- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Folytatást kapott a Nubia különleges, zenei mobilja
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
Új hozzászólás Aktív témák
-
LMDE
csendes tag
Viszont ez elgondolkodtató! Ha a Swapper 2 a hibaüzenetek ellenére is létrehozza és kezeli a SWAP fájlt, akkor lehet hogy a SWAP partíciót is használja annak ellenére hogy ott is hibaüzeneteket küld? Az a baj, hogy nem tudom miként lehetne ezt ellenőrizni. A Discinfo azt írja, hogy nincs csatolva a SWAP partíció, de ezek után már nem tudom mit lehet elhinni...
Az Android is Linux, és a Linux király! :)
-
crow89
tag
válasz juhasz22 #1995 üzenetére
Van valami ezzel a kernellel, de nálam a swapfile ott van az sdcardon a leírt módszerrel...
Most próbálgatom ezt az android terminal emulatort, de a "busybox swapon" parancsra fájlnál ez is azt írja, hogy function not implemented...
Ezt a swapcheck-et még nem néztem, de atosan tapasztalatai alapján mégis megy a fájlos swap..[ Szerkesztve ]
-
atosan
veterán
Nos, úgy néz ki ezzel tényleg müködik, este feltettem az SPB Shell 3d launchert, eddig sosem vitte a kevés ram végett, most pörgette rendesen miközben a beállításoknál állandóan 10-15 mega szabad ramot mutatott. Éjjel dolgoztam, közben ezzel kisérleteztem. Amint kikapcsoltam a Swapper2-öt majdnem lefagyott a telefon ezzel a launcherrel. Tehát müködik így is :-)
Köszi mindenkinek a segítségey!Boldog Új évet!
-
crow89
tag
Nálam gyári beállítással simán ment. Menü gomb -> Settings -> Run swapper at startup : pipa be, Swap place : /sdcard/swapfile.swp, Swap size: 256, Swappiness: 10, vissza és fönt ON. Hibákat ír, de ha a root explorerben megnézed az sdcard-ot rajta van swapfile.swp, tehát szerintem működik így...
Ha fel akarod csatolni gépre a telón keresztül a kártyát előtte nyomj egy OFF gombot a swapperben különben nem engedi. -
atosan
veterán
-
timoka85
tag
azt elfelejtettem ìrni, de màr ràtapintottàl a lènyegre, hogy a class 10 sd kell a swaphoz! a telò valamièrt a többit nem irja ès olvassa elèg gyorsan! mèg a 8as is csak 3,6 mb/s a swapper szerint! ezt sajna nem tudom mitõl van ìgy mert màs telefon meg a 8 al 6-8 mb/s-t produkàl!
-
crow89
tag
Most láttam, hogy az alcatel ot-985 xda fórumán erről a fórumról próbálgatnak lefordítani részeket, mert náluk nem megy teljesen a visszaállítás a dropbox-ot már belinkelték...
-
LMDE
csendes tag
Az bizony nagyszerű lenne, viszont nálam a kártya miatt nem hiszem bárhogy is menne.
-
crow89
tag
Igen úgy értem, csak így nem az igazi...
Más adb-ben már látom a swap partíciót, de a swapon parancsra azt írja, hogy function not implemented és a free parancsnál látszik, hogy nem használja a swap partíciót.
Mindez a gyári rom-on az új kernel-lel, szval most felteszem a timoka romot és megnézem azon is, majd leírom a fejleményeket... -
LMDE
csendes tag
Gondolom úgy érti, hogy SWAP file-t hozat létre a programmal, és nem a SWAP partíciót használja.
-
crow89
tag
Nekem a gyári rom-on is megy swapper2 nevű ingyenes progival, ha fájlt csináltatok vele.
Swap partícióval is úgy tűnik megy a gyári romon az új kernellel ugyancsak a swapper2-vel, de ez nem biztos, mert nem teszteltem még le adb-vel a swap használatot... -
LMDE
csendes tag
Egyébként ha már itt tartunk. Nekem az első Timoka féle rom van a telcsimen, tudjátok, ami félig meddig Magyar. Nagyon szeretem, össze sem lehet hasonlítani a telefonom sebességét azzal, amit a gyári rom-mal produkált. Komolyan mondom olyan érzés, mintha egy új telefont vettem volna! Nagyszerű munka! Köszönjük!
-
Wesder
félisten
az mi h a ram expandert nem tudom telepíteni, mert azt írja h nincs helyn??? van 100 MB szabad hely a telón xD vicc az egész
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
LMDE
csendes tag
Nekem egyszerre írta ki hogy lassú a kártya, meg azt is hogy nem támogatja a kernel.
-
atosan
veterán
Timokan kívül sikerült még valakinek megcsinálni?
Boldog Új évet!
-
SidCorky
őstag
De kínos... kihagytam a "Kattints a nagy "Apply" gombra a bal felső sarokban, ha biztos mindent rendben állítottál be!" lépést
Köszönöm a segítséget, működikASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SidCorky
őstag
A leírásban azt írják, hogy a Link2SD első indításkor megkérdezi a 2. partíció típusát, ahol a FAT32-t kell majd választani, de nem kérdezte meg és nem is látja a 2. partíciót.
A gép is és a telefon is ugyanúgy 1.8GB-t ír szabad helynek[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
atosan
veterán
-
SidCorky
őstag
Lejárt a szerkesztés... megpróbálom kicsit jobban megértetni
Ha van egy 2 gigás kártyám (1.8GB szabad hely), akkor mennyit állítsak be a leírás szerint, hogy 600MB legyen az appoknak, a maradék pedig adattárolásra? Kicsit összezavart a leírás, emrt azt írja hogy adjam meg azt a tárhelyet, amennyit az appoknak akarok, de az Unallocated partícióra kell "create"-t nyomniASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Fél éve van meg a telefonom, de még csak most jutott eszembe, hogy tesztet olvassak róla és nagy örömmel láttam hogy elég aktív ez a topik Gyorsan ki is rootoltam a telót, és elkezdtem tanulmányozni a Link2SD-t, mert megőrülök attól hogy felrakok 5 app-ot és nincs helyem. Na szóval, megtaláltam ezt a leírást, de elakadtam.
* Keresd meg a FAT32 tipusú kártyád
* Jobb klikk és válaszd ki a „Move/Resize Partition”-t
* Használd a nyilacskát és állítsd be, hogy mekkora legyen az új partíciód, amelyikre az appokat fogod rakni (ez a partíció láthatatlan lesz a PC számára később) Állítsd neked ideálisra, mondjuk 1024mb. (hogy mi az ideális méret? A post végét olvasd el)
FIGYELEM! Véletlenül se csinálj a FAT32 partíció előtt is egyet. Tehán az "Unallocated space before" nál nem lehet semmi! Ha mégis tett oda valamekkora részt, KEZD ELŐRŐL!
* okézd le* Most megtalálható legy egy "Unallocated" partíció rész.
* Jobb klikkelj rá és katt a "Creat"-re
* Katt a Yes-re (az üzenet leírja, hogy ezután a windows nem fogja látni ezt a partíciót)
* A partícó tipusa legyen Ext2! ( ennek csak akkor kell másnak lenni pl ext3/ext4 ha a főzött romod azt kéri)
FIGYELEM!!!Innentől kezdve nem változtathatod meg a partíció méretét. Maximum 2 GB ajánlott. Aki ezt a leírást írta 1 GB-ot csinált, több mint 150 app van rajta és még mindig 360 MB szabad helye van. Én (aki lefordította azt ) 8 GB-os kártyából 600 MB-ot csináltam, kb 30-35 app van rajta és 430 MB szabad hely még van rajta. Azért nem 1 GB-ot csináltam mert sok zenét, néha 1-2 sorozatot is tárolok a telón ezért kell a nagy felhasználható partíció. Szerintem az 500-600 MB elég.Nem értem, hogy ha kiválasztom a kártyát (kártyaolvasóban), megadom a méretet, akkor ugye 2 részre bontja a kártyát, arra amit megadtam és a maradékra, amit Unallocated-nek nevez el. Akkor most ez az Unallocated partíció lesz az, amit a Windows nem lát, a telefonon pedig erre tudom rakni az appokat, és amit megadtam az lesz a "maradék", amit adattárolásra tudok használni (filmek, zenék, stb.)?
Remélem érthetően fogalmaztam
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Wesder
félisten
hogy tudom a licencet leszedni a ram expanderrôl lucky patcherrel?
rlôre is köszönöm a válaszokat
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
LMDE
csendes tag
Na de mindegy is, az én kártyám is lassú.
Azért köszi mindent!Az Android is Linux, és a Linux király! :)
-
LMDE
csendes tag
Köszi, ez megy is, de a drága SWAP file-t hoz létre.
-
atosan
veterán
Class4-es a kártyâm, hogy az a ...
Boldog Új évet!
-
LMDE
csendes tag
Na de letölteni sem tudom ha nem fizetek. Vagy tévedek?
-
crow89
tag
Nekem se engedi aktiválni a swapot, de azért nem, mert a gyári kártya ami hozzá van az sima micro sd nem sdhc és 6MB/s-os átviteli sebességtől engedi a swappolást ez meg csak 4MB/s-ra képes...
-
LMDE
csendes tag
A 6 van fent, és valóban 256mb-ot tudtam vele gyártani, de azt sem tudom aktiválni semmivel egyenlőre.
-
LMDE
csendes tag
Én az eredeti Timoka féle Magyarított verzióra telepítettem az új kernelt. Lehet hogy ez a gond? Csak azon az újabbon mehet jól?
-
GMat
csendes tag
magyar nyelv híján, én az alap ROM-ot fogom használni MTK CPU Controll-al és Fat32-es partícióval, ha valakinek sikerül magyarítani, annak maximális tiszteletem!
-
LMDE
csendes tag
Próbáltam a Swapper 2-őt. A /dev/block/mmcblk0p3 -ban keresi a SWAP partíciót, de nem müxik. Jó ez az elérés?
-
LMDE
csendes tag
Sziasztok!
Valami ingyenes appal nem lehet aktiválni a Swap partíciót? Párat próbáltam, de nem megy.Az Android is Linux, és a Linux király! :)
-
papaja-xbox
tag
Próbálgatom én is hát ha sikerül
-
GMat
csendes tag
két napig szenvedtem a magyarítással, de nem jutottam vele semmire, hiába tartalmazzák a system appok és a framework-res.apk a magyar nyelvet, mégsem magyar a billzárnál 6-szor próbálkoztam de midig bootloop volt az eredmény, úgyhogy feladom, anno a SonyEricssson Xperia X8-asomon szinte minden saját volt vagy én javítottam fel, de ez a telefon egy rémálom
-
GMat
csendes tag
válasz EdStarK #1921 üzenetére
nem kell félni tőle, mert nem tudsz elrontani vele semmit, bár ha vannak a kártyán olyan dolgok, amik kellenek, akkor azt másold fel a gépre, mert minden el fog tűnni róla,
belépsz: recovery -> advanced -> Partition SD Card -> Ext Size (én 512M-re állítottam) -> Swap Size (256M ez a legnagyobb, én erre állítottam) lefut és kiírja "Done!"[ Szerkesztve ]
-
ADP10
aktív tag
válasz chosa921 #1915 üzenetére
Szia!
Rootolás leírása itt, belső memória "növelése" itt. A Link2SD leíráshoz képest egyetlen változás, hogy mindkét partíció fat32 legyen, mert az ext2-t nem ismeri fel.
Root után csak olyat törölj, amiről tudod, hogy biztosan nem kell, és biztosan nem fontos system app. Amit nem tudsz, de törölnél, azt inkább kérdezd meg előtte, mert kérdezni egyszerűbb, mint téglából visszahozni a telefont. Illetve törlés előtt mindenről készüljön backup, hogy ha később kell, akkor vissza tudd állítani.
[ Szerkesztve ]
-
timoka85
tag
válasz papaja-xbox #1914 üzenetére
pròbàlgass màs mtk base meg jrd appokat beletenni! èn màr igazàbòl unom ès nem foglalkoztam a bill zàr cserèvel! :-)
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Gyári OS-el kaptam karácsonyra egy ilyen 885-ös alcatelt, és a legnagyobb problémám vele az hogy televan dobálva számomra felesleges programokkal és szeretném kirootolni, nemtudom más is tapasztalta-e ezt a problémát (nyilván igen) hogy a mobil belső memoriája lófasz, és sajnos vannak olyan programok amiket akarva akaratlanul odatesz és áthelyezni sem engedi,ha valaki ért hozzá és tud esetleg ilyet, komplett guide-al hogy hogyan lehet ilyet csinálni ( megjegyzem soha nem rootoltam még ) akkor kérem segitsen.
Üdv.:Peti
-
papaja-xbox
tag
Na akkor már csak ezt az idegesítő billentyűzára kell megoldást találni
-
timoka85
tag
a cpu òrajel a nagyobb igènyû progiknàl megy fel 806-ra ezèrt nem kell a cpu control app! a verziòszàm maradt ugyanaz mivel az eredeti kernelt moddoltam! a swap meg akkor megy ha a memkàrtyàt a recoveryben formàzod! nekem pl 8gb-s ès 6gb a tàrhely 1024 az ext2 meg 1024 a swap! ha formàztad utàna a swap expander appal àllìtsd be 1024 re az èrtèket ès telò restart! utànalàtnod kell! nàlam megy màr 2 napja! a szabad "ram" 900-980 mb körül mozog! a recoveryben kivàlasztod, h advanced, +format sd card- elõször az ext2 mèretèt kèri- utàna a swap mèretet! megvàrni amig kiirja, hogy done ès utàna telò restart.
[ Szerkesztve ]
-
ot985
csendes tag
válasz papaja-xbox #1886 üzenetére
Köszönöm a segítséged.Örök hála.
-
timoka85
tag
Kernel!
Recoveryben kell felflashelni. Előtte átnevezni update.zip-re
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kuponkunyeráló
- Windows 11
- Egérpad topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Rendszergazda topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- iPhone SE 2020 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3966
- iPhone X 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3965