Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
buvartacsko
addikt
1 hónapos iPhone 5-ön felfedeztem 2 mikro karcot.
Ennyit a gorilla glassról.
Nem tudom mi a fene karcolta meg, de, eléggé idegesítő, mert úgy vigyázok rá mint a szemem fényére. 1x se esett még le, a szélein sincsen hiba.
Vennem kellett volna fóliát rá...
Na nembaj, hátha elromlik majd a home gomb rajta, aztán kapok újat, és majd arra kerül.
-
Kapanyél
őstag
De hát erre nincs is szükség...
-
narancsnn
senior tag
NEm tudjátok, hogy van-e bármiféle mód arra, hogy a 3G-t kikcspolajam, és csak az EDGE-t használja? Mert mikor lehúzzák a netem, felesleges a 3G, és nagyon fogyaszt.
-
kisml
tag
Sziasztok!
Hallottam valami olyat, hogy egy bizonyos szám alapján visszakereshető az iPhone-ok eredete, hogy hol lett véve és mikor. A kérdésem az lenne, hogy milyen szám kell hozzá és, hogy hol lehet ezt megnézni (a teló eredetét)? -
A telcsivel készített videót hogyan lehet az iPad-ra átvarázsolni? Ott kényelmesebb lenne szerkeszteni.
-
Teszla_
senior tag
Nekem ez a másik tokom, szerintem a legszebb, ami i5-re van. Legalábbis azok közül, amiket én láttam. Drága is, picit vastagítja a telót, a wifit is árnyékolja, de ha valakinek ez nem hátrány, akkor nagyon szép lesz a telefonja
[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
Hát ez elég ratyi. Ilyet 900-ért kapni a Speedshopban. Az Ozaki nagyságrendekkel jobb ennél!
-
Teszla_
senior tag
válasz
buvartacsko #4473 üzenetére
Sparban vettem, de ahogy láttam ma, már nem is volt belőle. Szerencsére
-
Teszla_
senior tag
válasz
Onderon #4469 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom.
Ez egy 0,35mm-es műanyag "tok", kb. 2 hónapot volt használva, szerintem siralmas az árához képest (több, mint 3500 volt), és a jobb alsó sarkából is letört egy kis darab, pedig én aztán vigyázok a telefonra, mint a hímes tojásra.
Az egyik oldala már alapból nem illeszkedett tökéletesen, de az még annyira nem zavart. Ha fel van téve a telefonra, akkor nem látni rajta, hogy deformálódott, de ez szerintem akkor is gáz.
[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
válasz
buvartacsko #4466 üzenetére
Asszonynak hasonló van i4-re, az elég jó, bár vastagabb picit. A 30-40 centis esésektől azért megmenti ez az i5-öt. Nincs annál idegesítőbb, mint amikor lecsúszik az ágyról, székről és csúnyán szétcseszi az élét, sarkát, stb.
Ezért mondom, hogy ez legyen az alap, ha amúgy tok nélkül tetszik a gép, mer ez azért jobban véd, mint egy invisible shield. Ha meg olyan helyre mész vagy nem érdekes, hogy csúnya a telefon, akkor mehet még rá egy lágy gumi tok is. -
válasz
buvartacsko #4468 üzenetére
Nézz már rá a tokra. 0,3mm "vastag" Szerinted mi nyeli el a becsapódás erejét? Na ugye.
-
Onderon
senior tag
válasz
sok embertől hallottam, hogy a telefon saját hőjétől is megnyúlik a vékony műanyag és hullámos lesz a telefon hátulján. és még csak most jön a nyár...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ez semmit nem véd, ha leesik a telefon. Karcoktól óvja meg max.
-
Kapanyél
őstag
válasz
buvartacsko #4464 üzenetére
iStyle pl. de bárhol máshol, Google kidob több lehetőséget is. A neve amúgy: Ozaki O!coat Jelly Ultra Slim A nem átlátszó pedig Ozaki O!coat 0.3 Solid, ez szerintem bénább. Amúgy 5000 körül vannak, nem olcsó.
Fóliából meg nem néztem, milyet veszek. i5-höz legyen és olcsó... Már nem is tudom, milyet vettem, Gigatelnél volt. 2000 körül volt venne egy fényes meg egy matt. Még a fényes van rajta, nem túl rossz.
Csak a mikrokarcokat akartam távol tartani, arra pont megfelel ez is.[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
válasz
Gyuree91 #4462 üzenetére
A 0.3-as Ozaki matt áttetsző tok szerintem nagyon jó, fekete készüléknél is megadja a hátlapnak a fehér-ezüst selymességét. Fóliát érdemes rátenni, mert észre sem veszed, hogy rajta van, viszont a tok (netán a 0.3-asra még egy lágy szilikon bumper is pluszban) kötelező, mivel körömmel épphogy nem tudod csak kicsorbítani az élét, amúgy bárminek nekikoccantod, behorpad.
-
Gyuree91
tag
Szevasztok! Most én is kicsit meglepődtem, mert nekem már 2 hete megvan a telefonom, de még fólia sincs rajta, próbálok vigyázni rá. Nálam is case (tok) helyett, inkább a bumper játszana, de megvastagítja "nagyon" a telót, és elveszíti a varázsát..
Előző telómnál 4S nem volt probléma, sőt muszáj volt az üveg miatt, de itt úgy vagyok vele, hogy csak fóliát fogok tenni..
(Esetleg full hófehér bumper..)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
alba-regia #4449 üzenetére
Én ott vettem az iPadot. Semmi gond velük, korrekt kis cég.
-
nord_
veterán
válasz
oliwire #4454 üzenetére
Most nincs előttem a PC (táblagépről írok), de az iTunes-nál bal oldalon a telefonodra kattintva a jobb oldali nagy részben be tudod tallózni azokat a fájlokat, amiket a telefonra szeretnél feltölteni. Utána nyomsz egy szinkront és már fenn is van az iPhone-on a megfelelő anyag. Nyilván, ehhez kell az, hogy azon a számítógépen, amiről a fájlokat akarod felmásolni, fel kell, hogy legyen telepítve az iTunes.
A mailt csak azért írtam, hogy teljes legyen a kép.
-
oliwire
őstag
Ne haragudj, hogy ennyit akadékoskodok, de tisztán szeretnék látni. A letöltöm a mail mellékletből, már nem jó megoldás, mert internethozzáférés kell hozzá, ami számomra nem mindig elérhető, ezért nem támaszkodhatok erre. Képzeljük el úgy az esetem, hogy az iPhone, amire én akarnék dokumentumokat, azon nincs internet, se mobilinternet, se wifi a közelben. Ebben a helyzetben az iTunes segítségével hogyan lehet rátenni a dokumentumfájlokat a telefonra?
-
oliwire
őstag
Sziasztok!
Lehet már számtalanszor kitárgyaltátok, sokan megkérdezték. A google-ban is körbenéztem ez ügyben, de jobbnak találtam itt megkérdezni, mert itt biztosan vannak olyan emberek, akik jobban beleásták magukat az iOS-be. Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet JailBreak nélkül pdf vagy más dokumentumfájlokat a telefonra tenni? A lényeg az lenne, hogy internetelérés nélkül is meg tudjam tekinteni, illetve rápakolni a készülékre. Hogyan lehetne ezt megtenni? Androidon tudom, hogy csak szimplán, mint egy pendrivera felmásoljuk, de itt lehet ugyanezt? Azt tudom, hogy mindenhez iTunes kell, de ott nem találtam dokumentummásolást, csak a médiafájlokat tudtam pakolgatni. Dropboxon, meg e-mailből tudom, hogy meg lehet ezeket nyitni, de olyan esetben, mikor nincs wifi és a mobilnetem is be van lassítva, akkor nem igazán jó a másfél vagy több megás fájlokat töltögetni onnan le. -
alba-regia
aktív tag
Az ElektroMarkettel kapcsolatosan van valakinek tapasztalata?
A honlapjuk szerint (Apple iPhone 5 16GB Black dobozában, minden tartozékával Apple garanciával) 1 év teljeskörű Apple garanciát adnak. Ebben az árkategóriában leginkább sufnigsm garanciával láttam (172.900 Ft).
-
nord_
veterán
válasz
buvartacsko #4443 üzenetére
Még mindig nem érted. Ha az exif infó tartalmazza az orientációt, akkor egyedül a képnézegető a hibás. Ha a haverjaid azon vannak fennakadva, hogy a képek nem helyes irányban állnak, akkor minden egyes képnél panaszkodhatnak, mindegy, hogy telefonos vagy profi tükörreflexes kamerával készült a fotó. A haverok ülnek fordítva a lovon.
-
Xero
nagyúr
-
Ilidzser
tag
Hát igen, ez mutat rá leginkább a windows gyengeségeire...😄
Ebben az akku témában: Nekem is elég szolidan bírja az 5-ös. Inkább csak telefonálás es használom, némi FB és böngészés. 5 óránál többet még nem bírt. Érdemes visszavinni, vagy ez normális?
Mindenki várja a korszakalkotó áttöréseket. Ha valaki kiadna egy olyan telefont, ami röhögve megy 4-5 napot, akkor valószínűleg nyerne egy kis piacot. Természetesen hasonló méretű telefonoknál, mint a jelenlegiek. Kíváncsi leszek, eljön-e az idő!
-
erdoke
titán
válasz
buvartacsko #4439 üzenetére
1. A Windows egy operációs rendszer, amin belül egy program jeleníti meg a képeket. Ezer program létezik, az otthonra ingyenes IrfanView tökéletes átlagos célokra.
2. Mivel a legtöbb képnézegető helyesen mutatja az iPhone-os (akár gyári, akár 3rd party appal készült) képeket, nyilvánvaló, hogy maga a kép tartalmazza a tájolási információt.
Az előző kettőből következik, hogy ha valamilyen képnézegető mégis fejjel lefelé mutatja ezeket, akkor az a program egyszerűen szar, nem is nézi a tájolási adatokat. Ki kell dobni, uninstall, stb.
Következtetés: Normális képnézegetőt kell használni. A 11 éves lányomnak ezt megoldani nem probléma. Kicsit se hozzáértő barátaidra ezért talán jobban illik a "sík hülyék hozzá" leírás...[ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
válasz
narancsnn #4440 üzenetére
Nem jó, nem a legpraktikusabb, mert először magadhoz kell feltölteni a képet, és utána a csoportba berakni. Nincs valami olyan hely a neten, ahol egy csoportba csak úgy fel lehet töltögetni képeket?
Próbáld ki, hogy neked is csak reg után enged e képet beletenni.
http://www.flickr.com/groups/2159053@N24/ -
buvartacsko
addikt
válasz
Raketkilla #4434 üzenetére
Igazából a szar vlc se játssza le rendesen a videókat. Ha jól láttam arra panaszkodnak a fejlesztők hogy az apple nem dokumentálja eléggé a formátumukat.
Ez van, szarul fogom a telefont.
Erdoke: sajnos en hiába tudom ezt a helyzetet megoldani ha kicsit se hozzáértő barátaim elkezdenek nekem panaszkodni hogy a tegnap esti buli fotók/videók fejjel lefelé vannak. Majd javaslom nekik hogy vegyenek egy macet. Vagy rakjanak Windows 8-at, mert úgy néz ki hogy annak a default lejátszója rendesen kiolvassa az exifet, es a szerint játssza le.
Valahol mégiscsak az apple hibája ez, mert a környezetemben levő androidos telefonok sehol nem lesznek fejjel lefele akárhogy is tartom a telefont...
De biztos en vagyok a hibás amiért szar szoftvereket használok.
-
TheMarci
addikt
válasz
narancsnn #4437 üzenetére
Az ötlet szerintem jó, de inkább valami közös webtárhelyes feltöltést preferálnám, ahol galéria szerűen lehetne nézni a képeket, nem itt a topikban keresgélni. Hasonlóan pl, mint Flickr-ön a Lifehackeres desktop group. http://www.flickr.com/groups/lifehacker-desktop-showandtell/
Van egy csoport, csatlakozol, saját képeidet beleteszed, és mindig tudod updatelni.
[ Szerkesztve ]
-
narancsnn
senior tag
MIt szóltok ahhoz, ha mindenki lő egy screenshoot-ot a telóról? Hogy lássuk ki milyen progit használ. Hátha tudunk egymástól ötleteket "lopni"
-
erdoke
titán
válasz
buvartacsko #4429 üzenetére
IQ70 Windows user... Ki a fene mondta neked, hogy segg buta képnézegetőt használj? Erre próbáltam célozni, de kijött belőled a szokásos surmó.
iOS nem bonyolult neked? Próbálj Nokia S40-et, talán menni fog...[ Szerkesztve ]
-
Raketkilla
tag
válasz
Ez nem volt trokodás a részéről. A szar win képnézegetővel nekem is csinált ilyet, mással nem...
-
nord_
veterán
válasz
Pedig a kérdés jogos. Nagyon nem mindegy ám, hogy a szégyenteljes vindóz képnézegetőd használod vagy egy normális programot.
-
Xero
nagyúr
válasz
buvartacsko #4427 üzenetére
Jellemzően videonál találkoztam vele (nem tudom már mikor utoljára). Ami nem tudja értelmezni az exif adatokat rendesen, az előfordul, hogy fejjel lefelé játssza le.
Normális megjelenítőt kell használni.(#4429) buvartacsko: Nem kéne...
[ Szerkesztve ]
-
-
Teszla_
senior tag
Én egy olyat vettem észre a minap, hogy reggelre be volt állítva a gyári ébresztő, de hamarabb volt hívásom, mint ahogy jelzett volna. Beszélgetés közben meg elkezdett rezegni és ébreszteni a telefon a megadott időben. Más tapasztalt már ilyet? Szerintem elég gáz, nyilván már felébredtem, ha telefonálok, de legalább akkor jelezne, ha letettem a telefont, hogy ne közvetlenül a fülemben halljam a Marimba-t
-
buvartacsko
addikt
Ha nincsen információd, akkor minek böfögöd ide a trollkodásod?
-
erdoke
titán
válasz
buvartacsko #4427 üzenetére
A Windows egy képnézegető neve?
-
buvartacsko
addikt
Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy Windowson mindenképpen fejjel lefele lesz minden kép és fotó, hogyha a hangerő gombok felfele vannak? Miért van ez? Miért nem javítja ki az Apple?
-
lupus_l
aktív tag
válasz
gergobox #4420 üzenetére
Próbáld ki, hogy módosítod a beállításod ezek szerint.
Nem lehet, hogy egy program a hibás, ami a háttérben fut? Még a 3G net tud nagyon meríteni...Ha ez nem segít, próbálj egy restore-t, és ha úgy is nagyon merül, akkor vidd szervizelni.
-
Ck.
addikt
Van vkinek tapasztalata angliai gariztatassal kapcsolatban? Kint is csak cserelik?
A home gomb egyre surubben szaraxik.narancsnn:
Nekem mindig auton van (itt szerintem csak egyfajta beallitas van es nincs olyan h full, fel, negyed, mert mindig maganak allitja) es ugy birja hasznalattol fuggoen 1-2 napot. Nem volt par napig mobil etem, otthon meg geprol netezek, igy volt h 2 es fel napig is birta, de amint elkezdtem ujra netezni, visszajott az 1-masfel napos uzemido.[ Szerkesztve ]
-
gergobox
tag
Szerintetek Tré-Mobile csinál valamit, ha érezhetően gyengült az iPhone-om akksija október óta (minden ugyonolyan beállításon van), vagy elküldenek a francba?
-
narancsnn
senior tag
Ti full fényerőn használjátok a telót? Vagy automatikusba?
Mennyit visz az aksi full fényerőn?Nekem ha le van véve csonta+auto, úgy megy 6h-t. Ez még gondolom normális, csak hozzá voltam szokva az i4- 7-8 órájához(lazán)
-
Kapanyél
őstag
És az a durva, hogy valószínűleg az iStyle-nál is dolgozok egy vagy két ilyen gyökér, akik miatt szop egy egész cég. Aztán átmennek másik szervizbe, amikor rájönnek és kicseszik ezeket, utána meg leépítenek más vállalkozásokat is. Mondjuk az a vezetőség is megérdemli, amelyik nem tud ezekről. Hacsak nem épp ők a vezetők is egyben... akkor meg főleg.
-
Xero
nagyúr
Én az iStyle-ba vittem a MBP-mat visszahívásos alaplap cserére.
A csere alatt beletörték az egyik csavart a hőcserélőbe. Gyanús volt, hogy kicsit jobban melegszik, de csak egy év után lettem biztos a dologban amikor szétszedtem portalanítani és pasztát cserélni. Szóval... -
gofry
senior tag
válasz
Fryskitt #4413 üzenetére
istyle: az üzlet ok. A szervizzel sincs baj..az más kérdés, hogy én sem kértem a javítást és a macem-en az alaplap kábelt, hogy hogy nem elfelejtették visszadugni...lehet emberi hiba is természetesen.
a) gondolták úgyis szétszedem és kiderül
b) tényleg elfelejtették
c) netán ha használnám még a gépet, mert nem teljesen üzemképtelen..most már azzá vált biztosan.. -
Devy
csendes tag
iPhone 5-n a fotóadatfolyamom nem akar szinkronizálni :S Be van kapcsolva, mégse jó. Win 7-et használok, kb 2-3 hete még műküdött gond nélkül,most viszont már nemjó :/ Valakinek ötlet? Köszönöm!!!!!
-
narancsnn
senior tag
válasz
Fryskitt #4405 üzenetére
Én nem tennék bele eredetit, ha pénz szűkében vagy. Ha belegondolsz, lassan 130ért kapsz pár hónapos telót, akkor nagyon irreális a 100k...
De Te tudod, mennyit ér meg Neked egy kijelző. Nekem nem érne meg 30-al többet. Mert kinézem belőlük, hogy ugyan azt rakják bele mint a 70.000.-(ha jobban belegondolsz..) -
Fryskitt
addikt
válasz
königarjen #4404 üzenetére
Ó, nem akarom én bizonyítani. Meg mit is érnék vele. De lehet, hogy összeszedem minden angol tudásom és leírom az Apple-nek, hogy mi volt. Csak úgy heccből.
-
Fryskitt
addikt
Köszönöm a válaszokat... úgy tűnik, le kell nyelnem a javítást akkor 100e-ért. A tanulság: nem feltétlenül kell ilyen drága telefon. A másik pedig, hogy az iStyle egy szar hely, összevissza beszélnek, nincs rendes munkalap, nincs indoklás. Úgy kaptam vissza a telefont, hogy blokkolva volt, 22 millió perc múlva lehet újra próbálkozni a képernyőzár oldásával. Melyik állat volt, aki ennyit szórakozott vele? Netán bosszúból, mert nem rendeltem meg a javítást, kicsit ki...tak velem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Politika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sweet.tv - internetes TV
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.