- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Korábban érkezhetnek a Motorola kagylói
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tibee86
nagyúr
Nem hivatalos szerviz, így biztos nem gyári akkumulátorral dolgoznak (csak árban). A hivalatos és az IRP szervizpartnerek kapnak csak alkatrészt azt Apple-től.
Elims: Ha nagyon nincs fogalmad valamiről inkább ne javasolj..."Kérdezd meg őket az a biztos" Nyilván nem azt fogja 10-ből 10 sufniszerviz mondani, hogy gyári alkatrésszel dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
-
Tibee86
nagyúr
válasz telefon6310 #8276 üzenetére
Igen, lassan elfogynak, azért most már több mint 2 éve nem gyártják.
Én is jóideje figyelgettem a hirdetéseket, mert egyrészt használtat nem akartam, újat nem fogok venni, mert szürkeimport mind 3 év helyett 1 év jótállással. Szóval kivártam amíg lett egy hivatalos viszonteladótól származó garanciában cserélt, így erre ismét van 1 év jótállás.
Ez most biztos marad amíg bírja, az Xs is simán jó lett volna még akár 2-3 évig is, de az akku miatt, illetve a fentebb taglaltak miatt inkább ez marad hosszútávra.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz telefon6310 #8274 üzenetére
Teljesen átérzem, semmilyen racionális érv nincs a cserére, főleg ha az árakat megnézzük.
Nekem a lekerekített dizájn jobban tetszik, jobb kézbe tartani ilyen méret mellett, már így is hátáreset, az újabbak még nagyobbak stb.
Ennek ellenére én tegnap cseréltem le egy 11 pro-ra, pont az általad említett üzemidő és kamera (részemről az ultraszéles) miatt, illetve már anno mikor az Xs-t vettem akkor is ilyet szerettem volna. Megérte a majd +100 ezret? Nem... Nyilván jobb,de nyújt annyival többet.
Egy 13 pro már biztos érezhetően jobb, de 400+ ezer forintról beszélünk, biztos vagyok benne, hogy nem tud/nyújt 3,5-4x annyit mint egy Xs, amit 100-130 ezerért megkap az ember.
Persze ez is csak pénztárca függő, ha nem lennének nagyobb priorítások jelenleg, vagy keresnék nettó 1.000.000 forintot, akkor szó nélkül vettem volna egy 13 pro-t.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz Blue meth #8008 üzenetére
Akkor nincs mit tenni, rá kell tölteni.
Korábban pont az üzemidő meg a kamera miatt 11pro volt tervben, de majd a duplája lett volna az Xs-hez képest, nem ért nekem annyit. Mondjuk általában bőven elég ennek az üzemideje is, amikor meg nem, fél-egy órára nem okoz gondot töltőre dugni. -
Tibee86
nagyúr
válasz radi8tor #7967 üzenetére
"De pont hogy nem számít mert lehet egy gyatra akku is 90 felett, meg egy jó 90 alatt."
Ezt mire alapozod? Remélem nem arra, hogy ide a fórumra beírja kispista, hogy ő a 85%-os akkujával ugyanolyannak érzi az üzemidőt, mint újkorában.
A kor szerintem pont nagyon keveset számít. Lehet egy telefont naponta 3x 100-ról 0-ra meríteni, meg lehet 4 naponta is tölteni. Az egyikbe lesz 1 éves korára ~1000 ciklus, a másikban 2 éves korára ~200. Én nem az 1 évest venném meg.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz telefon6310 #7964 üzenetére
Támpont, még ha nem is 100%-ig pontos a kijelzés. Annyira nem mindegy azért, hogy rögtön kell még ~25 ezerért akkut is cseréltetni a vételáron felül vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz trobi28 #7758 üzenetére
Oké, fogalmazhattam volna másképp is.
Egy fórumon egy felhasználónévből ezt nem tudod megállapítani, ezért nem is tudhatod, hogy van e mögötte teljesítmény vagy nincs.tboldi: Értve van, kiemelés nélkül is. Intéztek hozzám egy kérdést, válaszoltam rá, nyugodtan törölheted az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz PACSA75 #7751 üzenetére
Áhh az meg se fordult a fejemben, 4 éve használtam a 7-et, nem akartam ugyanazt a házat/kijelzőt még pár évig nézni.
Olcsóbb volt a refurbished XS, mint a legolcsóbb gsm bolti új SE. Az 1 évvel újabb chip nekem nem sokat számít, a 7-ben lévő is bőven elég volt a mai napig is, viszont a +1GB ram már annál inkább. A tID nekem nagyon nem hiányzik, egy előnye van jelenleg a fizetés, de azt órával megoldom, mindenhol máshol sokkal kényelmesebb számomra a fID.
Így pár nap után egyébként a méret pitaka tokkal teljesen tűrhető, inkább a súlya ami kicsit problémásabb.
A 12 Mini lenne az igazi, de olyan áron egyelőre nem kell, nem ad annyi pluszt.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz galaxys80 #7741 üzenetére
Egyelőre tetszik, főleg a kijelző meg a face id. Majd azért a hétköznapokban kiderül mennyire tudom megszokni ezt a méretet, mert azért eléggé kis telefon párti vagyok.
telefon6310: Biztos elég lesz még ez a teljesítmény pár évig, nekem legalábbis biztos, ahogy fentebb írtam a 7 teljesítménye is elég volt az akkun kívül, a memória mennyisége is leginkább csak egyedül abban zavart, hogy idővel a cc-ből kilőtte a spotify-t a lejátszóból és újra be kellett lépni az app.-ba, de ez is bőven kibírható kategória még.
Az ultrawide lencse ami azért jó lenne, de annyit meg nem fotózók, hogy +100-150 ezret ráfizessek egy újabb modellre. -
Tibee86
nagyúr
Beléptem én is a klubba.
12 vagy a mini volt tervben év elején a 3 év jótállás miatt, de rájöttem, hogy még minden nem vagyok hajlandó kiadni annyi pénzt egy telefonra. 7-est váltott, amivel különösebb bajom a mai napig nem volt(kivéve az üzemidő, meg egy-két helyen érezhető volt már a 2gb memória), de már 4 éve nyúzom és kellett valami újdonság. Elég nagy hűha ez is utána. -
Tibee86
nagyúr
Ki gondolná, hogy a nagyker ár alacsonyabb, mint a kisker ár....trobi28: Jó áron vetted, ennyire egyszerű. Senki nem azt mondta, hogy nem lehet kifogni, csak azt, hogy a 100 az nem a reális ára. Gondolom te se 100-ért raknád fel, hanem megnéznéd mennyiért árulják most és oda lőnéd be.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz N.otorious #7332 üzenetére
Egyáltalán nem reális, max te örülnél neki, ha ennyiért nem egy selejtes darabot akarnának eladni. A face id hibás vagy törött kijelzős darabokért is többet kérnek, mint 100 ezer forint.
-
Tibee86
nagyúr
válasz telefonmágus #6784 üzenetére
Ezt írtam én is.
Persze jóval kevesebb ilyen van, mert a legtöbben az árat nézik csak, a hivatalos viszonteladói előnyökkel szemben. -
Tibee86
nagyúr
válasz telefonmágus #6781 üzenetére
*Szürkeimportos vagy itthon cégre vett készülékeknél. Más esetben újraindul az 1 év.
-
Tibee86
nagyúr
válasz -secret- #6091 üzenetére
Nem tudom, azért kérdeztem. Csak emlékeim szerint román cég az emag, de nem néztem utána, hogy van e már itt is székhelyük.
Mostanság olvasgatom a bestbuy topikot és egyre inkább úgy vagyok vele, mint ott a többség: egyszerűbb kérdezni, mint gondolkozni vagy utánanézni bárminek is.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Én már nagyon izgulok, hogy az új telefonokon a candy crush 1 mp, vagy 1,2 mp alatt fog elindulni.
-
Tibee86
nagyúr
Nem tudom milyen árakon mennek a samsung órák, így hirtelen ránézve ha-ra 35-ért van egy db, de leginkább 45-55 között mozognak, ennyiért bőven van S2-es wach is. Én pl. az első s2-esemet 35 ezerért vettem.
2 napot kényelmesen elmegy, de lehet kicsit többet is, attól függ mennyi értesítés stb jön rá. De mivel én nem szeretem túlzottan lemeríteni az eszközeimet, minden este rádobom a töltőre, 40%-nál többet még nem sikerült meríteni 24 óra alatt. Ma pl reggel 6:30-kor vettem le a töltőről, 77%-nál jár és rengeteg értesítés jött rá, illetve 2x telefonáltam vele.
Akkuban lehet tudja akár a dupláját (jóval nagyobb ház, nagyobb akku) Funkcionalitásban meg össze se lehet hasonlítani a kettőt, elvileg kompatibilis ios-szel, gyakorlatilag meg lesz egy órád amin megjelennek az értesítések és pont, se válaszolni, sok esetben még elolvasni se, semmit nem tudsz csinálni vele. -
Tibee86
nagyúr
válasz adamsauvage #4494 üzenetére
Beta szoftvernél teljesen az.
-
Tibee86
nagyúr
Minden rosszindulatot mellőzve kérdezem, hogy néha azért próbálkozol is akár saját kútfőből vagy az internet segítségével megoldást keresni a kérdéseidre, vagy minden szituációban mindig előbb kérdezel?
Megnyitod az alkalmazást, a négy sarokban a kijelzőn 4 lehetőség van, abból az egyik az új levél írása, egy másikkal vissza tudsz lépni a fiókokhoz. Ezt a kettőt nagy valószínűséggel ki lehet zárni. Marad két lehetőség, az egyikkel a szűrőt tudod előhozni, ahol sok opció nincsen, a szerkesztéssel egyesével kéne kijelölni, ami 10.000 levélnél nem túl barátságos. Marad egy, a jobb felső sarokban a szerkesztés. Arra rányomva egyetlen egy opció van a bal alsó sarokban, az összes megjelölése, ahol kiválasztod, hogy jelölés olvasottként.
A google-vel haragban vagy ez már régen kiderült, de oda pl beírhatsz akár annyit, hogy 'iphone sok email elolvasása' és megadja a választ, ahogy az itt feltett kérdéseid 99%-ra is.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Én se érzem a hiányát, mivel ha valamilyen funkció nincs a készülékben, akkor nem tud hiányozni, mivel nem is használtam még azt (ezt jól megfogalmaztam ).
Te is, én is, meg mindenki a saját preferenciái alapján választ telefont, és nekem ez már egy olyan plusz lenne, ami miatt elgondolkoznék.
Ahogy írtam az előbb is, nekem egyelőre semmi olyan pluszt nem nyújt az X/XS/Xr széria a 7-hez képest, amiért kifizetném a ~300 ezer forint felárat. Nagyobb kijelző nem vonz (a nagyobb méret pláne nem), Faceid végképp nem, vezeték nélküli töltés se, amoled kijelzőért se rajongok. Nyilván az üzemidő meg a kamera sokkal jobb, de nekem az még kevés a váltáshoz ilyen árkülönbség mellett. De félek, hogy csak jövőre lesz valami igazi fejlődés iPhone fronton.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Sok embernek az app újrarakása után működött csak.
Herreløse: Nem kell másik telefonról küldeni, akár saját magadnak, vagy ahogy olvasom bárkinek elküldhető a hold.
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz ckaresz122 #3022 üzenetére
A gyári jóval többe kerül, így nagy eséllyel egy pár dolláros kínait adtak el neked eredetinek. Azoknál pedig nem kell csodálkozni semmin.
-
-
Tibee86
nagyúr
-
Tibee86
nagyúr
-
Tibee86
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #866 üzenetére
Vàlogass kedvedre.
Oké, az Xs a “középmezőnybe” tartozik, akkor a note 9 vagy az s9+ erősen az alsómezőnybe játszik. -
Tibee86
nagyúr
válasz Blizzardking #860 üzenetére
Nézz meg pár összehasonlító tesztet youtube-on, hogy melyik telefon meddig bírja az Xs mellett. (ide is be vannak linkelve többszörösen már)
Meglepő lesz.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz Mrpingvan #220 üzenetére
Nem jó a linked.
De youtube-on rengeteg összehasonlító tesztet találni, párat megnéztem, mindenhol az általam leírt eredmény jött ki.Integrale: Milyen tesztek szerint?
Stabi83: Ugyanazok a programok futnak ugyanannyi ideig, a note 9 mégis előbb kapcsol ki. És ugye ezeknél még ki se jön, hogy készenlétben jóval kevesebbet fogyaszt az ios.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AI a játékokban és azon túl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Formula-1
- Autós topik
- További aktív témák...