- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
"Miert van az hogy egy viszonylag friss, ujkeletu OS pl. Android alatt tokeletesen sikerult megcsinalni a flash plugint?"
Windowsra sincs normális (aránylag bugmentes, gyorsan futó) flash plugin. Linuxról nem is beszélve, pedig arra tényleg nem lehet ráfogni, hogy zárt lenne. -
Cathfaern
nagyúr
Jelenleg tényleg tele van az appstore ingyenes "flash-szerű" játékokkal, és tényleg ki az a marha aki iphone-on flashel akarna játszani, viszont ha elérhető lenne, akkor nagyon sokan átállnának flashre, mert jobban ismeri, nem kell apple-el elfogadtatni, stb. Persze lehet mondani, hogy apple-nek nem mindegy-e ha ígyis-úgyis ingyenes, viszont egyrészt léteznek fizetős flash játékok és népszerűek is, másrészt akkor kevésbé nézegetnék az emberek az appstore-t, így kisebb az esélye, hogy belefussanak valami fizetősbe amiért adnának is pénzt, és innentől bizony bevételkiesés (nem is beszélve az indirekt bevételkiesésről, miszerint ha csökken az appstore forgalma, akkor még inkább elpártolnak tőle).
erdoke:
Nem olvastam még el a cikket (de el fogom), de én nem mondtam azt, hogy a html5 világmegváltó, de a flash egyszerűen rossz. Tényleg nagyon sok bug van benne, lefagy időnként stb. -
Cathfaern
nagyúr
"egyébként valóban kellene flash, de ebben a mostani állapotában nem"
Szerintem egyáltalán nem kell flash. A flash egy csökevényes maradvány abból az időből, amikor a szabványalkotó szervezeteknek a jelszava a statikus web és a tökölés volt. Amire szükség van: multimédiás tartalom megjelenítés (video, zene, képgaléria), illetve ízlésesen megjeleníthető oldalak, amibe mindenféle animáció, áttűnés, stb beleértendő. Ezeket jelenleg igazán jól csak flashben lehet megoldani (javascript elvileg alkalmas, gyakorlatilag böngészők miatt nem).
És persze mindemellett az Apple-nek nagyon nem érdeke az, hogy flashes játékok legyenek a termékein. De megmondom őszintén, én jobban is örülök egy natív alkalmazásnak, mint egy böngészőben futattott flashes cuccnak. Főleg egy mobil készüléken, ahol az egyes alkalmazások gépigénye az üzemidő miatt is fontos, és az Adobe akárhogy megfeszül, akkor is erőforrás igényesebb lesz egy flashes alkamazás, mint egy natív. -
Cathfaern
nagyúr
"hiszen csak múlt decemberben 7 millió iPhone és iPod Touch tulajdonos próbálta meg letölteni az Adobe bővítményét sikertelenül készülékére."
Ez kb. olyasmi statisztika, mint a "A meghalt emberek 99%-a fogyasztott halála előtt 24 órával vizet, szóval a víz halált okoz". Lévén ez nem jelent mást, mint hogy 7 milliószor kattintottak rá valamilyen oldalon a flash tartalom helyén lévő "lejátszás" jelre. Laikusokból kiindulva, ennek nagy része nem is tudta, hogy az ott flash tartalom, csak rányomott. Ez nem jelenti azt, hogy nekik flash kell, ez csak annyit jelent, hogy kiváncsi voltak valami tartalomra, ami épp flashban volt. Ha html5-ben lett volna, vagy akármiben, neki az is tökéletesen megfelelt volna.iZed:
Nekem teljesen átlagos férfikezem van, talán még inkább a kisebb felé hajlik, és kb. ugyanígy néz ki a kezemben az iPhone. Azért csalóka, mert az ilyesmi képekek általában úgy készülnek, hogy nők kezében van a telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest