- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
-
joci86
senior tag
Igen, de akkor még nem voltak elmentve a lakás cellainformációi. De úgy emlékszem, nem is használtad a helyet a parancsban.
Mindegy is, már meg sem akarom oldani.
Csak azért írtam, hogy ha más használná a képen látható parancsot, ne lepődjön meg, ha esetleg nem úgy működik, mint várná.
(Nem tudom, hogy a 4G/3G/2G cellainformációi megegyeznek-e, ha nem, még ezzel talán lehetne játszani. Lehet, hogy csak váltott egyikről a másikra...) -
joci86
senior tag
Elfelejtettem eszközkezelőnek beállítani, de most pótoltam. Egyébként minden más engedélyt megkapott.
Felvettem a helyet cellainformációkat használva, és picit módosítottam a Te parancsodat, nem azt nézi, hogy van-e elérhető mentett wifi hálózat, hanem hogy be- vagy kiléptem-e adott helyre/ről.
Holnap kiderül, működik-e.
Köszönet! -
joci86
senior tag
-
Somatom
veterán
A rezgések és szünetek időtartamát ezredmásodpercben adod meg, szóközzel elválasztva és az első érték a szünet. Tehát, pl. a
100 1000 100 1000 100 1000
az három db. egy másodperces rezgés lesz, tizedmásodperces szünetekkel. Így bármilyen rezgésmintát összeállíthatsz. Ismétlődéshez használhatsz vezérlés -> ciklust is. -
Somatom
veterán
Mi ebben az érdekes? A gyártónak természetesen van root jogosultsága, amivel adhat olyan jogosultságokat az alkalmazásainak, amiket egy felhasználói alkalmazás csak akkor kaphat meg, ha a felhasználónak is van root jogosultsága. Ez a rootolás lényege. Emelt szintű jogosultsághoz jutás.
-
Somatom
veterán
Pontosítanád, hogy mit értesz az alatt, hogy "hangra"? Mért decibel értéket meghaladó hangerőre sztem megoldható. A konkrét hangutasításra exponálás már neccesebb. Gyanítom, hogy az említett két készülék esetében konkrétan a fényképező alkalmazásba van beépítve ez a feature.
-
Somatom
veterán
Sejtettem, hogy ezt fogod válaszolni. Csakhogy, én egyáltalán nem ezt írtam. Olvasd el, hogy mit írtam, és mutasd meg légyszi, hogy hol van a parancsodban a wifi kikapcsolás művelethez hozzáadva feltétel! Enélkül semmi értelme sincs a várakoztatásnak. Megsúgom, hogy azzal együtt sincs, ha elfelejted közölni azt az apróságot, hogy két, külön hálózatot kéne figyelembe venni. Persze, erre lehet azt csinálni, hogy a másik hálót elérhetetlenné teszed, de biztos ez a jó megoldás ahelyett, hogy azt a hálódat is definiálnád a Robotnak? Nekem mindegy, hogy mit csinálsz, csak ne az legyen a vége, hogy mi vagyunk a hülyék, a Robot meg szar!
-
Macika66
őstag
Nem engem nem értesz, hanem az egészet.
Bocs.
Ha egy olyan helyen van bekapcsolva a WiFi-d, ahol nincs egyetlen WiFi-csatorna sem, akkor is be van kapcsolva attól a WiFi, hogy Te nem látsz WiFi-ikont a státuszsorban.
Ha lehúzod a redőnyt, akkor ott látszik (Oreonál) kérdőjellel a WiFi-ikon.Próbáld meg elfogadni, hogy az automatikus bekapcsolás és az automatikus csatlakozás két nagyon külön dolog!
Kikapcsolt WiFi-vel a telefon SOHA, SEHOVÁ nem fog csatlakozni. Sem automatikusan, sem manuálisan! -
Somatom
veterán
Voice Speed Dial (VSD). Ezt kéne indítsa a Bixby. Ez egy olyan hangtárcsázó, ami hangmintaegyezéssel dolgozik. Létrehozol egy új névjegycsoportot (hogy a hangutasítások megkülönböztethetőek legyenek a valós névjegyektől). Létrehozol mondjuk egy "kapcsold be a Wifit" névjegyet és hozzárendelsz egy "telefonszámot". Ez tulképp egy kód, tehát lehetőleg semmilyen valós telefonszámhoz se legyen köze! A Voice Speed Dial -ban létrehozol egy új hangmintát, ami kb. az, hogy "kapcsold be a Wifit". Hozzárendeled a névjegyzékben a nevet. Ha megnyomod a Bixby -t, akkor a VSD hangmintakérője indul. Belemondod, hogy "kapcsold be a Wifit" Erre a VSD indít egy kimenő hívást a névjegyhez rendelt "telefonszámra".
Itt jön képbe a Robot. Készítesz egy parancsot, aminek az eseménye a kimenő hívás és megadod hozzá a "telefonszámot". Kipipálod a hívás megszakítását, műveletnek pedig megadod a Wifi bekapcsolását.
Ha a VSD indít egy hívást arra a bizonyos számra, azt a Robot azonnal megszakítja és bekapcsolja a Wifit. Ennyi. Remélem, érthetően sikerült leírnom! Sztem tök egyszerű. Persze, pl. a repülő módot továbbra sem fogja tudni bekapcsolni root nélkül. A lámpát nem tudom, hogy mivel szeretnéd kapcsolni, de a lényeg, hogy bármilyen Robot -művelet végrehajtatható hangutasításra. -
Somatom
veterán
A cellalista szűkítése csak a stabilitását csökkentené.
Önmagában nem tud hangvezérlést, de sztem Tasker plugin -nal munkára bírható a Google -féle recognizer. De, van más megoldás is. Ezt kb. 4 éve csináltam. Egy modern hardveren lényegesen gördülékenyebben működik. A videóban repülő módba teszem a telót, tehát ez a hangvezérlés teljesen offline működik.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Jaaaa... Ez nem fog megszűnni, mivel a cellaalapú azonosítást használod. Írtam, hogy azzal csúnyán becsapod magad. A teló kilép az egyik cellából és belép egy másikba.
A Wifi kikapcsoláshoz hozzáadsz egy feltételt:
A feltételben az "és operátor" melletti cerkára böksz, a felugróban lejjebb görgetsz és "hozzáadás nem operátorhoz". Alul (a szürkébb részen) a "nincs kifejezés" melletti cerkára böksz -> kifejezés megváltoztatása -> Wifi -> Wifi hálózat konfigurálva van -> megadod az otthoni SSID -t.DE! Ez nem oldja meg azt a problémát, hogy cellaalapú helymeghatározással ez az egész úgy szar, ahogy van. Pl. ahogy kis falud felé közelítesz és a telód belép a cellába, a Robot bekapcsolja a Wifit. Te ezt nem látod, mert nincs mihez csatlakozzon, ezért a Wifi ikon nem jelenik meg. De, a Robot logjában ott lesz.
-
Somatom
veterán
Úgy tűnik, hogy nem igazán éreztél rá a dologra. A várakozás nem lehet esemény. Az csak művelet lehet (Vezérlés -> várakozás). Adj meg mondjuk 5 mp -et (5000 -et kell beírni) és a Wakelock -hoz pipa. Ez a művelet legyen a kikapcsolás előtt.
A következő, amin el fogsz akadni, az a "nincs hálózati kapcsolat" feltétel. Ezt úgy kell csinálni, hogy a "van hálózati kapcsolat" feltételt hozzá kell adni "nem" (vagyis, tagadás) operátorhoz. Az eredmény a "nem van" lesz. -
Somatom
veterán
Egy alapot kaptál. Minden parancsot lehet finomítani. Pl. beteszel némi várakozást, majd a kikapcsolás művelethez egy "nincs hálózati kapcsolat -> Wifi SSID" feltételt. Ez némi biztonságot ad, mert késleltetés után még egyszer leellenőrzi, hogy biztosan megszakadt-e a kapcsolat.
-
Headless
őstag
itt jön be az, hogy amint kivetted a pipát a várjon a befejezésre azzal úgymond egy asszinkron futtatást idéztél elő, vagyis nincs továbbá befolyása a parancsnak, kapcsold vissza a várjon a befejezésre és úgy próbáld meg leállítani a parancsot egy másik parancsból. De erre sem vennék mérget, hogy menne...
-
zeon.hu
nagyúr
-
Headless
őstag
Azzal ügye tisztában vagy, hogy a parancsok FIFO vagyis first in first out sorrendben kerülnek lefuttatásra, és mivel be van pipálva a várjon a befejezésre a hang lejátszásánál, így nem háttérben fut, vagyis ahogy írja a hangerő állítást azután fogja megcsinálni, amikor végigment a zeneszám (pont ezért nem tudtál "kilépni", amikor manuálisan futtattad a parancsot korábban, csak forgott középen a várakozz ikon...).
Szóval a hangerőt előtte kell beállítani, ha fokozatosan akarod növelni mondjuk 10 másodpercenként 2%-al, akkor kell neked egy for/while ciklus amivel növeled 10 másodpercenként a hangerőt egészen addig, amíg nem éred el a 100-at. utána kilép a parancsból, de ez bonyolult még neked, egyenlőre legyél tisztában az alapokkal és nem tudom hangsúlyozni értelmezed, ami le van írva. És igyekezz logikus felépítéseket csinálni, ahogy te is csinálnád, manuálisan...
-
-
Somatom
veterán
-
-
zeon.hu
nagyúr
Az elsőhöz:
Legyen bekapcsolva a telón a wifi near (a keresés mindig elérhető), így kikapcsolt wifinél is értesül róla a robot, ha elérhető egy hálózat.
Ezután az első parancs:
Esemény - wifi - konfigurált hálózat elérhető - kiválasztod az otthonit.
Művelet - wifi - wifi beállítása - be.
Második parancs értelemszerűen az első ellenkezője eseménynél és műveletnél is.
Persze beállítható hely- vagy cellaalapú esemény is. -
aprokaroka87
nagyúr
Meg ilyenkor az is nehéz hogy honnan induljunk el.
Esetemben pl egy sqlite adatbázis tartalmazza a megoldás kulcsát.
Viszont ahhoz meg kell a root jog hogy kitudd olvasni az értéket, majd egy shell parancsal átírd az értékét.
Az hogy ez Samsung esetében ott van-e azt nem tudom. -
Somatom
veterán
Tudomásom szerint az energiatakarékos mód nem Android, hanem gyártói feature. Fogalmam sincs, hogy a Samsung kreált-e hozzá nyilvános utasítást.
Valamit csinál a parancs, de nem tudom letesztelni a pontos működést, mert az én telómon már régóta szarakodik a közelségérzékelő. Időnként beragad közel értéken, és csak újraindítás után tér észhez ... egy ideig.
-
Somatom
veterán
Tessék:
PROXIMITY_TESZT.zip.
A feladat ugyanaz, mint az előző parancsnál, amit linkeltem. Nem értem, hogy miért nem tudsz importálni. Bemásolod a felhasználói tárhelyed megfelelő mappájába a kicsomagolt xml -t:
/storage/emulated/0/Android/data/com.bartat.android.robot.KEEP/commands/
Ezután a Robot menüjében a mentés opciót választod, kipipálod a megfelelő parancsot és a mappa ikonra böksz. Ekkor megjelenik a parancsoknál az importált is. Kipipálod felül az engedélyezést és alul, a floppy ikonnal mented.
Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni. Ha így sem megy, akkor a Robot nem a Te programod.
A tesztparancs nem csak kiírja, hanem aktív TTS esetén ki is mondja az értéket, hogy lezárt kijelzővel is tudjad tesztelni. -
Headless
őstag
Mikor mondtam, hogy tölts le egy alkalmazást? Azt mondtam írd ki buborék ablakba és állítsd be aszerint az intervallumot, ez megy, ennél többet nem tudok segíteni...
Ha az energia takarékos mód a gyári, akkor parancs akkumulátor energiakímélő mód kapcsolása, de könyörgöm belekerestek egyáltalán a parancsokba/eseményekbe mielőtt kérdeztek, rengeteget segít...
Énis most látom elöször ezt a parancsot, de nem telt 10 másodpercnél többe a megtalálása...
-
Headless
őstag
Teszt parancs:
Sima parancs kézi indítással később törölhető...
Parancs: egyéb->buborékablak->kifejezés megváltoztatása ->szenzorok ->távolságmérőPróbáld ki mit ad vissza eltakarva és nem eltakarva, olcsó telefonoknál két érték lesz egy kikapcsolt/letakart (0) állapot és egy bekapcsolt/messzi (0-nál nagyobb szám) drágább érzékelők a távolságot is mutatják...
De igazából egy általános esemény is készíthető.
Zsebbe kerül:
Esemény: szenzorok -> távolságmérő esemény
Alsó határ üres
Felső határ 0Csak intervallumba lépéskor pipa...
Parancs:
Audió -> hangerő beállítása -> csörgés 100% (vagy amire akarod).Kiveszed a zsebből..
Második parancs a vissza halkítás itt annyi a különbség, hogy az alsó határt pl 0.0001-nek adod felső határ üres és a többi hasonlóan...
[kép] -
Headless
őstag
Én azt a wifi bekapcsolót két éve hanem 3 használom módosítatlanul... És azt csinálja amit kell...
Mondtam hogy értelmezned kéne a parancsot. Az eseményét/futtatását.
De csak hogy egy hibát kiszűrjünk gyári lockscreent használsz vagy valami mást? Ha mást, akkor az esemémyt cseréld ki elvesztette a fókuszt a lockscreenedre.
Felhasználó jelen van esemény lefut?
-
Macika66
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged