- Folytatást kapott a Nubia különleges, zenei mobilja
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- One mobilszolgáltatások
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Insta360 One X4 - mindegy, hogyan fogod
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
crow89
tag
válasz debian7 #3579 üzenetére
Üdv!
Én kétlem, hogy a 990-es való reco jó lenne a telónkhoz...
Megoldás a téglából vissza eljárás: [link]
A rehab mappa helyett
Ha kész és elindul a teló: kapcsold ki és csak a 12-13-as pontot ismételd meg úgy, hogy a recovery helyére ezt tedd és vedd ki a pipát a boot előtti négyzetből.
Ebben benne van a superoneclick, abban unroot gombot nyomj a biztonság kedvéért, ha nincs unroot gomb, vagy hibát ír, akkor már nincs rootolva....(nemtudom, még nem csináltam)...
Rootolás leírás(a könnyebb megértés érdekében)
Ha nem menne az superoneclick itt az adb driver.
Sok sikert! -
crow89
tag
Ha már használod a swap-ot, akkor a ram-ot valszeg valami háttérben futó app zabálja pl. messenger.
ha már van swap partíciód, akkor azt nem kell újracsinálnod...az int2ext az update2.1-ben is megy, de ahhoz ne használd azt a zip-et, mert az lecseréli a swap kernelt a simára....
ha itt a keresöbe beírod, hogy int2ext akkor megtalálod a linket, csak a plus végüt másold be a /etc/init.d mappába az update2.1 esetén... bocs, de telòról nem tudom bekeresni a linket....követezö projektem az új cm kinézetü rom magyarosítása lesz, mert abban nagyon jó a ram optimalizálás....
-
crow89
tag
A több tárhelyhez sajnos vagy újrakell raknod az egész rom-ot(wipe data/factory reset is) és formáznod az sd-ext-et(mounts and storage/format sd-ext), ha már használtad a link2sd-t, ez az egyszerúbb(ajánlott), vagy eltüntetned a link2sd script-eket(/etc/init.d-ből és a /etc-ből is és ugyancsak formázod az sd-ext-et, de így lehetnek hibák a linkelt apk-k miatt...
és ez alapján felrakni az int2ext+-t, de a link2sd-nek ne engedd létrehozni a script-et, mert az nem működik az int2ext-el párhuzamosan...
Ramhoz a swap segítsége kell...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3495 üzenetére
Magadnak is hálálkodhatsz, te is szenvedtél vele
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3490 üzenetére
Itt is van a magyarosítás, kicsit megszivatott, de sikerült
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3487 üzenetére
Küld át, azt már befejezem, mert kíváncsi vagyok, hogy magyar lesz-e a phone is...
Köszi a közreműködést[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3479 üzenetére
Hali!
Helyzet? Az üzenetekkel kész vagyok meg az említett plussz appok cseréjével. A Phone valamiért nem akar átállni magyarra hiába raktam bele... remélem a contacts kavar bele és ha az meglesz akkor magyar lesz mind2...
A settings nemtudom honnan veszi az alapértékeket a nem definiált menükhöz, de még keresem... -
crow89
tag
Hali!
Ideiglenesen lehet, de haldoklik a hangszóród...
*#*#3646633#*#* Audio/Normal mode Max Vol. 160 és Set gomb aztán kilépsz sok visszával.
Nekem is ez volt a bajom, aztán teljesen el is szállt a hangja, de most kicseréltem egy rossz alcatel ot993d-ből szerzett hangszóróra és így most működik most meg a mikrofonom nem megy néha... -
crow89
tag
válasz pantomi #3480 üzenetére
Ha másik rom-nál is ugyanaz a helyzet, akkor reménykedhetsz még, hogy szoftverhiba és megpróbálhatod még a téglából vissza eljárást, ha független a telód akkor tudod hogy megy...
Ha az sem segít, akkor vagy hardver hiba, vagy letiltották a telót vagy eddig nem látott hiba...
A beállítások/telefonról részben az IMEI csupa 0 vagy az akksi alatti címkének megfelelő?
Ha nem segít a téglából vissza, akkor a telón *#*#3646633#*#* SystemLog/Modem SD Mode Start automatically when reboot pipa, Start gomb és teló újraindít. Az induláskor sd-re mentett modem log-ból talán kitalálhatjuk hol a hiba... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3477 üzenetére
Hali!
Sajnos nem találtam hozzá és a jbart progi se rakott bele "megkevert" magyarosítást...
Az üzenetekhez se találtam szval azt is saját kútfőből kell... akkor hétvégére megcsinálom az üzenetekhez a magyarosítást, meg összevetem a többi apk-t amikben nincs sim kezelés...
A settings-ben ami angol maradt abból pár sort megtaláltam a sima values mappában és ott átírtam, de így is maradt pár sor angol, amit sehol nem találok -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3446 üzenetére
Hali!
Kicsit el voltam havazva.... folytassuk a magyarosítást...
Itt a Contacts/Névjegyek strings ezt kéne fordítanod, ha ráérsz... én javítottam a settings-en, meg a phone/telefont befejeztem még vissza van az üzenetek meg lenne a kamera, e-mail, calendar/naptár, de azokban nem játszik a dual sim, szval egyszerűen lecserélem őket a telenoros magyarra... -
crow89
tag
válasz pantomi #3474 üzenetére
Üdv!
PIN kód kérés be van kapcsolva a kártyádon? Teló bekapcsoláskor pinkód kérős kártyával rövid ideig látható a "sim detect" ablakocska amin OK-ot kell nyomni amint bepötyögted a PIN-t. Tedd be a kártyát egy másik telóba és kapcsold ki a pin kérést, vagy kártya nélkül menj végig a beállítás varázslón, majd kártyával bekapcsolásnál "villámgyorsan pötyögd be a PIN-t és nyomj OK-ot a kis ablakocskán(nekem már sikerült a rendelkezésre álló idő alatt bepötyögni, de eléggé sietni kellett vele).Én pinkód kérés nélkül használom, mert úgy egyszerűbb...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3453 üzenetére
Persze, arra van az új kernel pack-om....
Felrakja a swapper2 apk-t is. -
crow89
tag
Na megvan a megoldás, mert ez így nem akart valamiért működni...
Ezt rakd fel a recovery-vel(simán install zip...), Felrakja a swappert is, de azzal ne is törődj, csak valamiért rossz lett a másik zip-em és egy régit használtam fel....
Aztán másold fel ezt az sd-re és a root explorer-el(a telódon) másold be a /etc/init.d mappába(felül "mount r/w"-t megnyom és paste), mivel már van olyan nevű rá fog kérdezni, hogy lecseréled-e, cseréld le. Aztán teló újraindít és lassan fog indulni(2szer fog bejönni a kék droidfej), de elindul... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3442 üzenetére
Helyes
Akkor már csak azt a pár menüt kell beleírnom a setting-be, ami angol maradt, mert azok nincsenek is benne a values-en -ben sem, szval valahonnan máshonnan jönnek...
Meg ugye a gyári apk-kat kell magyarosítani, hétvégére küldök majd neked is pár strings.xml-t... -
crow89
tag
Akkor jó...
Igen, de előtte csinálj egy wipe data/factory resetet is, vagy legalább a sd-ext-et formázd a recovery Mounts and Storage/format sd-ext-el.
Amúgy:
A cm10-ben azért ment a belső tárhelybe beolvasztás, mert abban gyárilag benne volt az int2ext+ script, meg a linkelt zip-ben lévő init.d-t támogató gyári kernel-t raktam bele... -
crow89
tag
Üdv!
Először is a félreértések tisztázására: A swapper2 a swap(3.partíciót kezeli) nem a tárhely növelésére van.
A link2sd-vel linkelni lehet a fájlokat az sd 2. partícióra.
Amit te akarsz ahhoz init.d támogatás kell és az int2ext+ script.
Csináltam egy telepítőt, de ha már beállítottad a link2sd-t(csatolofájl létrehozása), akkor újra kell raknod a rom-ot, vagy megkeresned az összes link2sd csatolófájlt(/etc/init.d/link2sd..., a /etc-ben az install-recovery.sh) és formázod az sd-ext-et recovery-ben -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3436 üzenetére
Nagyon remélem, hogy megtaláltuk a hibát, mert a framework-res van a custpack-on és abba írtam bele 1 plusz sornak a nyelvválasztáshoz a Magyart... szval ha a többi felmegy, azt észre se veszed amíg a framework-res nincs felrakva...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3436 üzenetére
Igen.
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3433 üzenetére
Mivel a rom ugyanaz és neked nem cseréli le a hunpack az apk-kat ezért már csak recovery lehet a hibás.
Melyik cwm van fent a legújabb, oroszoktól szerzett, vagy a 6.0.0.3-as cwm_latest nevezetű?
Remélem az lesz a hiba, hogy nálad olyan reco van ami nem kezeli rendesen a custpack-ot, mert már kezdek kifogyni az ötletekből...
Ha nem az oroszoké van fent, akkor azt recovery-ből is fel tudod rakni ezzel -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3430 üzenetére
A framework-res nálam kissebb, szóval azt sem cserélte le a hunpack zip, de nem értem miért...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3429 üzenetére
A google maps hiányzik tőled és az enyémhez képest csak 10MB a foglalt hely különbség, szval csak az nincs nálad. El is felejtettem, hogy nekem le van csökkentve a custpack mérete és meg van növelve a datájé... mivel az én telóm át van particionálva...
A maps-et te törölted, vagy az nem volt benne?[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3427 üzenetére
Pedig én is azt tettem fel, tutira nem töröltél a custpack-ból semmit?
Akkor ezt nem értem...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3424 üzenetére
Hm... linkeld át azt a timoka rom-ot, amit használsz. Ami nálam van fent abban frissen telepítve 31MB van a custpack-on szabadon, szval te valami másikat használhatsz...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3421 üzenetére
Ez ám a helypazarlás... a custpack-on van 86MB kihasználatlan hely oda átrakhatnál csomó app-ot a datából...
Azért próbáld meg megint azt a hunpack-ot, hátha most működik...
Hogyan csináltál ennyi helyet a custpack-on? Miket töröltél, vagy inkább úgy kérdezem miket hagytál fent? -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3417 üzenetére
Beleraktam a zip updater-script-jébe a delete sort, most előbb kitörli az apk-kat aztán bemásolja az újakat szemben az eddigi lecseréléssel... így már biztos lesz elég hely a felrakáshoz....
Itt a hunpack link megint. -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3418 üzenetére
Ha minden apk-t a helyére másolsz megfelelő jogosultságokkal, akkor nem lehet gáz, a settings-el nem is lenne baj ha fut közben a teló, de a SystemUI meg a framework-res folyamatosan használatban van szval nemtom...
Esetleg adb-vel recovery módban másolgathatod még, ha működik az adb reco alatt és tudod is haszálni...
A custpack-ba vagy a system-be raktál plusz app-okat? Root explorerben nézd meg mennyi szabad helyed van a system-en meg a custpack-on, mert lehet nem férne bele az apk és ezt nem közli a cwm, csak átugorja...
Belerakom a törlés sort is az updater-script-be, hátha ez a baj nálad... -
crow89
tag
Ha ráérek megnézem, de az xda linken írják, hogy van benne pár bug(bluetooth hiba, play áruház hiba, szabad hely megjelenítés hiba...)
Ha gondolod leírhatom részletesen majd hogyan kell portolnod custpack partíció nélküli rom-kat, a nagy munka csak az updater-script-ben van, mert minden custpack-ba átrakott app-nak 1 sort be kell szúrnod(symlink készítés) a scriptbe, hogy lássa a rendszer azokat az app-okat...
A többi része csak fájl másolgatás egy a mi telónkra készült rom alapján kell megcsinálni a custpack-ot... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3410 üzenetére
Ráértem így tisztán is leteszteltem és nekem így is magyar lett...
Mikor a rom telepítés után nem indítottam el a telót, hanem mindjárt felraktam a magyarosítás zip-et is a cwm-ből, akkor bootloop lett! Tehát rom telepítés, indítás, reboot recovery és magyarosítás. Vagy a már használt rom-ra simán felrakható a magyarosítás....A timoka1.3 van fent nálad is, amibe beleraktam az xperia launchert?(bár a settings ugyanaz mindegyikben, szval ez nem számíthat...)
A language menüben a Malay fölött jelenik meg nekem a Magyar még ha rendszernyelvnek az angol is van választva(ha esetleg hungarian-t keresnél...) és ott is marad, tehát váltogatható a nyelv...Más ötletem nincs, hogy miért nem megy nálad...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3408 üzenetére
Bocs a rövid válaszért, de telòrol vagyok...
Nemtom mi lehet a gáz nálad... málam látszik a nyelveknél... feltettem elötte a morelocal2 appot szval lehet az is segített...
Holnap újrarakom a telót és megpróbálom tisztán is felrakni a magyarosítást... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3406 üzenetére
A beállításokban magyar nyelvre váltottál?
-
crow89
tag
Hali!
Szét kellett szednem... van benne még pár hiba meg elírás, de feltettem ide próbálgatásra, nekem felment hiba nélkül....
(Cwm-ből simán install zip)
Igyekszem megkeresni a még angol sorokat és javítani... a Phone már majdnem kész a Contacts-ot, az Email-t, a Camera-t meg a többi alap app-ot ami angol majd fordítgatom, ha ráérek a héten, vagy majd valamelyiket átküldöm neked...Szerk.: Gyurinho92-nek...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3402 üzenetére
Az én részem volt hibás...
A 100. sor környékén nem volt lezárva a string tag, most tesztelem egészben, ha így bootloop lesz akkor megpróbálom szétszedni... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3400 üzenetére
Az szabályosan van lezárva üres tag-ként...
Már elég sokat javítottam, még én is csináltam bele hibákat az elején, de valami még mindig nem stimmel vele... Még holnap nézegetem.... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3398 üzenetére
Igen.
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3396 üzenetére
Már órák óta a strings.xml-t nézegetem, amit te fordítottál legutóbb, de valami hiba van benne...
Nem találom, de valamelyik "string tag" nincs lezárva így hibát ad az apktool...
Lehet újra kell fordítani, vagy nézd át, hogy megvan-e az összes </string>... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3393 üzenetére
Köszi, máris belerakom a zip-embe a teszteléshez...
Azokhoz jó lesz amire épül a timoka féle, pl a mark_rom... a cm-ekhez nem, mert azok 1 sim-esek pár dolog más, de majd összehasonlítom a fájlokat... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3391 üzenetére
Én is remélem, bár a Phone-t most csinálom, az 945 soros...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3387 üzenetére
Hali!
Hogy állsz?
Közben befejeztem a többi részt, szval már csak az van vissza amit átküldtem...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3385 üzenetére
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3383 üzenetére
Nem gáz, a settings.apk is hosszú, én is kb. a felénél vagyok...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3380 üzenetére
Hajrá...
Közben rájöttem, megnyitottam 7zipel settings.apk-t meg a settings-res.apk-t is és belehúztam a -res tartalmát a settings-be, így sikeresen kibontotta az apktool...
Már csak a szétszedésre kell majd rájönnöm, hogy nelegyen bootloop... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3380 üzenetére
Nem, timoka még annó írta, hogy ő rakta össze settings-et... hát úgynézki valamit elrontott... hiányzik az androidmanifest.xml belőle és anélkül nem bontja ki...
Most keresek egy 918d-s rom-ot, aminek hasonlít a settings-e a timoka romra... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3377 üzenetére
Tutira van...
Viszont a settings-res.apk trükkös lesz, mert nem tudja kibontani az apktool...[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3375 üzenetére
Azt írja a telóm segélyhívás, meg töltés működik
Az a kérdés, hogyan csináljuk?
Feltöltöm a framework-res.apk-ból a strings.xml-t, azt kéne notepad++-al fordítgatnod, én meg megcsinálom a systemUI.apk-t, meg a settings-res.apk-t... ha ez így jó... az én kettőm rövidebb, ha végzek besegíthetek a tiedbe, ami hosszabb...
Nem kell szószerint fordítani, lehet viccesre isFel is raktam ide...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3373 üzenetére
Bootloop...
Hát akkor marad az eredeti elgondolás... a -en mappák másolása és lefordítása... átírok bennük pár szót magyarra és tesztelem, ha megy akkor van kedved fordítgatni? -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3371 üzenetére
Hát az "állítólagosan működő" magyar fájlok elég sok hibát dobtak az apktool build-re, majd meglátjuk...
Én is elkezdtem, de én úgy hogy az -en mappák tartalmát átmásoltam -hu mappákba és elkezdtem lefordítani a string-eket, de kb. a 100. szó után meguntam...
Most felteszem a timoka rom-ot és rávarázsolom egy update.zip-el a magyarosított framework-res-apk-t, ha működik akkor is még a systemUI.apk-t meg a settings-res.apk-t kéne magyarosítani ahhoz, hogy magyar legyen a teló nyelve...
Szurkolj, hogy sikerüljön... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3368 üzenetére
Ha átküldöd a magyarított fájlokat én is megpróbálhatom belerakni.... nálam már fentvan az apktool...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3356 üzenetére
Hát ez a cm10 kinézetű jól néz ki, de vannak hibái....
Eddig tapasztalt hibák:
1. Kijelző kikapcsolás után, ha rögtön visszakapcsolom feketeség fogad csak... ekkor újra ki kell nyomni, várni kicsit és aztán magához tér...
2. A cm filemanager lassabban tér magához mint az eddig használt root explorer...
3. App telepítés közben, ha mást is akarok csinálni akkor lefagy(multi tasking nuku)...
4. Az értesítési sáv mindig átvált a "nagy ikonos" nézetre és van hogy 2 szer is rákell nyomni fent az átváltó gombra, hogy lássam a rendes nézetet...
5. Egyszer wifi kapcsolásnál is teljesen lefagyott(csak aksi ki-be segített), valamit csináltam közben, de már pontosan nem tudom mit(ez is a multitasking hiba lehet talán...)
(6. A play áruház nem akar frissülni, nem nagy baj...)Forditásról:
Kipróbáltam a morelocale2.apk-t, de nem sokat használ... akár csak a jbart progi a timoka rom-nál a beállításokat és systemui-t(a rendszer megjelenése, pl.:értesítések) nem magyarította... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3344 üzenetére
Ezt a cikket olvasd el, meg a másik két részét...
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3352 üzenetére
Üdv!
Gondolom nem a teljes rendszer mentésre gondolsz(cwm reco backup menü)... én simán ki szoktam másolni az apk-kat az sd kártyára, ha az adatok is kellenek(pl. játékállás...) akkor a legegyszerűbb ha csinálsz egy teljes mentést és cwm-ben advanced restore menüben visszaállítod a datát meg az sd-ext-et(ha int2ext-et használsz mind2romban!!!). Még a titanium backup-al lehet app mentéseket csinálni(asszem a beállításokat is menti, de nem biztos), esetleg a root uninstall backup menüje(ez nem tudom, hogy az adatokat is menti-e...).
-
crow89
tag
válasz EdStarK #3348 üzenetére
Van még, csak portolni kell...
Most megtaláltam jeffta ot991-re készített cm10-es kinézetű rom-ját,portoltam és nekem nagyon bejön szval elkezdtem feltölteni.
Gyárilag benne van az int2ext script ezért már úgy indul a teló, hogy felcsatolja az sd második partíciót.
Angol, de szerintem nagyon állat, szóval tessék kipróbálni...
Ha kész a feltöltés, osztom a linket. -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3334 üzenetére
Hali!
Mi a JBart féle progival próbáltuk magyarosítani, és most belenézve mindenhol megvan a values-hu mappa és mégse megy a magyar nyelv... appokhoz a custpack/JRD_custres/app-ban lévő apk-kat kell kibontani és a res mappában ottvannak a values-hu és values-hu-HU mappák...
A framework-res.apk-ban is benne van a magyar, tehát magyarnak kéne lennie, de mégsem az... -
crow89
tag
Tapasztalatok: Az update2.0_new-ban lévő boot.img felrakása után mindegyik rom működik az in2ext+ scripttel különösebb lassulás nélkül...
-
crow89
tag
Hirtelen felindulásból most végigtesztelem az összes birtokomban lévő rom-ot az int2ext+ scriptel...
Elérhető angol rom-ok:
Timoka1.3
Dark Ginger(nem kezeli az ext2-t, szóval csak magában teszteltem.)
Mark sima
Mark Odex
CM7 kinézetűElérhető magyar rom-ok:
update2.0_new
update2.1_new
A sajátjaimból a nem new jelzővel ellátottakat töröltem, mert azokban volt egy alap hiba...
Papaya-xbox romját még megkeresem valahol...[ Szerkesztve ]
-
-
crow89
tag
válasz Sas madár #3311 üzenetére
Bocs, bealudtam...
A beállítások/Fiókok és szink. beállításokban Háttérbeli adatkapcsolat pipa(ez nem kapcsolja be a mobilnetet, csak kell a google apps-oknak, hogy engedély nélkül kommunikáljanak, ha van wifi bekapcsolva)Ebből a 9-es pont a swapper beállítások kell neked. A 10-es már nem kell, ha az int2ext-et akarod használni.
Int2ext-hez ezt kell felraknod az sd kártyádra, majd a telódon megnyitod a rootexplorert és a /sdcard-ról átmásolod a /etc/init.d mappába.
Újraindítod(kikapcs majd bekapcs) a telót, lassan fog indulni és elsőre megakad a beállítás varázslónál "Phone process" hibával, ekkor akksi ki-be aztán bekapcs és megint lassabban indul, de menni fog.Azért az az 1.1GB kell majd neked, mert a navigáció térképfájljai is lesznek kb 800MB....
A boat browserből, akkor még nem volt magyar, de azt cserélheted más böngészőre is ha akarod...
Mivel rendszer app, ezért a rootuninstall(fent van a telódon) nevű app-al tudod törölni, ha megnyitod felül átváltasz system-re és rámész arra amit törölni akarsz és alul uninstall(esetedben a boat browseren legyen pipa). A link2sd-t is ugyanígy törölheted, mert nem fogod használni. -
crow89
tag
válasz Sas madár #3308 üzenetére
Na szóval a papaya-xbox leírás a cwm recovery telepítése volt, amit megcsináltál annyi különbséggel, hogy a legeslegújabb, teljesen működő cwm recovery-t tetted fel, amit az orosz barátom(qwe-) készített.
Az a recovery már fent van a telódon szóval mehet a rom telepítés. -
crow89
tag
válasz Sas madár #3303 üzenetére
Neked csak a rom telepítés kell, mert a recovery-t(cwm recovery) már felraktad(azzal csináltál mentést a telódról a legelején, vagy nem?) utána a rootoláshoz tetted fel a 985root.img-t a boot partícióra, tehát a recovery megmaradt, amit a bekapcs+hangerő fel gombok megnyomásával érsz el.
Már lassan én is belezavarodok, nem csodálom, hogy te is
-
crow89
tag
válasz Sas madár #3301 üzenetére
Én se, az 2.1 csak elírtam
Ha felraktad a kártyára az update2.1_new.zip-et, akkor teló kikapcs és egyszerre nyomod a bekapcsoló és a hangerő fel gombokat, majd ha bejött a zöld droid a bekapcsolót elengeded. Így bent vagy a recovery menüben.
Ott rámész a wipe data/factory reset-re(ha kérdez valamit mindig yes-re kell menni)...
ha kész rámész az install zip from sd card-ra és choose zip from sd card majd rámész az update2.1_new-ra(mindig yes). Ha kész visszalépkedsz a fő menübe(ha nem ott van, a legalsó gomb mindig back). Ott Advanced/partition sd card, ha rámész először 512MB-re mész rá aztán a 256MB-re és megcsinálja. Ha ez is kész akkor fő menüben reboot és szép lassan elindul a telód(türelem....)
Beállításvarázslón végiglépkedsz, aztán majd jönnek a swapper és link2sd beállítások, ezeket mindjárt linkelem... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3294 üzenetére
Ahogy Balazska is írta ugyanúgy GB(2.3.6) csak rá van rakva egy launcher meg át van rajzolgatva a beállítás menü, a status bar, + egy másik screenlock van rárakva...
-
crow89
tag
válasz Sas madár #3293 üzenetére
A romot az sd-re kell tenni, de becsomagolt állapotban! Romolás itt levan írva, de a recoveryben a biztonság kedvéért először válaszd a wipe data/factory resetet, hogy tiszta telepítés legyen.
Az intext+ még nincs belerakva egyik rom-ba se, azt kézzel kell felmásolni a telóra, de a root explorer-el könnyű...
Sd kártya partícionálása:
A link2sd-hez és az int2ext-hez is meg kell csinálnod, hogy legyen több belső tárhelyed a telón.
Az sd kártya tartalmát mentsd le valahova, mert minden el fog tűnni róla(formázva lesz).
1. lehetőség: recovery-ben Advanced/Partition SD Card opció. Első a második partíció(ez lesz a tárhelyed) én 512MB-ot használok a 2GB-os kártyából(ennyi plusz helyed lesz az alkalmazások telepítésére). A következő a swap, ha nem az update 2.1_new-t rakod fel akkor ennek a 0-t válaszd, különben 256MB.2. lehetőség Partition mini Wizard vagy Tool(nemtom a pontos nevét), ha nem tetszik az első egyszerű megoldás akkor leírom ezt is részletesen...
Lassulást játékoknál tapasztaltam és párszor a play áruháznál, de csak induláskor. Tehát ha már elindult az app akkor rendesen megy...
Kamera gomb alatt a fizikai kamera gombot értem a touch gombbal lehet fényképezni.
Navigációról: A telefonban lévő gps vevővel net nélkül is lehet navigálni(házban lassan talál jelet, de szabad ég alatt kb 1-2 perc kell neki és utána stabilan tartja is IGO-val)
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
válasz Sas madár #3290 üzenetére
A rom cseréhez csak az a recovery kell amit már feltelepítettél a telódra, szóval ahhoz nem is kell a driverekkel szórakozni a gépen
Hát rom ügyileg van mit olvasgatni...
A legújabban(update2.1_new) 2 hiba van a kamera gomb nem működik és a töltésjelző led nem világít.
És egy "előny" a régebbivel(update2.0_new) szemben, a swap-ot támogató kernel.(erről írtam már pár dolgot, jót is rosszat is.... )Közös tulajdonságok: Link2sd(ext2 támogatással), root jogok+root app-ok(RootExplorer, RootUninstall), init.d támogatás...
Ajánlhatom még Timoka romját(timoka1.3) az is tud mindent és szép is...
Az új app a link2sd helyett nem app, hanem script(nincs hozzátartozó alkalmazás vagy grafikus felület).
A Link2sd lényegében egy ideiglenes megoldás a telók kevés belső tárhelyére és az in2ext scriptek lennének a hosszútávú megoldások. Én az update2.1_new-t használom az int2ext+ scripttel és nekem így tökéletesen megfelel a teló, viszont néha előfordulnak lassulások, mivel az sd kártya írási és olvasási sebessége lényegesen lassabb a telefon belső tárhelyéhez képest...A swap a teló kevés RAM memóriáját(operatív tár) ellensúlyozására van. Nem túl szakszerűen a windows lapozófájlhoz(virtuális memória) hasonlítanám. Lebutítva: ha megtelik a ram a futó app-okkal és azok háttéradataival, a háttéradatokat átmásolja a swap területre(sd kártya 3. partíció vagy swap fájl) és így ram-ot szabadít fel az újonnan indított app-nak, hogy ne lépjen ki kevés memória hibával...
A teló nem lesz egy sebességbajnok akárhogy is szeretném, de legalább már több app fér rá...
Ui.: Hú de hosszú lett -
crow89
tag
válasz Sas madár #3282 üzenetére
A Raid vezérlőnek semmi köze a telóhoz szval anélkül is mennie kell. Szerintem nyugodtan nyomhatsz igen-t... Sőt mezei felhasználóként soha nem is fogod használni a raid funkciót, hacsak nincs 2 vinyó a gépedben és fontos adataid, amiknek 2 példányban is megkel lennie a biztonság kedvéért...
-
crow89
tag
válasz Sas madár #3280 üzenetére
A play áruházban van SOC??? Azt még nem láttam...
Erre a pontra gondolsz?: 10. Indítsuk el a letöltött s kitömörített SuperOneClick programunkat a SuperOneClick exével! Nyomjuk meg a jobb oldali Donate Later gombot! (Bár aki gondolja, az a bal oldali gombot is igénybe veheti, anyagilag támogatva a program megalkotóit és fejlesztőit a további munkájukban)A gépen kell elindítanod a SuperOneClick-et.
-
crow89
tag
válasz Sas madár #3268 üzenetére
Igen, így lényegében feltelepíted a telóra a cwm recovery-t. Ezután kell mentést csinálnod a recovery-vel az előbb leírt módon. A reco nyelve angol, tehát ha kicsit tudsz angolul elboldogulsz vele... Csak abból a menüből tudsz mentést csinálni. A leírással csak feltelepíted a recovery-t, nem csinál magától mentést...
Milyen oprendszert használsz, xp/win7/win8? A .Net-nek a Visual C++ redist lib-ek szoktak kelleni, lehet abból hiányzik valamelyik...
-
-
crow89
tag
válasz Sas madár #3264 üzenetére
Igen menj végig nyugodtan az OTU-n, úgysincs frissítés rá
A SOC régi progi szval vagy a .NET 3.5 kell neki vagy még régebbi, szval keresd meg a 3.5-öst is és azt is telepítsd, bár nálam most csak a 4.5.1-es van fent és indul a SOC... Lehet a verzióval is baj lehet, itt az én root pack-om, ha nem a 2.3.3-as SOC van nálad fent... -
crow89
tag
válasz Sas madár #3258 üzenetére
Üdv!
Én ezt szoktam feltenni és megy minden.
A telón pipáld be a beállítások/alkalmazások/ismeretlen források és a beállítások/alkalmazások/fejlesztés/usb hibakeresés opciókat, bekapcsolva dugd a gépre a telót és indítsd el az OTU-t. Így biztos felrakja a drivereket.
Egyáltalán nem indul a SOC? kiír valamit? vagy csak simán nem indul?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Vallás
- 40xx > 50xx ki megy, ki marad, és miért
- Folytatást kapott a Nubia különleges, zenei mobilja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone SE 2020 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3966
- iPhone X 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3965
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3964
- iPhone 11 128GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3963
- iPhone 13 Mini 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 86%/p3962
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest