- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 90 - modellalkat
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"Jobs bácsi is szépen keresztbedobta a lábát a kanapén, csak én 2 percig sem bírok úgy ülni. Vagy kapok az ipad mellé jóga bérletet is?"
Könyvet soha nem olvasnak azok akik ide írnak?
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"A mobil kicsi, zsebben elfér, sokkal kényelmesebb hordozni, mint egy közel 1 kilós tabletet."
Amikor a mobil megjelent akkor nem igazán volt sem kicsi, sem zsebben elférő.
"Egyébként a külseje nem tetszik, ezért néz ki szerintem idiótán az ember kezében."
Egy tablet hogy máshogy nézhetne ki?
"Ha nem olyan hülye alakja lenne oldalról, mint az iphone-nak, hanem rendes téglalap, nekem sokkal jobban bejönne"
Az lehet, hogy neked tetszene, csak kényelmetlen lenne, ha törnék az élek a kezemet.
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ijk
nagyúr
El kell ismernem, hogy számomra is kissé mulatságosnak hat amikor valakinek a kezében látni.
Jobs bácsi is szépen keresztbedobta a lábát a kanapén, csak én 2 percig sem bírok úgy ülni. Vagy kapok az ipad mellé jóga bérletet is?
Várjuk meg míg kijön, nézzük meg a teszteket és próbáljuk ki. Majd akkor eldől./人◕ ‿‿ ◕人\
-
sien
aktív tag
semmi gondom az ízléseddel, úgy utálod ahogy akarod. azt látsz szánalmas hülyének amit ( bár nem tudom hogy tud egy tárgy szánalmas hülye lenni, mindegy, ne feszegessük) csak szeretnél, mindössze téged minősít szerencsére, nem azt akire vagy amire mondod. de azért tényleg elmondhatnád hogy milyen alakja lehetne még, mert ezt elfelejtetted megemlíteni a kedves kioktatásod közepette. a többire nem, de erre kíváncsi vagyok nagyon. gömb?
-
Lirion
addikt
A mobil kicsi, zsebben elfér, sokkal kényelmesebb hordozni, mint egy közel 1 kilós tabletet. Mint ahogy a papírt is sokkal könnyebb hordozni, összehajthatod, feltekerheted, kidobhatod. Egy ilyen tabletet könnyen el tudok képzelni munkahelyen, ahol hordozgathatsz rajta infokat mutogatni kollégáknak, főnöknek, vagy hosszú utazás közben videozni rajta, játszani.
Egyébként a külseje nem tetszik, ezért néz ki szerintem idiótán az ember kezében.Ha nem olyan hülye alakja lenne oldalról, mint az iphone-nak, hanem rendes téglalap, nekem sokkal jobban bejönne, így nem (az alján nem tetszik az a domb alak).
(#108) sien
Tanulj meg olvasni. Szánalmasan hülyén ez a cucc fest az ember kezében, nem az ember. A cucc megjelenését meg leírtam fentebb, szerintem hogyan lenne jobb, de ez izlés kérdése, valamint jogom van szánalmasan hülyének látni az ipad alakját még akkor is, ha ez neked b@ssza a csőröd.[ Szerkesztve ]
-
sien
aktív tag
ebben az esetben neked mindenki "szánalmasan hülyén fest" aki egy mappát, egy jegyzettartót vagy hasonlót fog a kezében. mert ezt is ugyanúgy fogod. csak nem tollal írsz egy kemény táblára csíptetett papírra, hanem magára az eszközre. az átlagemberek pedig még okostelefont sem vesznek, sőt ezt a fórumot sem olvasgatják nagyon nagy részt.
az a vízió hogy ezt buszmegállóban előveszed, nem tudom honnan bújt elő, de elég életszerűtlen.
azt pedig egyszerűen nem tudom elképzelni hogy egy ilyen eszköznek milyen más megjelenést tudsz elképzelni. gömb alakút? vagy mit? egy képernyő minden más sallang nélkül. te milyenre csinálnád?
-
Ulkesh
őstag
Én sem a technológiáról, hanem az eszközről beszélek.
Pár éve ha a mobilodat vetted elő nyílt helyen akkor is furán néztek rád, változnak az idők, változnak a szokások is. Ma még fura lenne egy tablet-et a buszra várva olvasgatni, de lehet, hogy 10 év múlva azt néznék meg aki papírra nyomott újságot böngész ugyanott"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Lirion
addikt
Én nem a technológiára értettem, hanem magának az eszköznek a megjelenésére. Szerintem szánalmasan hülyén fest az ember kezében egy ilyen cucc, a hétköznapokban fölösleges súly bármilyen táskában, hosszú utazás közben lehet jó csak, de az átlag ember ilyet elég ritkán csinál.
Azt meg azért valljuk be, hogy egészen más szint előkapni egy telefont a váróteremben vagy busz megállóban, mint egy ilyen tabletet. -
törölt tag
igen, valóban sajnos a kommersz laptopok nem valami jól vannak megépítve. én most az ágyon heverve, ölemben a laptopommal írok, nem égeti szét semmimet, nem nehéz, nem kényelmetlen. ha kézben fognám, akkor sem lenne kényelmes, mert akkor ha mást nem, de nem tudnék rajta 10 ujjal gépelni. oké, kocsiban valóban nem szokott elég hely lenni, meg buszon, de az más kérdés. oda jó egy telefon is szerintem.
-
<NewL>
addikt
válasz
#16820480 #103 üzenetére
akkor a laptopok 98% nem ertelmes
rateszem a hasamra és "szeteg" a felsom
hat en valahogy meg a borfotelben sem tudok hasznalni sem laptopot sem netbookot mert fel ora utan kozel sem kenyelmes,irni meg meg egy hsz-t is nehezkes rajta(nekem). asztalnal gepezek,fotelban fekve telefonrol vagyok,mint most
de akinek ez a kenyelem,engem nem zavar. de egy vonaton,buszon vagy kocsiban biztos nem hasznalnak egy laptopot,inkabb egy ilyet vagy telefont.There's an app for that
-
törölt tag
nem tudom mit kell egyensúlyozni egy notebook-ot/netbook-ot. leteszed az öledbe, vagy ha fekszel, akkor a hasadra, és kész. a touchpadot minden pozícióban nehéz használni, ezért raknak az értelmesebb gépekre pöcökegeret, azt lehet ölben is használni, sőt, le sem kell vegyed a kezed a billentyűzetről.
szerintem ennél nem kényelmesebb egy kilós könyvet szorongatni, amit ha rossz helyen fogsz meg, akkor mindenféle funkciókat aktiválasz rajta... -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #100 üzenetére
Használtam már tablet-et ami nehezebb, de ez a tartás hosszabb távon is kényelmesebb, mint egy notebookot egyensúlyozgatni (igazából a notebooknál az zavar a legjobban, hogy fotelben ülve el tudom úgy helyezni, hogy aránylag kényelmes legyen, majdnem teljesen kinyitva és a felrakott lábamra fektetve, csak ilyen helyzetben meg a touchpad nem kezelhető kényelmesen).
Mindenesetre én már nagyon várom a megjelenést, hogy élőben ki tudjam próbálni és ha az elképzelésemnek megfelelő, akkor meg tudjam venni
-
<NewL>
addikt
hát,a laptopot meg a pc-t nem fogjuk/fogják eladni az emberek mert vesznek egy iPadot. felrakják arra a képeket,összekötik az almás madzaggal és a szebb képeket felpakolják az iTunessal.
amúgyis van pénz,veszünk hozzáegyébként azok a tabletek amik most meg fognak jelenni azokon minden van? usb,kártyaolvasó stb
There's an app for that
-
Ijk
nagyúr
-sajnos nincs iphone-om, úgyhogy azért vagyok ilyen tájékozatlan
-a könyvet tartom, de azon nem okozhat gondot, ha a másik kézzel gépelni akarok
-tehát konvertálni kell, és utána itunes kell a felmásoláshoz. Azért beláthatod, hogy egyszerűbb ha pl. egy mkv-t szimplán felirattal feltolok, és utána már nézhetem is.
-foobart használok, itunesba sokkal macerásabb a kategorizálás/人◕ ‿‿ ◕人\
-
erdoke
titán
Inkább azokat szoktam megjegyezni, amiket állandóan nagyítani kell, hogy olvasható legyen az elsősorban szöveges tartalom (pl. PH fórum, ami állandóan 150 %-on megy nálam), nem amik jól kihasználják a felbontást.
Majd írok példákat, ha olyannal találkozok. Lehet, hogy a "sok oldal" túlzás volt, de az irány egyébként is ez, és egy később megjelenő eszköz kijelző felbontásáról beszélünk.(#91) <NewL>
Jaja, ilyennek kellene benne lenni.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
majom2
senior tag
arról azért nem a gugli meg a vimeo tehet, h a firefox épp az elveivel küszködik, a ms meg szokás szerint szabotál valamit ami neki nem tetszik. mindegy remélem a firefox hamarosan meggondolja magát, az ie hívők meg majd maradnak a csudálatos flash-nél
abban egyetértek h a támogatott böngészőknek alapból, mindenfajta kérdés nélkül html5-ben kéne nyomni már az anyagot. az iphone-on pl a vimeo már csak html5-öt használ (a tube meg a saját kliensét).[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
"Sajnos nem matt a kijelző felülete, így a tükröződés probléma."
Ugyanolyan a kijelző, mint az iPhone-é, az sem tükröződik zavaróan. Bár a nagyobb méret miatt ez majd kiderül élesben.
"A fogást látatlanban nem tudom megmondani, de nem vagyok benne biztos hogy hosszútávon kényelmes lehet, míg a notit az ölembe helyezem kényelmesen."
Úgy fogod, mint egy könyvet, azt meg elég sokáig kényelmesen lehet lapozgatni
"Ha utazáskor filmet akarok nézni, akkor a kis kapacitás miatt másolgatnom kell előre, illetve konvertálni (nem tudom avi-val, mkv-vel hogy boldogul)."
Még a 16 GB-osra is ráfér egy csomó film (6-700 mega filmenként).
A konvertálást valószínű nem lehet jailbreak nélkül megúszni, de ha lesz törés, akkor az mkvt is vigyorogva fogja vinni (yxflash iPhonon lejátssza az mkv-t is, de akadozik, az iPad lényegesen izmosabb vasán ez nem lesz probléma)."Nincs magyar billentyűzet"
Már miért ne lenne, alapból van.
"Ja és ugye az Itunesra vagyok szorulva, ami nem mindig kényelmes."
Mivel nekem eleve minden zeném és alkalmazásom ott figyel, így ez számomra inkább előny
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Jó, téged nem zavar, hogy 2 sort látsz az oldalból vagy a dokumentumból, és folyamatosan görgetni kell, de engem nagyon. Ipad-on pedig pillanatok alatt nagyíthatok oda-vissza, amikor szükségét érzem. A 200k alatti laptopoknak hulladék kijelzőjük van és a drágábbak sem képesek az IPS szintjét hozni, ez a technológiából adódik. Még egy fél millás szubnoti is TN panellal rendelkezik.
Viszont hogy igazságos legyek elmondom a negatívumokat is:
Sajnos nem matt a kijelző felülete, így a tükröződés probléma. A fogást látatlanban nem tudom megmondani, de nem vagyok benne biztos hogy hosszútávon kényelmes lehet, míg a notit az ölembe helyezem kényelmesen. Ha utazáskor filmet akarok nézni, akkor a kis kapacitás miatt másolgatnom kell előre, illetve konvertálni (nem tudom avi-val, mkv-vel hogy boldogul).
Nincs magyar billentyűzet, mondjuk ez szoftveresen orvosolható
Ja és ugye az Itunesra vagyok szorulva, ami nem mindig kényelmes./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ulkesh
őstag
"iPad + billentyűzet + állvány + kártyaolvasó = legalább 1,2 kg"
Ebből nekem csak az iPad és max. a kártyalovasó kell az utazáshoz.
"A subnotit se regényírásra használja a nagy többség, elhiheted. Az amerikai fizetett újságíródnak meg kívánok sok-sok gépelést az ájpeden. "
Gondolom az összes újságíró le lett fizetve
Ne zavarjon, hogy iPhone-on fektetve majdnem olyan gyorsan tudok gépelni, mint a netbook billentyűzetén. az iPad meg azért kicsit nagyobb és kényelmesebb virtuális billentyűzettel rendelkezik."A kijelző felbontása kicsi munkára, kicsi a 2010-ben már átlagosnak számító 720p-re, és kicsi böngészésre. Túl van tárgyalva."
Ezt meséld a gyártóknak, akik milliószám ontják az ipad-nál kisebb felbontású netbook-okat.
(Pedig szeritem a naptárral ők is tisztában vannak)
"Ezzel egyetértek, ma a postán hülyének néztek, mert sorban állás közben elolvastam a PDA-mon a híreket (RSS)."
Én a fogorvosi rendelőben olvasgattam iPhone-on és azon mosolyogtam, hogy az én példámon felbuzdulva még 4 várakozónál előkerült ilyen eszköz (iPhone 2G, N97, Hero, Touch Pro 2), akár lehetett volan gyorsan egy kis PDA találkozót összehozni
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Vannak tabletek full hardverrel is, de sose akartam forgatni a kijelzőt, inább vettem nagyobb felbontásút. 10" környéki vagy nagyobb átlónál az 1440x900 képpont nálam a minimum. Ezért is nincs 13"-nál kisebb notim.
A scrollozás notin se probléma, mert vannak rá dedikált gombok, a szükségessége már annál inkább az.(#84) Kalandor
Van egy csomó, ami dinamikusan "szétterül" legalább 1280-ig. Ezzel együtt nyilván kevesebbet kell görgetni.[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
"Vannak jó kijelzők notikban is, de jellemzően nem a filléres kategóriában."
Igen egy 500 ezres notesszel már eléred az iPad képminőségét, de forgatni még azt sem tudod
"Sok oldal már 1280 pixel szélességre optimalizált, az iPad-et akárhogy forgatod, oldalra IS scrolloznod kell, meg lefelé IS. Ha ez előny."
Én nem nagyon találkoztam még ilyen oldallal, pedig sokat netezek netbook-al is.
Az iPad esetén meg ugyebár nem probléma a scrollozás, hiszén érintőkijelző és szépen tudsz navigálni, kicsinyíteni, nagyítani mint iPhone-on, csak sokkal nagyobb munkaterületen.
-
Ulkesh
őstag
"Egyébként szerintem alapból hülyeség egy ilyen eszköz. Kb. körbe röhögném azt az embert, aki pl. egy buszmegállóban előkapja az ipadet és elkezd rajta online magazint olvasni."
De ismerős szöveg, pár éve a mobiltelefonáló emberre is ilyesmiket mondtak (lásd bunkofon elnevezés), ma meg már teljesen hétköznapi dolog és az a fura, ha valakinek nincs.
-
erdoke
titán
Vannak jó kijelzők notikban is, de jellemzően nem a filléres kategóriában.
Úgy tűnik, te még a görgetés semmilyen formájáról nem hallottál. Egyszer nyomd le a lefelé nyilat bármilyen billentyűzettel ellátott PC-n.
Sok oldal már 1280 pixel szélességre optimalizált, az iPad-et akárhogy forgatod, oldalra IS scrolloznod kell, meg lefelé IS. Ha ez előny...(#79) Ulkesh
iPad + billentyűzet + állvány + kártyaolvasó = legalább 1,2 kgA subnotit se regényírásra használja a nagy többség, elhiheted. Az amerikai fizetett újságíródnak meg kívánok sok-sok gépelést az ájpeden.
A kijelző felbontása kicsi munkára, kicsi a 2010-ben már átlagosnak számító 720p-re, és kicsi böngészésre. Túl van tárgyalva.
(#82) Ulkesh
Ezzel egyetértek, ma a postán hülyének néztek, mert sorban állás közben elolvastam a PDA-mon a híreket (RSS). Pedig azt a fölösleges időt kevés hasznosabbal tudtam volna elütni.[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
"Egy normális subnoti 1,2-1,5 kg nagy akksival."
Ez 2x súly az iPad-hoz képest.
"Ha kártyaolvasót és billentyűzetet vinnék az iPad-hez, súlyban ugyanott tartanék"
Egyrészt minek vinnék billentyűzetet? Eddig akármelyik újságíró tesztelte, csak dícsérni tudta a virtuális billentyűzetét. Sem egy netbook, sem egy tablet nem regényírásra való, levelezni meg böngészni tökéletesen elég a virtuális billentyűzet.
A kártyaolvasó meg gyakorlatilag egy csatlakozó, szinte 0 súllyal."de funkcionalitásban és számítási teljesítményben szánalmasan gyengébb konfigurációt cipelnék magammal."
Ez igaz, de az a funkcionalitás ami benne van bőven elegendő egy utazás alkalmával, az optimalizált rendszer és alkalmazások miatt meg inkább a notebookod tűnne gyengébb teljesítményűnek.
-
Dr.Anonymus
addikt
egy kis érdekes off topic
lehet hogy az adobenak is fizetnie kellene és menne a flash... -
majom2
senior tag
"Ha a legnagyobb és a legigényesebb videómegosztó, a youtube és a vimeo tényleg html5-re vált, ahogy ígérik..."
ez már megtörtént
#74: egyszerűen nem értem, miért erőlteted ezt a szerencsétlen culv témát mindig ha előjön az ipad. aki azt akar, majd vesz egy olyant. nekem pl nem kéne, már csak azért se mert windows van rajta (és ebből most ha lehet ne legyen flame), hackintoshal nem akarok bohóckodni. megvan mindkét eszöznek a vásárlóközönsége, egyiknek sem kell mindenképpen mindenben jobbnak lenni a másiknál - ami nem is lenne lehetséges. próbálj meg megbékélni a gondolattal h bizonyos dolgokra az ipad a jobb, míg másokra meg a culv.
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
Már csak azért is kéne a flash az ipadre, mert ha én amcsiban megvenném, mert a reklám szerint ez a "BEST internet experience" és valójában a flash hiánya miatt mégsem, elég jó pert akaszthatnék az alma nyakába a megtévesztő reklámozás miatt. Mint ahogy a "tvájsz ez fast" reklám miatt voltak is ilyen esetek..
Egyébként szerintem alapból hülyeség egy ilyen eszköz. Kb. körbe röhögném azt az embert, aki pl. egy buszmegállóban előkapja az ipadet és elkezd rajta online magazint olvasni. Röhejesen néz ki az ember kezében és k*rva drága is, pláne, hogy csak olvasásra jó, másra nem igazán.
-
Ijk
nagyúr
Szerintem a 4:3 inkább előny, mint hátrány. A 16:10(9)-nek 24"-tól fölfelé látom értelmét. Persze a filmeknél előnyben van a szélesképernyő, de itt nagyjából ki is fújt. A notebook kijelzőt nem tudom elfordítani, így böngészéshez nagyságrendekkel rosszabb, mint a szabadon forgatható 4:3. Továbbá ismétlem, hogy egyetlen notebookban sincs IPS panel, centire be kell lőni a kijelzőt, hogy jól lássam, ellenben az iPad-dal addig helyezkedek, hogy ne a szemembe tükröződjön és még a képet is látom. (tipikus, hogy a notit beállítom és valami kifacsart pózt kell felvennem, hogy ne a vonat ablakát lássam a kijelzőn)
Sokan vannak akiknek nincs szükségük egy teljes értékű számítógépre. Viszont adott egy olyan platform amire célszoftverek készülnek és a számomra lényeges alkalmazások még gyorsabbak is, mint egy notebook-on. Itt már csak a programozókon múlik, milyen szoftvereket írnak rá.
És ami még előny, hogy teljesen passzív hűtés van, nem kell arra figyelnem, hogy pl. ágyban a takaró mikor tömi el a kiáramló levegő útját./人◕ ‿‿ ◕人\
-
erdoke
titán
Egy normális subnoti 1,2-1,5 kg nagy akksival. Ha kártyaolvasót és billentyűzetet vinnék az iPad-hez, súlyban ugyanott tartanék, de funkcionalitásban és számítási teljesítményben szánalmasan gyengébb konfigurációt cipelnék magammal.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Jaja, viszek hozzá kártyaolvasót, billentyűzetet, optikai meghajtót, és még ki tudja, milyen perifériákat, és máris megközelítem egy netbook tudását. Főleg hogy a laptop mindenképpen velem van, teljesen fölöslegesen cipelném magammal az iPad-et is.
A tablet létezik laptop verzióban is, és akkor nincs gond a kinyitással, ha repülőn ülök (egyébként sincs, 14"-nál nagyobbat el se tudok képzelni hordozhatónak).A legjobb aláírás a héten
-
Ulkesh
őstag
"Nem is tudom, 720p-s Flash vagy Silverlight videó lejátszása közben melyik mennyit megy."
A bemutatón az hangzott el, hogy 10 órás videólejátszást tud egy töltéssel. Mivel a gyári lejátszó H.264-es videót játszik le és a Youtube-on is azt kap, a Wifi fogyasztását leszámolva valószínű 8-9 órát.
"Másrészt egy 720p-s videó méretarányos képe egy CULV-s 11,6"-os notin legalább 11", míg az iPad-en úgy 7-8? Hmm."
Való igaz, de nem videólejátszásra van kitalálva ez az eszköz, hanem olvasásra és a 4:3 közelebb áll az A4-hez, mint a 16:9, ráadásul az utóbbi elég bénán fest tabletként.
Azt csak halkan kérdezem meg, hogy repülőn, vagy buszon melyiket kényelmesebb olvasgatni, vagy nézni, egy notebook-ot amit az előtted ülőtől rossz esetben ki sem tudsz nyitni rendesen, vagy egy tabletet, amit kényelmesen kézben tudsz tartani?
"Fényképezőgép SD kártyájáról a képek betöltése, amikor úton vagyok."
Megoldott, van hozzá kártyaolvasó.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Nem is tudom, 720p-s Flash vagy Silverlight videó lejátszása közben melyik mennyit megy.
Másrészt egy 720p-s videó méretarányos képe egy CULV-s 11,6"-os notin legalább 11", míg az iPad-en úgy 7-8? Hmm.A mobil rendszerekre írt verziók nem azért "gyorsabbak", mert az adott feladatot gyorsabban hajtják végre, hanem mert kihagynak lépéseket. Könnyen lehet, hogy ha megnyitás után belenézegetsz 10-12 könyvbe, azok megnyitásával együtt már sokkal gyorsabb a CULV noti.
"Mondj olyan mindennapi alkalmazást aminek használata értelmes egy tablet esetén és nincs meg rá."
A kedvedért nem megint a Flash-t mondom: Fényképezőgép SD kártyájáról a képek betöltése, amikor úton vagyok.A legjobb aláírás a héten
-
Ulkesh
őstag
"Vannak bőven 2 kg alatti CULV-s notebookok, amik mennek 10 óra körül."
Mondom 10 órát úgy megy, hogy közben videót játszik le. Egy CULV-s notesz jó esetben ilyenkor 4-5 órát megy el.
"A sebességet bizonyára fordítva akartad írni, hiszen egy GHz-es Cortex nagyon-nagyon messze van egy Core2 Duo ULV teljesítményétől."
Nem, nem fordítva akartam írni, mert az iPad-ra optimalizált alkalmazások fényévekkel gyorsabbak, mint akár egy Core i7-es desktop gépen futó változatuk.
Pl. Mobipocket Reader 200 könyvvel a desktop gépemen majd 10 másodperc alatt nyílik meg, netbook-on meg majdnem 1 perc, ugyanennyi könyvvel az iPhone-os reader 1 másodperc alatt bejön. De ugyanígy névjegyzék, naptár, böngésző stb. mind azonnal reagál egy ilyen célhardveren, míg akár egy SSD-s notebook-on is sokkal lassabban reagál mind a rendszer, mind az alkalmazások.
Természetesen nem arra értettem, hogy gyorsabban konvertálna videót, vagy renderelne egy képet."Arról nem is beszélve, hogy egy iPad-en a "mindennapi alkalmazások" jó része el sem érhető."
Mondj olyan mindennapi alkalmazást aminek használata értelmes egy tablet esetén és nincs meg rá.
-
erdoke
titán
Vannak bőven 2 kg alatti CULV-s notebookok, amik mennek 10 óra körül. Ha az optikai meghajtó helyére második akksit raksz, még többet is. A sebességet bizonyára fordítva akartad írni, hiszen egy GHz-es Cortex nagyon-nagyon messze van egy Core2 Duo ULV teljesítményétől. Arról nem is beszélve, hogy egy iPad-en a "mindennapi alkalmazások" jó része el sem érhető.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz
vehement69 #66 üzenetére
Hogyne kéne, az Adobe megmondta. Kuss legyen
Sectumsempra - For Enemies
-
vehement69
senior tag
nem, nem kell nekünk a flash, köszönjük szépen. meg az ilyen nem tudunkmirőlírnihátvegyükelőazájfóntésírjunkrólavalamifaszságot panelek sem kellenek ide.
I am cancer in your bones
-
Jhonny06
veterán
válasz
asadasad22 #57 üzenetére
Tőled igazából semmilyet.
-
atike
nagyúr
...kéne. Hogyne kéne.
Szerk:
..bár tény, hogy valami eszméletlenül lassítja a netet, meg baromira destabilizálja (de szép szó...) a rendszert...
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Miert van az hogy egy viszonylag friss, ujkeletu OS pl. Android alatt tokeletesen sikerult megcsinalni a flash plugint?
Ezt tapasztalatból mondom, hogy nem igaz. Első dolgom volt kikapcsolni androidos készüléken is, mivel szaggatott az oldal, és az egész böngésző lelassult... -
Inarus
addikt
Azért én még mindig erős túlzásnak tartom ezt a nagy flash mizériát. SZVSZ ez egy majdnem teljesen felesleges feature. Olyan sok flash-es tartalmat használnak ki azok, akiknek mobilja meg tudja jeleníteni? Lassú, forgalom és sebesség igényes megoldás. (Sebesség alatt értem a készülék és a kapcsolat sebességét is.)
-
nyogo83
senior tag
válasz
Cathfaern #58 üzenetére
Szerintem az eros tulzas hogy Windowsra nincs normalis flash plugin. Az a baj hogy az esetek nagy reszeben nehezen dontheto el hogy valami a plugin miatt olyan amilyen, vagy pedig a fejleszto hibaja.
Persze, lehet mondani hogy ilyen meg olyan biztonsagi resek vanna, es bugok...de szerintem felesleges, mert nincs olyan amiben ne lenne es ez nem tulzas sztem.
A linuxal egyetertek, tenyleg problemas alatta a flash tartalom kezeles, csak azzal meg az a problema hogy annyi valtozat van belole hogy eleg nehez mindhez optimalizalni. Egyebkent gyanitom hogy itt az is nagy szerepet kap az OS hasznalat %os aranya, es az alapjan kapnak prioritast a pluginek fejlesztesei..
-
Cathfaern
nagyúr
"Miert van az hogy egy viszonylag friss, ujkeletu OS pl. Android alatt tokeletesen sikerult megcsinalni a flash plugint?"
Windowsra sincs normális (aránylag bugmentes, gyorsan futó) flash plugin. Linuxról nem is beszélve, pedig arra tényleg nem lehet ráfogni, hogy zárt lenne. -
nyogo83
senior tag
Azert szerintem van kulonbseg a kozott hogy tanultal(gotoAndPlay(), bocsi nem akarok banto lenni ) es esetleg dolgozol benne(media serverek - streamek - socketek programozasa, multiplayer jatekok, AIR/Flex alkalmazasok).
Szval emiatt ereztem egy picit sertonek azt a megjegyzesed, mert lehet hogy valamelyest ismered, de konkretan en 10 eve fejlesztek benne es ha ez nem szamit webprogramozasnak akkor holnap fel is mondok...
A HTML5-re visszaterve...azert kivancsi leszek hogy ha esetleg ez se jon ossze az Applenek hogy teljes mertekben megoldja a tamogatast, akkor mivel fog elo jonni?
Az pedig hogy Flash = eroforras igenyes, lassu nagy stb... csak a fejleszton mulik hidd el
-
Jhonny06
veterán
A weboldalakon megjelenő flash tartalmakról beszélek, amiket a webprogramozók csinálnak. Korábban tanultam actionscriptet, hoppá! Igen, sok jó dolog kivitelezhető vele, de ez már egy teljesen másik téma, mint ahogy a flash fejlesztő is.
A HTML5 pedig el fog terjedni, mert egyre nagyobb igény van a kevesebb erőforrást használó technológiákra, ezzel együtt az üzemidő növelésére.
asadasad22: Ez intelligens válasz volt, esetleg valami érv? Vagy csak arra futja, hogy egy elíráson (ami teljesen egyértelmű, hogy mi akart lenni) csámcsogj?
-
nyogo83
senior tag
Egyebkent meg egy fontos dolog amit nem ertek. Azok a felhasznalok, akik azzal gyozkodik magukat hogy a flash, az adobe a fos/gagyi/elavult es nem is baj ha nem jelenik meg, mert ugy sincs sok ertelme vagy jobb alkalmazas van az adott dologra az appstoreban:
A webes tartalmak nagyresze nem azert keszul hogy az iPhone/iPad user megtudja nezni es milyen jo legyen neki.Pontosan forditva...inkabb az Applenek kellene barmit megtenni hogy a termekein is ugyanugy jelenjenek meg a webes tartalmak ahogy kell.Lehet hogy az Adobe sincs a helyzet magaslatan az apple termekekre szant plugin fejlesztese teren, de ismerve hogy az Apple mennyire probalja minden formaban zartan kezelni az OSt, az arra valo fejlesztest(tudom ez nem teljesen igaz ebben a formaban), de gyanitom hogy az Adobenel rendesen szivnak azzal hogy valamennyire megtudjak oldani az optimalizalast, amikor tobb mint valoszinu hogy tobb hatraltatast kapnak mint segitseget az Appletol(sajnos tapasztalatbol mondom).
Miert van az hogy egy viszonylag friss, ujkeletu OS pl. Android alatt tokeletesen sikerult megcsinalni a flash plugint?
Meg egy dolog ami nem vilagos...A kovetkezo generacios Flash fejlesztoi kornyezetben benne van a nativ iPhone alkalmazas exportalasa... Nagyon leegyszerusitve egy flash filebol(actionscript kodbol) kozvetlenul egy telepitheto alkalmazast tud csinalni, ami semmivel sem kulonbb mint mas alkalmazas.
Pontosan emiatt eros a gyanum, hogy a flash plugin atirasa/optimalizalasa nem lehet gond az Adobenak...
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
"Azt meg nem nevezném webprogramozónak, aki 2010-ben Flash-t használ. Erről ennyit."
Hmm.... Meg szabad kerdezni hogy megis minek nevezned?? Igen igazad van konkretan nem WEBPROGRAMOZO, hanem Flash fejleszto. Az a baj hogy az atlag usernek a flash = gagyi jatekok, izgo mozgo bannerek, orakig toltodo site-ok.
Nem tudom hogy egyaltalan tisztaban vagy-e a Flash feljelsztes oldalaval(gyanitom ezen beszolasod utan hogy nem) / esetleg tudod-e hogy pontosan mik kivitelezhetok vele(nem kezdem el felsorolni, mert eleg sok helyet elfoglalna).
HTML5 - nem rossz, nem rossz...marmint az alap gondolat, de szerintem kicsit kesoi gondolat.Kivancsi leszek befogja-e tudni hozni annyira az elmaradast hogy levaltsa teljes egeszeben a flashes tartalmakat. A masik dolog : talan aki annyira benne van a webfejlesztesben(php,js, asp, flash), az tudja csak megmondani hogy mennyire egyszeru is olyan webes alkalmazast / weboldalt csinalni hogy mindenfajta bongeszoben/platformon ugyanugy jelenjen meg es mukodjon?
-
Jhonny06
veterán
Kinek kellene? A Flash egy iszonyatosan béna technológia (mindig is az volt) és már rég lejárt, egy pozitív dolgot nem tudnék megemlíteni ezzel kapcsolatban. Sokat böngészek iPhone-on, de még egyetlen egyszer sem találkoztam olyannal, hogy tudtam valamit megnézni a Flash hiánya miatt. Tényleg nem. Azt meg nem nevezném webprogramozónak, aki 2010-ben Flash-t használ. Erről ennyit.
-
joey04
titán
válasz
eladoiphone #48 üzenetére
2x annyi ram...
szerk: meg tán az a spéci bevonat a kijelzőn.
na meg 2x akkora háttértár (8-16ról 16-32)[ Szerkesztve ]
-
asadasad22
őstag
válasz
Depression #44 üzenetére
"Nem is olyan rég volt itt egy cikk, hogy az apple-nek mennyire kevés nyeresége volt maga a store-on."
hat igen.. en azert gyujtest nem szerveznek nekik
[link][ Szerkesztve ]
-
eladoiphone
csendes tag
válasz
Depression #45 üzenetére
3.2-ES kamera, iránytű, video , 2x olyan gyorsabb proci.....
-
eladoiphone
csendes tag
Nekem is a flash player hiányzik az iPhone-bol.
-
Coyote2000
őstag
ezzel egyetertek. Azt gondolom kevesbe gyulolnem a reklamokat, ha nem nyirnak ki az eroforrasaimat, es nem fagyna meg tole az IE... Marpedig a Flash egy fos, ahogy az Adobe tobbi termekei is, eroforras-gazdalkodas szempontjabol. Tegye fel a kezet, aki meg nem huzta fel magat azon, hogy 30 masodpercig nyilik meg egy Reader vagy hogy pazarolja a helyet es a memoriat a Photoshop.
Amugy nagyon jo cuccok, de ez valahogy nem megy az Adobenek.
Nekem kulonosen szimpatikus, hogy az Apple nem hajlando lemondani a rendszereik stabilitasarol - a latvanyon kivul a stabilitas az Apple igazi elonye a Microsofttal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
válasz
Cathfaern #43 üzenetére
Nem is olyan rég volt itt egy cikk, hogy az apple-nek mennyire kevés nyeresége volt maga a store-on. Viszont a store egyik fontos eleme a készülékeiknek, anélkül nem lenne ennyire vonzó az iKütyű. Pl. ha az egyik maglátja, hogy mivel játszik valaki az iphone-on, megtetszik neki, és nem megy venni ő is egy iphone-t, hanem csak szimplán bepötyögi pl. a samsungjába a webcímet.
Technikailag a többi mobilcég utolérte, sőt, már néhány dologban túl is szárnyalta az apple üdvöskéjét, így már azért sem kizárólagosan iphone-t vennének az emberek. Tehát az egyetlen dolog, ami maradt nekik, az a store.
Ha idén a 4.-dik generációs szifon nem hoz tényleges újítást, akkor lassan már csak középkategória lesz. Én pl. Nem jegyeztem meg, hogy miért jobb a 3GS a 3G-nél.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Cathfaern
nagyúr
Jelenleg tényleg tele van az appstore ingyenes "flash-szerű" játékokkal, és tényleg ki az a marha aki iphone-on flashel akarna játszani, viszont ha elérhető lenne, akkor nagyon sokan átállnának flashre, mert jobban ismeri, nem kell apple-el elfogadtatni, stb. Persze lehet mondani, hogy apple-nek nem mindegy-e ha ígyis-úgyis ingyenes, viszont egyrészt léteznek fizetős flash játékok és népszerűek is, másrészt akkor kevésbé nézegetnék az emberek az appstore-t, így kisebb az esélye, hogy belefussanak valami fizetősbe amiért adnának is pénzt, és innentől bizony bevételkiesés (nem is beszélve az indirekt bevételkiesésről, miszerint ha csökken az appstore forgalma, akkor még inkább elpártolnak tőle).
erdoke:
Nem olvastam még el a cikket (de el fogom), de én nem mondtam azt, hogy a html5 világmegváltó, de a flash egyszerűen rossz. Tényleg nagyon sok bug van benne, lefagy időnként stb. -
<NewL>
addikt
Az Adobe elnézést kért a már 16 hónapja ismert hiányosságért
ja és van 4 FarmVille app az AppStoreban
van Piggy Ville isThere's an app for that
-
Integra
titán
szerintem nem fog összeomlani a világ, ha a flash helyett más lesz, én legalábbis nyugodtan fogok tovább aludni
amúgy meg egy jó rendszer meg tud támogatni mindent, így megadva a felhasználónak a választás lehetőségét.
az meg már milyen vicc, hogy most az adobe is elkezd apple júzer flash letöltés számokkal dobálózni.. ok, most már nincsenek annyira jóban, de hát nagy a homokozó.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
sgery
őstag
én csak azért nem örülnék a flash bukásának a közeljövőben, mert már olyan jól megtanultam weblapokat készíteni vele, ezen nőttem fel.
semmi kedvem egy új programot megtanulni megint..amúgy nekem is iphone-om van és hiányolom a flasht. nagyon sok oldalon van, pl keresek egy boltot, ahhoz hogy kiválasszam melyik címe kell stb flash kell. videók? flash. számos weboldal? flash. Saját weboldal? Flash..
ja, és ha lenne flash akkor se játszanék a netes flash játékokon. nem hiszem, hogy akkora bevételkiesést okozna az applne-nek ezen lépés, mint az hogy a fél világ rajtuk röhög, hogy lassan az alcatel is támogatja ezen formátumot ők pedig sose fogják.
[ Szerkesztve ]
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
iZed
aktív tag
azert mert en kevesebbert fizetnek ha nyomhatnam kongregaten a gemcraftot. es nem vagyok ezzel egyedul. ket iphone ismerosom igy van vele, a harmadikat majd megkerdezem
ez 75%-os arany, igaz nagyonkicsi vizsgalt mennyisegbol. de ha 4bol 3 igy van vele akkor sokkal tobben is. nyilvan ugyis milliokat hozna, de teny hogy visszaesne.
vagy te beveszed a szoveget h azert nics fless mert lezabalja az aksit?
tegyenek hat bele on/off gombot.
-
majom2
senior tag
válasz
asadasad22 #31 üzenetére
ugye neked sincs ájfónod? tehát te sem tudod milyen iszonyatos mennyiségű ingyenes (vagy max párszáz forintos) és natív játékkal van elárasztva az appstore? nincs is több kérdésem
hidd el ezekkel a falshes játékok soha nem tudnak versenyezni, ahol kínlódsz a böngészővel, kínlódsz a sebességgel és kínlódsz (ami talán a legfontosabb) az irányítással.
-
Ulkesh
őstag
Ne hasonlíts egy tabletet egy notebook-hoz. Más a felhasználás, mások az elvárások.
Hiába kerül ugyanannyiba, ha olvasásra sokkal rosszabb, a mindennapi alkalmazások sokkal lassabbak, nagyobb és nehezebb. No meg megnézem, hogy melyik CULV-s noteszen nézel videót 10 óra hosszat."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"Az Axiotron ModBook is működik, nem jó kifogás."
Ugyan már, az, hogy eladtak belőle pár ezer darabot az nem jelent semmit. Igazából semmire nem jó mert a desktop OSX sem képes tablet rendszerként üzemelni, a desktop alkalmazások sem éppen kézzel vezérlehetőségre vannak tervezve.
Az ilyen készülékek öszvérek, amik igazából semmire nem jók (volt Acer Travelmate C110-es hybrid-em, de tabletként szinte soha nem használtam, mert nem volt kényelmes).."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ijk
nagyúr
Szerintem az egyik legfontosabb tényező amiért az iPad sikeres lesz, az a 4:3-as IPS panel multitouch-al. A hasonló árú szubnotikon valami kínszenvedés a netezés az elforgathatatlan 16:10 miatt.
Mellesleg nem mondom, hogy nem kell flash, de túl van ez dramatizálva. A reklámok miatt Flashblock-ot használok firefoxban, és szinte soha nem volt rá szükségem, hogy a kis 'play' gombra kattintsak./人◕ ‿‿ ◕人\
-
majom2
senior tag
idézni csak pontosan és szépen...
...talán a legfontosabb amerikai tartalomszolgáltató a Hulu...
nem tudom ki a legnagyobb, de h nagyon dominánsak az tuti.
amúgy vicces, csak nem épp egy elfogulatlan Macromediás ember húzza le a html5-öt?
na majd ha lesz időm elolvasom
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
"a legfontosabb amerikai tartalomszolgáltató a Hulu"
Hirtelen de megnőnek cégek, ha az Apple-lel kerülnek kapcsolatba. Még abban a szegmensben is csak második a Hulu, amiben tevékenykedik, nemhogy tartalomszolgáltatásban úgy összességében.(#17) Cathfaern
Ezt talán érdemes lenne elolvasnod.(#27) Karma
Nem tudom. Mai hírben olvastam (az iPad kapcsán), hogy a második az adott típusú netes videó szolgáltatásban. Rákeresel, és kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Ulkesh
őstag
"Jobs úrra rájár a rúd. iPad egyenlőre világraszóló buktának ígérkezik, rajtuk röhög mindenki és a Flash-sel is csak az állandó szívózás van."
A felmérések szerint a megkérdezettek 15%-a veszi meg megjelenéskor azonnal az iPad-et, pl. a MSI a seggét a földhöz verné ilyen statisztikai eredmény hallatán.
Magyarul nemhogy nem bukta, hanem elég durva eladások várhatók, másrészt röhögni meg csak az olyan idióták röhögnek, akik nem fogják fel, hogy ez mire is való (anno az iPod-on is röhögtek, ma meg már a fejüket verik a falba, lásd. Sony).
Elégedetlenek meg azok, akik egy Apple tabletPC-t akartak és nem jöttek még rá, hogy az nem igazán lenne működő megoldás."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"a felhasznaloi igenyekre egeszen addig figyelnek amig az nemkerul nekik loveba. es ha berakjak a flesst akkor jelentosen visszaesikaz appstore."
Miért is esne vissza? Több tízezer ingyenes alkalmazás és játék van a Store-ban, többségük fényévekkel jobb, mint a flash-es vacakolások, amik zöme érintőképernyővel amúgy sem lenne használható.
Több ismerősöm van, aki gyári állapotban használja az iPhone-ját, nem akar jailbreakelni és bőven elegendő nekik az ingyen hozzáférhető alkalmazások száma (én RSS-en kapom naponta a megjelenő free programokról az értesítést és átlag 40-50 alkalmazás jelenik meg, vagy válik ingyenesé naponta)."a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
majom2
senior tag
mégvalami.
"hiszen csak múlt decemberben 7 millió iPhone és iPod Touch tulajdonos próbálta meg letölteni az Adobe bővítményét sikertelenül készülékére."
erre nekem az a költői kérdésem, hogy vajon a jóégtudja hány 10milliónyi (asszem 80millió) iphone és ipod touch decemberben hány oldalletöltést produkált összesen?ismerve a tényt h internetezés szempontjából ez a legaktívabb platform
gondolom egy kicsit döbbenetes szám jönne ki. na mindegy, vicc az egész
[ Szerkesztve ]
-
Pantal
senior tag
én ezt nem is értem ettől miért fél az apple (ha fél) ki a fene akarna olyan gagyi szarokkal játszani, amikor storeban sokkal jobbak vannak. hiába van ingyen, ha gagyi.
Nyilván akkor sokan elkezdenének olyan flash játékokat írni amit iphonera optimizálnak. Abból meg már következik, hogy lenne egy ilyen iphone játékokat össze gyűjtő oldal tele ingyenes játékokkal... kicsit elvenné az app storetól a bevételt
-
joey04
titán
válasz
Cathfaern #17 üzenetére
jó, ezzel teljesen egyetértek.
de én arra gondoltam, hogy most, pillanatnyilag azért kellene, mert pár oldalt nem lehet megnézni. az lenne persze a legjobb, ha ez a szutyok kikopna mindenhonnan. és ehhez adott egy lökést az apple, ami globálisan és hosszútávon jó, de rövidtávon mi szívunk vele. Ennek ellenére támogatom.én jobban is örülök egy natív alkalmazásnak, mint egy böngészőben futattott flashes cuccnak.
én ezt nem is értem ettől miért fél az apple (ha fél) ki a fene akarna olyan gagyi szarokkal játszani, amikor storeban sokkal jobbak vannak. hiába van ingyen, ha gagyi. -
Cathfaern
nagyúr
"egyébként valóban kellene flash, de ebben a mostani állapotában nem"
Szerintem egyáltalán nem kell flash. A flash egy csökevényes maradvány abból az időből, amikor a szabványalkotó szervezeteknek a jelszava a statikus web és a tökölés volt. Amire szükség van: multimédiás tartalom megjelenítés (video, zene, képgaléria), illetve ízlésesen megjeleníthető oldalak, amibe mindenféle animáció, áttűnés, stb beleértendő. Ezeket jelenleg igazán jól csak flashben lehet megoldani (javascript elvileg alkalmas, gyakorlatilag böngészők miatt nem).
És persze mindemellett az Apple-nek nagyon nem érdeke az, hogy flashes játékok legyenek a termékein. De megmondom őszintén, én jobban is örülök egy natív alkalmazásnak, mint egy böngészőben futattott flashes cuccnak. Főleg egy mobil készüléken, ahol az egyes alkalmazások gépigénye az üzemidő miatt is fontos, és az Adobe akárhogy megfeszül, akkor is erőforrás igényesebb lesz egy flashes alkamazás, mint egy natív. -
iZed
aktív tag
a felhasznaloi igenyekre egeszen addig figyelnek amig az nemkerul nekik loveba. es ha berakjak a flesst akkor jelentosen visszaesikaz appstore. megis kitolt le onnan gamet amikor mind megvan flessbe a kongregaten?
ha jobs helyebe lennek en se tennek bele flesst. sot csinalnek egy storet a nagy gepeknek es a macekbol is kivennem a flesst -
Dr.Anonymus
addikt
egyébként a kép felvétele után néhány másodperccel már így nézett ki a telefon
-
majom2
senior tag
szegény adobe, kicsit izzadtságszagú ez a hirtelen felismerés így 2.5év után. miközben talán a legfontosabb amerikai tartalomszolgáltató a Hulu állítólag már nagy gázzal dolgozik azon h "ipad kompatibilissé" tegye az oldalát (ami értelemszerűen html5-öt jelent). asszem közeledünk egyfajta vízválasztóhoz. a tét a flash megmaradása ill lassú de biztos hanyatlása.
a következő nagyhal a disney lehet, aki eddig teljes mellszélességgel kiállt az ipad mellett.#9: ebben még azért ne legyél annyira biztos
#4: sz@r lehet Valuev feleségének lenni
[ Szerkesztve ]
-
Jobs úrra rájár a rúd. iPad egyenlőre világraszóló buktának ígérkezik, rajtuk röhög mindenki és a Flash-sel is csak az állandó szívózás van.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor jönnek rá, hogy talán oda kellene jobban figyelni az egyszerű felhasználók igényeirePixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
plus44
veterán
Mi nem kell az embereknek?
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
iZed
aktív tag
válasz
Dr.Anonymus #4 üzenetére
ezt ense hagytam volna ki
-
Cathfaern
nagyúr
"hiszen csak múlt decemberben 7 millió iPhone és iPod Touch tulajdonos próbálta meg letölteni az Adobe bővítményét sikertelenül készülékére."
Ez kb. olyasmi statisztika, mint a "A meghalt emberek 99%-a fogyasztott halála előtt 24 órával vizet, szóval a víz halált okoz". Lévén ez nem jelent mást, mint hogy 7 milliószor kattintottak rá valamilyen oldalon a flash tartalom helyén lévő "lejátszás" jelre. Laikusokból kiindulva, ennek nagy része nem is tudta, hogy az ott flash tartalom, csak rányomott. Ez nem jelenti azt, hogy nekik flash kell, ez csak annyit jelent, hogy kiváncsi voltak valami tartalomra, ami épp flashban volt. Ha html5-ben lett volna, vagy akármiben, neki az is tökéletesen megfelelt volna.iZed:
Nekem teljesen átlagos férfikezem van, talán még inkább a kisebb felé hajlik, és kb. ugyanígy néz ki a kezemben az iPhone. Azért csalóka, mert az ilyesmi képekek általában úgy készülnek, hogy nők kezében van a telefon.[ Szerkesztve ]
-
Dr.Anonymus
addikt
megkérték Valujevet, mert így nem tűnik olyan otrombának az iphone...
-
Taybore
aktív tag
"Az Adobe-nak túl sok érdeke nem fűződhet ahhoz, hogy ne legyen még több felhasználó számára elérhető a Flash. Az Apple-nek viszont annál inkább: a Flash(-alapú játékok) iPhone-ra engedésével egész biztosan megcsappanna a gyártó App Store-ból származó bevétele."
-
iZed
aktív tag
omg kinek van ekkora keze mint a kepen?
-
bordi10
senior tag
Kinek nem kellene???
Hihetetlen, hogy már ennek is hírértéke van...Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 PRO | PSN Id: bordi10
Új hozzászólás Aktív témák
ma Decemberben több mint hétmillió alkalommal probáltak meg Flash bővítményt letölteni az iPhone és iPod Touch tulajdonsok.
- EAFC 25
- Renault, Dacia topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Delta Force (2024)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazon Prime Video
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest