- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
Vagy fordítva, ha lennének ilyen koncepcióval megcsinált GPU-k, akkor lenne rá kereslet.
Sok kocagémernek megfelel az R9 380/GTX960/GTX 1050ti/5500XT/GTX1650 szint, csak nem ilyen horror árazáson. 1080p-n is elmennek még, de 1050/900p-n nagyon is jók még.
A GT 1030 és ami ennek megfelel IGP-ben vagy gyengébb, az office használatnak minősül nálam. -
wsanyi
aktív tag
Ilyen ez...
Azt már senki nem nézi, hogy ennyiért használt kártya se nagyon van a piacon, ez pedig egy 1050 Ti killer, ami hasonló árban van újonnan, de ez azért sokkal jobb. Igen, csak 4 PCI-E sáv fért el a chipre, itt a méret volt a lényeg, és a sok darab legyárthatósága, mert hiány van, a szilikon hengerek ára felment 20-25%-kal, és minden drágult, ergo ebből a pénzből ez hozható ki. Bár lehet, hogy egy R9 NANO jobban megérné hasonló árban használtan, mert kb. ugyanezt tudja RTX nélkül, és ha jól be van kalibrálva, 150 W alatt fogyaszt egy kicsivel. Nagyon jól alul lehet feszelni az AMD kártyáit... Igen, a 4 Gb VRAM is kevés, de ez a kártya úgyis csak alacsonyabb felbontásokon és képrészletességgel megy 120 FPS fölött. Szóval szerintem az ár és teljesítmény mellett a fogyasztás is számít.Plusz, amit írtál, anno a Ft is többet ért... Azok USD-ben megadott árai jóval magasabbak voltak, mint amennyi most lenne átszámítva.
-
-
Ciccuka
veterán
Nem mindig a gyorsabb éri meg.
Régen kb. így alakultak a videókártyák árai vidéken nagyjából:
Inno3D Nvidia 6600 (25000)
Gigabyte Ati X700 (22000)
Gigabyte X700 Pro (27000)
Sapphire X700 Pro (29000)
Inno3D Nvidia 6600 GT (42000)Szerintetek melyik érte meg jobban hosszútávon ezek közül?
-
Kansas
addikt
Ja, az egy kicsit érdekes lineup volt, a 9500Pro erősebb volt a 9600-aknál, a sima 9500 azért nem... De akkoriban még pörgött a fejlesztés, évente jöttek ki az új DirectX verziók, hamar avultak a kártyák, cserébe olcsóbbak is voltak. Emlékszem, azért cseréltem le a fél éve vett Geforce MX440-emet(sulinetes Athlon XP-s géppel jött), mert a Morrowind-nek kellett a HW T&L...
-
carl18
addikt
Igen, mondhatni ez a mélypont a dedikált videókártyánál van jelen nagyon. Az alsóbb 200 dolláros szegmens kezd nem létezni, ha meg van belőle borzalmasan alja teljesítmény produkál.
Én is el vagyok egy mondhatni "idős" Ryzen 5 1600-al. Ha kell gyors ha kell a maga módján takarékos is. Úgy számoltam hogy ameddig nem leszek vele limitbe játékok alatt addig nem hiszem cseréln kell.
MIkor az RX 570-et vettem úgy voltam vele, eltelik pár év és lesz majd mire lecserélnem, Mert a 2022 táján piacra kerülő kártyák majd megeszik reggelire az enyém.
De úgy látszik olyan időszak jön, ahol nem hogy fejlődés lesz jelen hanem downgrade.
#122Kansas
Szerintem szólás szabadság van, elég régóta vagyok a pc íparban. És nem értem miért gond ha az emberek szavat adnak a nem tetszésnek.
A GTX 1050 anno 110 dollárért ment, és az elöző generációs GTX 960 szintjére érzkezett. Jelentős előrelépés volt, és elérhető áron.
A Mostani RX 6500XT még a saját elődjével se vesz fel a versenyt 5500XT alatt. Persze most minden el lehet adni, de ez a kártya minden csak nem jó. Ha ár-érték arányt veszük figyelembe, vagy azt hogy 2022-ben hol kéne tartanunk.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- Politika
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Microsoft Excel topic
- OLED monitor topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest