Hirdetés
-
Mobilarena
iPhone 7 összefoglaló és gyakori kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
válasz
Lord Sidious #976 üzenetére
Ezt be fogom vezetni a haveroknál
-
somogyib
őstag
válasz
gixxer-tomee #956 üzenetére
Ne etesd bulvártacskót, majd leszokik róla. Türelem, nyugalom...
-
somogyib
őstag
"...maradhattunk volna a kazettás zenénél is..."
Erre reagálva, azt hiszem ezt most el kell mondanom:
Anyósom át szokott jönni hozzánk zenét "letölteni". Hozza a kazettás magnót. Feleségem bekapcsolja a zenét a telefonon, ö meg REC gomb és mellé teszi a magnót. Mondtuk, hogy ezt manapság már nem így, de hiába...
-
somogyib
őstag
válasz
B-L-A-C-K #927 üzenetére
De ha megnézed, így csak egy csati megy a telefonba.
Én is nagyon ritkán hallgatok telefonról zenét, de ez a megoldás engem nem zavarna.
Sőt! Hazajövök, ledobom a phone-t az asztalra, egy csati: tölt+zene (a régebbinél két csati kellene)
Az más kérdés, hogy sokan nem így használják (autóban, úton, futás közben, ...)
-
somogyib
őstag
"ez tulajdonképpen egy apple vs droid topic ..."
Valaki írta korábban, hogy egy Apple tesztnél/hírnél az első ~ 1000 hsz-ig mindig ez szokott menni, aztán majd lecseng. De addig is lehet találni infót (csak nehézkes kiszűrni a sok hsz közül
)
<ha olyanom van, én is irkálok birka-módra, de azért megpróbálom visszafogni magam>
-
somogyib
őstag
válasz
#18001664 #887 üzenetére
"A 3.5mm jack elhagyása engem sem zavarna"
Dettó...
"Másik buktató az ára"
Dettó...
"Szerintem teljesen korrekt amit letett az Apple az asztalra"
A kozmoszfekete-szín nagyon állat
"Viszont nem vagyok troll"
Mi sem
szerk.: "maximálisan elégedett vagyok az olcsóbb de ugyanolyan jó OFF készülékemmel."
Dettó...
-
somogyib
őstag
válasz
buvartacsko #880 üzenetére
"Ilyenkor jön le az hogy büdös szart sem tudtok az adott termékről"
Én tényleg keveset tudok (tudtam) az i7-ről, ezért kérdeztem róla, de eleddig a userek értelmesebb része választ is adott a kérdéseimre.
Te meg nyomod ezt a lealanyosító szöveget?
Akkor inkább kiszállok... Hajrá!
-
somogyib
őstag
válasz
buvartacsko #866 üzenetére
"Aki venni akar iPhonet az fog venni"
Ez nem igaz. Én venni akarok iPhone-t, de nem tudok.
-
somogyib
őstag
válasz
Viktor0610 #830 üzenetére
Az itt leírt dolgok többségét én el tudom fogadni oknak: helycsökkentés a nagyobb akku, az új home gomb-motor és a vízállóság miatt, továbbá, ha máshova tették volna a jack-et az az egyes komponenseknél interferenciát okozott volna (ez mondjuk csak mérnöki munka kérdése, de úgy látszik tőlük csak ennyi telik
)
Azt viszont nem fogadom el, hogy úgy kommunikálják, mintha a jack port egy elavult technológia lenne (Erre írtam korábban, hogy pl. a Fender, Gibson, Marshal, stb. majd ezek után biztosan lecseréli a jack-et lightning-ra
)
Itt látható, hogy mi van a korábbi jack helyén:
-
somogyib
őstag
válasz
Lord Sidious #825 üzenetére
Küldted volna el a pi.... Nem. Inkább ide
-
somogyib
őstag
válasz
nagy@gmx.com #817 üzenetére
Volt már. Állítólag egy Nokiánál is megpróbálták, de addíg szorították, hogy a satu eltört
-
somogyib
őstag
válasz
Lord Sidious #801 üzenetére
Igen, én is pont a "tejüveg hatás" effektre a gondoltam. (ikonokat tekintve a skeuomorphism skin szerintem még most is jobb, bár most már a flat a nyerő).
A kozmoszfekete i7-et tekintve le a kalappal! Állat jól néz ki! (kinézetben talán még a note7 űberelheti, de az robban
)
De ez a "tejüveg hatás" effektus egy kozmoszfekete i7 képernyőjén? Jajj...
-
somogyib
őstag
válasz
Lord Sidious #778 üzenetére
"nagyon igenytelen a design mint kb. az osszes flat designt hasznalo Droidos stock ikon es alkalmazasnal"
Mert ezek a szivárvány színek szépek? (a design-t én is fontosnak tartom, szerintem nem csak ízlés kérdése).
-
somogyib
őstag
válasz
gixxer-tomee #740 üzenetére
"When the headphone jack was removed, Apple realized it was easier to install the new Taptic Engine for the pressure-sensitive Home button, implement a bigger battery, and reach an IP7 water resistance rating, so the elimination of the headphone jack became essential for all of the other features in the iPhone 7."
Ez a hivatalos válaszok egyike, ezt még elhiszem.
De az, hogy a jack egy régi, elavult technológia, az szerintem már a marketing duma.
Ezek után minden hifi cuccon le fogják cserélni? A Gibson meg jack helyett lightnig-al fogja szerelni a gitárjait? -
somogyib
őstag
válasz
buvartacsko #698 üzenetére
Tech21 Evo Mesh Case?
-
somogyib
őstag
válasz
FIREBLADE78 #696 üzenetére
davidsz-nak biztos. Én csak találgatok
(informálódom)
-
somogyib
őstag
válasz
buvartacsko #689 üzenetére
Az biztos, hogy tegnap nem jött be ilyen gyorsan a Mobilarena
-
somogyib
őstag
Én ritkán hallgatok telefonról zenét, akkor is csak otthon, hangfalról. Ezért nem értettem, hogy mi a gond a jack hiányával. De a többiek már felvilágosítottak, hogy vannak más felhasználói szokások is
A port tartósságát majd az idő eldönti, van aki egy nap csak egyszer csatlakoztat fülest, de van aki ki-be huzigálja.
Többen írták, hogy a hangminőség se olyan, de ahhoz mindenféleképpen ki kellene próbálni (az nem jön át a fórumon).
-
somogyib
őstag
Ez így már érthető.
És most, hogy írtad, ha belegondolok pl. zsebben a lightning csatlakozás sérülékenyebb lehet, mint a jack (persze nincsenek tapasztalataim, csak gondolom).
Az átalakítónál nem is tudom miért kell az a kábelrész, gondolom megoldható lenne anélkül is.
(#621) aprokaroka87: Az, hogy plusz dolog szerintem nem gond, a mindig használt fülesed végén ott lóg az átalakító. Nem hiszem, hogy sokan váltogatják a már
bejáratottmegszokott fejhallgatóikat. -
somogyib
őstag
válasz
univerzita #529 üzenetére
Köszi. Tehát a nagyobb akku, a vízállóság és az új home gomb miatt.
Itt látható is szétszerelve: ahol a jack lenne ott valami nyomásérzékelő és a taptic engine van.
-
somogyib
őstag
A jack csatlakozó elhagyásának okáról van valamilyen hivatalos álláspont Apple részéről?
A cím nagyon tetszett, grat a szerzőnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.
Termékinformáció és gyakran ismételt kérdések az összefoglalóban.
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest