- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
Hatalmas köszönetet szeretnék tolmácsolni itt is a parancsért mindkettőtöknek!
A saját korlátaimmal megküzdve sikeresen munkára bírtam a parancsot. Tesztelve pár napja, tökéletesen teszi a dolgát.
Egy másik hangfájlt (Bells.mp3) használva pont úgy jön ki, hogy a 2mp-es frissítés a hangfájl első felét ismétli, majd a feltétel megszűnésekor engedi az egészet, így két külön szólam fut le. A második, egyben jelzi a művelet végét.
Szórakoztató. -
Somatom
veterán
Első blikkre olyasmire gondolok, hogy változó értéke -> egész szám -> 60.
Aztán másodpercenkénti várakozással ismétlődő ciklusban kivonás operátor -> változó értéke - egész szám -> 1. Feltétel: nagyobb mint operátor -> speed változó értéke -> egész szám -> 25.TTS -> változó értéke
Feltétel: Változó értéke = 50, 40, 30, 20, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0Változó érték beállítása -> egész szám -> 60
Feltétel: speed változó értéke kisebb, mint 25 és speed változó értéke nagyobb, mint 0.
Ha megszűnik a GPS jel, akkor, gondolom, az érték 0 lesz, így a második feltétel nélkül alagútban abbamaradna a visszaszámolás.Ezt egy 15 órás munkanap után találtam ki, úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy helyes az elképzelés! Nem teljesen részletesen írtam le, de azért remélem, hogy érthető!
-
Somatom
veterán
Én azt javaslom, hogy kezdj az érték kiíratásával (műveletek -> egyéb -> üzenet (buborék) megjelenítése). Amíg az nem működik rendesen, addig a globális változóban sem lesz használható adat.
Ha jól emlékszem, akkor a Robot beállításaiban alapból nem engedélyezett a GPS használat. Ezt engedélyezd! Van ott vmi távolságérték is, de azt nem tudom, hogy pontosan mire van kihatással.
-
Somatom
veterán
Írtam odaát, hogy ez Robotban másképp működik. Egyszer nekiálltam, de beletörött a bicskám. Másképp működik, mint MD -ban. Ezért írtam, hogy ebben az esetben egy kész makró legfeljebb halovány támpont.
A pozíció megváltozott eseményt kell használni. Ennek van egy idő és egy távolság összetevője. Itt kellene megadnod a két másodpercedet. Eggyel számolva a 90Km/h az 25m. Tehát, ha két másodperces intervallumot akarsz, az 50m. Vagyis, nagyobb, mint 50 -et kéne megadni. Hab a tortán, hogy az eseménynek van egy speed kimenő változója. Persze, ez is m/s -ban. Szóval, kell egy szorzás operátor, 3,6 -tal. De, ez nem elég, mert az eredmény egy szép, hosszú számsor lesz. Kell még egy kerekítés operátor is, hogy a tizedes értékeket lehagyjuk. Na, ezt kellene globális változóba tenni, hogy fel lehessen használni az egy perces matekhoz. Innen már sztem hasonló a módszer, mint MD -ban. De, valamiért nem akart nekem működni. Csak annyit akartam elérni, hogy 90 fölött másodperces frissítésekkel jelenítse meg ezt a speed változót kerekítve, Km/h -ban. De, nem sikerült és nem tudtam rájönni, hogy mit bénáztam el. -
Somatom
veterán
Annak a menüpontnak is kell legyen nyilvános intent -je, mert ha nem volna, akkor a Greenify sem tudná behívni. Ha a Greenify be tudja hívni, akkor az automatizáló is. Én pl. a tartalomátküldéshez (Chromecast) és a tárhelykezeléshez (USB tár leválasztás) csináltam közvetlen parancsikont, hogy ne kelljen mindíg végiglépkedni a beállítások menüt. Ugyanígy az alkalmazás adataihoz is biztosan el lehet jutni közvetlenül.
-
Somatom
veterán
Tényleg! Greenify. Pedig, régen még használtam is. Köszi a tippet! Bár, ha az is csak érintésemulációval tudja, akkor tulképp mindegy, hogy Greenify, vagy Autoinput. Vajon, az alkalmazásleállításhoz nincs vmi olyan hókuszpókusz, ami PC-s adb -n megadott jogok után működik? Mostanában láttam pár "trükköt", amik így működtek..
-
Somatom
veterán
Ha egy aktuális, "megoldhatatlan" problémára kínálnál itt Macrodroidos megoldást, arra azt mondanám, hogy OK. De, ennek így se füle, se farka. Ha úgy látnám, hogy egy kérdezőnek a Macrodroid, vagy a Tasker felelne meg jobban, akkor hidd el, hogy magam is azt javasolnám.
-
Somatom
veterán
Azért van, amit jól írtál. A "play" gombra bökés nem a parancsot teszteli, hanem lefuttatja a műveleteit. Nála az eseménnyel, vagy annak érzékelésével van a probléma. Ez a műveletek direkt lefuttatásakor kimarad. Azt is jól írtad, hogy ha az eseménnyel van a probléma, akkor az "adott helyen van" feltétel megakasztja a parancsot. Ha nem akad meg, akkor az esemény érzékelésével van vmi probléma.
-
zeon.hu
nagyúr
Ez egy egyszerű parancs, Robot beállítások is egyformák.
Root jog különbözik, de ehhez nem kell, ezért nem is értem.Viszont fontos lenne, mert melóban leveszi a robot a hangerőt, hazaérve felveszi, de csak akkor, ha 07-22 óra között vagyunk, egyébként letiltja. Erre van egy másik parancs, hogy reggel 7-kor futtassa le mindenképpen.
-
air
nagyúr
-
-
Somatom
veterán
Elég nagy Robot fan vagyok, de erre inkább célalkalmazást használok. Trucker Timer. Egy dolog viszont hiányzik belőle, pedig kértem a fejlesztőtől, és jó ötletnek tartotta, de mégsem került bele. Amikor meggurítjuk az autót 90 fölé, akkor jó lenne egy látványos, 1 perces visszaszámolás. Nem részletezem, úgyis tudod, hogy miről van szó, és miért kellene. Ezt talán lehetne automatizálóval.
-
Somatom
veterán
Nekem sem válaszolt Tamás, pedig a Robot még csak gondolat volt a fejében, amikor már aktívan leveleztünk, még az Elixír 1 kapcsán.
A hangvezérlés nem csak telós project lehet. Akár otthoni környezetben, miniPC -n is használható, amin lehet állandóan aktív a figyelés. A listámban egyébként sem az állandó figyelést kértem, hanem a figyelés programozható aktiválását. Jelenleg ez nem tud megtörténni a háttérben, mert a program felületén levő gombot kell hozzá nyomkodni, amit max. érintésemulációval lehetne meghívni, de a fókuszban levés feltétel akkor is megmaradna. Én otthoni, és autós környezetben szeretném használni. Mindkettőben lehetne állandóan aktív a figyelés, mivel az áramellátás biztosított. De, ha nem aktív, akkor egy filléres, bluetooth gombot is el lehet helyezni, mondjuk a könyöklőn, vagy a kormányon, hogy ne kelljen a telót nyomkodni. Ehhez csak annyi kell, hogy a figyelés meghívható legyen, és lehetőleg a háttérben is működjön, ne csak fókuszban.
-
-
Somatom
veterán
Nem tudhatjuk, hogy mi van mögötte. A Robot egyemberes project. Símán lehet, hogy választania kellett, mert a fejlesztés és a megélhetés mellett az aktív fórumozásra már nem volt ideje. Lássuk be, hogy ha így van, akkor ez volt a kevésbé rossz megoldás. Tulképp tényleg elvisszük nélküle is a topikot.
-
Somatom
veterán
Igen, félreértetted. Egyes telókon lezárt kijelzőnél a rendszer nem küld broadcastot a hálózati állapot változásairól. Ettől még a többi eseményre ilyenkor is reagál a Robot és az sem releváns, hogy Nálad működik. Olyan telón kell kipróbálni, amelyiken Robottal nem működik (és tuti, hogy ezért nem működik, nem pedig vmi user error miatt).
-
Headless
őstag
Félre érted. Én a te konkrét parancsodat szaroztam le nem a macrodroidot.
Ugyanis te időeseményt vagy hogy a macrodroid kifejezést használjam "regular intervall" triggert használtál, ami annyit tesz, hogy percenként vagy a beállított időközönként megpróbálja futtatni a parancsot. Persze a feltétel miatt lekérdezi még a wifi státuszt, meg a cellainfókat. És mivel percenként futtatod és kivetted valószínűleg az akku optimalizációból az alkalmazást így deep sleepbe se nagyon fog menni a telefon. Többet buksz vele mint nyersz.
Helyes megoldás, ha mindenképp cellainfós eseményt akarsz, akkor:
Cell tower change -> belépés vagy kilépés attól függ mit szeretnél.Azért nem rakom off topikba mert ugyanezen elv szükséges robotnál is, csak mások az elnevezések. 5 parancs meg kevés megvenni meg nem fogom. Előbb támogatom Tamást.
A véleményem a helyalapú eseményekről meg többször leírtam már, ezt nem részletezem többször.
-
Headless
őstag
Boccs figyelmetlen voltam, akkor az intent, extraba/data uriba tudsz változót tenni. Szóval neked jó lehet somatom.
Oldman: nekem van egy reboot parancsom, a wifi/mobiladat/ forgatás governor, cpufreq beállítására, egyéb shell parancsokra. Úgymond egy default állapotot állítson, be. Én onnan futtatnám a dolgokat, hogy rendbe álljon minden.
-
Somatom
veterán
A beállított események bekövetkezéséről szted hogyan, kitől értesül az automatizáló? Tán a jóisten küldi neki az infót? Nem a jóisten, hanem a rendszer, vagy a küldő alkalmazás. Android Broadcast.
A Robot a rendszerüzeneteken kívül, tud eseményként kezelni egyedi broadcast üzeneteket, és természetesen műveletként küldeni is tud ilyet. Az egyedi broadcastokra jellemző példa a médialejátszók extra (értsd: Androidban nem definiált) funkcióival való együttműködés.
-
Headless
őstag
Azt az android/egyéb alkalmazások küldik ígyis úgyis ha fogadja/nem fogadja azt bármi applikáció.[link]
Gondolom Tamás vagy aki fordította így fordította le az eredeti szöveget.
Megnéztem hát sajnos ez csak egy alap dolgokra képes valami. Az események/parancsok ömlesztve vannak, és átláthatatlan így. Változókat nem lehet létrehozni. Intentet lehet küldeni, sőt valami előre definiált változókat is lehet extraként adni, de így hogy nem lehet létrehozni/beállítani változókat, olyan mint halottnak a csók. Js nincs.
Ingyenes verzióban makró limit: 5. Ez kb semmire sem elég.
Somatom: hehe király a linked
-
Somatom
veterán
Nem használok ilyen eseményt, de nekem úgy rémlik, hogy a "A felhasználó jelen van" az a "Képernyőzár feloldva". De, ha mégsem, akkor is megoldhatónak látom egy változó beiktatásával.
nem adunk olyan utasítást, illetve feltételt soha, ahol az egyik "üti" a másikat
Robotban nem is tudnál, de pl. Tasker -ben símán. De, most nem szeretnék belemerülni az esemény és az állapot alapú szabályzás különbségeibe.
-
Headless
őstag
"Felhasználó jelen van" = "Képernyőzár feloldva"
De amúgy eléggé logikátlan a parancsod, meg mi is az esemény? Percenként fut és ellenőrzi a feltételt??? Nem épp gazdaságos. Sokkal többet segít ha a broadcast üzenetekből dolgozik az app. Ugyanis nem kell futtatgatnia folyton. Ennyi erővel mehetne folyton a wifi. Úgyis átkapcsol ha elérhető.
A helyesemény meg mibden esetben rossz példa szerintem, teljesen random a működése és ez nem az automatizálótól függ, hanem egyszerűen a térerő, stb váltása, meg amúgy is bizonytalan, nagy kört fed le egy cella tartomány idegesítene, ha nem lenne mobilnetem az utca sarkán, mert bekapcsolt cella alapján a wifi.
Valamint minden helyet beállítász? Munkahely otthon, haver, gyorskajálda, stb.
De amúgy a te parancsodat egy az egybe meg lehetne csinálni.
-
Somatom
veterán
Akkor mégis tudja, csak a Playes feature listájáról maradt le ez a "lényegtelen apróság". Érdekes, hogy az összes többi alkalmazás fejlesztője fontosnak tartja kiemelni ezt a funkciót.
#6323:
Lehet, hogy Te már hozzászoktál ehhez, de nekem semmivel sem tűnik átláthatóbbnak, mint egy Robotparancs. Egyenként értem a tételeket, de az ábra alapján a köztük levő összefüggések egyáltalán nem egyértelműek.Viszont tényleg jó lenne, ha ezt a saját topikjában folytatnánk! Lenne pár kérdésem. Pl. változó használata intent uriban. Sajnos, ezt a Robot nem tudja, pedig lenne rá egy ötletem. A Rocket Dial -ban van két prefix opció. Arra gondoltam, hogy az egyiknek megadnék egy számot. Lényegtelen, hogy mi az, mert csak arra kell, hogy az automatizáló eseményként kezelje. Ha indul egy hívás 1234 kezdetű számra, akkor szakítsa meg a hívást, a teljes számsorból vegye ki az 1234 -et, a többit pedig tegye egy DIAL intent urijába, és indítsa vele az intentben megadott alkalmazást (pl. MobileVoipot). Így nem kellene minden névjegyhez külön parancsot rendelni, valamint az alapértelmezett tárcsázóban dönthetném el, hogy GSM, vagy VOIP hívást indítok.
-
Somatom
veterán
Sajnos, ennek van alapja. Nagyon régen megírtam már Tamásnak, hogy jó lenne olyan csoportosítás, ami az alap főfelületen is érvényesül.
Egy esemény alapú programnál az események, és műveletek feltételei nem lehetnek teljesen azonosak. Pontosan az esemény alap miatt kell több parancsot használni, mint egy állapot alapú vezérlésnél. Ennek nyilván megvannak a maga előnyei, és hátrányai. Pl. esemény alapnál nem ütközhet két utasítás, mert mindíg az lesz érvényben, aminek az eseménye később következik be. Állapot alapúnál viszont lehet ilyen ütközés, ezért ott meg a priorizálással kell "bajlódni", hogy ütközés esetén melyik utasítás legyen az "erősebb". -
Macika66
őstag
3 progi van a piacon, ami jó (szerintem).
Az E-robot, a Tasker és a Llama (ill. az utóda, az Automate).Gondolom, ezt le szabad írni itt.
Mindenki ki tudja választani, melyik számára az, amit szívesen használ.
Nekem bejött az E-robot, de a Llama egyszerűbb volt, igaz SOKKAL kevesebbet is tudott. De >2 éve nem fejlesztik már...
-
Somatom
veterán
Miért kéne itt reklámozni? Arra ott van az Android alkalmazások topik, amit minden itteni topiklakó olvasgat. Ha ott olvasok egy új automatizálóról, és a hsz. legalább egy blogbejegyzéshez irányít, akkor szted nem fogom elolvasni a bemutatót és nem fogom kipróbálni az alkalmazást? Képzeld, anno megvettem a Tasker -t is, és olvasgatom annak a topikját is! Csak a Robot "világa" nekem szimpatikusabb.
-
Fall-N
veterán
Dehogy nincs! Én EZT használom. Vannak benne hang profilok, amelyekben az általad hiányolt füles és hívás közbeni hangerő is megadható. Meg tudod szabni, hogy melyik hangerőket állítsa csak át.
Sőt lehet feltételeket is megadni és időzíteni, hogy mikor aktiválódjon a profil.
-
SharpSA
veterán
-
törölt tag
-
Közben rájöttem, mi a baj. Valószínű, hogy megzavarodik a program, mert akárhányszor mondjuk értesítési sávról hívom elő a programok (rábökök az utolsó eseményre) mindig egy új program indul el. Szerintem ez így nem igazán nyerő. A másik észrevételem, hogy ha az értesítési sávon rábökök az utolsó eseményre, akkor nem az aktuális parancsra ugrik, hanem az elsőre abc szerint.
-
Headless
őstag
Amúgy amit te keresel az a do while true végtelen ciklus. Robotban
Vezérlés/ ciklus ha végtelen ciklust akarsz kilépés nélkül, akkor feltétel logikai true. De persze adhatsz meg bármi más kilépési feltételt, akár egy változó értéket is.
Berakod a végrehajtandó parancsot, majd az után a várakozást. És ezeket fogja ismételni.Bár én egyáltalán nem állítanék be meg 5-10 perces intervallumokat sem. Egyszerűen sosem menne "deep sleep"-be. De azért mégis mi az, amit ennyiszer akarsz ismételni?
-
Headless
őstag
Feltétel hozzáadásakor ha végeztél, vagy elakadtál valahol van olyan opció, hogy kiértékelés (ugyanott, ahol szerkeszted/törlöd a feltételt a 3.alatti menüben), és az megmondja mi van most akkor, persze ez csak akkor segít ha valami státusz a feltétel mint a példád is a nem képernyő állapota mindenképp false lesz kiértékeléskor, mert nem tudod kikapcsolt kijelzővel kiértékelni.
Nyilván Tamás itt beáldozta az univerzalitást a felhasználó barátságon, mert egy ilyen tagadás operátort könnyű univerzálisan leprogramozni, viszont amint mindennek közérthetőnek kéne lennie, akkor mindegyikhez külön kellene definiálni egy értéket.
-
törölt tag
Ezzel nem vagy egyedül. A programozás tök más logika alapján épül fel, mint ahogy a hétköznapi ember felépíti az agyában. Olyan ez, mint a Windows, meg a Linux. Ha megtanulsz "Linuxul" gondolkodni, akkor tök érthető a rendszer, de "Windowsos" megközelítéssel totál idegen és érthetetlen.
-
Headless
őstag
Látszik, hogy sosem foglalkoztál még semmilyen nyelvel.
De nagyon egyszerű.
Talán átláthatóbb így
Ha igaz, akkor
If true then
Commands
End if
Ha hamis, akkor
If not true then
Commands
End ifNah ezt kell neked is megcsinálni robot nyelvezetben
Ha igaz, akkor
Feltétel (változó értéke(szöveg(változó neve)))
Ha hamis, akkor
Feltétel (tagadás operátor(változó értéke(szöveg(változó neve))))Amit én hianyolok mondjuk robotból de persze megkerülhető, az az
If then
Else
End ifSzerkezet, néhány parancsnál egyszerűbb lenne mint dupla feltétel.
Jah és mindenképp globális változó kell, ha az értékét a változónak másik parancsban állítod be.
-
törölt tag
Az én konfigom:
GT-I9100 (Galaxy S2)
Wanam 14.1 rom (gyári alapú, nem AOKP)
Dorimanx 8.XX kernel
Ezen kívül néhány Android mini PC -n is szoktam tesztelni. Ezek Rockchip RK3066 alapúak.
Én nem tapasztaltam semmilyen lassulást, akadást.
A többi parancsról nem tudok nyilatkozni, de AC csatlakoztatást én is használom eseményként. A képernyő timeoutot állítom. Nem a parancsról kérek értesítést, hanem a parancs végén a timeout értékéről. Ezért biztos vagyok benne, hogy a parancs minden esetben rendben lefut. -
bartatamas
senior tag
Rootolt a telefonod? Az első esetről tudsz küldeni logcat logot úgy hogy leírod hogy mi volt a baj?
Használod az státuszsorban az ikont (úgy értem letiltottad-e), nem lehet hogy valami miatt a rendszer kilövi mindig a programot? Ha az aktuális idő megváltozott eseményt használod akkor a programnak ezt minden percben meg kellene kapnia. Ha csak néha kapja meg nem tudom másként hogy lehet.
Ha jól emlékszem akkor a történetbe akkor kerül be ha rendben végrehajtódott. Ha egy esemény feltétel nem teljesül akkor nem.
-
törölt tag
Én úgy gondoltam, hogy parancs 1 -ben elindítod a szinkronizálást és engedélyezed parancs 2 -t.
Parancs 2 elindul, eseménye riasztás 5 percenként. Művelete: mobiladat ki. Azt nem tudom, hogy saját magát tudja -e tiltani. Ha igen, akkor ez az utolsó művelete. Ha nem, akkor parancs 3 indítása. Parancs 3 művelete: parancs 2 tiltása. -
törölt tag
-
bartatamas
senior tag
Szia. Először is kell egy parancs amelynek az eseménye Wifi/Wifi állapot megváltozott úgy hogy az engedélyezve állapotra figyeljen csak. A művelet legyen ugyebár egy várakozás mondjuk 30 másodpercig majd Wifi beállítása (kikapcsolás). Ez utóbbit azonban csak akkor akarod ha nem jött létre kapcsolat ezért hozzá kell adni egy feltételt: Tagadás operátor (Van hálózati kapcsolat - Wifi).
Ha ki akarod kapcsolni ha megszakad a kapcsolat akkor ehhez a parancshoz add hozzá a Hálózati állapot megváltozott eseményt is, de úgy hogy a csatlakoztatva állapot ne legyen bepipálva.
Tehát wifi bekapcsolásakor vagy jel elvesztésekor vár egy ideig és ha még mindig nincs jel akkor kikapcsolja a wifit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- Creality Ender 3 Pro 3D nyomtató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged