- Korábban érkezhetnek a Motorola kagylói
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue meth
senior tag
Hát nemtom, én mostanában kezdem érezni, hogy kezd erősen visszaesni az akksi teljesítmény. Ma 100%-ról mentem el itthonról, 8-ra beértem melóba, hallgattam a Balázsékat safarin keresztül, 9.30-ig, aztán napközben nyomkodtam (facebook, messenger, insta, safari, kis youtube), illetve közben néha néha ment bt hangszórón keresztül a Zene app, de telefonra letöltött zenékkel. Sokszor megy úgy mondjuk wifiről, hogy nincs letöltve a telefonra, na az mondjuk erős kombó lehet, hogy zenehallgatás bt + wifivel. Szóval így telnek a napok bent melóban, és épp hogy kijött a 3,5 órás SOT, már fel kellett dugnom meló vége előtt kicsit, mert beestem 10% alá.
Egyébként most nézem, hogy két különböző képernyő idő van: menüben ez a neve, az ma 4 óra 35 volt mielőtt feldugtam itthon, a másik pedig az akksi menüben ami van, képernyő bekapcsolva, az pedig 5 óra 17 perc. Most megzavarodtam, a SOT (Screen On Time) az első érték? Vagy már a "képernyő bekapcsolva" is annak számít?
Én azt várnám el a telefontól, hogy a fenti nyúzások mellett is úgy érjek haza este 6-ra, hogy legalább 25-30% van benne. Vagy ez túl nagy elvárás?
Ja negyed fényerőn, és csak wifin használom bent.
[ Szerkesztve ]
-
telefon6310
tag
Eddig nem használtam ennyit a navit. Most, hogy “belelendültem” rá kellett döbbennem, hogy ez az akku nem túl acélos. Kevés használatnál is láttam, hogy csipegeti rendesen a Kéktúra app az akksit.
Nem gyakori ez, normál esetben kielégítő nekem továbbra is az XS üzemideje. -
Elims
veterán
Miért kellene bejelentkezni?? :-o
Én a youtube alkalmazásba csak a tv-n és a ps-eken vagyok bejelentkezve.Ebben az alkalmazásban semmi ilyen nincs.
Ne érts félre,semmi közöm nincs a programhoz/fejlesztőihez,nem azért írom.Csupán azért,mert számomra nagyon kényelmes.
De persze te tudod.Esetleg a youtube alkalmazásban a beállításokban vagy a beállítások---youtube részben nem tudsz vmit alakítani?Vagy -ha van új- frissíteni?
Szerk.:
Telefon6310: Én másra gondoltam aznap.
Az az alkalmazás eddig is úgy merítette mint aznap? (Ha emlékszel rá.)[ Szerkesztve ]
-
bedibazsa
senior tag
válasz PACSA75 #7985 üzenetére
Engem sem zavart volna az üzemidő, inkább átlagos volt, mint fos - ahogy korábban írtam.
Nagyon is szerettem volna és szerettem volna iOS-en maradni, de egyszerűen a böngészőben és sok helyen nem tudtam normálisan beállítani a betűméretet, vagy túl kicsi volt vagy túl nagy, illetve zavart, hogy a billentyűzet méretén sem tudok változtatni, csak nagyított módban, de akkor az egész kijelző nagyon csúnya lett. Szóval ezért ment, valószínűleg egy Plus modell kényelmesebb lenne ebből a szempontból. Asszony 11 Pro-ján szintén ugyan ez a bajom - ugye ugyanez a méret.[ Szerkesztve ]
-
Elims
veterán
Használd a player gr-t.Abban úgy van ahogy mondod és még el is menti a videót.Ha mégegyszer megnézed vmikor,nem fogyassza az internet mennyiséged.
Telefon6310: Bizony én is ezt vallom.
Viszont azt is mondom,hogy amit én bontok meg és én rakom össze magamnak(!),az minimum olyan mint a gyári. ;-)
Semmit nem szoktam eladni,de amit én takarítok ki/javítom meg azt főleg nem adnám el.
Nekem egy-egy ilyen alkalommal rengeteg idő elmegy,mindent nagyon alaposan (tényleg.....) és nagyon lassan,ráérősen csinálok.Nem emlékszel véletlenül a % potyogós napra?Kíváncsi lennék,ugyanis nekem is volt egy olyan nap.Nem ismertem a telefonra..ugyanannyit használtam azon a napon is és az esti 40-55% helyett vmi 20 vagy 21 volt.Nem hittem a szememnek.Akkor is ugyanúgy csináltam rajta mindent amit szoktam (hívás+böngésző email-ek,prohardver) vmint ugyanott voltam helyileg,mint előző nap.Sőt...már emlékszem.Nekem vmelyik hvégi nap volt.Vannak olyan hvégi napok amikor olyan helyen vagyok,ahol még kevésbé merül az akksi.Ez már többször bebizonyosodott azon a helyen.
-
-
telefon6310
tag
válasz PACSA75 #7985 üzenetére
Érdekes ez az üzemidő téma, nálam is. Normál használat mellett teljesen kielégítő. Soha nem volt még nap, hogy 100%-ot elhasználtam volna, pedig nyomkodom rendesen. Általában az 5-6 órás kijelzőidő megvan (100% töltöttség tekintetében).
Viszont a múltkor például voltam túrázni, kicsit többször elő kellett venni a GPS-t, Kéktúra appot, aztán csak azt vettem észre, hogy potyognak a százalékok, de nagyon. Szóval erősen használatfüggő.
De visszatérve a véleményedre: én is hasonlóképpen vélekedek, kielégítő az üzemidő. Persze, mindig lehetne jobb, de ez van.
Nekem 1 év és 2 hónapos a telefon, a napokban ugrott le 98-ról 96-ra az akkuállapot. -
trebrona
nagyúr
válasz telefon6310 #7987 üzenetére
A nyomáspróba meg smafu.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
telefon6310
tag
-
cstom
aktív tag
A youtube alkalmazásban álló nézetben nektek is belelóg videónézés közben a notch és kitakar pár dolgot? A régebbi teszteken ilyenkor a lejátszott videó a notch alá került és nem volt ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz bedibazsa #7982 üzenetére
Nekem ez a mai állás (és még van benne 46%). Én teljesen elégedett vagyok. Kb fél évente cserélem a telefonjaimat, de egyik sem bírta tovább mint az XS. És megyjegyzem volt már minden féle csúcs telóm (Samsung, Oneplus, iPhone, Huawei, stb...). Nem vagyok elfogult, de nem értem ezt a sok panaszt az aksira. Valaki említette, hogy lecserélné az XS t SE re. Nem ajánlom, én megettem és vissza is tértem. Az a kijelző 2021 ben tiszta gáz 😀. Az aksi sem jobb, sőt.
Megjegyzem, az aksim 85% os.
[ Szerkesztve ]
-
Blue meth
senior tag
válasz bedibazsa #7982 üzenetére
marha jó... nekem azért bírta ilyen 30-35%-kal jöttem haza este 6-kor, pedig akkor is nyúztam több órát bt zenével.
nem akarok még telefont váltani semmiképp, mert amúgy nagyon szeretem, és az újabb iphone-ok horribilis áron vannak. Max az új SE-t, amiért nem sajnálnám annyira, de egy 326ppi-s lcd kijelző eléggé visszalépés lenne. Viszont sokszor hiányzik a 6s-em egyébként, ez a face id ezekben az időkben sokszor hátrány. -
Blue meth
senior tag
akksicserével elvész az IP68? vagy meg tudják úgy csinálni újra, mint a gyárban? Illetve hol érdemes megcsináltatni? iStyle?
Vicces azért, nincs 1 éves a telefon, és 3-4 órás kijelző idő után alig érek haza 20%-kal, szégyen. Igaz bt-on hallgatok zenét, de ez akkor is gáz egy 230 ezres telefontól sztem. -
Elims
veterán
Nézz szét itt:
Beállítások-->adatvédelem-->helymeghatározás
Nézz szét és amelyik alkalmazásnak fölöslegesnek találod,kapcsold ki.
Ugyanígy,ugyanott alul a rendszerszolgáltatások,azon belül is kapcsolhatsz ki több dolgot.Szerk.:
Domerator: Bocs,most látom,hogy írtál.
Köszi!![ Szerkesztve ]
-
domos
senior tag
Nekem mostanában olyan fura bajom van, hogy használva teljesen jól bírja a telefon, egy napot kényelmesen tudom használni, viszont ha hozzá se nyúlok, akkor mondjuk 3 nap alatt csutkára lemerül, és az appok frissítése a háttérben is ki van kapcsolva... a többi iPhone-om több mint egy hetet is elvan ha nincs használva, sőt talán többet is.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
Peat76
őstag
-
PACSA75
őstag
válasz Tibee86 #7970 üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni. Viszont ez a ciklus számítás nem teljesen tiszta számomra. Ha valaki naponta többször 50% ról feltölti 80% ra ebből hogy számolja ki helyesen a teljes ciklusokat?
Amúgy 85% os az aksim, és teljesen jól működik. Valószínűleg 80 alatt jönnek majd a problémák. -
telefon6310
tag
válasz Tibee86 #7970 üzenetére
A ciklus is beszédes, ahogy említetted is!
iPhone tulajoknak ajánlom ezt a videót, már akit érdekel ez a téma: [link]
Nem számoltam, hogy hányszor töltöttem a telefont, mióta megvan, de visszaszámolva a napokat meg hogy egy nap mennyi töltöttséget használok el, nálam reális számot mutatott ez a módszer. -
Tibee86
nagyúr
válasz radi8tor #7967 üzenetére
"De pont hogy nem számít mert lehet egy gyatra akku is 90 felett, meg egy jó 90 alatt."
Ezt mire alapozod? Remélem nem arra, hogy ide a fórumra beírja kispista, hogy ő a 85%-os akkujával ugyanolyannak érzi az üzemidőt, mint újkorában.
A kor szerintem pont nagyon keveset számít. Lehet egy telefont naponta 3x 100-ról 0-ra meríteni, meg lehet 4 naponta is tölteni. Az egyikbe lesz 1 éves korára ~1000 ciklus, a másikban 2 éves korára ~200. Én nem az 1 évest venném meg.[ Szerkesztve ]
-
telefon6310
tag
válasz Tibee86 #7966 üzenetére
Ez a pontos megfogalmazás. Igen, köszönöm.
Támpont. Ne tegye fel erre senki az életét, de nagyjából azért visszajelzi a tényleges állapotot. Pàr százalékokat meg úgyse vesz érsze senki, ha folyamatosan használja. Annàl is inkább, mert egy telefonnál mindig más a használat. Nincs két ugyanolyan nap se.
Az akkucserével meg úgy vagyok, hogy ha egyszer a telefon szét van szedve, az utána soha nem lesz úgy összerakva, mint gyárilag. Nem beszélve az utólag beépített Wish-en rendelt akku minőségéről.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz telefon6310 #7964 üzenetére
Támpont, még ha nem is 100%-ig pontos a kijelzés. Annyira nem mindegy azért, hogy rögtön kell még ~25 ezerért akkut is cseréltetni a vételáron felül vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
válasz telefon6310 #7964 üzenetére
Hát nekem számitana. Volt 8 Plus-om 80%-os akksival es 3 óra alatt lemerült. Dél elôtt már töltôn volt a telo. Jó azt tudni kb. mikor éred el ezt a 80%-os határt.
-
galaxys80
veterán
válasz telefon6310 #7962 üzenetére
Lehet ezen élcelődni, de ez az aksi jelzés egy baromság. Beletették, hogy megnyugtassák az embereket. De sokszor teljesen fals adatokat mutat.
Egy FR után pontosan ugyanannyit kellene mutatnia, mint előtte. -
galaxys80
veterán
válasz telefon6310 #7956 üzenetére
Jó munkát végezhettek vele. Elég egy gyári visszaállítás és 3-4 százalékot vissza is ugrik az aksi százalék.🤣
Biztos regenerálódik.🤣 -
Peat76
őstag
válasz Tibee86 #7958 üzenetére
Tényleg, köszi...majd ha aktuális úgyis viszem...
Valakinek volt már aksi csere szervizben?LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
válasz telefon6310 #7956 üzenetére
Őszintén szólva nem érzékelhető kapacitás csökkenés, ugyanúgy merül mint 2 éve, tehát a csere még bőven ráér, szerintem! Amúgy 35e.ft körül mozog jelenleg...
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
telefon6310
tag
Ebben a csoportban az a hír járja, hogy ez az akkuállapot százalék semmit nem jelent. Igaz, hogy az Apple mérnökei gondolom dolgoztak egy ideig ezen a funkción, hogy valami visszajelzés legyen a júzereknek, de itt egy 2 soros kommenttel ezt bárki megcáfolja
Vagy esetleg érzel is valami üzemidő csökkenést? -
Peat76
őstag
Lassan aksi csere, 1 hét alatt 5%-ot esett, 95-90, premier napos Max készülék! Hol kapok tuti gyári aksit, árban hogy alakul?
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Blue meth
senior tag
Tényleg ezért kamu ez a szám. Napi egyszer töltöm, este fel, reggel le, nem nyomkodom agyon, játszani egyáltalán nem játszom, 3-4 órás SOT-okat tolok egy nap kb, és 10 hónap alatt 88%-ot ír, vicc. Bár az is lehet, hogy a sok bt zenelejátszás nyírja rendesen, az nincs kizárva. Naponta több órát megy bt hangszórón keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
Megjelenés napján vásárolt XS Max 95%! Napi szinten töltöm, hol többször is....
-
KD6-3.7
őstag
A töltős témához:
Én olvastam külföldi oldalon, hogy itt is ciklusok vannak ugye mint a MacBook-nal, hogy 0-ról 100-ra az 1 ciklus. 500 ciklus után kéne neki 80%-on mutatnia a beállításokban. 80%-ig még okés, tehát jól kéne bírnia.
Apple oldalán van egész jó leírás. -
Elims
veterán
válasz Blue meth #7943 üzenetére
Igaza van a haverodnak,ha töltés közben játszol kb. max. fényerőn és processzor izzasztós játékkal nyomod akkor tényleg nagyon melegszik és jobb lenne ha nem lenne rajta mondjuk egy vastagabb bőrtok.Ha viszont nem csinálsz semmit a telefonon,esetleg böngészel,nyugodtan maradhat rajta.
-
Blue meth
senior tag
Aprilis ota, kevesebb mint 1 ev alatt 88%-ra csokkent az akksikapacitas, es bizony, ha a bluetooth aktivan hasznalva van, epphogy kibirja az akksi mire hazaerek este. Anelkul, wifin eleg korrekt uzemidot hoz meg.
Viszont haverom azt mondja, hogy toltesnel vegyem le a tokot, mert a toltestol a meleg nem tud tavozni rendesen, es roncsolja az akksit. Letezik, hogy emiatt romlott ennyit a kapacitas? Sosem vettem le a tokot toltes kozben.
-
Tibiajax
nagyúr
az Xs tudja a fast wireless charging-ot, vagy sem?
-
trobi28
addikt
válasz telefon6310 #7934 üzenetére
Egy kis különbséget én sem veszek észre, nem is nagyon szoktam ezzel foglalkozni. Használom, ha merül akkor töltőre dugom. De a jelenlegi fogyasztás eléggé szembeötlő.
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
telefon6310
tag
válasz trobi28 #7931 üzenetére
Nem lehet, hogy valaki kicserélte az akkut, amikor nem figyeltél oda? Viccet félretéve: mint írtam korábban, már nem làtok változást az üzemidőmben. Talán a frissítés utáni közvetlen órákban jobban merült, ami érthető. Most pont ugyanolyan, mint az egy év alatt bármikor, akàrmelyik frissítéssel. Nem javult, nem romlott.
-
trobi28
addikt
válasz telefon6310 #7930 üzenetére
Nálam nagyon jó lett a frissítéssel. Előtte kb 50 %-ra lement egy normál napon estére, most 78 %-on van
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
telefon6310
tag
Igen, visszavonom a korábbi kommentemet. Tényleg csak olyan volt, mintha... Visszanézve a képernyőidőket, az ég világon semmi nem változott. Ugyanolyan az akku, mint előtte. Ez jó vagy rossz, eldöntheti mindenki saját magának :-)
Hozzátéve, nekem még egyik frissítés után se volt olyan, hogy érezhető javulást vagy romlást éreztem volna az üzemidőben, persze nem is vizsgáltam ezt soha laboratóriumi körülmények között. -
domos
senior tag
válasz telefon6310 #7925 üzenetére
Az XS-emen állandóan úgy tűnik mintha "gyorsan potyognának az akkuszázalékok", aztán valamelyik nap direkt kipróbáltam, 4,5 óra játék után volt 16%-on, és az én akkum már csak 86%-os. Szerintem ez ahhoz képest teljesen jó. Most rakom a 14.4-et, majd meglátjuk mi lesz utána.
-
PACSA75
őstag
válasz telefon6310 #7923 üzenetére
Más fórumokon pedig éppen az ellenkezőjéről számolnak be. Én egyelőre nem vettem észre változást.
-
telefon6310
tag
Lehet rosszul érzem, franc tudja, de nekem mintha a frissítés óta erősebben potyognának az akkuszázalékok Ilyet eddig egyik update után se éreztem.
-
Lozi8
tag
Itt a 14.4
-
domos
senior tag
válasz radi8tor #7913 üzenetére
Vannak benne driverek (elvileg, a neten ezt írták) amik nélkül ha nincs szerencséd nem megy se wifin, se kábelen. Nekem a saját iPhone-jaim szó nélkül működnek, a céges XR viszont sehogy sem akart netet adni amíg fel nem raktam az iTunes-t. Tudom, furán hangzik, de nekem segített és azóta volt már más is akinek így oldódott meg.
-
trobi28
addikt
válasz PACSA75 #7906 üzenetére
Azzal én is kínlódtam régen, amikor még az volt, de nekem olyan gondom volt, hogy sokszor nem látta a megosztást a laptop. Ha látta és csatlakozott, akkor nem volt szakadás.
MAC-el megszűnt ez is, működik hibátlanul
Nem lehet, hogy a VPN miatt van a kapcsolat szakadás? Ki kéne próbálni a nélkül.Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
PACSA75
őstag
Pfuu, srácok, szeretem az iPhone t, de a hotspot az hitványul működik rajta. Céges laptopon, hotspot + Vpn 5-10 percenként eldobja a kapcsolatot. Szörnyű, használhatatlan.
Valakinek van valami trükkje, hogy lehet ezt használhatóvá varázsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Korábban érkezhetnek a Motorola kagylói
- Digitális Állampolgárság Program
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parfüm topik
- Napelem
- Drón topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- PlayStation 5
- További aktív témák...