- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
viralmind
aktív tag
Igen pontosan ez van nalam is ,en ugyan kepeket irtam ,de valoban sem xls,sem doc,sem semmilyen csatolmanyt nem tudok sem letolteni sem megjeleniteni,egyedul a mailba beagyazott kepeket jeleniti meg ,a csatolmanyokkal semmit nem tudok kezdeni a telefonon.
Meg arra gondoltam hogy ha nem minden 997d tulajt erint,ez a problema akkor talan valami app okozhatja amit kevesen hasznalunk,vagy valami kozos beallitas ,de nem tudok rajonni sajnos mi lehet.
-
ufo13
tag
Sziasztok,
lszi segítsetek.
Az miért van, hogy 993D nem látja a SIM-eken lévő számokat. (pedig tuti vannak rajta telefonszámok, mert a másik telefonom látja)
Már újraindítottam, szoftvert frissítettem.
Korábban is sok andriodos telóm volt, tehát be tudom állítani.... de ezen nem megy...
Lszi valaki, aki ilyet tapasztalt segítsen nekem!
Köszi -
-
-
Ocsy
aktív tag
Persze, teljesen igazad van, én csak az érdekesség-faktorát nézem a dolognak, nem várom el, hogy atomóra legyen a telefonban. Mondjuk az ciki, hogy ezt a szenzort beletették ugyan, de nem működik, de ez legyen a legnagyobb baja... Szerencsére nekem nem igazán hiányzik ez a funkció, ha itt nem olvasok róla, valszeg sosem tudom meg, hogy nem működik...
A negatív értéket vágom, hogy önmagában nem lenne probléma, csak azért írtam, mert az általam mért értékek nem csak 1-2 ezres eltérést mutatnak a többiekéhez képest, akik már itt nézegették, hanem 10e+, ráadásul az ellenkező irányban. Szóval, ha csak arról lenne szó, hogy valamelyik mágneses alkatrész, pl. a hangszóró zavarja meg a szenzort, akkor hasonló értékeket kellene kapnia mindannyiunknak, mert a hangszórók egyformák mindegyik készülékben, valszeg a szenzorok is, amik ha jól működnének, a normálistól ugyanannyival eltérő értékeket kellene produkálniuk az azonos hangszórók miatt. Ehhez képest... A szenzorok összevissza adatokat adnak vissza, ami nekem azt mondja, hogy nem arról van szó, hogy a jó szenzor értékeit befolyásolja egy állandó mágneses mező a készüléken belül, hanem maga a szenzor rossz, és valótlan adatokat ad. Ahogy írtam, külső mágnessel tesztelve az enyém is reagál, csak éppen a kiindulási alapadatok értelmezhetetlenek.
-
Logitech
aktív tag
Ezt amit említettél, mobilhálózat jele már én is nézegettem, most így néz ki nekem, nem tudom a szürke rész mit jelölhet, még tegnapelőtt volt benne egy nagyon vékony piros csík is. Ami érdekes, hogy nekem két t-mobilos kártya van benne, és az egyes térerőből 1 csík hiányzik, a kettes fullon van. És ez elég sokszor így van, az 1-es egy teljesen új sim, a másik szerintem legalább 10 éves.
Most néztem, az egyesen 3G van aktiválva, az lehet a különbség térerőben?
-
retesz147
addikt
köszi a szép kis összefoglalót.....
.
hát én ennyire nem értek a hálózatokhoz....de ha jól értelmeztem, akkor ha rossz helyen lakunk/tartózkodunk...két cella között, amiatt is hamarabb merülhet a teló.....ezt eddig nem tudtam!!
melyik frissítéssel használod a telót? még az eredetivel?
(ha igen, akkor ez a javaslat tárgytalan: esetleg a frissítés nem hozhat javulást a felvevő hangminőségben és az sd kártya leválasztásában....de ezt a többi tulaj,aki már frissített, jobban meg tudja mondani, mint én)
-
nemserultnem
csendes tag
Köszi a választ és az eddigi kitartó tesztelgetést / infomegosztást - a kérdésem az, hogy a "jó" minőségre állítás c. trükkel jobb minőségű képek erhetők-e el, mint azok a - mondjuk ki - eléggé vállalhatatlanok, amik eddig erre a fórumra felkerültek vagy ez a max.
Illetve, hogy bármelyik nem-default-kamera-appal lehet-e jobb képeket csinálni.
Igazából én úgy látom, ez lehet az egyetlen pont, ahol a potenciális vásárlók elbizonytalanodhatnak, ha erre érkezik valamiféle megnyugtató válasz, sok embernek jó hétvégét okozna itt.
-
Ocsy
aktív tag
Nagyon elutasító vagy, akármit kérünk, nem csinálod meg.
Egyébként nekem otthon kábelnet van, nem akarom megnevezni a szolgáltatót, de UPC.Az én tapasztalataim szerint annak is összevissza ugrál a sebessége, de leginkább lefelé. Nem véletlenül van úgy megadva a sávszélesség a reklámokban és tájékoztató anyagokban, hogy LEGFELJEBB mennyi. Marketing... Olyan, mint a gyógyszereknél: egyiknél sem azt mondják a tévében, hogy meggyógyítja a bajod, hanem "segíthet", "meggátolhatja", "legyőzheti", "elősegítheti". Ha reklamálsz, hogy nem hat, nyugodtan válaszolhatják: miért, ki mondta, hogy biztos???
-
riszter
senior tag
-
gyulaszu
senior tag
Köszönöm.
Én sem használtam még a DLNA funkciót, és azóta láttam a Samsung tévénél is, hogy így írják:
Allshare (Powered by DLNA)
vagyis kompatibilisnek kell lennie a két dolognak.
Én olyan élethelyzetet tudok elképzelni a családban, hogy a telefonon készítesz fotókat, videókat (vagy az ott tároltakat) nem kezded el pendrive-ra kimásolgatni, hanem csak úgy DLNA-n keresztül megnézed/megmutatod nagy képernyőn. Ebben az esetben nem vagy helyhez kötve sem a hdmi kábel által.
Továbbmegyek: én úgy gondolom hogy ott sem kell legyél a helyszínen, hanem az interneten keresztül is valahogy meg tudod osztani (pl üdülés alatt) -
retesz147
addikt
én jelenleg LG GT540-et használok.....szegényke Pesten esélytelenül próbálkozik...de otthon, vidéken 5 max 10 perc és onnantól viszont tartja,még Pesten is meg akármilyen nagyvárosban....elég sok helyre elvitt már...ha az Alca tudja hozni ezt a szintet, nálam teljesen jó....
-
riszter
senior tag
Köszi ismét!
Bocsi, tegnap este telefonról írtam és kicsit hanyagul fogalmaztam meg ezt a sim1-sim2 mobilnet belassulásos problémát amit az alcatel 993d topikjában elég jól megfogalmaztak -nálam jobban
- és utána is jártak a dolognak szervizben is. Ott azt mondták h a telefon hibája lesz a lassulás. Ha itt át tudnád futni az írásokat főleg Klitschko kollega írásait kb a #133 hozzászólástól, akkor szerintem pontosabban le tudnád tesztelni a 997d-t.
Más kérdésem nincs.
Én szerintem megpróbálom ezt a telót. Onnét ahonnét te is rendelted.Utánvéttel volt 65k? Hány nap alatt hozták ki? Mert ha sok akkor inkább ma megrendelem nehogy belecsusszon itt a 4 napos ünnepbe, mert mire megjön jövőhéten én már a plafonon leszek az izgalomtól!
-
retesz147
addikt
ismét köszönjük a tapasztalatokat.....
eddig ahogy gondolom pöpec a telefon...tanúsítványos problémán kívül semmi nem jelentkezett.....esetleges belassulás...nem reagálás érintésre, vagy bármiből kilépés gondolom nem jelentkezett???
a GPS is pipa
(bár majd, ha van módod és mobilnet nélküli tesztre, mert ha külföldön vagyunk, ott annyira sajnos nem menő, ha mebilnettel rásegítünk a GPS jelkeresésre...)
köszi!
-
gyulaszu
senior tag
Esetleg még az én DLNA kérdésem
Ha netán Samsung "okos" tévéd van.
Mondjuk nem konkrétan a 997D-re vonatkozik, bárki válaszolhat, akinek az Alcatelében van ilyen funkció és Samsung tévéje van -
Ocsy
aktív tag
Köszi TGYI a sok infót, azt hiszem, sokaknak segítesz velük.
Egyelőre számomra még mindig csupa pozítívat írtál. A fotók minősége nekem megfelel, én a telefon kameráját legfeljebb olyankor szoktam használni, amikor valamit nagyon hirtelen meg kéne örökíteni, vagy mondjuk jegyzetelés helyett lefotózom az információt. Autóvezetőknek meg manapság kötelező a fényképező, egy koccanásnál vagy kátyúkárnál jól jöhet (ne legyen rá szükség). A wifi fontos, de a leírtak alapján nekem elég lesz, kicsi a lakás, nem tudok messzire menni a routertől...
A dual standby is rendben van, végülis, az a lényeg, hogy a bejövő hívást lássam, mert miközben beszélek, úgyse nagyon akarok netezni (persze, el tudok képzelni olyan szitut, amikor kihangosított beszélgetés mellett kellene valamit keresgélni, de ez sem jelenthet megoldhatatlan helyzetet). A tanúsítványos probléma viszont még másoknak is okozhat fejtörést, szóval nem baj, ha megosztod, hogy sikerült-e megoldani. Ja, én is bejelentkeznék egy GPS-es teszt beszámolóra, az is lényeges lenne nekem.
Még1x köszönet!Az automata ki-be kapcsolásos történethez: régesrégen nekem volt egy Panasonic GD50-esem. Nagyon jó telefon volt, imádtam. Akkoriban a Nokia 3200 számított a menő cuccnak, nekem is volt, rakattam bele vibramotort meg Netmonitort, full extra... Mégis lecseréltem a Panára (a 3200 előtt Pana G450-em volt). Nem volt cserélhető előlapja, szerkeszthető csengőhangja, kijelzőlogója, de volt szériafelszerelésként vibrája, és Li-ion akksija, aminek következtében egyrészt nem kellett az állandó lemerítéssel vacakolni, mint a NiMH akkuknál, ami akkoriban nagy szó volt, és a készülék gyakorlatilag pehelysúlyú volt a kortársaihoz képest (és egyébként olcsóbb is). És benne volt az automata ki-be kapcsolás, ami az akku nettó használati idejére további jó hatással volt. Csak beállítottam, hogy este 11-kor kapcsoljon ki, reggel 7-kor meg be (nem röhög, még egyetemista voltam, ráértem
), és kész. Persze a PIN kérést ki kellett iktatni, erről akkor le is szoktam teljesen, azóta sem használom. Szerettem az időzítő funkciót, és örülnék, ha megint lenne...
Egyébként a 997d tesztjében említik a Sweet Dreams nevű alkalmazást, ami a fix időponton kívül képes más tényezőktől függően (mozgási és fényviszonyok) kitalálni, hogy a user alszik-e, és magától kikapcsolni, csak ez állítólag zabálja az akksit. De legalább jópofa példa arra, hogy a telefonban amúgy is jelen lévő százhuszonnyolc szenzort hogyan lehet még jobban kihasználni, egy nem is teljesen öncélú és haszontalan programmal. -
riszter
senior tag
Köszönjük a kimeritő választ! Nekem tetszenek a fotók. Bár igaz h telóról nézem őket.
Tehát akkor bármelyik simen is hívnak engem éppen netezés közben, ki fog csengeni. Szuper, ez a lényeg. És azt nem vetted észre amit a 993d topikjában írnak h nagyon belassul a net ha 2db sim van benn a telóban? Még ettől tartok egy kicsit, mert akkor eléggé használhatatlan lesz a mobilnet.
Erről is majd irj egy sort légyszives. -
retesz147
addikt
köszi a korrekt és hosszú válaszokat!!!
sokunknak sztem nagyon sokat segítettél ezekkel a tapasztalatokkal....engem speciel meggyőztél, hogyha összegyűlik a zsém, akkor 997 tulaj legyek.....
ha valami pozitívumot esetleg negatívumot tapasztalsz, azt szívesen olvassuk mindnyájan.... ha lesz időd,alkalmad egy GPS-es navigációt(esetleg iGo-val, vagy bármilyen ofline,teljes értékű navi programmal) még kipróbálhatnál rajta(jelet milyen gyorsan talál stb..)....de sztem ez nem olyan sürgős, mert senki se sóvárgott érte az elején
köszi még 1x!!
használd egészséggel!
-
GuruZone
őstag
"Ma reggel rádióhallgatás közben vettem észre, hogy a hangerőállítás csak akkor működik, ha előtte megnyomom a feloldó gombot. A SE-nél ez ment lezárt képernyőnél is."
Szerintem ez inkább szoftveres kérdés. Még anno a HTC Desire-ön volt, valamikor a Gingerbreades korszak közepén újdonság talán a 2.3.5 környékén, hogy újdonság volt a hangerővezérlés zsebből, lezárt képernyőnél.
-
imiadmin
őstag
Köszi a választ...
még az érdekelne, hogy ki probáltad-e ill. ki merted-e próbálni a vizes dolgot... mármit hogy nyakonöntöd vizzel...
tényleg lepereg?
Az is érdekelne, hogy vizes képernyő esetén működik-e normálisan a tapi.. (fizikai gomb nélküli telóknál néha képtelenség esőben telefonálni) -
Ocsy
aktív tag
Sziasztok,
Én is köszönöm TGYI válaszait. Egy ideje már követem a hozzászólásokat, mert szeretnék magam is beruházni egy ilyen telóra, teljesen ugyanabból a megfontolásból, mint richte (cégesen nincs adatforgalom, ezért annak külön sim kellene). Meg aztán tele a hócipőm a céges C5-00-val...Igazából az adatforgalom az, ami miatt telefon vásárláson kezdtem gondolkodni, de mivel csak egy előfizetésem van, és egy számom, amin a magánhívásaim is mennek, viszont netezni ezzel nem lehet, ezért mentem el a dualsim-es készülékek felé. Az eredeti elképzelés az volt, hogy dual érintőképernyős okostelefon legyen, de azóta már ez egy kicsit adjusztálódott... Egész nyáron bújtam a teszteket, és csak kapkodtam a fejem, mert pár hetente jöttek ki kétkártyás gépek, kezdve a Samsung Galaxy Y DuoS-tól és az Ace DuoS-tól az Alcatel 918d és 993d-n keresztül a HTC Desire V-ig és Galaxy S DuoS-ig, meg nézegettem az Acer Liquid Gallant Duo-t is... De úgy tűnik, a 997d lenne a befutó nálam is, szóval szívesen veszek mindenféle tapasztalatot. Nálam konkrétan a fényképező minősége sokadrangú szempont (arra van fényképezőgépem); telefonálni lehessen vele, ahol lehet (pl. otthon), wifizni, máshol meg legyen tisztességes mobilnet rajta, és legyen könnyen kezelhető, kb. ennyi. Nem vagyok egy teljesítményhajhász, nem a kétmagos proci a lényeg, de ha ekkora teljesítményt lehet kapni egy sokkal gyengébb, bár "márkásabb" (?) készülék áráért, akkor miért ne? Ha okostelefon, akkor persze nekem is a HTC és a Samu ugrik be elsőre, az Alcatel nálam valahol a OneTouch Easy és Max tájékán eltűnt a látómezőből, de amit eddig erről, és a közelmúltban megjelent más Alcatel modellekről olvastam-láttam, az elég meggyőző.
Ja, GuruZone-nak is köszönet a manual-ért (#221), én mindent feltúrtam utána, de sehol nem találtam (a francia Alcatel oldalon a 993d magyar nyelven is elérhető quick guide-ja volt a legközelebbi találatom).
Most már csak az a kérdés, hogy mikor rendeljem meg (és honnan)... Addig is, várom a tapasztalatokat, és köszönet annak, aki leírja ide!
Üdv. -
DarknessHope
senior tag
szia.. engem a kamera képei érdekelnek.. ha nem gond tudnál fellőni te is pár képet??.. ne csak a tesztbelieket lássuk.. nem tudom mennyire akarsz a kamerával foglalkozni.. de kipróbálnál esetleg más kamera alkalmazást hogy azokkal hogy teljesít? videó is érdekelne szintúgy....előre is köszi minden segítséget.
-
mikrofon
veterán
ki lehetne próbálni egy másik kamera szoftverrel is. Több helyen olvastam, hogy valakik lecserélték a szoftvert és a képek nagyságrenddel jobbak lettek! Egyébként ez a minőség nekem is megfelelne! Esetéeg egy közeli képet tudnál készíteni vele? Mondjuk egy A4-es papír tartalmáról? Én arra vagyok kíváncsi, ha lefényképezem, akkor utána olvasható-e?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Reklámblokkolók topikja
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest