- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
<NewL>
addikt
hát,a laptopot meg a pc-t nem fogjuk/fogják eladni az emberek mert vesznek egy iPadot. felrakják arra a képeket,összekötik az almás madzaggal és a szebb képeket felpakolják az iTunessal.
amúgyis van pénz,veszünk hozzáegyébként azok a tabletek amik most meg fognak jelenni azokon minden van? usb,kártyaolvasó stb
-
Ijk
nagyúr
Jó, téged nem zavar, hogy 2 sort látsz az oldalból vagy a dokumentumból, és folyamatosan görgetni kell, de engem nagyon. Ipad-on pedig pillanatok alatt nagyíthatok oda-vissza, amikor szükségét érzem. A 200k alatti laptopoknak hulladék kijelzőjük van és a drágábbak sem képesek az IPS szintjét hozni, ez a technológiából adódik. Még egy fél millás szubnoti is TN panellal rendelkezik.
Viszont hogy igazságos legyek elmondom a negatívumokat is:
Sajnos nem matt a kijelző felülete, így a tükröződés probléma. A fogást látatlanban nem tudom megmondani, de nem vagyok benne biztos hogy hosszútávon kényelmes lehet, míg a notit az ölembe helyezem kényelmesen. Ha utazáskor filmet akarok nézni, akkor a kis kapacitás miatt másolgatnom kell előre, illetve konvertálni (nem tudom avi-val, mkv-vel hogy boldogul).
Nincs magyar billentyűzet, mondjuk ez szoftveresen orvosolható
Ja és ugye az Itunesra vagyok szorulva, ami nem mindig kényelmes. -
Ulkesh
őstag
"iPad + billentyűzet + állvány + kártyaolvasó = legalább 1,2 kg"
Ebből nekem csak az iPad és max. a kártyalovasó kell az utazáshoz.
"A subnotit se regényírásra használja a nagy többség, elhiheted. Az amerikai fizetett újságíródnak meg kívánok sok-sok gépelést az ájpeden. "
Gondolom az összes újságíró le lett fizetve
Ne zavarjon, hogy iPhone-on fektetve majdnem olyan gyorsan tudok gépelni, mint a netbook billentyűzetén. az iPad meg azért kicsit nagyobb és kényelmesebb virtuális billentyűzettel rendelkezik."A kijelző felbontása kicsi munkára, kicsi a 2010-ben már átlagosnak számító 720p-re, és kicsi böngészésre. Túl van tárgyalva."
Ezt meséld a gyártóknak, akik milliószám ontják az ipad-nál kisebb felbontású netbook-okat.
(Pedig szeritem a naptárral ők is tisztában vannak)
"Ezzel egyetértek, ma a postán hülyének néztek, mert sorban állás közben elolvastam a PDA-mon a híreket (RSS)."
Én a fogorvosi rendelőben olvasgattam iPhone-on és azon mosolyogtam, hogy az én példámon felbuzdulva még 4 várakozónál előkerült ilyen eszköz (iPhone 2G, N97, Hero, Touch Pro 2), akár lehetett volan gyorsan egy kis PDA találkozót összehozni
-
Ulkesh
őstag
"Vannak jó kijelzők notikban is, de jellemzően nem a filléres kategóriában."
Igen egy 500 ezres notesszel már eléred az iPad képminőségét, de forgatni még azt sem tudod
"Sok oldal már 1280 pixel szélességre optimalizált, az iPad-et akárhogy forgatod, oldalra IS scrolloznod kell, meg lefelé IS. Ha ez előny."
Én nem nagyon találkoztam még ilyen oldallal, pedig sokat netezek netbook-al is.
Az iPad esetén meg ugyebár nem probléma a scrollozás, hiszén érintőkijelző és szépen tudsz navigálni, kicsinyíteni, nagyítani mint iPhone-on, csak sokkal nagyobb munkaterületen.
-
Ulkesh
őstag
"Egy normális subnoti 1,2-1,5 kg nagy akksival."
Ez 2x súly az iPad-hoz képest.
"Ha kártyaolvasót és billentyűzetet vinnék az iPad-hez, súlyban ugyanott tartanék"
Egyrészt minek vinnék billentyűzetet? Eddig akármelyik újságíró tesztelte, csak dícsérni tudta a virtuális billentyűzetét. Sem egy netbook, sem egy tablet nem regényírásra való, levelezni meg böngészni tökéletesen elég a virtuális billentyűzet.
A kártyaolvasó meg gyakorlatilag egy csatlakozó, szinte 0 súllyal."de funkcionalitásban és számítási teljesítményben szánalmasan gyengébb konfigurációt cipelnék magammal."
Ez igaz, de az a funkcionalitás ami benne van bőven elegendő egy utazás alkalmával, az optimalizált rendszer és alkalmazások miatt meg inkább a notebookod tűnne gyengébb teljesítményűnek.
-
Ijk
nagyúr
Szerintem a 4:3 inkább előny, mint hátrány. A 16:10(9)-nek 24"-tól fölfelé látom értelmét. Persze a filmeknél előnyben van a szélesképernyő, de itt nagyjából ki is fújt. A notebook kijelzőt nem tudom elfordítani, így böngészéshez nagyságrendekkel rosszabb, mint a szabadon forgatható 4:3. Továbbá ismétlem, hogy egyetlen notebookban sincs IPS panel, centire be kell lőni a kijelzőt, hogy jól lássam, ellenben az iPad-dal addig helyezkedek, hogy ne a szemembe tükröződjön és még a képet is látom. (tipikus, hogy a notit beállítom és valami kifacsart pózt kell felvennem, hogy ne a vonat ablakát lássam a kijelzőn)
Sokan vannak akiknek nincs szükségük egy teljes értékű számítógépre. Viszont adott egy olyan platform amire célszoftverek készülnek és a számomra lényeges alkalmazások még gyorsabbak is, mint egy notebook-on. Itt már csak a programozókon múlik, milyen szoftvereket írnak rá.
És ami még előny, hogy teljesen passzív hűtés van, nem kell arra figyelnem, hogy pl. ágyban a takaró mikor tömi el a kiáramló levegő útját. -
Ulkesh
őstag
"Nem is tudom, 720p-s Flash vagy Silverlight videó lejátszása közben melyik mennyit megy."
A bemutatón az hangzott el, hogy 10 órás videólejátszást tud egy töltéssel. Mivel a gyári lejátszó H.264-es videót játszik le és a Youtube-on is azt kap, a Wifi fogyasztását leszámolva valószínű 8-9 órát.
"Másrészt egy 720p-s videó méretarányos képe egy CULV-s 11,6"-os notin legalább 11", míg az iPad-en úgy 7-8? Hmm."
Való igaz, de nem videólejátszásra van kitalálva ez az eszköz, hanem olvasásra és a 4:3 közelebb áll az A4-hez, mint a 16:9, ráadásul az utóbbi elég bénán fest tabletként.
Azt csak halkan kérdezem meg, hogy repülőn, vagy buszon melyiket kényelmesebb olvasgatni, vagy nézni, egy notebook-ot amit az előtted ülőtől rossz esetben ki sem tudsz nyitni rendesen, vagy egy tabletet, amit kényelmesen kézben tudsz tartani?
"Fényképezőgép SD kártyájáról a képek betöltése, amikor úton vagyok."
Megoldott, van hozzá kártyaolvasó.
-
Ulkesh
őstag
"Vannak bőven 2 kg alatti CULV-s notebookok, amik mennek 10 óra körül."
Mondom 10 órát úgy megy, hogy közben videót játszik le. Egy CULV-s notesz jó esetben ilyenkor 4-5 órát megy el.
"A sebességet bizonyára fordítva akartad írni, hiszen egy GHz-es Cortex nagyon-nagyon messze van egy Core2 Duo ULV teljesítményétől."
Nem, nem fordítva akartam írni, mert az iPad-ra optimalizált alkalmazások fényévekkel gyorsabbak, mint akár egy Core i7-es desktop gépen futó változatuk.
Pl. Mobipocket Reader 200 könyvvel a desktop gépemen majd 10 másodperc alatt nyílik meg, netbook-on meg majdnem 1 perc, ugyanennyi könyvvel az iPhone-os reader 1 másodperc alatt bejön. De ugyanígy névjegyzék, naptár, böngésző stb. mind azonnal reagál egy ilyen célhardveren, míg akár egy SSD-s notebook-on is sokkal lassabban reagál mind a rendszer, mind az alkalmazások.
Természetesen nem arra értettem, hogy gyorsabban konvertálna videót, vagy renderelne egy képet."Arról nem is beszélve, hogy egy iPad-en a "mindennapi alkalmazások" jó része el sem érhető."
Mondj olyan mindennapi alkalmazást aminek használata értelmes egy tablet esetén és nincs meg rá.
-
Ulkesh
őstag
Ne hasonlíts egy tabletet egy notebook-hoz. Más a felhasználás, mások az elvárások.
Hiába kerül ugyanannyiba, ha olvasásra sokkal rosszabb, a mindennapi alkalmazások sokkal lassabbak, nagyobb és nehezebb. No meg megnézem, hogy melyik CULV-s noteszen nézel videót 10 óra hosszat. -
majom2
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kuponkunyeráló
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 fekete 256GB 1 hónapos (2028.06-ig garis)
- Samsung Galaxy S25Ultra 12/512GB Titanium Black Gari 2028.02.03 Samsung webáruház
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fehér Színben
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest