- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
crow89
tag
Nem tudom, az egyik script állítgatta a swappiness-t is...
Csinálj egy friss cwm mentést, tedd fel azt az adrenaline engine-es script csomagot és teszteld te is...
Ha nem jó cwm-be a biztonság kedvéért mount and storage-ban menj rá a format system-re,a format data-ra, hogy biztos ne maradjon ott semmi "szemét" és csak utána nyomj restore-t... -
Wesder
félisten
-
crow89
tag
Hát nem tudom... az előbb írtak közül az elsőt teszteltem, nem lett több szabad RAM, de lassabb lett a teló...
A másodikba belenéztem egy-két script-be, de a legtöbb galaxy ace-hez készült és rossz partíciókat akar rossz helyre felcsatolni, szval nemcsak bootloop-ot, de még téglásodást is okozhat...
Csak linux shell scripthez értőknek és az ot985 partíciós tábláját ismerőknek ajánlanám, mert jópár dolgot át kell írni bennük, hogy jól működjenek... -
crow89
tag
Rossz a linked, de asszem erre gondoltál...
Itt 130-140MB szabad ramot csak egy script csomagnál láttam, de nem tudom eldönteni, hogy melyikhez tartozik. Ha az "Adrenaline Engine script - CWM install"-hoz, akkor azt fel tudod rakni cwm-ből simán, ha előtte a cwm mounts and storage menüben rámész a mount system-re. Ha a "Rom+ram script (by Jeffta)"-ra, akkor gépre kell dugnod a telót, kicsomagolni amit leszedtél és elindítani a .bat fájlt commanderből...Mivel init.d scripteket használ mind a kettő ezért a timoka rom-ban elvileg megy, mert abban benne van az init.d támogatás(asszem). Más romokkal meg az én new_kernel2-mel megy, mert ott a boot.img-be bleraktam az init.d támogatást...
-
Wesder
félisten
ezzel a rommal 140MB ramot èrtek el a 991-es alcatelen o.O http://www.forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2153268
Ez nálunk is mûködhet?I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
crow89
tag
Nem hiszem, a boot.img mindenképpen cserélned kell a mi telónkhoz valóra és a custpack-ban van a framework-res.apk, ami a rendszer kinézetét adja a systemben lévő framework.apk-val együtt. Így ha a custpack-ot lecseréled "össze fog veszni" a framework és framework-res, hogy hogyan nézzen ki a rendszer és nem valószínű, hogy ezt tudja kezelni az android, azaz bootloop lesz...
Ui.:
Bocs nem figyeltem...
Ha elindítás előtt rakod fel a kernel2-t az lecseréli a boot.img szval már csak a modem.img-t kell cserélned a custpack/modem-ben különben nem lesz térerő...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Üdv!
Igen. Még nem próbáltam cwm-el felrakni, de belenéztem a scriptekbe és szerintem jó, csak ne az 5-össel rakd fel hanem valamelyik 6.0.valahányassal...
Én sp flashtool-ból raktam fel a zip-ben lévő recovery.img-t(vagy hasonló nevű), de ha felmásolod az sd-re a
recovery.img-t android terminal emulátorral is fel tudod rakni a:
su
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mtdblock6
parancsokkal.[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Üdv!
Tudomásom szerint csak cyanogenmod "kinézetű" rom van, amit jeffta csinált ot991-esre...
Egy ideig használtam a cm9-es kinézetűt, az mindig úgy indult, hogy "settings.apk force closed", de félig magyar. A cm7 kinézetűt rövid ideig teszteltem csak, de azzal nem volt tapasztalható az előbbi probléma, viszont egyáltalán nincs benne magyar nyelv...
Az utóbbit portolva ide felraktam, de pár dolgot kivettem belőle, ami nem működött rendesen a mi telónkon...
Ha magad akarod portolni az eredetit, google: ot991 jeffta... az xda-ról eltűntek a linkek, de a youtube videók alatt ott vannak. Itt van pl. egy cm10 kinézetű, ezt még nem teszteltem...
Portolást már tudod(boot.img és /custpack/modem/modem.img csere)...
A boot.img csere miatt az init.d scriptek nem működnek hacsak nem az én new_kernel2.zip-emből veszed a boot.img-t... -
Wesder
félisten
Sziasztok a telefonra készült cyanogenmodot tesztelte már valaki? ès ha igen, milyen?
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3085 üzenetére
Üdv!
A home+power screenshot tipikus samsung funkció...
A screenshot funkció hivatalosan csak ICS-től felfelé van beépítve az androidba, de vannak főzött GB romok, amikbe valahogy belerakták... nem találtam pontos leírást hogyan kell belerakni egy rom-ba...
Én ezt használtam párszor és szerintem a célnak megfelel... -
Wesder
félisten
Nem akarok pofátlan lenni, de az 1.3-as zipbe bele tudnál operálni egy blackmart-ot, meg alapnak egy xperia launchert? sajnos gèp hiányában nekem ez nem megy :/ sima apk-kènt telepítettem a launchert, de meghalt mikor system appkènt konvertáltam :/
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
crow89
tag
Jól belenyúltál...
Ez még időigényesebb, mint az eddigiek, mert cwm backup-ként van felrakva...
Ki kéne "unyaffs-olni" a system-et meg a data-t, közben imádkozni, hogy ne legyen az mint az oroszokénál, az úgy van "yaffs-olva", hogy nem lehet kibontani a unyaffs-al... és aztán lehetne szerkesztgetni a system-et, hogy működjön a telónkon...szval nagyon "pepecselős" meló és nem biztos, hogy megéri... -
Wesder
félisten
megértem :/ találtam egy ilyen romot: http://www.androidmtk6573.blogspot.com/2013/04/dark-star-rom-for-cross-a7-mtk6573_17.html?m=1 ezt át lehet portolni? egèsz pofásan nèz ki
-
crow89
tag
Jó lenne, de már jó ideje "bújom" a kínai, orosz és angol fórumokat és semmi eredménye...
Az oroszok csináltak egy android 4.1-et vagy 4.2-tot918-ra, amit más mediatek-es rom-okból dobtak össze, de nem működik benne a hívás fogadás a leírás szerint, viszont az orosz haver azt írta, hogy egyáltalán nem működik az a rom...Elvileg az mt6577-esekre már csinálgatják a cyanogenmod 10-est, de mivel az alapból 4.x-es androiddal jött ki, ezért könnyebb... Mivel a mi telónk procija armv6-os és nem adtak ki hozzá ICS drivereket, ezért 0-ról kéne indulni és saját android 4.x specifikus drivereket írni hozzá...ehhez én kevés vagyok nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
papaja-xbox
tag
Ha ilyen egyszerű lenne nekem is sikerült volna a cm10 meg csinálni rendesen :/ egy pillanatra azt hittem fasza minden utána be se kapcsolt a telefon ezé mérgembe letöröltem az egészet .
-
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3067 üzenetére
Nem alcatel-es rom portolása:
Készülj fel, hogy időigényes meló lesz...
Az egyik alcatel-hez való update.zip-ből kiindulva át kell másolgatnod a system mappából a custpack-ba a cuccokat és a META-INF mappát is ki kell cserélned egy a mienkhez valóra. Ezenkívül a META_INF-ben az updater-scriptben minden átmásolt apk-hoz csinálnod kell egy symlink-et ami a system/app-ba kerül, hogy megtalálja az átmásolt apk-kat...
Logikusan a boot.img-t is ki kell cserélned.Az updater-script-et csak notepad++-al vagy hasonlóval szerkeszd, mert az tudja kezelni a linux-os sorvége jeleket...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Mivel a custpack csak az alcatel-ekben van, a többiben nincs ilyen mappa/partíció. Ezért kell átformázni a belső tárhelyet, hogy lecsökkentsük a custpack-ot és növeljük a system-et. Ezenkívül a boot.img-t is ki kell "csomagolni"(unpack_mt65xx.pl-el) és a ramdisk mappában az init.rc-ben átírni pár sort, hogy ne custpackban keressen bizonyos dolgokat... vagy a mi rom-jaink alapján csinálni egy custpack mappát...
Másik: Hát ezt már tényleg nem értem, nekem is 2GB-os kártyám van(ami a telóval jött) és neked még nagyobb swap partíciót is enged csinálni... Lehet másik hónapban gyártották a te telódat mint az enyémet és teljesen más cuccok vannak benne
-
Wesder
félisten
-
crow89
tag
Hm... azt meg hogyan? Nekem max 256MB-ot enged... lehet nagyobb a memkarid biztos nagyobb
Dual sim-es a telód vagy sima? Ha a tied is egy sim-es, akkor végképp nem értem miért laggol nálad a swap kernel-lel és miért más az sd csatolási pontja ugyanazzal az android rendszerrel ugyanazon a típusú telefonon -
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3060 üzenetére
Mint már írtam nem tudom letölteni JusTunBean-V2-t, mert az avast ezt dobja ki:
URL: hxxp://download834.mediafire.com/c7q6tbp36pcg/3gndc2o3e6n0q4n/Signed-JusTunBean-V2.zip|system\app\Browser.apk|assets\html\flashtest
Fertőzés: HTML:Iframe-HO [Trj]
Szóval a Browser.apk-ban van egy trójai...
Le tudnám tölteni, ha kikapcsolnám addig az avastot, de fő a biztonság, mert tele van fontos dolgokkal a gépem...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3057 üzenetére
Nem, ezt kezdtem el csinálni, ez a teljes kínai forráskód a telónk androidjához, amit ubuntu 12.04 alatt sikeresen "make-eltem"(2 órán keresztül izomból 100%-on pörgött a procim a laptopomban, de sikerült)
-
Wesder
félisten
ha azt az elérési utat írom be, nem csinálja meg a swappot. mert nem találja a helyet :/ recoveryvel csináltam partit (új fajta) de/block/mmcblk0p3-mal viszont létrehozza ez azèrt furi :S
-
crow89
tag
Persze mindenki elfogult a saját munkájával szemben, szval ha te a timoka féle romot jobbnak látod, akkor használd azt, nem fogok megsértődni
Játékok terén én csak a escape-esekkel szoktam játszani és azoknál javulást hozott a swap, de pl a bubble totem-nél semmi nem segít, úgy szaggat mint az állat még 806-ra felhúzott procival is...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Hm, érdekes...most tesztelgetem, de eddig nem tapasztaltam különbséget a swap kernellel és az eredetileg benne lévő kernellel használat között... a locker idegesítő néha, mert fut a holo és a robotos is és legtöbbször mind2vel fel kell oldani a telót...
Teszteltem youtube-bal meg opera miniből youtube-bal, de semmi laggolást nem tapasztaltam...
Jól állítottad be a swapper2-t, a swappiness-t 10-re, a partíciót átírtad /dev/block/platform/mt6573-sd.0/mmcblk0p3-ra és bepipáltad, hogy a swap partíciót használja? Megadtad neki a root jogokat?Az opera mini gyorsabbnak tűnik, mint a boatbrowser, de azonkívül nem éreztem lényeges sebességbeli különbséget az update2.1-hez képest... A timoka féle mintha lassabban boot-olna, de nem sokkal...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Most töltöm lefelé, de én is találtam egy timoka romot a gépemen és teszteltem a kernelemmel és anélkül, eredmény: alap működésben nem vettem észre laggolást.
Ha lejött felrakom azt is és tesztelem. Te játékokban vettél észre laggolást vagy netezésnél, vagy csak alapból működés közben? -
-
crow89
tag
Érdekes, nekem nem laggol a teló, csak bekapcsolás után lassú kicsit...
Linkeld már be ezt az 1.3 update.zip-et, kiváncsi vagyok rá mennyire gyors simán és milyen az új kernellel...Másik: Lehet növelni a boot partíció méretét, csak mivel az a 7. vagy 8. ezért az utána következők kezdőcímét mind el kell tolni annyival amennyivel növeltem, szval sok számolgatást igényel...
Ezenkívül nincs is értelme, mivel timoka kernele biztosan nem ehhez a telóhoz való(kibontottam a boot.img-t és hexeditorral összehasonlítottam a miénkel, már a header sem stimmel, aminek kéne ahhoz, hogy egyáltalán felismerje a telefon, hogy mi az "alma vagy linux kernel"...) -
Wesder
félisten
Az kernel kettőt tettem fel, és partíciót használtam :c mindegy addig marad az 1.3 update zip egyszerűen álomszép ahogy hasít a telefon :3 viszont kidobál ugye a kevés ram miatt
-
crow89
tag
Üdv!
"Ki lehetne lőni" a kis kék ledet, de akkor nem látnád messziről mikor töltött fel a telefon(ezért hagytam így...)
Timoka swap kernele tudtommal senkinél sem működött, mivel a telónk boot partíciója 6MB méretű, így nem fér bele az a 8MB-os boot.img és ráadásul nem is erre a telefonra való, hanem valami huawei u valahányasra...A laggolásnak két oka lehet:
1. A new_kernel2 helyett a new_kernel1-et raktad fel, amiben benne van a ramzswap.ko modul, ami lassítja a telót...(törlöm a régit, hogy ez ne forduljon elő mással...)
2. Swapfájlt használsz a swap partíció helyett, nemrég már leírtam, hogy fájl használatával lassabb...Másik kérdésedre: A system/etc/firmware-ben nincs modem.img? Véletlenül nem az Update felirattal kezdődőt szedted le, ami csak frissítés a már előtte felrakott rom-hoz?
Inkább ne próbáld felrakni azt a rom-ot, mert nem fér el a system partíción így csak bootloop lesz belőle.
Most dolgozok egy eljáráson, hogy szétbontsuk azoknak a romoknak a system-ét system-re és custpack-ra...[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Sziasztok teszteltem az új swap kernelt, és csak akkor világít a vaku, ha a kis kék LED is világít. nem lehet azt kilőni, hogy ne világítson? Másik amit szeretnék kérdezni, hogy Timonak is van/volt egy swap kernel update-je, a kettőt nem lehetne összevetni, hogy mi a különbség? timo kernele 8MB crow-é pedig csak 3 MB.
Timo 1.3-as update zippel a telefon hasít, de amint felteszem az új kernelt egyszerűen belaggol :/ ennek mi lehet az oka? :SI guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3043 üzenetére
Hajrá...
Én most ezzel dolgozom, ez az mt6513/mt6573 teljes android forráskód...Ha letöltöd azt a JusTunBean V2-t a browser.apk-t cseréld ki, mert az avast vírusosnak jelezte... így én le se tudom tölteni, mert blokkolja a gépem...
A portolás nagyon egyszerű, csak a boot.img-t kell kicserélni, meg a modem.img-t.
Annó a lenovo a60 romot tettem fel, de a custpack létrehozása még sosem sikerült, mindig bootloop lett belőle...
Ha letöltötted nézd meg a system mappa méretét 7zip-el és csinálok egy scattert hozzá amivel átkell formáznod a telót, hogy beférjen a system-be minden... -
papaja-xbox
tag
Ezt a romot kéne át írni ot985 re ez is mtk6573 kínai telefonra való rom
Nekem ez tetzsik a legjobban JusTunBean V2
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz totisz79 #3038 üzenetére
Ez hol van: A recovery-ben, azaz: Kapcsold ki a telefonodat majd, hangerő fel+bekapcs gomb nyomvatart, bejött a zöld droid a bekapcsolót felegendheted, de a hangerő felt még tartogasd, amíg be nem jön a menü.
Ezt pedig hogy:
A recoveryben a hangerő fel/le gombokkal tudsz lépkedni a menüpontok között és a bekapcsoló gombbal tudod kiválasztani azt a menüpontot, amin vagy.
Ebben a menüben van olyan menüpont, hogy Backup and restore és azon belül a Backup-ra rányomsz és vársz amíg elkészül a mentésed.Visszaállítás:
Ha meghalt a telód, belépsz az előbb leírt módon a recovery-be, ott belemész a Backup and restore menübe, ott kiválasztod a Restore menüpontot és kiválasztod a legfrissebb mentésedet azok közül, amit felsorol(dátum és idő lesz a nevükben) -
totisz79
csendes tag
Még ezt ha leírnád szájbarágósan azt megköszönném hogy legyen egy biztonsági mentésem
UI.: Azt elfelejtettem írni, hogy mivel már van rendes recovery-d célszerű a recovery backup and restore menüjében(ez hol van )csinálnod egy backup-ot.Ezt pedig hogy Ez elmenti a telód jelenlegi állapotát az sd kártyádra és ha véletlen törölsz valami olyat amitől meghal a telód, akkor egyszerűen nyomsz egy restore-t ugyanebben a menüben és visszaáll arra a pontra amikor a backup-ot csináltad. Célszerű bizonyos időközönként új backup-ot csinálni és a régit törölni a sd kártyád clockworkmod/backup mappájából, így mindig "naprakész" mentésed lesz...
Ha törölni akarod minden adatodat a telóról, akkor meg a recovery wipe data/factory reset menüjét válaszd és a telód visszaáll a gyári állapotba(az ext2 támogatás megmarad, mert az nem a data-hoz tartozik)...
További szép napot.
Ígérem nem zaklatklak többé -
totisz79
csendes tag
Na szóval feltettem a tegnapi módszer szerint és felismeri most már csak az a kérdés hogy ha megint kikapcsol akkor elba...dik megint.
Na mindegy most úgy néz ki jó ahogy a 3005 ös hozászolásodban leírtad úgy csináltam meg azt tettem fel ami abban van. -
totisz79
csendes tag
Nem sajnos így sem ismeri fel mindjárt vissza térek a tegnapihoz az valahogy csak felismerte
-
totisz79
csendes tag
Egyébként megvolt mind kettő partíció!
Az lényeges hogy melyik van elől a fat vagy ext? -
-
totisz79
csendes tag
Na szóval!
az init.d mappában csak egy fájl van mégpedig "10e2fsck" semmi más
a link2sd-t elindítom kéri hogy válaszam ki a patricíót kiválasztom az ext2 és utána ki írja hogy csatoló parancsfájl hiba csatoló parancsfájl nem hozható létre
Bele megyek a menübe csatolóparancsfájl újraírása rányomok megint csak az ext2-re és szintén kiírja hogy csatoló parancsfájl hiba csatoló parancsfájl nem hozható létre majd ezek után újraindítás azon belül próbálkoztam már a gyors újraindítással a sima újraindítással van ott még olyan hogy recovery és bootloader azokra még nem mertem rányomni épp most gondolkoztam hogy írok neked hogy rányomjak-e valamelyikre. -
-
totisz79
csendes tag
Sajnos nem mükszik
-
totisz79
csendes tag
Szia
Igen működöt mind két sim
Na megpróbálom ezt a javítottat
Előre is köszi! -
crow89
tag
válasz totisz79 #3023 üzenetére
Inkább próbáld ki ezt, kicsit javítottam rajta, ugyanúgy rakd fel mint a 3005-ös hsz-ben írtam...
Aztán a link2sd-ben a menü/további/csatoló parancsfájl újraírása és reboot.
Próbálgasd párszor ki-be kapcsolni a telót és nézegesd a link2sd tárhely infó-ban, hogy felcsatolja-e az sd-ext partíciót... -
totisz79
csendes tag
Szia!
Egyébként sosem mondtam hogy egy kártyával használom Pont a két kártya a lényeg mert kint dolgozom Németben és a magyar kártya is meg a Német lebarás is benne van.De azért megpróbálom amit leírtál veszíteni valóm nincs ha esetleg nem kezeli mind a két kártyát akkor jelzem! Most viszont el kell ugranom itthonról egy kis bevásárlásra mert hétfőn goooo Deutschland -
crow89
tag
válasz totisz79 #3021 üzenetére
Üdv!
Akkor az a baj...
Mivel eddig is csak 1 kártyával használtad a telódat, úgy az is jó lenne.
De akkor ments le minden fontosat az sd kártyádról mielőtt nekiállsz, mert ahhoz, hogy az rendesen működjön a cwm recovery-vel 3 partícióra kell osztanod az sd kártyát...Ha fel akarod tenni:
Minden eddig telepített cuccod elvész és újra kel csinálnod a google és egyéb fiókjaidat!
1. lépés: lemented a gépedre az sd kártyádról a képeket/videókat/egyéb számodra fontos dolgokat.
2. lépés: felteszed az update2.1.zip-et az sd karidra.
3. lépés: teló kikapcs és recovery indít.
4. lépés: recovery-ben wipe data/factory reset opciót kiválasztod
5. lépés: bekeresed az update2.1.zip-et az install zip from sdcard/choose zip from sdcard menüben és telepíted.
6. lépés: Recovery főmenüjében Advanced/Partition SD Card menüben első a 2. partíciód mérete(én 512-t szoktam), második a swap partíció mérete(max 256-ot enged asszem, tehát azt válaszd)
7. lépés: Ha kész reboot system és vársz(elsőre lassabban indul a teló)...
8. lépés: végigcsinálod a beállítás varázslót
9. lépés: Swapper2-t megnyitod és ->Swapper2 beállítások:
Menü gomb(telefon bal touch gomb), Settings, Run swapper at startup "pipa", Swappiness "10", Advanced preferences, Use swap partition "pipa", Swap partition, beírod a /dev/block/platform/mt6573-sd.0/mmcblk0p3, Recreat swap "pipa", Reformat swap "pipa", vissza, vissza, ON. Teló reboot és kész is vagy.
10. lépés: link2sd beállítása -> elindítod és kiválasztod az ext2-t majd reboot, aztán bepipálod az autolinkelést meg ilyenek... a natív app2sd beállításoknál mint már írtam is célszerű az automatikust hagyni telepítési helynek, mert a linkelés jobb mint az átmozgatás...Ha valahol elakadsz kérdezz
Persze megvárhatod Stirlitz Tutorialját is, ha az enyém túl bonyolultnak tűnik... -
crow89
tag
válasz totisz79 #3019 üzenetére
Üdv!
Első lehetőség: Nem kapja meg a link2sd a root jogokat, superuser-t nyisd meg és az apps fül alatt nézd meg, hogy engedélyezve van-e a link2sd-nek a root hozzáférés..., ha van, akkor a teló bekapcsolása után mindig látnod kell a kijelző alján egy felugró értesítést, hogy a link2sd root jogokat kapott...
Második lehetőség: szerezz egy jó fájlkezelőt(pl.: root explorer) és nézd meg, hogy van-e /system/etc/init.d mappa és abban 2 fájl, ezek a link2sd csatolófájljai...
Ha mindkettő jó és még mindig nem megy, akkor kiegészítem az ext2-es zip-et az init.d támogatással...
bár csak az update2.1-ben csináltam meg a rendes init.d támogatást és az azelőtti rom-on is működik az ext2... -
totisz79
csendes tag
Hihetetlen minden faínul működőt amíg ma ki nem kapcsolt a teló és most megint nem csatlakoztatja fel a 2. patríciót
Szétvág az ideg! Ilyenkor most megint mi van? -
crow89
tag
válasz Stirlitz #3011 üzenetére
Sok sikert, én sose tudtam rendes "howto-t" készíteni
Amúgy a link2sd beállításoknál a telepítési helynek jobb ha a belsőt vagy az automatikust állítod és hagyod a link2sd-nek átlinkelni a játékokat is, mert linkelve a .dex fájlok is az sd-re kerülnek, amik jó pár MB pluszt foglalnának a belső tárhelyben, míg "átmozgatásnál" a dex fájlokat a belső tárhelyen hagyja...
-
crow89
tag
válasz EdStarK #3016 üzenetére
Én is csak letöltöttem a zip-et amit linkeltél és belenéztem, hogy melyik mappában mi van...
Hát akkor tényleg nem értem ezt a dual sim dolgot...
Egyébként azért csináltam a new_kernel2.zip-et, hogy bármelyik eddigi rom-on tudja használni akárki a swap funkciót és ne függjön az általam módosítgatott, nekem tökéletes romtól... csak root jog és cwm kell hozzá és akár a gyári telenoros rom-ra is felrakható a swap kernel... és ha nem jön be a swap az old_kernel2.zip-el visszaállítható a rom újratelepítése nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz EdStarK #3014 üzenetére
A haverod használta mindkét sim foglalatot egyszerre?
Amúgy van benne pár felesleges cucc, pl.: a data/app-ban, a custpack/app/withlibs-ben és az sdcard/ICSV4 apps-ban is benne van a lucky patcher.apk, a link2sd, a ChainFire3D, meg a titanium backup, sőt valamelyik helyen ugyanazon apk több példánya is ott van más néven... szval nem takarékoskodott a hellyel...
Viszont van benne pár pro és plus verziós apk is, amik ingyé nem hozzáférhetőek legálisan... -
crow89
tag
válasz EdStarK #3012 üzenetére
Üdv!
A teló biztosan működik vele, mivel én is valamelyik hasonló rom-ot(lehet pont ezt) módosítgatva csináltam az update2.0-t annó... de le is teszteltem a biztonság kedvéért és működött az én 1 sim-esemen a swap kernel flashelésével is...
(Hála az új oroszoktól szerzett reco-nak simán vissza tudtam állni a jól belakott update2.1-emre )A boot.img-t elnézve ez is ugyanaz mint ami a téglából vissza eljárás 3. mappájában van, szval lehet a gyári ot985-ös boot jó a dual sim-eshez is... De akkor nem értem miért panaszkodtak páran a régi root eljárás után, hogy csak az egyik kártyájuk megy...
Kéne valaki egy 2 sim-es telóval, aki leteszteli hogy ezzel megy-e mind2 kártyája és ha igen akkor az én kernelem felrakása után is megy-e...Kis okoskodás: A kernel fordításnál a make menuconfig parancs által megnyitott beállításokban a mediatek driverek alatt ki lehet választani a sim2 driver "beleforgatását" és elvileg ez az egy driver a különbség a dual/single sim-es között. Viszont az oroszoktól letöltött gyári dual sim-es boot.img ramdisk-jében a system.prop-ban(a build.prop egy része) a gemini support=true és a share modem=2 sorok is különböznek az egy sim-esében lévő gemini support= és share modem=1 soraitól. Továbbá az oroszok dual sim-es system.img-ében a build.prop-ban is "igaz" a gemini support és 2 a modem share...
Eddig úgy tudtam a gemini a dual sim-es és a nem gemini a sima, szval nem tudom hogyan működhet az általad linkelt rom-ban mind2 kártya -
EdStarK
tag
HA valakinek kellene itt van egy duálszimes ROM Ha jól emlékszem még Timoka csinálta
Mind két kártyát jól kezelte és a kinézete se rosz a ROM-nak csak annyi hogy nincs hozzá swap Ja crow89 ha rátennénk a kernelt amit csináltál menne vele?
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz totisz79 #3008 üzenetére
UI.: Azt elfelejtettem írni, hogy mivel már van rendes recovery-d célszerű a recovery backup and restore menüjében csinálnod egy backup-ot. Ez elmenti a telód jelenlegi állapotát az sd kártyádra és ha véletlen törölsz valami olyat amitől meghal a telód, akkor egyszerűen nyomsz egy restore-t ugyanebben a menüben és visszaáll arra a pontra amikor a backup-ot csináltad. Célszerű bizonyos időközönként új backup-ot csinálni és a régit törölni a sd kártyád clockworkmod/backup mappájából, így mindig "naprakész" mentésed lesz...
Ha törölni akarod minden adatodat a telóról, akkor meg a recovery wipe data/factory reset menüjét válaszd és a telód visszaáll a gyári állapotba(az ext2 támogatás megmarad, mert az nem a data-hoz tartozik)...További szép napot.
-
crow89
tag
válasz totisz79 #3006 üzenetére
Azok a funkciók csak pro(fizetős) verzióban működnek, de így is lényegesen több app fér el a telón...
Ha a link2sd-ben a menü/tárhely info-nál az sd-ext résznél látod, hogy mennyi üres és mennyi foglalt, akkor biztos felismerte. Amelyik apk-kat már fetelepítetted azokat is át tudod linkelni, ha kiválasztod a link2sd-ben, a játékokat célszerűbb áthelyezni az sd-re, ha engedi, így még több helyed lesz... -
totisz79
csendes tag
Úgy látnám felismerte Nagyon Nagyon köszönöm!!!!!
Hová küldjem a sört
Még egy gyors beálitás a link2 sd-hez és ígérem nem zavarok tovább Odáig meg vagyok hogy "beállitások" Auto linkelés pipa illetve hogy telepítési hely külső(már ha annak kell lennie) Viszont az Auto linkelés beállításon belül a "Belső adatok linkelését" nem engedi bepipálni(új programok adatainak linkelése sd kártyára ) vagy azt nem is kell bepipálni?
Később próbálok telepíteni appot és megírom hogy sikerült-eÜdv Totisu79
-
crow89
tag
válasz totisz79 #3002 üzenetére
Ha lehet fogalmazz pontosabban, de mivel "instrukciókat vársz, ezért gondolom a recovery-t telepítetted és az update2.1-et raktad fel az sd-re.
Az update2.1 egy teljes úgymond új android a telódra, tehát ha felrakod minden eddig telepített apk-d és minden beállításod(google fiók, stb.) el fog veszni. Lehet, hogy inkább azt javaslom olvass utána mi az, hogy cwm recovery és mi az, hogy custom rom vagy főzött rom...
Addig az esetleges károk elkerülése érdekében azt javaslom, tedd fel ezt
Így:
A recoveryben a hangerő fel/le gombokkal tudsz lépkedni a menüpontok között és a bekapcsoló gombbal tudod kiválasztani azt a menüpontot, amin vagy.
Zip telepítése: 1. felmásolod az sd kártyádra(a gyökerébe, tehát ne rakd semmilyen mappába csak simán az sd-re) a zip fájlt, tehát nem kell kibontanod.
2. Elindítod a recovery-t(ha nincs rebooter.apk-d, akkor kapcsold ki a telefonodat majd, hangerő fel+bekapcs gomb nyomvatart, bejött a zöld droid a bekapcsolót felegendheted, de a hangerő felt még tartogasd, amíg be nem jön a menü).
3. Install zip from sd card aztán Choose zip from sdcard(itt megkeresed az OT_985D_ext2_support.zip-et és rányomsz egy bekapcs gombot)
4. A sok "No" közül kiválasztod a "Yes"-t.
5. Vársz és ha kész legalul lesz "back" menüpont aztán legfelül lesz "reboot system" menüpont.Ezzel megmarad mindened és tudod használni az ext2 partíciót a link2sd-ben, miután újrapartícionálod az sd-det ezúttal egy fat32-re és egy ext2-re.
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz totisz79 #3000 üzenetére
Értem...
Hogyan root-oltad a telefonodat, ez alapján? Mert akkor felrakhatod az update2.1-et is már mivel az ott említett boot.img miatt már csak az egyik sim kártyád működik.Mivel nem tudod, hogy van-e cwm recovery-d, ezért gondolom az előbbi módon root-oltál.
Ez alapján tedd fel ezt az ottani recovery helyett és másold az sd kártyádra ezt.
Ha kész írj és folytatom a telepítési instrukciókkal...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest