- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
A mobil kicsi, zsebben elfér, sokkal kényelmesebb hordozni, mint egy közel 1 kilós tabletet. Mint ahogy a papírt is sokkal könnyebb hordozni, összehajthatod, feltekerheted, kidobhatod. Egy ilyen tabletet könnyen el tudok képzelni munkahelyen, ahol hordozgathatsz rajta infokat mutogatni kollégáknak, főnöknek, vagy hosszú utazás közben videozni rajta, játszani.
Egyébként a külseje nem tetszik, ezért néz ki szerintem idiótán az ember kezében.Ha nem olyan hülye alakja lenne oldalról, mint az iphone-nak, hanem rendes téglalap, nekem sokkal jobban bejönne, így nem (az alján nem tetszik az a domb alak).
(#108) sien
Tanulj meg olvasni. Szánalmasan hülyén ez a cucc fest az ember kezében, nem az ember. A cucc megjelenését meg leírtam fentebb, szerintem hogyan lenne jobb, de ez izlés kérdése, valamint jogom van szánalmasan hülyének látni az ipad alakját még akkor is, ha ez neked b@ssza a csőröd. -
Lirion
addikt
Én nem a technológiára értettem, hanem magának az eszköznek a megjelenésére. Szerintem szánalmasan hülyén fest az ember kezében egy ilyen cucc, a hétköznapokban fölösleges súly bármilyen táskában, hosszú utazás közben lehet jó csak, de az átlag ember ilyet elég ritkán csinál.
Azt meg azért valljuk be, hogy egészen más szint előkapni egy telefont a váróteremben vagy busz megállóban, mint egy ilyen tabletet. -
törölt tag
nem tudom mit kell egyensúlyozni egy notebook-ot/netbook-ot. leteszed az öledbe, vagy ha fekszel, akkor a hasadra, és kész. a touchpadot minden pozícióban nehéz használni, ezért raknak az értelmesebb gépekre pöcökegeret, azt lehet ölben is használni, sőt, le sem kell vegyed a kezed a billentyűzetről.
szerintem ennél nem kényelmesebb egy kilós könyvet szorongatni, amit ha rossz helyen fogsz meg, akkor mindenféle funkciókat aktiválasz rajta... -
Ijk
nagyúr
-sajnos nincs iphone-om, úgyhogy azért vagyok ilyen tájékozatlan
-a könyvet tartom, de azon nem okozhat gondot, ha a másik kézzel gépelni akarok
-tehát konvertálni kell, és utána itunes kell a felmásoláshoz. Azért beláthatod, hogy egyszerűbb ha pl. egy mkv-t szimplán felirattal feltolok, és utána már nézhetem is.
-foobart használok, itunesba sokkal macerásabb a kategorizálás -
erdoke
titán
Vannak tabletek full hardverrel is, de sose akartam forgatni a kijelzőt, inább vettem nagyobb felbontásút. 10" környéki vagy nagyobb átlónál az 1440x900 képpont nálam a minimum. Ezért is nincs 13"-nál kisebb notim.
A scrollozás notin se probléma, mert vannak rá dedikált gombok, a szükségessége már annál inkább az.(#84) Kalandor
Van egy csomó, ami dinamikusan "szétterül" legalább 1280-ig. Ezzel együtt nyilván kevesebbet kell görgetni. -
erdoke
titán
Jaja, viszek hozzá kártyaolvasót, billentyűzetet, optikai meghajtót, és még ki tudja, milyen perifériákat, és máris megközelítem egy netbook tudását. Főleg hogy a laptop mindenképpen velem van, teljesen fölöslegesen cipelném magammal az iPad-et is.
A tablet létezik laptop verzióban is, és akkor nincs gond a kinyitással, ha repülőn ülök (egyébként sincs, 14"-nál nagyobbat el se tudok képzelni hordozhatónak). -
erdoke
titán
Nem is tudom, 720p-s Flash vagy Silverlight videó lejátszása közben melyik mennyit megy.
Másrészt egy 720p-s videó méretarányos képe egy CULV-s 11,6"-os notin legalább 11", míg az iPad-en úgy 7-8? Hmm.A mobil rendszerekre írt verziók nem azért "gyorsabbak", mert az adott feladatot gyorsabban hajtják végre, hanem mert kihagynak lépéseket. Könnyen lehet, hogy ha megnyitás után belenézegetsz 10-12 könyvbe, azok megnyitásával együtt már sokkal gyorsabb a CULV noti.
"Mondj olyan mindennapi alkalmazást aminek használata értelmes egy tablet esetén és nincs meg rá."
A kedvedért nem megint a Flash-t mondom: Fényképezőgép SD kártyájáról a képek betöltése, amikor úton vagyok. -
erdoke
titán
Vannak bőven 2 kg alatti CULV-s notebookok, amik mennek 10 óra körül. Ha az optikai meghajtó helyére második akksit raksz, még többet is. A sebességet bizonyára fordítva akartad írni, hiszen egy GHz-es Cortex nagyon-nagyon messze van egy Core2 Duo ULV teljesítményétől. Arról nem is beszélve, hogy egy iPad-en a "mindennapi alkalmazások" jó része el sem érhető.
-
iZed
aktív tag
azert mert en kevesebbert fizetnek ha nyomhatnam kongregaten a gemcraftot. es nem vagyok ezzel egyedul. ket iphone ismerosom igy van vele, a harmadikat majd megkerdezem
ez 75%-os arany, igaz nagyonkicsi vizsgalt mennyisegbol. de ha 4bol 3 igy van vele akkor sokkal tobben is. nyilvan ugyis milliokat hozna, de teny hogy visszaesne.
vagy te beveszed a szoveget h azert nics fless mert lezabalja az aksit?
tegyenek hat bele on/off gombot.
-
Ijk
nagyúr
Szerintem az egyik legfontosabb tényező amiért az iPad sikeres lesz, az a 4:3-as IPS panel multitouch-al. A hasonló árú szubnotikon valami kínszenvedés a netezés az elforgathatatlan 16:10 miatt.
Mellesleg nem mondom, hogy nem kell flash, de túl van ez dramatizálva. A reklámok miatt Flashblock-ot használok firefoxban, és szinte soha nem volt rá szükségem, hogy a kis 'play' gombra kattintsak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Bittorrent topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest