- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rolez
csendes tag
Build.prop ot elpontotam és nem kapcsol be a telefon csak bootol segitsetek pls
-
juhasz22
aktív tag
válasz papaja-xbox #2697 üzenetére
Nem tettem fel mert utolag lattam hogy csak miui mod de gondolom mukodne ugyan ugy mint egy ot 918 as rom.
iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
szamtom
újonc
válasz JázminCsenge #64 üzenetére
Szia! Hogyan tudom elérni hogy telepítse a driver-t ,xp-re?
-
Balazska15
senior tag
Sziasztok, valaki tudna nekem segíteni privátban rootlással kapcsolatban? Driver problémáim akadtak, az itt leírt módszerek sem segítettek. Édesanyám telefonjával szeretnék kezdeni valamit, mert nála is előállt a "nincs több szabad hely" probléma. Köszönöm szépen előre is a segítséget!
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
Winkie
csendes tag
Srácok, hogyan tudok recovery módban bekapcsolni a telót? Nekem csak factory módba sikerül..
-
ADP10
aktív tag
válasz bakter94 #2684 üzenetére
Én ezt a CM7-et próbálnám ki, ha kicserélném a romot (barátnőm telefonján).
Ezen kívül szerintem még van 1-2 rom ott a topikban, illetve itt is készítettek néhányat a srácok, aztán még van a gyári, és ennyi.
-
bakter94
csendes tag
A régivel (2.1134.0) működik, már tégla a teló. Már csak egy normális ROM kellene...
-
bakter94
csendes tag
Lehet hogy nekem is az a bajom, nekem nem a leírásban szereplő sp flash-van, hanem a legújabb. Mindjárt meglesem a régivel és írok mi van.
-
ADP10
aktív tag
válasz bakter94 #2681 üzenetére
DRAM hibája korábban crow89-nek és Laca120-nak volt, hátha ők tudnak segíteni, hogy hogyan sikerült megoldani. papaja-xbox anno még írt valami olyat, hogy bizonyos Flash Tool verziókkal DRAM hibaüzeneteket kapott, talán érdemes megpróbálni egy másik verzióval is.
Sokaknak volt reménytelen az esete, de végül szerintem mindenki megoldotta kisebb-nagyobb szívások árán.
Viszont a leírásra hivatkozva még senki nem mondta, hogy elrontotta volna a telefonját, szóval sajnálom, hogy eddig nem sok jó sült ki belőle, de Crow és Laca biztosan tudnak majd segíteni. -
bakter94
csendes tag
Szia!
Mindent a leírásnak megfelelően csináltam, most tégla lett a telefonból
A 10. pontot már nem végzi el, ezzel a hibaüzenettel hagyja abba:
segítsetek légyszi![ Szerkesztve ]
-
ADP10
aktív tag
válasz bakter94 #2679 üzenetére
Szia!
4 hozzászólással előtted van a gyári visszaállítás menete, a szükséges fájlokat az előtte lévő és a néhánnyal azt megelőző hozzászólásban linkeltem. Nekem szerencsére még nem volt erre szükségem, amint látod a leírást sem én készítettem, ezt papaja-xbox-nak köszönhetjük. Mások már sikerrel jártak a leírás alapján, gondolom neked is menni fog. -
bakter94
csendes tag
Sziasztok!
Van egy rootolt ilyen telóm. Végig olvastam vagy 100 hozzászólást, de nem találtam meg amit akartam (hadd ne olvassak el 2 ezer akárhányszáz hozzászólást)
Mint mondtam a root már megvan. "Sikeresen" töröltem is az alap dialert és névjegyzéket, de ez tudtam pótolni (GO dialer) egy ideje viszont elkezdett más hülyeségeket is csinálni. Kilép programokból, pedig nincs tele a ram, pár alkalmazás folytom hibát jelez, factory reset nem oldja meg a probélmát.Egy alap ROM-ra lenne szükségem, ha ez nincs még mindig akkor valami szűz backupra. Ha egyéb módot tudtok akkor várom őket!
Köszönöm előre is a segítséget.
Jó lenne egy kiemelt hozzászólás ami tartalmazza a root folyamatot, recovery, stock/custom rom stb-ket -
mark124xxx
csendes tag
Legegyszerűbb módja, hogy gyökér.
1.. Flash thru SP flash eszköz, CWM helyreállítási 985n.
https://www.dropbox.com/s/2b5qnwolptke43g/recovery.img2.. Indítani a CWM és a vaku a superuser.zip.
http://www.mediafire.com/?utfiedut9ynq8v0Enjoy .. nem kell villogni a módosított boot.img
-
ADP10
aktív tag
válasz Dr34dLord #2676 üzenetére
Szia! Tudtommal ram bővítésre nincs használható lehetőség, de nem árt, ha néha törlöd a gyorsítótárat, amit azt hiszem Link2SD-ből is megtehetsz, csak a Clear Dalvik Cache-t kell keresned. Ezzel hetente fel lehet szabadítani pár "beragadt" MB-ot, de a hardver hiányosságait sajnos ez sem képes áthidalni.
Szerk.: Ja és van egy RAM Manager Pro nevű app, bár fizetős, de szerintem egész jól teljesít és ezen a telefonon még van is létjogosultsága.
[ Szerkesztve ]
-
Dr34dLord
csendes tag
Sziasztok
régen foglalkoztam barátnőm Alcatel OT 985-ösével, a leírásotok alapján rootoltam, custom romot tettem rá, nagyon fasza a gyárihoz képest, egész kis használható lett a készülék, DE
Ez a fránya belső memóriás probléma még mindig fenn áll hogy nagyon karcsú az a dúrván 70 mega ami használható. Találtam leírást hogy tudom "átlinkelni" egy külön particióra a memkarin, ez jól is működik, de szép lassan fogy az a belső memória. (nem nagy mértékben, 1 alkalmazás, kb 1 mega) áthúzás után. Ez normális jelenség? spórolni kell a megákkal ezen a telón Esetleg, valamivel tudnám ezt bővíteni? Esetleg kitakarítani? hova szemetelhetett addig amíg linkelés nélkül használtuk simán "mozgatás sd kártyára" gombbal? Persze miután megcsináltam a particiót minden alkamazás töröltem, de csak 70 mega szabad hely maradt. Úgy emlékszem, hogy amikor felhúztam rá az új romot akkor volt olyan 120 mega is az a belső memória.
Esetleg ram bővítés lehetséges? Olvasgattam, de pontos leírást nem találtam.köszönöm a válaszokat, és az eddigi munkátokat
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
-
-
mark124xxx
csendes tag
válasz mark124xxx #2671 üzenetére
szerint varjú, portolása 918n ROM-985 iseasy. JST változtatni a boot.img és a modem. Tehát itt van a saját ROM-ok az Alcatel 918n (2.3.6.) minden CWM villogtathatók.
sötét fajtát manuel: http://www.mediafire.com/?dwc1ddutcfmhx4z
Xperia rom: http://www.mediafire.com/?teb8w0l6fd6pvkt
-
crow89
tag
válasz mark124xxx #2666 üzenetére
Hello!
Magyar: A portolás nagyon egyszerű volt, csak a boot.img-t és a /custpack/modem/modem-et kellet kicserélni és már működik is
Angol/English: The porting was very easy, I just have to change the boot.img and the /custpack/modem/modem and it works
-
DonJohn
csendes tag
Üdv! Téglásodott az ot-985-öm. Próbálkoznék a 2057 szerinti újraélesztéssel, de a dropboxban nem találok fájlokat. Vagy csak nekem nem működik? Köszönöm.
-
mark124xxx
csendes tag
Köszi srácok, én megpróbálom később. nekem van egy egyéni rom Alcatel 918 (2.3.6) tudja valaki a port pls .. A rom nevét jellydroid 3-as verziója. (stabil) jött létre a jelet, az, aki létrehozta az ics V5 portolt Alcatel 985. itt a link. http://www.mediafire.com/download/xkef5rsjo8cd1mo/Jellydroid_V3_odex_rom_by_mark.zip
-
crow89
tag
válasz mark124xxx #2664 üzenetére
Magyar/Hungarian:
Mivel a kernel felelős a "vas" és az opredszer(android) közti kommunikációért, az pedig a boot.img-ben van így szerintem az felelős a dual sim "képességért".Angol/English: As fa as I know the kernel responsible for the communication between the hardware and the software, and the kernel is inside the boot.img. So the answer for your question is the boot.img.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
mark124xxx and all others,
I really appreciate the help guys, but the site's language is hungarian (section II/8.), so all others should understand what you are talking about and foreginers should also understand this basic rule.
You may countinue the discussion in private messages or you may optionally use google translate to communicate here, but I see no future in this.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
crow89
tag
válasz mark124xxx #2660 üzenetére
I don't know anybody who tried these custom roms on dual sim devices, but you can try this, 'cause it was made from an ot-918 dual sim rom...
-
mark124xxx
csendes tag
thank you all for the opinions. i succeeded in flashing a custom rom and it detected my sim but the problem is only the sim 1 was detected and my it cannot detect my sim2 , it has now telenor as the phone model. but the original is alcatel 985n(dual sim). any ideas ? thanks in advance
-
Tel Chi
tag
Köszönöm a segítséget!
Majdnem tökéletes, de sajna mégsem.
CDC Serial hibát ír ki, de minden más feltelepült.
De ez hurka sajna nem megy illesztőprogram hiba éa a letöltött driverekből nem tud beolvasni semmit!!Kezdem feladni!!
Nokia 5800; Motorola Defy; Motorola Razr XT910; Huawei Ascend Mate 6 ; SE Z1 Compact; SE Z3 Compact; Samsung A7; Iphone 5s 32gb
-
Tel Chi
tag
Ezt a telefont nem lehet rootolni!
Másik gépen is kipróbáltam!
Ugyan úgy semmit nem csinál, az eszközkezelőben nincs mit beolvasson!
Nemhiszem elNektek amikor sikerült, csoda történt!
Hangulatjelekből/írásjelekből egy is elég!
[ Módosította: radi8tor ]
Nokia 5800; Motorola Defy; Motorola Razr XT910; Huawei Ascend Mate 6 ; SE Z1 Compact; SE Z3 Compact; Samsung A7; Iphone 5s 32gb
-
crow89
tag
válasz mark124xxx #2648 üzenetére
Hi maybe this thread can help.
-
ADP10
aktív tag
válasz mark124xxx #2648 üzenetére
I think that should work, but let's wait for another opinion.
-
ADP10
aktív tag
válasz mark124xxx #2645 üzenetére
I think that's going to be the source of your problem, because this rooting method is for the single sim OT-985. If I'm right, the only thing changed during this rooting procedure is the boot.img file/partition, so you need this from an unmodified OT-985n to recognize the sim again.
Magyarul: dual simes OT-985n-je van, valószínűleg ez lesz a gond. Mivel csak a boot.img-et cseréljük rootoláskor, gondolom ha ezt visszaflashelné az eredetire, akkor megint rendben lenne. Valaki tud esetleg ebben segíteni, hogy honnan lehetne 985n boot.img-et szerezni?
[ Szerkesztve ]
-
ADP10
aktív tag
válasz mark124xxx #2640 üzenetére
I think I've never heared about a problem like yours before... Do you have a single or dual sim device? Have you tried to restore the original rom, or another one, like CM7.1?
Angolul nem beszélőknek, hátha valaki találkozott már ilyennel: az itteni leírás alapján rootolta a telefonját, azóta nem ismeri fel a készülék a sim-et és érvénytelen imei-t ír.
-
atosan
veterán
Na, ide angolul tudó szaki kellene ázsiai barátunknak.
Boldog Új évet!
-
mark124xxx
csendes tag
masters good afternoon(4pm here in philippines) i followed the root tutorial for alcatel 985 from here and succedded in rooting my unit but there is a problem, no sim card/ cannot detect sim and invalid imei.. hope you can help me. greetings. thanks in advance.
-
Tel Chi
tag
Szerbusztok!
Sajnos úgy néz ki, hogy mesüge vagyok
Sehogyan nem megy a root!!!!!
Megvan a két pipa a telón, csatlakoztatom a pc-hez és semmi. A pc eszközkezelőjében pedig nem lehet hozzáilleszteni a letöltött drivereket!!!
Ha a telót csatlakoztatom a pc-hez, a porton ott van a telenor one touch és egy kérdőjel.
Azt írja, hogy nincs illesztőprogram. Beolvastatom vele a letöltöttet és kiírja , hogy nincs illesztőprogram!!
Kezdek beleőrülni!!
Itt ugyebár be is halt a dolog, mert nem tudok tovább menni!Nokia 5800; Motorola Defy; Motorola Razr XT910; Huawei Ascend Mate 6 ; SE Z1 Compact; SE Z3 Compact; Samsung A7; Iphone 5s 32gb
-
juhasz22
aktív tag
válasz szoszo1973 #2635 üzenetére
Nem tudom de nekem stock ROM-mal független a telefon.
iPhone SE (2020) --- Nintendo Switch™ OLED --- Sony PlayStation™ 4 Slim 500GB --- 55" LG C1 OLED
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Beleraktam a telefonba egy t-mobile kártyát és mindegyik rom kéri a simlock kódot. Tehát úgy néz ki mintha nem lenne független a rom.
Végigpróbáltam az összeset, a nem magyar romokat is és mindegyik kéri a kódot.
Van valami trükk? vagy mit kell ilyenkor csinálni?Aki tudja a választ, legyen szíves segítsen.
Köszönöm előre is.
Üdv
Egy dolog állandó, a változás!
-
RangerFox
veterán
válasz JázminCsenge #2632 üzenetére
Köszi de már megoldottam, a hangprofiloknál kell kijelölni.
-
nemo003
csendes tag
Sziasztok Mágusok!
Jó rég jártam itt, ami azért van, mert az általatok kifőzött "varázsszereknek" köszönhetően jól működik a teló.
Viszont akadna egy kérdésem:
Gyári appokat hogy tudok feltenni utólag úgy a telóra, hogy megfelelően működjön is?
Régebben már egyszer feltettem a kérdést itt a gyári e-mail app-al kapcsolatban, de nem működött.
Most a deskclock app kellene, meg is van, de nem tudom hogyan lehetne feltenni hogy gond nélkül működjön.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. -
RangerFox
veterán
Valahogy ki lehet kapcsolni azt hogy hangot adjon ki mindig ha rányomok valamire?
-
Balazska15
senior tag
Sziasztok! Szeretném rootolni a telefont, de sajnos már a driverek telepítésénél elakadok. Egyszerűen sehogy sem tudom felvarázsolni, a FlashTool minden esetben DSP-BL hibát ír ki, jódarabig olvastam a fórumot, a megoldást keresve, de sajnos mind a 2600 hozzászólást nincs időm elolvasni, így bocsi, ha útközben írtak le megoldást, de én most újra megkérdezném! Telepítettem mindenféle alcatel programot, elvileg frissített illesztőprogramot, de semmi sem segített! Megköszönném, ha segítene nekem valaki, akár pm-ben is, hogy ne is foglaljuk a helyet! Köszi előre is!
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
EdStarK
tag
Sziasztok rég jártam már itt, de amint látom nincs sok fejlemény, a lényeg,hogy szükségem lenne egy OT-985-re vagy OT985D-re. sűrgős!!!!!
-
noro79
tag
válasz szoszo1973 #2624 üzenetére
Szia! semmit nem csináltam vele. Egyszer már volt szervízbenhasonló gondokkal de egy szoftver frissitéssel megoldották. Egyébbként müködik, csak egy hete kezdte pár alkalommal.
[ Szerkesztve ]
-
noro79
tag
Sziasztok! Mi baja lehet a telefonomnak(ot-985) ha azt írja ki repülőgép üzemmódot kapcsolja ki mikor be sincs kapcsolva? Anroid secure váratlanul leállt? Alaphelyzetben felforrósodott, és teljessen lemerült az akksi? Válaszokat előre is köszi!
-
wakawaka23
csendes tag
Sziasztok. Nem tudjátok van valami program van módja hogy egy kicsit húzd a procit vagy a memóriát? Ha igen linkeljetek, vagy írjátok már le. Válaszokat, és a segítséget előre is köszönöm.
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Feleségemnek vettem egy ilyen telót. Már rögtön az elején kiírta, hogy kevés a hely és belassult nagyon.
Elkezdtem visszaolvasni és látom, hogy vannak főzött romok hozzá.
A kérdésem, hogy van-e valami leírás rom telepítéssel kapcsolatban? Olyan rom kellene nekem ami teljesen magyar, sok szabad hely van benne a programoknak és függetleníti a telót.
Sajnos nincs időm végigolvasni az összes hozzászólást.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
Egy dolog állandó, a változás!
-
őstag
Kérédsem lenne azokhoz, akik a Dark Ginger ROM-ot használják.
A status bar lehúzása után ott van az az ocsmány kék robot, illetve az ikonok is rusnyák, el lehet tüntetni a robotot, meg lehet változtatni az ikonokat egyszerűen? Ez az ICS status bar a store-ban csak az ikonokat változtatja meg a képernyő tetején. timoka által készített status barok pedig nekem eltüntetik egy az egyben a dolgokat, nem tudom használni (recoveryben install update from sd card és betallóztam)
Tudna vki ajánlani vmi programot ami konkrétan ezt csinálja?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szevasztok
Timoka 808. hsz-ben emlegetett dropboxában nincsen már semmi. Valakinek megvannak a fájlok és fel tudná tölteni?
Köszönöm előre is. -
Tjoke
tag
Sziasztok valaki próbált már micro usb dugo usb aljazat átalakító kábellel egy pendrive-ot felcsatolni a telóra?Valaki tud erről infót?
-
Bazsa74
tag
válasz papaja-xbox #2610 üzenetére
Kínlódom én vele, csak nem jutok előrébb. Nincs másik ilyen telóm tölteni, de külsö akksi töltőm sincs. Tanácstalan vagyok. Nem akarnék másikat venni, mert most vettem magamnak S4-est, és nem sok maradna még egy teló után. Na de majd kitalálok valamit.
Off
-
eneszi
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy a telefon magától hívásokat kezdeményez. Az utóbbi időben párom készüléke rászokott, és nem igazán tudjuk, mi lehet az oka. Továbbá magától bekapcsol különböző funkciókat (pl. néma üzemmód), illetve nem jelzi a hívást. Orvosolható ez házilag, vagy marad a szerviz? Még a gyári rom van rajt.„The truth is out there”
-
Mond
senior tag
Sziasztok!
Telepítésnél ill. Factory resetnél melyik cwm-et kell használni? -
Bazsa74
tag
És sajna a flash tool sem érzékeli már mikor rá dugom. Asszem ennek annyi lett.
Off
-
Bazsa74
tag
válasz papaja-xbox #2602 üzenetére
Nem tudom hogy kell nad flash-el leformázni, de ma már be sem tudom kapcsolni.
Off
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest