- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
PACSA75
őstag
Vajon miért nem tudom törölni az e-maileket az AW ról? Régebben ez működött, azaz mikor jön pl egy email (gmail), és számomra haszontalan, azt tudtam törölni az óráról. Most is megvan a funkció, nyomom, de a telefonról caak nem törli 😜. Nálatok is így van, vagy beállításokból orvosolható?
-
PACSA75
őstag
Nekem minden aktív (wifi hívás is), de soha nem volt ilyen problémám. Szintén úgy használom, mint a fenti fórumtárs: hívásvárakoztatás és hívásátirányítás a két sim között.
Nekem csak egy gondom van, Whatsapp / Viber / Teams üzenetek nem mennek ki néha, csak ha ki / be lépek az appból. -
PACSA75
őstag
válasz Astor22 #8053 üzenetére
Én azért leírom a véleményemet. Szerintem iPhone ból érdemes átugrani (minimum) egy generációt. Nem hoz akkora különbséget, azaz fejlődést a következő generáció. Ráadásul a támogatás is hosszú távra szól. Én tuti a 12-es generációra fogok váltani (12 mini vagy sima 12 a kiszemelt).
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz anderledani #8050 üzenetére
Nálam sajnos minden körülmények között csinálja ezt: stabil wifire csatlakozva, stabil mobil netre csatlakozva, stb...
Nem tudom megfejteni mitől van ez. Már régóta így megy ez, de azért szeretném ha találnék rá megoldást. -
PACSA75
őstag
Van egy nagyon kellemetlen észrevételem, kíváncsi vagyok, hogy ez csak nálam van jelen?
Előfordul hogy küldök egy üzenetet (Whatsapp, Viber, Teams, vagy bármilyen más platformon), de nem megy el ezonnal. Néha ki kell lépjek a progiból majd vissza és csak ezután megy át. Ezt onnan veszem észre, hogy látszik az üzenetek elolvasási jelentése, azaz bezöldül (vagy lilul) a pipa az üzenet mellett.
Valaki más is tapasztalt már hasonlót? Esetleg ezt valami beállítással lehet orvosolni? -
PACSA75
őstag
válasz Blue meth #8011 üzenetére
Szerintem bármelyik telefont töltőre kell dugni ugyanazon használati feltételek mellett. Ha ennyire érzékenyen érint, váltani kell egy 4000-5000 mA es akksival rendelkező Xiaomi ra. Attól, hogy itt pityogtok, nem fog megoldódni a problémátok, keresni kell a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz bedibazsa #7993 üzenetére
Természetesen, ha nem elégítette ki az igényeidet az iPhone, akkor jól tetted, hogy váltottál. Én szeretem mindkét rendszert (Android és iOS), szoktam váltogatni köztük, nem vagyok elfogult egyikkel szemben sem. De már hosszú ideje iOS en ragadtam, főleg az Apple watch miatt.
-
PACSA75
őstag
válasz bedibazsa #7982 üzenetére
Nekem ez a mai állás (és még van benne 46%). Én teljesen elégedett vagyok. Kb fél évente cserélem a telefonjaimat, de egyik sem bírta tovább mint az XS. És megyjegyzem volt már minden féle csúcs telóm (Samsung, Oneplus, iPhone, Huawei, stb...). Nem vagyok elfogult, de nem értem ezt a sok panaszt az aksira. Valaki említette, hogy lecserélné az XS t SE re. Nem ajánlom, én megettem és vissza is tértem. Az a kijelző 2021 ben tiszta gáz 😀. Az aksi sem jobb, sőt.
Megjegyzem, az aksim 85% os.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz Tibee86 #7970 üzenetére
Ezzel egyet tudok érteni. Viszont ez a ciklus számítás nem teljesen tiszta számomra. Ha valaki naponta többször 50% ról feltölti 80% ra ebből hogy számolja ki helyesen a teljes ciklusokat?
Amúgy 85% os az aksim, és teljesen jól működik. Valószínűleg 80 alatt jönnek majd a problémák. -
PACSA75
őstag
válasz telefon6310 #7923 üzenetére
Más fórumokon pedig éppen az ellenkezőjéről számolnak be. Én egyelőre nem vettem észre változást.
-
PACSA75
őstag
Pfuu, srácok, szeretem az iPhone t, de a hotspot az hitványul működik rajta. Céges laptopon, hotspot + Vpn 5-10 percenként eldobja a kapcsolatot. Szörnyű, használhatatlan.
Valakinek van valami trükkje, hogy lehet ezt használhatóvá varázsolni? -
PACSA75
őstag
Érdekes (számomra) újdonságot fedeztem fel a gugli böngészőben. Jobb felső sarokban van egy ikon amire rákattintva bedobja a hír/ cikk felolvasása lehetőséget. Zseniális. Ez eddig is létezett, csak én voltam ilyen láma, hogy nem vettem észre?
-
PACSA75
őstag
Mostanában párszor azt vettem észre, hogy mikor felébresztem a képernyőt, hirtelen bejön egyszerre több online infó (email, whatsapp üzenet, stb...). Olyan mintha standby ba kerülne az internet kapcsolat, és akkor éledne fel, amikor feloldom a kijelzőt.
Jártatok már így? Ezt beállításból meg lehet oldani? -
PACSA75
őstag
válasz telefon6310 #7847 üzenetére
Így van, mindenki döntse el maga, hogy neki mi éri meg, és mi a számára járható út. Én elfogadom a te véleményedet, ha neked ez felel meg, akkor így használd a telefonod.
Nem lesz ebből trollháború, mindenki elmondhatja a véleményét, erről szól a fórum. -
PACSA75
őstag
válasz kleinguru #7843 üzenetére
Én egy 2 éves telefont nem sajnálok sufni gsm be vinni (két esetben csináltam már ilyet 6s és X), ha jól emlékszem 10-15 ezerért cserélték az aksit. Ilyen helyeken lehet kapni eredetit (bontott készülékből) 99 akár 100% osat is. Egyébként utángyártottat használtam a 6s ben, ami nem jelezte az elhasználódási százalékot, esküszöm jobban bírta, mint az eredeti (talán éppen ezért, mert nem volt elhasználódási info).
Nagyon igényes vagyok (ettől függetlenül 😀), egy karcot sem viselek el a telefonon, én megtaláltam azt a szervizt ami nekem megfelel, de természetesen vannak csíra boltok is, szóval azért csak óvatosan, de ez is lehet egy opció.Egyébként az XS t használtan vettem (olyan mint az új), ez már a második ilyen készülékem, váltottam Samu S10 re, majd SE 2020, de vissza vágytam XS re. Imádom, semmi okot nem találok a váltásra.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz Blue meth #7840 üzenetére
Megértem hogy zavar, ha nem bírja azt az idő intervallumot az aksi, amit te megálmodtál, de azt is meg kell érteni, hogy ha szarakodtok a 20-80 százalékos marhasággal, akkor sem fogja tovább bírni az akkumulátor / nap, legfeljebb egy héttel később dobja be a törölközőt.
Az, aki nincs megelégedve az iPhone vagy csak az XS üzemidejével, vegyen mellé egy powerbankot, vagy egy 5000 mA es aksival ellátott Xiaomit vagy egyéb markát.
És nem meg bántani akarok senkit, de ahogy fennebb is írta már egy fórumtárs, minden iphone topikban ugyanezt napi szinten lehet olvasni. Szóval gáz már egy picit ez a téma.[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
Hihetetlen, hogy mennyit foglalkoztok az aksival. Én lesz.rom mikor mennyi van benne, mikor kell töltőre dugom, én vagyok a főnök, vagy mi a... (és persze estétől reggelig töltőn csücsül). 85% a kapacitása és nem igazán érzek különbséget új korához képest (szerintem ez több embernél placebo).
Ha pedig kipúrcan az akku, vagy csak nem úgy teljesít ahogy anno, fillérekért cserélik.
Szóval egy picit felfújtnak érzem ezt a témát. -
PACSA75
őstag
Végre megjött a sötét mód a Fb appba is. Meg kell szokni, nem vitás, de tetszik.
-
PACSA75
őstag
válasz Tibee86 #7752 üzenetére
Egyet kell, hogy értsek minden téren (kivéve face ID, nekem jobban bejön a touch ID, persze a kijelzőbe építve lenne az igazán jó és szép megoldás)👌. Én is imádom az XS t, ráadásul számomra is a 12 mini lesz a tökéletes, de majd csak 1 év múlva fogom megvenni, mikor már emészthetőbb lesz az ára.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
Ehhez már csak annyit fűznék hozzá, hogy nyilván minden telefon aksijának (úgy Apple, mint Android) van egy elhasználódási folyamata és nyilván egy 1 éves aksi már nem ugyanaz mint egy 0 perces, viszont az almánál ez láthatóvá lett téve, de talán nem reális, csak egy töltési ciklus adat, tehát nem okvetlenül ez a reális kép. Gondolom sokan vásároltak már használt androidos telefont, ahol ez az adat nem nyilvános, ezért senkit nem zavar / befolyásol.
De ismétlem, senkit nem akarok meggyőzni, ez az én véleményem. Aki teheti vegyen új készüléket, hiszen sok a barom, aki szeretne szart eladni, tehát a kockázat az nem kicsi.[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz SonyNex7 #7688 üzenetére
"Nagyon sok a kamu,meg 150e körüli agyonrúgot szar.Ki az a hülye aki vesz egy 1-2 éves telefont,83% körüli akksival."
Köszi. Én voltam ilyen hülye és vettem egyet 158 ezerért, teljesen újszerű állapotban, igaz az aksi 87% os, de mint azt néhányan tudjuk ez egy nem túl releváns információ, csak egy adat. Semmi különbséget nem érzek a 100% os aksihoz képest. Nyilván majd 80% alatt, mivel almáék azt akarják, már talán lesz visszaesés, de akár idővel egy aksicsere sem zavarna. Apró pénzért megoldható, már van benne tapasztalatom.
Nyilván én is találkoztam pofátlan hirdetéssel és gyanús darabokkal, de nem fájt a kezem keresgélni, 50 - 70 ezer különbségért nekem megérte. Nem gondolom hogy ezért hülye lennék.Senkit nem szeretnék erre a megoldásra rábeszélni, aki megteheti vegyen új készüléket, mindig ez a leg biztonságosabb megoldás. Szerencsére széles a skála, mindenki megtalálja a neki megfelelő megoldást / ajánlatot, ki így ki úgy.
-
PACSA75
őstag
válasz telefon6310 #7683 üzenetére
240 ezer ft ot nem szabad adni egy XS ért, azért nem mai csirke már, én használtan vettem 158 ezerért, nekem ennyit megért, többet nem adtam volna érte.
-
PACSA75
őstag
válasz radi8tor #7677 üzenetére
Szeretem a kompakt méretet, imádtam az SE 2 méretét, de 2020 ban már nem bírtam újra megbarátkozni a nagy kávákkal és az IPS kijelzővel. A 12 mini lesz számomra a tökéletes méret és minden más szempontból. Félre ne érts imádom az XS t ( nem véletlenül tértem vissza😀), ha valamivel érdemes leváltani az talán az i12 mini lesz (számomra).
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz SonyNex7 #7669 üzenetére
Fekete XS után váltottam Samsung S10 re, majd iPhone SE 2020 ra, de vissza vágytam XS re. Mivel fekete már volt, ezért most fehéret vettem (használtan, teljesen mint az új). Nem tudom hogy csajos e, nekem nagyon bejön, és az a legjobb benne, hogy fekete tokkal, nem is mondanád meg, hogy fehér, mivel teljesen befedi a hátlapot. Így ha van legalább 2 tok (átlátszó + fekete, vagy sötétkék) olyan mintha 2 telód lenne. Sajnos a ráma valóban érzékeny (gyűjti a karcokat) sok olyan készüléket láttam amekyik úgy nézett ki mintha több éves lett volna, ezért én csakis tokban fóliával hordom, mivel sűrűn cserélem a telefonokat és gondolnom kell az eladásra.
Az én álmom is a i12 mini, de horro áron nem veszem meg, majd egy év múlva használtan. Addig nagyon jól elleszek az XS el. Én merem ajánlani ezt a modellt esetleg az SE 2020 at, addig míg a 12 ésszerű árkategóriába kerül. -
PACSA75
őstag
válasz telefon6310 #7656 üzenetére
A 11 pro nem vonzott egy percig sem, horror ár, és nem hoz annyi plusszt, hogy XS ről érdemes legyen váltani. Szerintem az iPhone nál érdemes egy generációt átugrani.
-
PACSA75
őstag
Az SE új volt 100% os aksival, az XS t használtan vettem 87% os aksival, igy nem teljesen reális az összehasonlítás, de azért az már így is látszik, hogy az XS jobban bírja, de nem sokkal. Az SE kb 4 - 4.5 - 5 óra képernyő időt tudott az én kezem alatt, szóval azért az nem rossz, azzal a pici aksival.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
Na helló, újra itt😀. 4 hónap kitérő után (SE 2020), vissza tértem az XS hez, hiányzott az oled full kijelző, pedig méretre imádtam az SE t. A 12 mini lesz a tökéletes, de az ára miatt majd csak 1 év múlva veszem meg, addig nagyon jó lesz az XS.
-
PACSA75
őstag
Néhány napja a YouTube nagyon hitványul működik. Ha kilépek majd vissza, lefagy / kidob. Nálatok is ez van?
-
PACSA75
őstag
válasz pepetech #6915 üzenetére
A 6s embe fillérekért tettem utángyártott aksit annó, amivel nem mutatja ezt a százalékot, és jobban bírta mint az eredeti akkujával😀. Talán még jobb is ha nincs ez az infó a rendszernek. Az is lehet (azaz biztos), hogy az iOS innen is informálódik, hogyan befolyásolja a telefon működését, merülési ciklusát. Szóval ha ez nincs még lassítani sem tudják a készüléket.
-
PACSA75
őstag
válasz anderledani #6804 üzenetére
Én bementem a bevásárló központba egy standnál vettem, így fel is tették a telóra. Őszintén, nem tudom pontosan melyik típus (ami volt neki polcon😀), csak azt tudom hogy így néz ki. Aki nézte a telefonomat kérdezte is, hogy merem fólia nélkül használni?😀
-
PACSA75
őstag
válasz CharlieDrop #6745 üzenetére
Igen, így akartam írni: "Sajnos a Gmail app..." csak egy kicsit félre ment😀.
-
PACSA75
őstag
Sajbsoa Gmail nél továbbra is maradt a bug, az értesítési pötty beragad, miután elolvasom vagy törlöm a leveleket. Jó lett volna, ha javítják a 13.4 ben😢.
-
PACSA75
őstag
válasz anderledani #6703 üzenetére
Értem, ok, még nem próbáltam.
-
PACSA75
őstag
válasz anderledani #6695 üzenetére
Egyébként ennek van egy egyszerűbb változata is, mégpedig a hangerő fel és power gomb egyszerre nyom és nyomva tart.
-
PACSA75
őstag
A frissítés óta 3d touch al nem tudok belépni a BT beállításokba, azaz beállítások nyomva tart, majd bluetooth. Léci ellenőrizze valaki, kíváncsi vagyok hogy másnál is ez van?
-
PACSA75
őstag
válasz beverly #6635 üzenetére
Az enyém 2 hónapos, de még 100%, pedig munkámból adódóan nyúzva van rendesen + okosórával párosítva éjjel nappal. Ráadásul este teszem töltőre és reggel veszem le. Tehát nem nevezhető általános hibának, de nyilván gáz van a tiétekkel. Szerintem míg garis no para, aztán ha itt az idő cseréljétek.
-
PACSA75
őstag
Mostanában mikor néma üzemmódba állítom a gombból, kapcsoláskor nem rezzen. Úgy emlékszem hogy eddig volt egy rövid dupla rezgés. Ezt lehet állítani valahonnan?
-
PACSA75
őstag
válasz e34power #6578 üzenetére
Nekem édes mindegy mit veszel magadnak, a mondanivalóm lényege az lett volna, hogy ha valamiért nem jön be egy telefon cserélni kell, és lehetőleg olyanra ami megfelel az igényeidnek. Én S10e ről váltottam erre, és az aksit és kamerát kivéve mindenben jobb volt mint az XS, de meguntam váltani akartam, és mivel jobb android nem volt (számomra), igy jött az ios. Nem bántam meg, én szeretem mindkét rendszert.
Ezt ajánlom neked is, ha váltani kell hát válts. -
PACSA75
őstag
válasz e34power #6575 üzenetére
Az hogy egy telefon aksija meddig bírja, mindig használat és képernyő idő függő. Falra mászok mikor ezt látom hogy nem tart reggeltől estig. Ha 5 órán keresztül non stop nyomkodja valaki, akkor 5 óra alatt le fog merülni, tehát szar? Na mindegy, a lényeg hogy senki nem kérdőjelezett meg téged, a te igényeidet nem elégíti ki, érthető, mindenki másra és másképp használja. Ha neked a Huawei vált be, azt kell használnod.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz PACSA75 #6569 üzenetére
Ami viszont csalódás az iOS ben, hogy az értesítési pöttyök néha beragadnak, főleg gmailen, azaz elolvasom / törlöm a levelet, de az olvasatlan pötty megmarad. Ilyenkor ki kell lőjem a Gmailt és csak akkor tűnik el pötty ha újra belépek.
Szóval ettől az OS től többet vártam. -
PACSA75
őstag
válasz Hulkminator #6469 üzenetére
Furcsa ez az eszmefuttatás, kicsit talán kesze kusza: az iPhone a legjobb, de rengeteg okostelefont lehet venni, ami sokmindenben felülmúlja az iPhonet😀.
Én is használtam csúcs androidos telefonokat, most pl Samsung S10e ről jöttem ami szinte tökéletes telefon, az iPhone csak aksiban múlja fölül és talán kamerában, bár ebben talán kiegyeznék egy döntetlenben.
Maradjunk annyiban, hogy az iPhone egy nagyon jó és szép telefon, de vannak akár jobb androidos telefonok is. Én mindkét rendszert és telefonjait szeretem, ezért is váltogatok a két rendszer között. -
PACSA75
őstag
válasz anderledani #6448 üzenetére
Sajnálom hogy ilyen gondokkal kell szembesülnöd.
Az a jó kis 6s, szerintem az volt a legszebb iPhone, és méretben is tökéletes volt. Éppen ezért várom az i9 megjelenését, de szerintem a teljes képernyőtől már nem leszek hajlandó megválni, igy valószínűleg marad az XS.[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz Gigicuci #6446 üzenetére
Nem kell megmagyaráznod a számodra kellemetlen / zavaró tényezőket, hiszen ezt te érzed és ezt mindenkinek el kell fogadni.
Persze azt is hozzá teszem hogy én meg évek óta csak az amoled / oled kijelzővel felszerelt készülékeket vadászom. Nekem ez tetszik és szerencsére bírom is.
-
PACSA75
őstag
válasz Gigicuci #6406 üzenetére
Az ára miatt én is gondolkodtam az XR en, de a méret, memória és főleg az OLED kijelző miatt maradt az XS.
Engem a 11 nem vonz, és különben is az iPhone nál szerintem érdemes átugrani egy generációt, mert az új modellek általában nem hoznak egetverő újításokat.
[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
válasz Indian74 #6386 üzenetére
Én is ingázok az android és iOS között, de én használtan veszem a telefonokat, mivel sűrűn cserélem és ne legyen nagy a bukta árban. Az iOS szerintem azoknak ajánlott aki teljes egészében kihasználja ezt az ökoszisztémát, mivel "csak" mint telefon nem jobb az iPhone mint egy csúcs androidos készülék. Ezt úgy merem kijelenteni hogy évek óta csúcs kategóriát használok, és nekem az android az ami minden szinten 100% osan ki tud szolgálni, viszont néha kell a változatosság így átjövök az iOS re, mert ez is tetszik, de vannak korlátai. Az iPhone mint hardver és kasztni az prémium nem vitás, de ezek az árak.... na hát nem alacsonyak. Ha nincs szükséged a dual simre én a sima X et ajánlom, én csak emiatt vettem XS t. Tudom hogy az XR is tudja ezt, de az nagyobb és nekem a méret is számít.
Egy szó mint száz nekem nagyon tetszik, imádom, de nagyon meg kell gondolni mit vársz tőle és hogy megéri e ezt a felárat egy androidos telefonhoz képest. -
PACSA75
őstag
+1
Én mindig használt telefonokat veszek az általad említett okok miatt, viszont óvatosan megjegyzem, a bukta természetesen benne van a pakliban, viszont az is nagy igazság, hogy régen összespóroltuk több bukta árát is. Persze én senkit nem biztatok erre, mindenki úgy használja a pénzét, ahogy kedve tartja.
Most vettem én is egy XS t, Samu S10e ről jöttem. Kb fél évente cserélem a telókat, mert szeretem ezeket a nyavajás eszközöket viszont néhány hónap után megunom mindet. Én szeretem az androidot és az ios t is. Az Android közelebb áll hozzám, viszont az S10e annyira rám volt szabva, hogy nincs hozzá fogható androidos telefon, ami méretben is annyira tökéletes, ezért nagyobbat kellett váltani és az XS lett a kiválasztott 😀. Egyelőre tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogwarts Legacy teszt
- Sweet.tv - internetes TV
- Horgász topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jófogás tapasztalatok
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976