- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Zöld Róka #1234 üzenetére
És akkor most örüljek neki és bíztassak embereket, hogy lehet egy vacak semmirekellő kártyát venni ideiglenesen 100k-ért? Ez már inkább az a kategória, hogy vagy vennék egy használt RX580-at, RX5500XT-t. GTX1060-at, GTX1660-at, RTX3050-et akár kicsit drágábban is, de ezt a kártyát messziről kerülje mindenki. Aki meg PCI-e 4.0-ás lapot vesz hozzá való processzorral meg sok rammal, az valszeg nem a VGA-n fog spórolni vagy legalábbis a nagy többség nem azért akar friss up to date technológiát venni, hogy utána az egyik komponens egy kiherélt vacak legyen. Ez a kártya nem jó, nem is lesz jó és csak sajnos azok fogják megvenni 90% akik rá vannak kényszerülve.
-
Scarletiel
senior tag
Csak egy kérdés mivel én nem értek hozzá. Ugye egy fizetőeszköz akkor erős akkor ér valamit ha van fedezet mögötte. Nálunk is ha jól értelmezem azért ennyire szar a forint, mert nyomtatjuk mint a hülye, de semmi fedezet nincs mögötte. Kérdéseim:
Mi számít fedezetnek? Csak aranya, gyémánt lehet vagy nyersanyagok stb?
Mit lehetne tenni az infláció és elértéktelenedés ellen?
Ha beszüntetnénk a pénznyomtatást, megoldódna a probléma?
Hogyan kéne egy ideális rendszernek működnie, hogy mindig legyen fizetőeszköze az embereknek vásárláshoz? -
Scarletiel
senior tag
Amúgy egy kérdés, Nvidia-nak és AMD-nek miért lenne érdeke megvédeni a piacot a dögevőktől? Nekik nem az a lényeg, hogy tökmindegy ki de felszívják a kidobott vga-kat? Most azt tegyük félre, hogy "majd ha nem lesz bánya akkor a gamerek bosszúból nem fognak venni vga-t", mert amint nem lesz bánya (úgyis lesz mindig) abban a pillanatban a gamerek fogják felszippantani ugyanúgy minden évben a teljes készletet. Plusz szerény meglátásom szerint a dögevő jelenséget így, hogy "kitermeltük" továbbra is minden népszerű terméknél jelen lesz, és ugyanúgy horror áron lehet megvenni majd.
-
Scarletiel
senior tag
Ez természetesen mindenkinek saját döntése. Kérdés az, hogy előbb utóbb egy adott fps vagy rts vagy mmorpg játék megér-e 200-300 ezer ft-okat. Amúgy meg ahogy #Stauffenberg is írta a kettő megfér egymás mellett, csak adott esetben ha van egy konzolod amin a számodra kedves játékaid elérhetőek normálisan, akkor a PC jelentősen olcsóbban fentartható, mert elég lehet akár egy IGP vagy egy X éves belépő VGA 20-60 Mátyásért.
Nyilván nálam is most még megérte, hogy a kedvenc mmorpg-m és a jövőbeni mmo, moba játékok miatt beruháztam egy VGA-ra, de később nem biztos, hogy így lesz. Majd az idő eldönti. Nem kell egyik vagy másik tábort elítélni, megkövezni. Vannak akik bizony szeretnek konzolról is fps-ezni vagy rts-ezni. -
Scarletiel
senior tag
válasz
jocobacsi30 #678 üzenetére
Én ugyan már semmit nem várok vga fronton senkitől, de szerintem a nagy többség csak egy kártyát szeretett volna amit mondjuk 100k-ért meg tud venni a boltban és teljesen alkalmas medium/high beállítások mellett fullHD 60fps-re úgy, hogy a kártya valóban képes is rá, tehát nem azt kell nézni, hogy 80%-ban bírja a 60+fpst, de ha elfogy a sávszél, meg a PCIexp 4.0 helyett csak 3.0 van akkor le fog zuhanni elég gyakran 30-20-ra és hiába visszamegy 60+ környékére ha ezzel az ugrálással élvezhetetlenné teszi az egész játékot. Igen vedd lejebb a grafikát és kevésbé fogja csinálni, csak akkor meg megint ott tartunk, hogy vettél egy 100 rugós kártyát ami jó 1080p full low beállításokra, amire egy ezer éves rendes vga is pont ugyanolyan jó. Tehát a baj a kártyával röviden. Lenne benne erő a jó kis mókázáshoz, csak mivel totál ki van herélve, olyan 100 helyen fog elvérezni menet közben te meg ott ülsz majd a 100 ezres vga-val ami papíron tudja a 60+fpst, de gyakorlatban össze vissza fog ugrálni neked.
Ezerszer vennék inkább egy 1650 supert ami nincs totál kibelezve és megy rendesen PCIexp 3.0-val is.
-
Scarletiel
senior tag
Amúgy megoldás lehet valóban az is, hogy az ember vesz egy szerényebb vga-t vagy nem cseréli le a mostanit és kipörgeti az évek alatt halomra vásárolt akciós steam könyvtárát. Mert nyugtassatok meg nem csak nekem van vagy 70 játékom amit megvettem mert kellett meg akciós volt, de pakoltam bele össz vissz 2 órát mondván, hogy folytatom majd.
-
Scarletiel
senior tag
Nem mondtam, hogy bármi más ami gyengébb vagy ugyanolyan az megéri. Nyilván az 1650, 1050/ti sem éri meg 100+ ezerért. Egy drágább kártya 200-250 ezerért lehet hosszú távú terv, amennyiben képes vagy elfogadni a kompromisszumokat később. Mondjuk 3060/3060ti. De igazából ahogy mondtam is, a legésszerűbb megoldás játékra egy kis netezős gép/laptop mellé egy Series S/X vagy PS5. Kivéve, ha a fentebb leírt kategóriákba tartozik az ember.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
pecccccccca #581 üzenetére
Nem savazlak, ez is egy nézőpont. Számomra a PS5 nem a grafikai teljesítménye miatt lett katasztrófa, hanem az összeszerelés és anyagminőség miatt. PS csoportban minden nap van egy poszt, hogy elbaszódott a 2 hetes, hónapos kontroller, mert eltört, driftel. A gép brickelődött mert sleep módban volt (azóta volt patch) stb. Sietve lett kiadva. Series gépeken ilyet nem hallok, és nem vagyok fanboy mert PS-en vannak azok a címek amik érdekelnek. A grafikára és HDR-re meg annyit, hogy fontos, hogy milyen kijelzőn van használva a gép. Ha egy olcsó GABA televízió akkor persze az élmény is romlik, de ha egy rendes LED vagy ne adj isten egy OLED-en akkor ott azért szép tud lenni a kép. Legalábbis nekem a PS4-es God od War, Last of Us 2, Detroit become human, Horizon sem volt csúnya, hogy pár címet említsek. Igaz nálam a grafika másodlagos ameddig a történet, karakterek, atmoszféra adott egy játékban. Illetve a grafika se muszáj, hogy fotorealisztikus legyen, elég ha a tájak jól kidolgozottak, ötletesek, több lépcsősek és nem tűnik kihaltnak.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Habib[HUN] #580 üzenetére
Hát a moddokkal nem tudok mit kezdeni, ha a modding communitybe tartozol akkor nyilván nem a konzol a világod. Én egy Series X-re váltottam annó PC-ről majd visszatértem, de csak mert nem volt rajta Final Fintasy XIV illetve League of Legends illetve nekem nem volt laptopom netezésre és az is hiányzott. Ezért is mondtam, hogy megértek egy bizonyos réteget, viszont akik ezekkel nem játszanak, azoknak egy noti elég a netezésre, filmezésre, a Series S meg takarékos megoldás játékra VGA helyett. És itt most csak jelen helyzetre gondolok, ahol egy 6500XT 130-150 ezer forint és még az 5 éves RX580 szintjét karistolja csak.
-
Scarletiel
senior tag
Akik azt írják, hogy ez a kártya tulajdonképpen rendben van és ha a mostani kártyájuk bedöglene akkor simán vennék 130 ezerért, azoktól kérdezném. Nem lenne egyszerűbb, jobb, minőségibb egy Series S-t venni az árából a PC-t meg használni vagy integrált gpu-val vagy sehogy? Mármint ha tényleg csak ennyi a keret rá. Nyilván azt a részét megértem, hogy nagy a steam library meg egérrel szeretek fps-ezni és moba nincs Series S-re, de aki ezeken túl tud lépni és azért gondolom a többség túl tudna, azoknak jobb lenne egy ilyen konzol egy szar videokártya helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Óvodások homokozója
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest