- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Ne felejtsd el, hogy az 199$ MSRP az NETTÓ ár, amire amerikai szokás szerint falunként változó sales tax (~ÁFA) rakódik rá a kasszánál, míg a német bolt 199€-s ára már európai módra tartalmazza a (német 19%-os) ÁFÁt.
(Ami helyett úgyis a 27% magyart kell fizetned ha ide rendeled, szóval 199/1.19*1.27=212.4€+szállítást fogsz fizetni.) -
Chaser
legenda
az már jogszabály sértés
az ilyen vételeket el kell kerülni
de ugye a legtöbb ember annyit néz olcsóbb meg egyébként is sosenemromlikazel' ( :
nyilván egy nagykerből szerzik ezt be oszt' annyit ad a nagyker - ami persze nem menti fel a kiskereket -
én ezt leegyszerűsítem, olyat veszek ami nem mutyis úton jut ide meg olyan boltból ami nem néz hülyének -
-
Ha gépösszerakóval (vagy szerintem minden nagyobb boltnak van gépösszeszerelés adott összegért) csinálod akkor oda kell adják a dobozokat, viszont oem gépeknél tuti nem. Ő lehet személyesen megy be érte, így nem azt kell nézni, hogy szállítás közben sérülhet. Egyébként meg ha sérül, akkor azt majd lemeccseli a bolt a futárral, mert nem veszed át.
-
-
nyunyu
félisten
Nézegetem ezt a csodatápot, ez is max annyira 650W, mint amennyire a Codegenek tudták a 300W-ot 20 éve.
750W-os nagytesójára már 1 helyett 2 VGA tápcsatit mertek rátenni!(S12-III 500-on 2 VGA tápcsati van, meg arról elhiszem, hogy le bírja adni a 480W-ot 12V-n.)
-
lo_jo
senior tag
A kripto sajnos semmivel nem jobb vagy rosszabb, mint bármi a mai pénzügyi világban. Az alapelv jó lenne, de jelen formájában, amikor bárki "szabadon nyomtathat" magának pénzt, nem fog megmaradni. A fedezet pedig ugyanannyira ingoványos, mint a fiat pénzeknél vagy a tőzsdei részvényeknél. Egy valuta nem azért ér annyit, mert van rá fedezet vagy éppen úgy teljesít az ország gazdasága, hanem mert a befektetők/spekulánsok hisznek benne, hogy hogyan fog teljesíteni. Ugyanez igaz bármelyik részvényre. Amikor azért esik az árfolyam, mert nem über-brutál-giga-mega módon döntötték meg a YoY számokat, mint azt a "független elemzők" elvárták, csak simán óriási rekordbevételt/profitot könyveltek el. Na akkor látod, hogy mennyire rohadtul ingatag lábakon áll az egész rendszer. De elég egy nem túl régi példát felhozni: GameStop.
-
koko52
nagyúr
Erősen játékfüggő. Bevallom nincs és nem is lesz 3060-am de a teszteket elnézve, ahol rtx on +dlss, a minimum 1% és 0.1%-ok rémisztőek Avg is 40-50, szóval nem való neki az RT FullHd-n.
A kripto 12 éve velünk van és marad is. Ezt a bankrendszer is tudja, az ügyesek ki is fogják használni.
-
Robitrix
senior tag
ez a kártya lejebb van jóval teljesítményben, mint a GTX 1660S valahol inkább egy GTX 1060 6GB szintje. A sima GTX 1650 gyengébb, de a GTX 1650S meg már erősebb mondjuk. Radeon kártyában meg valahol a RX570/580 körüli szint. Vagyis mai szemmel már csak a belépő szintet hozza a játékokhoz. Mai játékokban nagyjából az FHD közepes szint kb.
-
GypsFulvus2
őstag
Pedig a kereslet egy része bizony megszűnik. Mint az én esetemben. Soha nem volt konzolom. A konzolosokra mindig egy kis derűs lenézéssel tekintettem. Mostanáig. Most már megvettem a kekszboxot és megrendeltem a PS 5-öt. A kettő együtt tesz ki egy 3070 árát...
A '90-es évek vége óta magam építettem a DIY konfigomat. A jelenlegi az utolsó, amit valaha összeraktam. Erről mennek FHD-ban a GOG-os játékok, a régi címek és az indie címek, amelyek alá nem kell teljesítmény, és amúgy sincsen 4K verziójuk. Minden másra pedig ott a konzol. Én tehát feladtam, kiszálltam. Ha a jelenlegi konfig egyik összetevője meghibásodik, akkor is csak a lehető legolcsóbb ekvivalenst szerzem be, szigorúan a használt piacról . Az én keresletem tehát nem konzerválódik, nem lecsökkent, hanem megszűnt. Ezt érték el a mérhetetlen mohósággal és a piaci manipulációkkal. És nem vagyok egyedül. -
Stauffenberg
nagyúr
Nem kell aggódni, mert a nepperek és a kereskedők már szépen leosztották egymás között a piacot. A bányászoknak kell a számla, ők megvehetik 230 ezerért boltból, játékosoknak meg van 190 ezerért apróról "nagykerből van, amennyit csak kérsz" hirdetés.
Amíg az nVidia ennyire puha farokkal legyezi a disztribúciós láncolat tagjait, addig nem lesz itt semmi változás. A Sony például nem engedi, hogy a hivatalos viszonteladói árat emeljenek, hanem várólista van és a készletkiszolgálásban is a hivatalos viszonteladókat priorizálja.
Megnézném a dögevő keselyűk pofáját, mikor a VGA gyártók lépnének ilyet. Nem szűnne meg a nepper jelenség, de most szinte csak és kizárólag nepper áron lehet bármit megvenni.
-
Sundesz
addikt
Ne felejtsük el, hogy a 6500 XT első példanya 200 ezer volt, az átlagár meg 140 ezer forint. Várjuk meg mi lesz az RTX 3050-el, addig amíg az 1660 Supernél drágább nem érdemes vele foglalkozni.
A Hardware Unboxed egyik új videójában azt ecsetelek, hogy inkább hasonlít egy 3 GB-os kártyára a viselkedése, mintsem egy normál 4 GB-oshoz. És azok a "kamu gamerek miatt történt" csonkítások túl sok áldozattal járnak (2 videokiement, 64 bit, x4 PCIe, no encoder). Hozzáteszik, hogy msrp áron jelenleg jó lenne, de sajnos a 64 bit 4 GB x4 PCIe miatt akkor sem jövőbiztos.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy hivatásos fotós/videós esetén életszerűtlen, hogy egy VGA-t üzletszerűen használjon? Mesélj még.
Nem tudom, nem írtam egy szóval sem a topikban, hogy RX 6500 XT-t akarok venni...
Bár most már gondolkozom a Quadro kártyákon is, de azokkal sem okvetlenül járok jobban ár/érték arányban. Maradjunk abban, hogy az én szakmám is úgy gondolkozik, mint egy kripto bányász: Az ár/teljesítmény mindenek felett, erre meg a gamer VGA-k jobbak, mint a workstation kártyák.
-
pecccccccca
őstag
Nekem nem kell a számba rágnod…. Mióta kijött a cikk azóta kb minden ötödik hozzászólás a tied amiben a szánkba rágod, hogy márpedig valahol valamilyen formában egy valamilyen univerzumban ennek a kártyának van helye!
Megértettük szerintem elsőre is. Nem a hülyébbek járnak ide fórumozni. Igazából én személy szerint sértésnek is veszem, hogy hülyének nézed az embereket akik nem a te véleményeden vannak, mert úgy néz ki el kell fogadnunk azt amit mondasz. Hisz a szánkba kell rágnod. Mintha nem tudnánk eldönteni mi a jó és mi a rossz…
Kicsit túlliheget ezt a szájbarágást… -
Stauffenberg
nagyúr
Csak annyira ingoványos talaj, mint a céges laptopot, telefont magáncélra (is) használni. A költségként elszámolt eszközök (vagy szolgáltatások) esetén ha a magáncélú használat nem zárható ki, annak is megvannak az adózási szabályai (kérdezd a könyvelődet).
Ismerem én is azt az életszerű felvetést a járvány elejéről, hogy ha a munkaadó az eszközöket csak munkavégzésre adja, akkor a foglalkoztatott alakítson ki egy elkülönített munkasarkot az otthonában és oda csak munkavégzés céljával a munkavégzés időtartama alatt léphet be... de azért na, ez már kissé Monty Python.
-
pecccccccca
őstag
Szerintem a dedó ott kezdődik, ha valaki széllel szemben pisil és úgy tesz mintha nem lenne hugyos a gatyája…
Az itt hozzászólók uszkve 80-90%-a teljesen reálisan látja, hogy ez a vga ezen az áron a röhej és a vicc kategória.
Te meg tűzön vízen keresztül meg akarod magyarázni az ellenkezőjét.
Kurva unalmas amit csinálsz. 🥱Vagy, ha Lisa jobb keze vagy akkor nem szóltam.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sűrűn hirdetnek bányából leselejtezett kártyát azzal a leírással, hogy "széthajtott bányászkártya keresi új gazdáját 2x annyiért, mint a tavalyi használt árak"?
Valójában az apróhirdetési oldalakon csak nemdohányzó, főorvos által garázsban tartott, csak hétvégi Forza Horizon-ra használt, megkímélt állapotú VGA-k vannak.
-
NandoXXL
senior tag
Szerintem adjátok el vga-tokat, vegyétek meg ezt a csoda kártyát Főleg Te Kansas ennyi komment után. Várjuk a tapasztalatokat főleg PCIE 3.0-val.
Mindenki másnak ott az RTX3050 kiegyensúlyozott kártya, drága az is mert hiány van de nem csalnak hazudnak mint az AMD és a fanboyok. (4GB vs 8GB és előtte.. meg hogy elérhető kártya játékra, mindenféle hardveres gyorsítást kivágva, pcie megcsonkítva, de jó így... ilyen áron, már írtam)
-
gejala
őstag
Az nagyon régi lista lehetett. NV oldalán folyamatosan frissül.
SSAA-nak nem sok értelme van, az csak felskálázás. 1080P 4xSSAA-val 4K-ban renderel, de sokkal rosszabb a képminőség, mintha natív 4K-ban játszanál, miközben a sebesség ugyanaz.
MSAA meg alig pár játékban működik és akkor sincs benne temporális szűrés, ami nélkül mozgásban haszontalan. Átlátszó textúrákon meg alapból nem is működik. 4K-ban 8xMSAA felezi-harmadolja az fpst, miközben kb. semmit nem csinál mozgásban levő képpel.Összesítésben egy jól megcsinált TAA adja a legjobb eredményt (esetleg TAA+FXAA kombó, mint RE Engine-ben). Mozgásban is nagyon jó és 1440p fölött nem lesz mosott, max egy kis élesítés kell rá.
-
gejala
őstag
Már 100+ játékban van DLSS2 és tízesével jelentik be az újakat. DLSS1 meg már csak pár játékban maradt, BF V, MHW meg FF XV és kb ennyi.
Ráadásul a DLSS tartalmaz élsimítást is, emiatt muszáj használni olyan játékokban, ahol nincs alapból normális AA. Lásd Rise of the Tomb Raider, 1440p-ben rettenetesen néz ki, mert nincs benne használható AA, DLSS-el nagyságrendileg szebb a játék.
-
fLeSs
nagyúr
Igazad van, késő van.
Bár 1080p DLSS gyenge minőségű mint AMD-n, szóval ezen a 3050-en az 1440p DLSS-nek lesz csak értelme szvsz.
Árban sztem max 150-ig érdemes megvenni (lol), ennyiért lehet már kapni használt 1070-et, TPU szerint kb. ugyanaz a teljesítménye a kettőnek. Kérdés lesz-e ennyiért. 200 felett már RX 6600-akat lehet kapni. -
fLeSs
nagyúr
Ez a cucc egy paperlaunch. Nemhogy $250-ért de 500-ért sem lehet majd kapni 1-2 nap után, mert nem éri meg gyártani, mikor a 3060-ból is alig van és ugyanaz a die van mindkettőn.
Ha lesz is vhol a $250-et el lehet felejteni, mert ezen az áron az AIB-oknak veszteséges legyártani, megjelenéskor az 1-2 legközelebbi gyártó kap árengedményt az NV-től, azok a $250-es kártyák kiszóródnak kb. 5 mp alatt aztán byebye.
Az NV MSRP-je már jóideje csak egy nagy kamu, parasztvakítás, semmi jelentősége nincs. Az AMD-nél még szerencsére más a helyzet.
Ez a 3050 az RX 6600-zal fog versenyezni a piaci áruk alapján és ott a Radeon lemossa raszterben, az RT meg túl lassú mindkettőn. Marad a DLSS az RTX javára amire elvileg jön az AMD válasza. -
Sundesz
addikt
Mindegy mi az msrp (az akkor is 250 USD, ha 1000-ért árulják majd), mert nem annyiért lesz a piacon. Ahogy egyelőre a 6500 XT sem annyiért megy. Pont azt írtam, hogy 480 Euro körül reális lenne, illetve azt, hogy itthon áfával 380 Euro a legolcsóbb 6500 XT.
Szerk.: 290 Euroért kapni a Mindfactory-n 6500 XT-t, az már nem rossz.
-
Fücsök007
őstag
A napokban már a hardveraprón is van 158-160K-ért 1070 használtan, tudom még nem az igazi, de hamarosan lemegy 150K-ra vagy alá, mert ma is esett a kriptovaluták árfolyama.(Bitcoin 9/ Etherum 15,6%-ot!)
Ezek után én nem vennék 1050Ti-t 65-70K-ért, mert ma is kevés a 4GB ramjával és alacsony memóriasávszélességével.
-
-
-
Chaser
legenda
de hidd el a mostani kártyák se fognak örökké ennyibe kerülni, ha más miatt nem is, hát akkor azért mert jön a következő generáció 1 éven belül.
így van..még drágábbak leszneksztem az msrp árat úgy ahogy van egyelőre el lehet felejteni vga-nál, max az adott gyártónak a saját kínálatát pozicionálja, de pont ennyi
és többeknek el kellene fogadni, hogy árkategóriát ugrottak a kártyák
az a szint ami 50e ft volt, most 120-150e ft...tehát a kvázi beugró
nekem sem tetszik, de aki ezeket nem okézza le magában max belehülyül
aztán reméljük egyszer bedől a hülyeség, ennyit lehet tenni "érdemben"szerk:
KROK640
30e ft-ért gondolkodj el a gt710-en, mert annyiért azt kapszha mázlid van még gddr3-as gt 730 is belefér ( :
-
KROK640
nagyúr
Más az "elfogadás" és más az, hogy nem tudok jó képet vágni hozzá.
Igen, az AMD most szerintem azt próbálgatja, hogy mi az a szemét amit még el lehet adni. Hiány ide vagy oda, hagy ne örüljek már, hogy az a teljesítményszint ami 3-4-5 éve 30 ezer ft volt, az most 120 ezer??
Sajnos az sem jön ki, hogy a játékfejlesztők alkalmazkodnak a kártya hiányhoz, és egyre jobban optimalizálnak
-
Dilikutya
félisten
Nekem volt Richmond magos 2013-as AMD-m, a CPU rész még az FX-től örökölt modulos felépítésű volt, úgy jött ki a 4 szál, talán 1-2. generációs i5 teljesítménnyel. Az IGP-vel (az utolsó, még nem GCN architekturás) simán játszhatóak voltak évekig a játékok 1080p-ben, persze évről évre több kompromisszummal. Battlefield 1 még eldöcögött mediumon.
-
pecccccccca
őstag
Szerintem arra gondolt, hogy 2022-ben egy RX570 körüli teljesítményt már igazán kidolgozhattak volna egy IGP-ben. Pláne úgy, hogy az a teljesítmény lett mára kb. az alja az új videókártyáknak. Lásd a cikkben említett termék. Anno is a legalja vga-k teljesítményét sokszor kiváltotta az igp.
Nem is kellene ilyen erőltetett vga-kat kiadni mint ez a 6500xt, mert sokaknak ez a teljesítmény egyáltalán nem elég ergo ugyis 6600xt-6700 magasságában vásárolnak.
Akinek meg elég a FullHD low-medium beállítás az meg tök jól el lenne egy IGP-n is.
Ha már ennyire az erősebb, drágább vga-k irányba terelték a vásárlókat szándékosan, akkor szándékosan kiszolgálhatnák a kisebb igényeket is egy processzorba integrált kávédarálóval. -
-
carl18
addikt
Mondjuk nem panaszkodhatok így se, a játékok amik támogatják az FSR-t Ultra Quality esetén sokat tud javulni a teljesítmény.
Még a végén valóban oda eljutunk hogy a gyártók megtanulni optimalizálni. De ez akkár hogy nézzük csak átmeneti opció, ha az árak rendeződnek egyszer akkor nyilván mindenki meg lépi a neki szűkséges lépést.Én a RX 570-et mondjuk egy RTX 3060/RX 6600-ra váltanám.
Idén már úgy is jön a RTX 4000 és a RDNA 3, és már nem láttom értelmét cserének. Remélem Abunak ígaza van és idén valóban le esnek az árak az ő általa leírt módon.
1680X1050 mellé nem érzem szűkség van erősebb kártyára.Még ha lenne egy Navi 33 MSRP közeli áron is jó opció volna.
-
carl18
addikt
Nekem mondjuk ingyen se kéne... 3.0 az alaplapom és az RX 570 után sajnos ez nem volna előrelépés!
Bár tök mindegy mit dobnak piacra, ha jelenleg semmi sincs MSRP közelében. Talán az AMD azért dobta piacra ezt a vágott gpu-t mert olcsó az előállítása és tudna annyit gyártani amennyit a skalperek se tudnak felvásárolni.
#256jokeph
RX 480/GTX 1070 még a simán javítható kategória.
Dominik műhelye foglalkozik javítással, egy 1070-et még megérni javítani szerintem. -
jokeph
nagyúr
Igen, maga a 1070-es VGA az valóban 16 sávval bír, kivéve ha technikai okok miatt 4 sávval bekötött x16-os slotba van használva, mint pl. jelenleg nálam.
És a 4 sáv elég neki, semmivel nem lassabb esetemben mint 16 sávval.
Nyilván játék függő is a dolog valamennyire, de a difi nem számottevő ITT sem, pedig ezek elég friss címek.
Ami ennél gyengébb VGA, arra ez még jobban igaz tud lenni.
Nem mondom, hogy nem okozhat gondot a 4.0 x4 helyett a 3.0 x4, mert ugye matek alapján már csak 4.0 x2-nek feleltethető meg.Majd kíváncsi leszek, ha elterjed a 6500XT, mit vírít, elég sok konfigban nem áll azért rendelkezésre a pci-e 4.0-ás csatoló.
-
carl18
addikt
Tisztában vagyok mindennel amit írtál, és azzal is amit én írtam.
Igen más időszak van, nincs az mint régen sokkal drágább minden. De akkor is belépő kártyaként meg elég szégyen hogy a 6500XT a régi RX 570 szintjét se tudja néhol.Én biztos nem fogom elsimerni hogy hibáztam. leírtam a saját véleményem, és rengeteg más ember van hasonló nézző ponton.
Több külföldi videós is hasonló véleményre, jutott hogy .
Worst GPU: Radeon RX 6500 XT Review, Corner Cutting EditionBár az is lehetséges az AMD szándékosan dobott ki ennyire megnyírbált kártyákat. Mert belegondolva ez a kutyának se kell, bányára lehet megint nem jó. Nyilván ez lehet hamarabb jut el az átlag emberhez MSRP áron.
Igen, majd meglátuk mikor lesz készleten dögivel milyen áron fog menni valójában. Az is lehet egy statégiai lépés, mert a régi elavult kártyákat le lehetne erre cserélni.
Az biztos ameddig ez a készlethiány és felárazás eltart senki se várjon olcsó kártyákat MSRP áron. + Mindjárt rajtolt az Nvidia RTX 4000-es széria, szóval utána meg abból lesz elég durván készlet hiány.
-
Ciccuka
veterán
Nézd át a korabeli teszteket alaposabban. Amint állítottál valamit (jobb részletesség, nagyobb felbontás, stb) jobban kijött a 9500-as előnye.
ATI Radeon 9500 256-bit 4 Vertex-Shader 275MHz 110millio tranzisztor
ATI Radeon 9600 128-bit 2 Vertex-Shader 325MHz 60millio tranzisztor9500-asokon általában már BGA ramok voltak a 9600-ason meg hagyományosak.
-
Ciccuka
veterán
Ati Radeon 9500 Pro erősebb volt jóval, mint a 9600 Pro.
Szerintem összességében a 9500 is gyorsabb volt, mint a 9600.
Persze ezekből sokféle variáns létezett (elég nagy különbségekkel és ott volt a 9800 SE is).Valószínűleg te a 9550-esre gondoltál, amit könnyen 9550 XT (9600 XT közelébe) szintre lehetett tuningolni (ami kb. a 9600 Pro teljesítményének felel meg), ha jó memóriák voltak rajta.
9600 (sima, Pro, XT) igazi népkártya lett
-
ughhh
senior tag
"Vedd ki a biliből a kezed, ne röhögtesd ki magad, mikor kapták 80 dollárért játékra alkalmas kártyát?"
ATI Radeon 7500 és bios moddal talán 7700 csináltam belőle.
ATI Radeon 7500 Specs | TechPowerUp GPU Database -
NandoXXL
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest