Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
alba-regia
aktív tag
Szerintem egyszerűen annyi a helyzet, hogy a Voda nem tudta cserélni a hibás készüléket, mivel kb. 4 db-ot kaptak, ami egy óra alatt elfogyott. A szerződést meg technika és egyéb okok miatt meg nem tudják/nem akarják stornózni. A legtöbb helyen ez van. Ha nem határozott valaki, és nem idézi meggyőzően a jogszabályi hivatkozásokat, megpróbálják elhajtani.
-
alba-regia
aktív tag
A wow faktor szerintem a közeljövőben az összes új okostelefonnál elmarad. Apró fejlesztések lesznek, kényelmi funkciók, designbeli kisebb különbségek, kb. ennyi. Jelenleg a legtöbbet hozza az i5, az SIII és társai. Egyik platformon sincs igazán lemaradva a korábbi modell (i4S, SII).
A wow most akkor jönne, ha az akkumulátort illetően fejlesztenének a gyártók, és mondjuk legalább 2-5-szörösére nőne az üzemidő.
A másik wow majd akkor lesz szerintem, ha egy dokkolóba rakva vagy vezeték nélkül mondjuk egy tv/monitoron vagy valami alternatív megjelenítőn keresztül teljesértékű számítógéppé válnak a telefonok. Bár ehhez már egyre jobban közelítenek táblagép formájában.
Összefoglalva: nem várok többet az i5-től, mint amit tud.
-
alba-regia
aktív tag
i5-nél kamera használat mellett, illetve ha a háttérben fut, melegedést tapasztalok. Nem vészes, csak érthetetlen számomra, hogy a háttérben való futáskor miért veszi igénybe az erőforrásokat?!
Tapasztalt már valaki ilyesmit?
-
alba-regia
aktív tag
válasz LordAndrew #2867 üzenetére
Valamelyik fórumban linkeltek itt egy pdf fájlt, ami alapján egy már nem használt kártyámat kíváncsiságból körbevágtam. A régebbi SIM-eken nagyobb a chip, az újabbak (ez kb. 1,5 éves volt) már kisebb chippel rendelkeznek. Kb. a chip maradt meg körbevágva, ill azon az oldalon, ahol a kis bevágás van a kártyán, kb. 2 mm plasztik maradt. Ezt követően egy smirglin párszor meghúzkodtam a hátát, majd beraktam a telefonba. Kb. ennyi.
"Köszönöm a választ, bár kicsit félek a "csiszolástól". Jó lenne, ha a nyomorult Telenor is haladna végre a korral és szerezne nano SIM-et..."
Na én nem a csiszolástól félek, hanem inkább a Telenortól... De ez már egy másik történet. Aki teheti, kerülje őket.
[ Szerkesztve ]
-
alba-regia
aktív tag
Egyszerűbb, ha letöltöd a Gplayert vagy valami hasonló appot és akár wifin is fel tudod másolni a filmeket. Alapból az iOS a formátumokat tekintve válogatós. Ez megeszi az avit is, és iTunes sem kell hozzá.
Devy: gyorsan megszokod az iOS-t, én is Androidról váltottam. Azóta az i5 már a második iOS eszközöm. Amit még javaslok, hogy használj Dropboxot. Mondjuk én az Androidot sem reszelgettem, mert a felsőkategóriás eszközökön tökéletesen működött a gyári.
-
alba-regia
aktív tag
Felhő alapú szolgáltatás, itt többen is használjuk. Van asztali géphez is kliens, ami gyakorlatilag szinkronizálja a Dropbox könyvtárban lévő fájljaidat. Ehhez létezik iOS/Android/Win telefonra app. Amit a számítógépen felmásolsz, a telefonon/iPaden is látod. Visszafele is hasznos: ha telefonnal képeket vagy videót készítesz, be lehet állítani, hogy a Dropboxba bemásolja (akár csak Wifi, akár mobilnet segítségével).
Ha érdekel, itt regisztrálhatsz: Dropbox. Alapból 2 GB tárhelyet kapsz, ezt meghívókkal, feltöltéssel, stb. bővítheted.
[ Szerkesztve ]
-
alba-regia
aktív tag
A megjelenés napján rendeltem tőlük i5-öt. Zárolták az összeget. Ekkor a szállításra emlékeim szerint 4-5 hetet írtak.
Közben megvettem a készüléket szolgáltatónál, és az Apple oldalán visszamondtam a rendelést. A honlap szerint talán 4-5 nap alatt feloldják a zárolást. Mivel ez nem történt meg, írtam nekik. Jelezték, hogy a zárolást feloldották, a bankomnál intézkedjek.
Az Erstének is írtam, de ugyebár ők ilyesmire a fülük botját sem mozdítják. A lényeg, hogy egy hónapig zárolva volt a 210.000 Ft, mire a bank szíveskedett feloldani.
-
alba-regia
aktív tag
válasz BossBoss #3866 üzenetére
Nekem is volt SII-m. Szerintem a mai napig az egyik legjobb Androidos készülék gyári ROM-mal. Nyilván nem véletlenül váltottam i5-re, de reálisan nem nyújt annyival többet, mint amennyi az árkülönbözet.
Nem akadozott, nem laggolt, minden működött, ahogy kell. A kamerája is az egyik legjobb a mezőnyben. Jelenleg az ára is versenyképes (85 körül újonnan kapható). Nyilván az iOS a hardverre egy jobban optimalizált rendszer. A tepsi S III meg alapból kiesett nálam, mint alternatíva. Az már túl nagy és még ronda is szerintem.
Az anyaghasználatot illetően kétség nem fér hozzá, hogy az iPhone mennyivel jobb. Bár az SII gagyinak mondott hátlapja inkább funkcionális mint szép (vékony és ellenálló). Az appok kinézete sem vitatható, iOS ebben jóval erősebb.
Így ha valaki okostelefont keres, 100 e Ft alatt az SII a legjobb választás, ha meg több van rá, természetesen az i5 vagy 4S.
-
alba-regia
aktív tag
válasz Gadgetfan_ #3873 üzenetére
"mindenki használja azt, ami tetszik"
Egyébként pont ezért nem lehetne objektív tesztet készíteni. Mindenkinek más az igénye, más fontos. Nekem pl. eszembe nem jutna egész nap videózni az i5-ön. Meg letöltésre sem jutott eszembe használni. Az e-maileket is inkább olvasom rajta, mint megválaszolom. Ezekre alkalmasabb az iPad.
Nyilván nem teheti meg mindenki, hogy az egyes igényeinek megfelelően külön eszközt vásárol vagy cipel magával. Engem pl. nem érdekel, hogy 12 Mpixeles képeket készítsek tükörreflexes géppel, viszont fontosabb, hogy legyen nálam egy eszköz, amivel azonnal fotózhatok, videót készíthetek, ha erre szükség van. Ezért szempont, hogy az elvárható kategórián belül jó képeket készítsen a telefon. De ezeket lehetne itt még sorolni pro és kontra.
Az i5 kb. azt tudja, ami ma elvárható egy felsőkategóriás okostelefontól. Ami komolyabb áttörést hozhat, ha az akksik erősebbek lesznek, de az a gyanúm, hogy erre még várhatunk...
-
alba-regia
aktív tag
Az ElektroMarkettel kapcsolatosan van valakinek tapasztalata?
A honlapjuk szerint (Apple iPhone 5 16GB Black dobozában, minden tartozékával Apple garanciával) 1 év teljeskörű Apple garanciát adnak. Ebben az árkategóriában leginkább sufnigsm garanciával láttam (172.900 Ft).
-
alba-regia
aktív tag
Mindenki valami átütő innovációra vár mobilfronton. Pedig az lenne a nagy előrelépés, ha legalább duplájára tudnák hízlalni az akksik üzemidejét az okostelefonoknál.
-
alba-regia
aktív tag
válasz LaptopSystem #4916 üzenetére
Védőfólia és tok nélkül használom én is. Általában övtáskában van, zsebben nem hordom. Ha mégis, a Desire megmaradt tokjába berakom (kissé kilóg belőle). Egyébként fehér, fél éves és eddig karcmentes, illetve vigyázok a cuccaimra.
-
alba-regia
aktív tag
Gratulálok hozzá, és örülök, hogy végre megoldódott az ügyed!
A képekről annyit, hogy amikor az enyémet vettem (okt. 1.) már eléggé borongós volt az idő, illetve a legtöbb képet bent készítettem. Elkeserített a minősége elsőre SII után (amiben szerintem jó kamera van). Aztán rájöttem, hogy az SII és a többi felső kategóriás telefon is hasonló képeket készít rossz fényviszonyok mellett. Mivel a gyári kamera appal beállítási lehetőség nincs (ISO, stb.), kevesebb fénynél érdemes a fényképezés idejére stabilan tartani a hosszabb záridő miatt. Mondjuk ez a fényképezőgépekre is igaz.
Most, hogy jobb lett az idő, kint is készült több fotó és videó. Szerintem kifejezetten jó minőségűek.
Nekem kopás nincs rajta fél év után sem, annak ellenére, hogy nem fóliázom, nem tokban tartom. Bár az enyém fehér.
[ Szerkesztve ]
-
alba-regia
aktív tag
Nemrég jöttem meg nyaralásból. Vodafone-os iPhone5-öt használtam Napijegy szolgáltatással (Szlovénia, Olaszország, Horvátország).
A telefonról ment a navigáció (GMaps, ill. az Apple térképe - ez utóbbival kevesebb a jó tapasztalat). Többször repülő üzemmódba raktam a telefont, amikor nem használtam, majd amikor visszaállítottam, több alkalommal a "NINCS SIM" vagy "NEM TALÁLHATÓ SIM" üzenetet kaptam. A SIM-et nem vettem ki, nem igazgattam meg. A telefon újraindításával a probléma minden esetben megoldódott. Magyarországon ilyet nem tapasztaltam repülő üzemmódból való visszatéréskor.
Mi lehet a probléma oka, illetve találkozott-e valaki ilyesmivel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 14 Pro 256GB 1hónapja aktivált garanciás
- iPhone 13 Mini 128GB Fehér Független Hibátlan/1-3 hónap gar./p3854/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest