Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyogo83

senior tag

válasz Cathfaern #58 üzenetére

Szerintem az eros tulzas hogy Windowsra nincs normalis flash plugin. Az a baj hogy az esetek nagy reszeben nehezen dontheto el hogy valami a plugin miatt olyan amilyen, vagy pedig a fejleszto hibaja.

Persze, lehet mondani hogy ilyen meg olyan biztonsagi resek vanna, es bugok...de szerintem felesleges, mert nincs olyan amiben ne lenne es ez nem tulzas sztem.

A linuxal egyetertek, tenyleg problemas alatta a flash tartalom kezeles, csak azzal meg az a problema hogy annyi valtozat van belole hogy eleg nehez mindhez optimalizalni. Egyebkent gyanitom hogy itt az is nagy szerepet kap az OS hasznalat %os aranya, es az alapjan kapnak prioritast a pluginek fejlesztesei.. :(((

• nyogo83

senior tag

válasz Jhonny06 #55 üzenetére

Azert szerintem van kulonbseg a kozott hogy tanultal(gotoAndPlay(), bocsi nem akarok banto lenni ) es esetleg dolgozol benne(media serverek - streamek - socketek programozasa, multiplayer jatekok, AIR/Flex alkalmazasok).

Szval emiatt ereztem egy picit sertonek azt a megjegyzesed, mert lehet hogy valamelyest ismered, de konkretan en 10 eve fejlesztek benne es ha ez nem szamit webprogramozasnak akkor holnap fel is mondok...

A HTML5-re visszaterve...azert kivancsi leszek hogy ha esetleg ez se jon ossze az Applenek hogy teljes mertekben megoldja a tamogatast, akkor mivel fog elo jonni?

Az pedig hogy Flash = eroforras igenyes, lassu nagy stb... csak a fejleszton mulik hidd el :K

• nyogo83

senior tag

Egyebkent meg egy fontos dolog amit nem ertek. Azok a felhasznalok, akik azzal gyozkodik magukat hogy a flash, az adobe a fos/gagyi/elavult es nem is baj ha nem jelenik meg, mert ugy sincs sok ertelme vagy jobb alkalmazas van az adott dologra az appstoreban:
    A webes tartalmak nagyresze nem azert keszul hogy az iPhone/iPad user megtudja nezni es milyen jo legyen neki.Pontosan forditva...inkabb az Applenek kellene barmit megtenni hogy a termekein is ugyanugy jelenjenek meg a webes tartalmak ahogy kell.

Lehet hogy az Adobe sincs a helyzet magaslatan az apple termekekre szant plugin fejlesztese teren, de ismerve hogy az Apple mennyire probalja minden formaban zartan kezelni az OSt, az arra valo fejlesztest(tudom ez nem teljesen igaz ebben a formaban), de gyanitom hogy az Adobenel rendesen szivnak azzal hogy valamennyire megtudjak oldani az optimalizalast, amikor tobb mint valoszinu hogy tobb hatraltatast kapnak mint segitseget az Appletol(sajnos tapasztalatbol mondom).

Miert van az hogy egy viszonylag friss, ujkeletu OS pl. Android alatt tokeletesen sikerult megcsinalni a flash plugint? :U

Meg egy dolog ami nem vilagos...A kovetkezo generacios Flash fejlesztoi kornyezetben benne van a nativ iPhone alkalmazas exportalasa... Nagyon leegyszerusitve egy flash filebol(actionscript kodbol) kozvetlenul egy telepitheto alkalmazast tud csinalni, ami semmivel sem kulonbb mint mas alkalmazas.

Pontosan emiatt eros a gyanum, hogy a flash plugin atirasa/optimalizalasa nem lehet gond az Adobenak...

• nyogo83

senior tag

válasz Jhonny06 #51 üzenetére

"Azt meg nem nevezném webprogramozónak, aki 2010-ben Flash-t használ. Erről ennyit."

Hmm.... Meg szabad kerdezni hogy megis minek nevezned?? Igen igazad van konkretan nem WEBPROGRAMOZO, hanem Flash fejleszto. Az a baj hogy az atlag usernek a flash = gagyi jatekok, izgo mozgo bannerek, orakig toltodo site-ok.

Nem tudom hogy egyaltalan tisztaban vagy-e a Flash feljelsztes oldalaval(gyanitom ezen beszolasod utan hogy nem) / esetleg tudod-e hogy pontosan mik kivitelezhetok vele(nem kezdem el felsorolni, mert eleg sok helyet elfoglalna).

HTML5 - nem rossz, nem rossz...marmint az alap gondolat, de szerintem kicsit kesoi gondolat.Kivancsi leszek befogja-e tudni hozni annyira az elmaradast hogy levaltsa teljes egeszeben a flashes tartalmakat. A masik dolog : talan aki annyira benne van a webfejlesztesben(php,js, asp, flash), az tudja csak megmondani hogy mennyire egyszeru is olyan webes alkalmazast / weboldalt csinalni hogy mindenfajta bongeszoben/platformon ugyanugy jelenjen meg es mukodjon? :(((

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés