Hirdetés

Audio-Technica ATH-MSR7 teszt

Bevezető

A hordozható, utcán és tömegközlekedésen is jól használható fejhallgatók kategóriája egyáltalán nem új, körülbelül a 80-as évek elejére tekint vissza, amikor a Sony Walkman sorozata debütált. Ez a termékcsoport az évek során sok jó hanggal rendelkező, de annál kevesebb elegáns vagy divatos eszközt vonultatott fel, sokáig nem számított igazán, hogy milyen küllemű az adott eszköz. 2008-ban azonban robbanásszerűen érkezett a Beats, aminek a kezdeti időkben nem volt igazán jó hangja, egyáltalán nem volt olcsó, de nagyon jól nézett ki, elképesztően komoly marketinget kapott, az eladási számok pedig néhány év alatt olyan magasra rúgtak, amik mellett már egyik komoly fejhallgatós cég sem mehetett el szó nélkül.

Audio-Technica ATH-MSR7
[+]

Az Audio-Technica nagyon régóta foglalkozik audio eszközök gyártásával, 1962-ben alapították a vállalatot, lemezjátszótűkkel indítottak, néhány évvel később kerültek képbe a mikrofonok, valamint a fej- és fülhallgatók. A gyártó nevéhez olyan kiváló és népszerű típusok köthetők, mint a jelenleg öt tagból álló nyitott AD sorozat, illetve a DJ-k által kedvelt zárt ATH-Pro széria. A japán gyártó ezen készülékek esetén a fejlesztésre szánt keret nagy részét valószínűleg a hangminőségre áldozta, a külcsín ugyanis abszolút másodlagos helyen áll esetükben.

Audio-Technica ATH-MSR7
[+]

Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon mit csinál egy kifejezetten hangminőség-orientált cég, amikor meglátja a Beats és a hozzá hasonló divatos fejhallgatók óriási piaci sikereit. Több út is létezik, de az Audio-Technica talán az egyik legjobb módszert választotta és a célközönségét ismerve létrehozott egy olyan utcai, zárt fejhallgatót, ami nagyon elegáns, öltönyhöz is jól mutat, ráadásul még a hangja miatt sem kell szégyenkeznie.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés