- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Ne felejtsd el, hogy az 199$ MSRP az NETTÓ ár, amire amerikai szokás szerint falunként változó sales tax (~ÁFA) rakódik rá a kasszánál, míg a német bolt 199€-s ára már európai módra tartalmazza a (német 19%-os) ÁFÁt.
(Ami helyett úgyis a 27% magyart kell fizetned ha ide rendeled, szóval 199/1.19*1.27=212.4€+szállítást fogsz fizetni.) -
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #1266 üzenetére
Dobd melléjük a Tesla M40-et is.
-
nyunyu
félisten
Nézegetem ezt a csodatápot, ez is max annyira 650W, mint amennyire a Codegenek tudták a 300W-ot 20 éve.
750W-os nagytesójára már 1 helyett 2 VGA tápcsatit mertek rátenni!(S12-III 500-on 2 VGA tápcsati van, meg arról elhiszem, hogy le bírja adni a 480W-ot 12V-n.)
-
nyunyu
félisten
válasz
Armagedown #1208 üzenetére
Tippelhetek?
- PCI-E 3.0 alaplapba tette a 6500XT-t.
- az a vízhűtés maximum dekorációs célokat szolgál
- DDR4-2400???
- 12k-ért 650W táp??? -
nyunyu
félisten
válasz
#57018880 #1178 üzenetére
WoTnak olyan durva lenne a VGA igénye?
Jéé, már több ideje vagyok tiszta, mint amennyit elvertem rá?
5 éve egyszerűen elegem lett az állandó idegbajtól amit okozott, meg az akciós tankokhoz szükséges egyre durvább grindből.
Akkor még GTX460-on toltam, 1050Ti csak fél évvel később lett. -
nyunyu
félisten
Ez van.
Amikor TSMC licitre bocsátotta a 2020 tavaszán visszamondott autóipari megrendelések miatt felszabadult kapacitását, akkor az Apple többet kínált a plusz waferekért, így azokból iPhone lett, nem VGA.
Aztán persze az autógyártók is picsognak, hogy most nem kapnak elég ICt a navigációs rendszereikbe, meg miért ilyen drága.
-
nyunyu
félisten
válasz
Aprósólyom #1040 üzenetére
Ahogy olvastam havi 6000 30 centis wafert munkál meg nekik a TSMC, ebből 4000-ből PS5 és Xbox APU lesz, 2000 marad a minden másra. (Ryzen 5xxx, Epyc, Threadripper, legújabb Navik)
Közben Apple havi 9000 wafert gyártat ugyanott, drágábban.
-
nyunyu
félisten
válasz
Aprósólyom #1036 üzenetére
Amd gyártási kapacitásának 2/3-át viszi a Sony, meg a Microsoft.
Úgyhogy a köcsög konzolosok miatt nincs elég Ryzen + GPU. -
nyunyu
félisten
válasz
Aprósólyom #1033 üzenetére
Nem hiszem, hogy az intel nagyon labdába fog rúgni, inkább csak az Arcuk nagy.
-
nyunyu
félisten
válasz
Stauffenberg #879 üzenetére
Ismerem én is azt az életszerű felvetést a járvány elejéről, hogy ha a munkaadó az eszközöket csak munkavégzésre adja, akkor a foglalkoztatott alakítson ki egy elkülönített munkasarkot az otthonában és oda csak munkavégzés céljával a munkavégzés időtartama alatt léphet be... de azért na, ez már kissé Monty Python.
Kaptam már olyan adózási tippet is, hogy adjam bérbe az egyik szobámat a kft-mnek, ha már a lakásom a cég székhelye, meg úgyis onnan dolgozom.
-
nyunyu
félisten
De ha megnézed a linkelt cikket, ezt már a nem tisztelt VGA gyártók is ráteszik, nem csak a kereskedők nyerészkednek.
Talpas kivitel lesz majd nem kapható 249$-ért, a picivel tuningoltabb, egyedi hűtéses 3050-ekért máris 350-450$-t kér az Asus, Gigabyte.
Úgyhogy a 200k HUF is erősen álmodj királylány kategória.
-
nyunyu
félisten
Pont most olvastam egy cikket valahol, hogy nV kártyákra átlagosan 77%-ot tesz rá az ellátási lánc az MSRPhez képest, pár hete ez a kriptóárfolyam függő pofátlansági felár még 85% volt.
Szóval az a 249$ nettó USA listaár lesz itthon vagy 250€*1.77*360*1.27=202k bruttóban...
-
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #756 üzenetére
Elég lesz ez neki?
VGAk PCIE tápcsatiján hivatalosan 75W vehető ki, olcsóbb tápok vezetékezése ehhez van igazítva.
Combosabb VGAkon azért van 2-3 csati...Komolyabb tápoknál nem látom akadályát, pl. a moduláris Seasonicokon ugyanazt a 8 tűs aljzatot használja a táp oldalán a 4+4 vagy 8 tűs CPU, meg a 2 PCIE csatis kábel. (csak fordítva vannak kötve.)
Úgyhogy nekem egyszerűbbnek tűnt rendelni még egy CPU kábelt a tápomhoz, mivel gyárilag csak egyet mellékelnek. -
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #675 üzenetére
Közben számolgatom, M40+hátlap+ÁFA ~90k.
Ezen felül a 8 tűs CPU csatijára kell tápot varázsolni, szerencsére a Seasonicom moduláris, így +1 CPU kábel rendel. ~6$
Másik opció a 2xGPU->CPU adapter lenne 5€-ért.
8 centis ventik meg vannak itthon, így az egész megvan 100k alatt.Mivel a kártya a 980Ti nagyobb tesója, az meg az 1070 teljesítményének felel meg (csak 60W-tal többet zabál.)
Most HA-n 160k egy 1070, 1660S-t se láttam 165k alatt.+60W az 16.66 óránként 50Ft, így 60k árkülönbözetet 20000 óra gaming égeti el a villanyszámlában.
(Jó, nálam az 1050Ti lesz a videó kimenet, így annak a fogyasztása is rárakódik, de akkor is 10000 óra a különbség.)Szerencsére az alaplapomon két hosszú PCI-E foglalat van, elfér a 2 VGA.
-
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #663 üzenetére
Te lelkeden fog száradni, hogy ideiglenes gaming kártyának rendeltem egy Tesla M40-et 185€-ért (+ÁFA), meg a hozzá való tápkábel adaptert (4€), dupla hátlapot (4$)
Már csak a venti felfogatást+ventit kell csak megoldani, ha ideér. -
nyunyu
félisten
Intelnek csak az a mákja, hogy az Amd TSMCnél lekötött kapacitásának 2/3-át elviszi a Sony meg a Microsoft, a maradék ~2000 wafer/hó meg nem elég a Ryzen 5000-ek, meg a GPUk várólistájának kielégítésére.
Egyébként önerőből sikerül leküzdeniük magukat a masszívan piacvezető pozícióból oda, hogy az Amd után kullognak teljesítményben.
-
nyunyu
félisten
válasz
HUN_Sector #507 üzenetére
Nem tudom, mennyire emlékszel még a 15 évvel ezelőtti Larrabee projektjükre.
Azt is hájpolták pár évig, hogy mindenkit agyonvernek a piacon, nem lesz párja.Aztán mire elkészült, addigra gyenge volt, szar a driver, végül újratervezték dedikált gyorsítókártyának, de úgy is csak addig tudott labdábarúgni a szuperszámítógépes piacon, amíg meg nem jelent az nV Tesla.
-
nyunyu
félisten
válasz
HUN_Sector #464 üzenetére
Intelék már vagy kétszer leigázták a világot a diszkrét VGAikkal az elmúlt 20 évben.
-
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #401 üzenetére
Egy ilyen videó kimenet nélküli Tesla M40-et hogyan lehet használni VGAként?
Működhet az Win10 alatt, hogy a mellette felejtett 1050Ti kimenetén legyen kép, hang? -
nyunyu
félisten
válasz
#32839680 #169 üzenetére
17 ősszel vettem boltban újonnan 50k-ért a 4GB-s 1050Ti-t.
Szigorúan ideiglenes kártyának, mert nem volt kedvem 100k-t fizetni egy 1060-ért, mondván esni fog az még.21 nyarán teljesen új gépet raktam össze, régi konfigból egyedül csak a billzet, egér, VGA, monitor nem lett cserélve...
-
nyunyu
félisten
válasz
fatpingvin #81 üzenetére
ha lesz olyan konstrukció (nem lesz), hogy az IGP-nek külön memóriavezérlője van és az alaplapon van egy ötödik memóriaslot ami csak az iGPU-hoz tartopzó memóriát fogadja, akkor majd lesz miről beszélni.
Tizensok éve volt már ilyen alaplap az Asrock A785GXH/128 személyében, arra rá volt forrasztva 128MB dedikált RAM az IGPnek.
-
nyunyu
félisten
válasz
bertapet11 #15 üzenetére
1060 körül van a teljesítménye, 1050Ti-nél 1.5-2x gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest