogy a logikus gondolkodást emlegeted. És abszolút nem idevaló ez az "adatsűrűség" téma, kár volt idehoznod (félreértések elkerülése végett: te hoztad ide, mert ez egy teljesen más téma, mint amit darvinya a digitális technológia óhatatlan veszteségessége kapcsán idehozott a sziszegős hangok "ledigitalizálásának" nehézségeire célozván).
De akkor már tegyük helyre, hogy ne éktelenkedjen itt: "A fizikát nem lehet átverni, digitálisan akkora adatsűrűséggel is dolgozhatsz amit egy analóg soha az életbe nem fog tudni." típusú mondataidnak ugyebár legfeljebb is csak éppen az ellenkezője lehet igaz, - merthogy a "fizikát" valóban elég nehéz átverni. De nem itt kéne ezen rágódni, hanem ehhez alkalmas topikokban - mert nem függ össze a fejhallgatópéldány sziszegősségre való hajlamával.Szerk.: Az persze a többi érintettnek is szól, hogy nem itt kéne a kétféle hangtechnikán szekértáborozni, ürügyül felhasználva darvinya hozzászólását. Ugyanis darvinya hozzászólása legalább a témára vonatkozott, de az ürügyén kibontakozott szekérháború nem a témára. (A téma ugyebár az volt, hogy mik a lehetséges okai a fejhallgatópéldány sziszegősségi hajlamának.)
-
norbert1998
nagyúr
Szerintem egy rendes bakelit meg egy ahhoz méltó lejátszó ( akár a 150+k-s DENON meg hasonló cuccok) messze magasabb szintet képviselnek, mint egy átlag .flac. Kérdés, hogy ki veszi észre. Emberi füllel szerintem nagyon minimális hallható belőle.
A digitális soha nem fogja utolérni az analóg-ot, puszta mivolta, jelentése miatt, ennyi. Gondoljunk a 8 bites szösszenetekre. Ott az egész hallható, kb 21000 Hertz pár száz/ezer variációra volt kerekítve. Ahogy nőttek a bitszámok, persze, változott ez is, mp3-nál azt hiszem, 65 ezer a jellemző, tehát itt kb 0,33 Hertzenként van különbség a kétféle digitális jel között. Ahogy emeled a bitsűrüséget, emelkedik a köz is, de ez mivel egyenes arány, az analóghoz hasonló végtelen kombinációhoz végtelen méretű fájlok kellenének.
Én legalábbis így tudom, így tanultam.Sebhelyes: Szerintem egy igazán minőségre adó stúdióban analógra (is) veszik a cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest