- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
félisten
válasz papaja-xbox #3199 üzenetére
A 3196-os hozzászólásban lévô az
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
papaja-xbox
tag
Srácok melyik a legutolsó rom ami magyar és a gps is működik benne . Sajnálom hogy nem tudok már segíteni a fejlesztésbe de özön a baj . Kellemes nyarat !!!!
-
KYZRR
őstag
Sziasztok!
Timoka kernelje megtalalhato valahol?
A dropboxos linkjei mind halottak.You can only die once, make sure it is worth it...
-
crow89
tag
válasz motorosmedve #3195 üzenetére
Üdv!
Ha 985-ösre való, ezen a fórumon linkelt rom-okkal próbálkoztál és bootloop lett belőle(csak a zöld droid jön be) ,
akkor már csak a téglából vissza eljárás maradt itt linkeltem a leírást és a hozzávaló fájlokat... -
Wesder
félisten
válasz motorosmedve #3195 üzenetére
Ezzel mennie kell https://www.dropbox.com/s/i5t2ssksms79kby/update_2.1.zip?m=
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Wesder
félisten
sziasztok van egy quad 1.6-os eszközöm, de a gyártó 1.2-re korlátozta :/ ezt vissza lehet állítani 1.6-ra? az eddig próbált progik csak 1.2-ig engedtèk "húzni" vagy valami fájl átírás esetleg?
-
crow89
tag
Nemtudom... nekem a 256MB ramhoz jó a 128 ebből kiindulva, akár 512-re is állíthatod az 1GB ram-os gépen, de ha nem laggolnak a játékok a "garbage collection"(java "szémétgyűjtés", ha több memória kell az appnak akkor törli a már nem használt dolgokat az app heap területéről) akkor felesleges állítgatnod a heap size-ot...
Az ART a Dalvik VM(virtual machine) "utódja"...
-
crow89
tag
Hali!
Az egy alkalmazás által lefoglalható maximális dinamikus memória mérete a VM heap size.
Itt le van írva, hogy az optimális értéke a felhasználói szokásaidtól függ... pl.: ha nagy memória igényű játékokkal játszol érdemes 128-ra állítani, de ha csak sok kis alkalmazás fut a telódon akkor érdemes kevesebbre 32 vagy 64-re állítani...
Ha van a telódhoz android 4.4(KitKat), 1GB-ramos telóknál nem ritka , akkor hagyd a dalvik VM-et és válts át inkább ART-re úgy gyorsabb lesz a teló...[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Sziasztok Mi a VM heap size? Mire jó? Milyen èrtèket állítsak be 1GB ram esetèn? ( a rendszer ebbôl alapból megeszik 660MB-t)
-
mezois
tag
Fényképezésnél miért nincs a kamerának hangja?
-
ha3oem
csendes tag
Sziasztok !
Szeretett gépemet meggyilkoltam rootolás ürügyén .
Az SP Flash Tool programmmal feleslegesen Memory Testet végeztem ami vörös jellel lefutott majd
meghalt a gép .Töltöre dugva kék led jelez de ezen kívül semmire sem reagál.
Végigolvastam a topic öszes hozzászólását .
Mindenféle trükkel több PC-n és OP rendszerrel,portváltoztatással próbáltam dreiverek telepítésével
bemutatni a telefont ,de nem ismeri fel a számítógép mer folyamatosan karatyol az USB .
Az eszközkezelőben MTK com 14 portot dobálgatja kb 10 másodpercenként
Valahol itt ezt olvastam:
Az usb nem a swap miatt karatyol? Mert akkor elég kiadni android terminal
emulatorban a busybox swapoff -a parancsot és kész..
Talán ADB terminálról van szó ?
Valaki tudna segíteni ?
Eddig volt a sóhaj ....
Nincs vész !! A téglátlanítási leírás fotókkal szuper ! sikerült feléleszteni a gépet .
Nagyon kell figyelni a jó leírást és a letöltött segédletet mert az ördög a részletekben van ...
Köszönet 2673 és 3183 kommentek íróinak........ha3oeha3oe/Misi
-
crow89
tag
Üdv!
Mivel nem tudom pontosan melyik partíciódat írhattad felül, azt gyanítom rossz helyre ment a boot.img vagy a recovery, ezért a legtisztább megoldásnak a téglából vissza eljárást tartom...
A szükséges fájlokat ide felraktam a linkelt leírás alapján feltudod éleszteni a telódat.
Sok sikert, ha valami nem tiszta a leírásban kérdezz nyugodtan... -
NJoe
csendes tag
Azóta tettem fel Sp flash toolal más recoveryt és boot.img-t is, de azzal sem kapcsol be..
valakinek valami tipp?[ Szerkesztve ]
-
NJoe
csendes tag
sziasztok! az 5.0.2.8 recovery felrakása után újraindítás, recovery elindult. Ez után kikapcsolás, és már nem kapcsol be, csak a töltést jelző led világít. valakinek valami tippje erre?
-
Eminmine
újonc
-
Eminmine
újonc
válasz Eminmine #3178 üzenetére
i just tried it, and it dont work. Phone can not mount ext partition, not even in recovery. I found some script then to try to fix it http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1971689 and it didn;t work neither. i was really hoping for working ext4. I will try ext 3 now. If u want i can send u rom, or rom link if i find it. U can study it, if it makes any sense, and figure out whats wrong. if u have time. Anyway thanks for ur amazing effort.
-
Eminmine
újonc
Thank you, and sorry for writeing in english, but i dont know hungarian language, i use page translate to follow this thread. I would try this now, and report back if its working. I dont understand last thing u wrote in ur post, "edited" section. I will also try when i have time to coppy lib/modules to any other rom, to see if its working. I'm glad the things is working up for our device. swap support and sdcard class 10, gave me some decent multitasking expirience, altought the games doesnt work very well and after installing about 10 apps phone storage is getting low, when using link2sd, while, when using int2ext+ phone starts to lag just a little bit. anyway, its better than before
-
crow89
tag
válasz Eminmine #3176 üzenetére
Magyarul: Az oldal szabályainak betartása érdekében lefordítom a kérdésed lényegét...
Talált egy 918-asra való rom-ot, amiben van ext4 támogatás, de a swap kernellel nem működik az ext4 partíció. Lehetséges lenne-e a 985-öshöz az ext4 támogatás...Válaszom: Beleraktam az ext4 támogatást a kernel-embe ugyanúgy ahogy annó az ext2-t, de nem tudtam tesztelni, mert nincs időm és kábelem most, hogy átpartícionáljam az sd kártyámat. Itt a link, remélem működik... Írj vissza, hogy működik-e vagy sem...
English(Angol): To keep this forum's rules I translated your question to Hungarian...
Answer: I made the ext4 support for my kernel as like the ext2 before, but I can't test it, 'cause I don't have time and cable/wire now to repartition my sdcard... Here is the link, I hope it will work... Please report back that it works or not...
Szerk./Edit:
Csak az ext4-et támogató 918-as romon fog működni, vagy ha kézzel felmásolod az ext4.ko modult a teló system/lib/modules mappájába!!!/It will only works with the ext4 supportting rom or if you copy the ext4.ko module into the phone's system/lib/modules folder!!!![ Szerkesztve ]
-
Eminmine
újonc
Will it be possible to add ext4 support for ot985. I got the rom for ot 918 who has ext4 support, but it doesnt work on 985 after installing kernel with swap. I just tried it. i lost the link of rom, but i have zip file. it would be nice if u could make it work
-
andyTM
őstag
- megoldva, köszönöm.
-
andyTM
őstag
Sziasztok!
- volna egy ilyen teló, téglának tűnik, de veszi még a töltést, úgyhogy nem teljesen az.
- ehhez kellene kis segítség- mielőtt megszólnátok; igen végig olvastam a fórumot, mindent kipróbáltam, de nem akarja az igazságot
- szerintem már annyi illesztő van a gépemen, hogy azt sem tudja mikor melyikhez nyúljon, de nincs kedvem újra telepíteni a smart flash tool miatt.- esetleg valaki Nyíregyháza környékéről?
-
Wesder
félisten
válasz motorosmedve #3171 üzenetére
elvileg a recoverybôl telepíted bármelyik romot data ès factory reset után, ès mûködnie kell
MINDEN ADAT ELVESZIK!I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
motorosmedve
csendes tag
Szia! Tudnál segíteni? Én is beleestem abba, hogy root után leszedtem a pannonos szemetet az OT 985c-ről, majd wipe után a com.jrd.jrdcom.blablabla üzenettel elszállt. Ennek örömére egy cyanogennel is megáldottam, így kaptam egy android-logós digitális képkeretet. Szerencsére az új recowery még él, de nem tudom feltámasztani a telefont. Sokmindent le is töltöttem -köztük az eredeti rom-ot-, így kezdek belezavarodni. Nem tudom, hogy az sp-flashTool-al hogyan tudnám vissza varázsolni rá a szoftvert. Láttam, hogy a feltöltéseddel sikerült valakinek a téglából is visszahozni működőre a telefont. Arra szeretnélek kérni, hogy ha van ötleted és türelmed, akkor tedd fel a szükséges fájlokat és hogy mit csináljak vele. Ha nem az asszony telója lenne, most kidobnám, de így veszélyben van a vacsorám. Köszönöm!
-
mezois
tag
Üdv! Van itt még valaki?
-
crow89
tag
Hali!
Érdekes... a mobilhálózatot is fogta?
Nekem mindig ki kellett cserélni a modem.img-t is ahhoz...
Amúgy hardveresen majdnem teljesen ugyanaz a három típus(985,918 és 991), csak a kijelző méretben térnek el egymástó(3.5"/3.2"/4.0")l, azt meg a boot.img-ben lévő kernel image kezeli... na meg a -d/n-es verziók 2 sim foglalatosak, de ezenkívül megegyeznek mindenben.... -
Wesder
félisten
Sziasztok. Az mièrt van, hogy amikor ot918-as romot tettem fel, csak a boot img-t cserèltem, ès mûködött a telefonon minden? Ez azt jelenti hogy hardveresen a 2 telefon megeggyezik?
-
crow89
tag
Üdv!
Amint "elmerülök" a java nyelv rejtelmeiben, "minden" lehetségessé válik
Ha megtudom mi a nemfogadott hívás és az olvasatlan üzenet "esemény" neve a rendszerben, akkor tudok majd írni egy "daemon-t" ami ezen események bekövetkezésekor villogásra készteti a kék ledet...
De szerintem biztos van már erre apk a play-en, csak mivel kernel szinten kikapcsoltam a led vezérlést, ezért nem is hozza létre az android rendszernek szükséges /sys/class/led/blue/brightness fájlt, amin keresztül vezérelni lehet a led-et, sőt még hardver szinten sem látja magát a ledet a teló(mintha nem is lenne)...
Szóval ha elég okos leszek a led töltésjelző és értesitésjelző is lesz[ Szerkesztve ]
-
mezois
tag
Üdv! A töltést jelzö ledet nem lehetne valahogy értesitö lednek megcsinalni?
-
crow89
tag
válasz papaja-xbox #3156 üzenetére
Hali!
Te is jársz még erre?
Nem tértél át a 918-asra?
Azok a "srácok" nem érnek rá arra, hogy "ostobákat" okosítsanak... főleg most, hogy már a gyárból is jönnek ki telefonok cyanogenmod jelzéssel...
A legnagyobb bajom az, hogy nem nagyon értek a make fájlokhoz és sokat kéne olvasgatnom róla, de most a záróvizsga tételek mellé nem sok újdonság fér be a fejembe...
Csütörtökön záróvizsgázok aztán nekiállok okosodni make fájl-ok, python, c és java téren
A baj csak az, hogy mire eredményeket érek el, addigra már lassan olyan elavult lesz ez a teló, hogy szinte senki sem fog már ilyet használni... -
crow89
tag
Én is hasonlóra jutottam...
Az android 3.0-tól vezették be az otg támogatást a rendszerbe, viszont telefonra nincs 3.0 csak 4.x...
Kínai dokumentumok alapán a telónk chipsetje támogatja az otg-t(tud leadni áramot a microUSB csatlakozón, nem csak felvenni) és a kernel is, de az android verziónk nemAz mt6573-hoz való teljes 2.3.5-ös android forrásból nem tudok teljesen működő rendszert készíteni(nem megy a telefonálás és a bluetooth), pedig ha az sikerülne, akkor már "csak" bele kéne "olvasztani" a cm10 forrásba, kiszedni az mt6577-es forrásból a gpu drivereket és library-ket(mivel ugyanaz a gpu van abban és arra már van android 4.x)
-
crow89
tag
Annyira nem vagyok otthon ezekben a dolgokban, de van OTG kábeled? Próbáltad már használni?
A kernelben elvileg benne van az OTG támogatás:
menuconfig kép a kép alján ott vannak az otg beállítások és az <m> betű az modul, de megnézem, benne van-e timkoka rom-ban az a modul(*.ko fájl), ami kell hozzáItt van valami otg progi, de nem tudom tesztelni, mert nincs kábelem...
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Már csak egy OTG támogatás kellene... Tudom sokat akar a szarka...
-
crow89
tag
válasz EdStarK #3147 üzenetére
Hali!
wesder is azon használja, szval igen fel lehet rakni és wesder tapasztalata szerint az egyes appoknál megszünteti a kevés ram miatti kifagyásokat és most már nem is okoz laggolást, úgyhogy lehet megéri
Itt a link, és mint már írtam ha nem jön be az old_kernel2.zip-el vissza lehet állni a simára...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Jó lesz mivel a 2.1 csak egy-két alkalmazás frissítésben meg az új boot.img-ben tér el a 2.0-tól.
Data és sd-ext visszaállítás:
Cwm-ben a backup and restore-ban az advanced restore-t választod, megjelenik egy dátum és idő szerinti mappa( ha több mentésed van több mappa lesz) azt megnyitod és aban rámész a /data-ra, majd ha kész akkor a /sd-ext-re. Eltart egy ideig, mert sokáig számolgatja az md5 checksum-ot, szval légy türelmes... -
crow89
tag
Kihagyhatod, de jobb ha felrakod az előbb ajánlott recovery-t és csinálsz vele egy teljes mentést aztán ha felraktad az új rom-ot vissza tudod állítani a /datát meg a /sd-ext-et is és így nem csak az appok maradnak meg az sd 2. partíciódon, de a minden beállításod, sms-ek, stb...
-
crow89
tag
-
mezois
tag
Üdv! Valaki irhatna egy összesitö részletes leirást hogy mit hogyan kell felrakni és beállitani! Nekem még a 2.0 rom van fent de én is kiprobálnám ezt az uj romot csak tudnam mit hogyan csináljak mert elég kezdö vagyok ebben a témában!
-
Wesder
félisten
válasz Gyurinho92 #3135 üzenetére
A mostani 10.000ft-os árával, lehet hogy ezekkel a "frissítèsekkel" a kategóriája legjobbja, de nem biztos
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz Gyurinho92 #3133 üzenetére
nem gyorsabb, csak a swap nem lassítja
-
crow89
tag
Ha valakit érdekel:
Javítottam az update2.1-et most már felmegy rá a nemrég említett script is és az új swap kernel van benne, ami már tényleg jó...
Töltésnél semmi nem világít, de legalább nem kell a kamerát kapcsolgatni töltésnél, hogy ne világítson a vaku -
crow89
tag
Nem volt kötelező azzal szórakoznod, hogy lementsd a "szűz" system-edet
Itt az új kernel, ez már tényleg hasít(remélem) ez most az oc azaz max 806mhz-re felpörgő swap-ot támogató változat
Ha ráérsz teszteld te is, az OLD_KERNEL2-vel lehet visszacserélni, ha nem jön be...
Elvileg a töltés ledet is kilőttem, de tele van az akksim így nem tudom tesztelni... -
Wesder
félisten
válasz Gyurinho92 #3122 üzenetére
Igen "csak" mert egy teljesen szûz system particiót tudtam neki adni ezt bárki megtudta volna csinálni, szerencsère akkor vettem a telefont, ès rootoltam így le tudtam menteni neki
-
-
crow89
tag
Dolgozom rajta, az orosz srác swap kernel-je nem lassítja szval ő tudhat valamit, amit én nem...
Viszont az ő kernel-jét felrakva meg az ext2 partíciót nem akarta felismerni a teló... meg csak úgy lehet kikapcsolni a vakut töltés közben, ha töltőre dugás után futtatom a led kikapcsoló scriptet kézzel, vagy beírom a terminál emulátorba a led kikapcsoló parancsot...
Fogalmam sincs hogyan lehetne a töltés folyamathoz hozzácsatolni a led kikapcsoló scriptet...
Kértem segítséget, hogy mi okozhatja a kernel-em laggolását, mert már elég sok mindent kipróbáltam, de sehogy sem akar begyorsulni... -
-
Wesder
félisten
kamera indításnál sem kapcsol ki? ebben az esetben meg a kèk ledet kell kilôni hogy ne világítson mikor tölt :/ konpromisszumok mibdenhol vannak, fôleg egy ilyen low end telefonnál :/
-
crow89
tag
Kitudja...
Most teszteltem és az orosz srác swap kernelével nem laggol a teló, viszont a vaku még töltőről lehúzás után is égve marad és csak akkor alszik ki, ha újraindítom a telót...Asszem annyira büszke voltam magamra, hogy összehoztam a swap kernelt, hogy észre se vettem a laggolást
-
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3109 üzenetére
Hali!
Ha gyors játékokat akarsz használd a timoka rom-ot, mert a swap kernel tényleg laggol...
wesder:
Igazad volt, az alap működésben valahogy nem vettem észre, de a bubble totem csak a swap kernel miatt laggolt és simán száguld a timoka rom-on, a most felrakott script semmit nem javított rajta, csak a swap kernel okozta laggolást nálam...Mindenki: A swap kernelem nem hogy javítaná, de lassítja a telót és ez nem tűnt fel...
Most debug-olom a kernelt, hogy mi lehet a hibája... -
crow89
tag
válasz Gyurinho92 #3106 üzenetére
Hali!
Ezt a leírást kell.
De eddig csak a timoka féle rom-on működik, most javítgatom az update2.1-et, hogy arra is felmenjenek a scriptek...
[ Szerkesztve ]
-
crow89
tag
Üdv!
Ez galaxy ace-re és társaira van, amikben qualcomm msm7227-es processzor van(ez nem mediatek mt6573-as mint amik a mi telefonunkra jók...)
Nem mondom, hogy lehetetlen portolni, de majdnem minden fájlt ki kéne benne cserélni, szval a végeredmény még kinézetre sem hasonlítana az eredetire, működésben meg pláne nem, ha egyáltalán működésre lehetne bírni valahogy...Másik: Timoka romon most teszteltem a "g", azaz gamer option-t választva, hát ég és föld az eddigihez képest szabályosan száguld a játék csak kövesd a leírást és tedd fel nagyon megéri
Mondtam én, hogy megéri keresgélned Nagyon hasít így a telóAz én romomra nem települ fel valamiért... rosszul van beleépítve a busybox, de a timoka1.3-ason tökéletes...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Windows 11
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Okos Otthon / Smart Home
- Bundle topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest