- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
CEC-cel jó a Raspi a tv-hez. A libreelec-re viszont +1, sokkal jobban üzemel (nálam), mint az OSMC.
Mondjuk HD ready TV mellé tettem, egy megmaradt 3-as Pi-t.
De a leendő 4k mellé is Pi kerül(ne*).*Gyors keresés után: Pi4 nem szereti a h264-et, a h265 HEVC elmegy rajta. Nincs hdr10 kompatibilitás.
Szerk.:
Az a mi box jónak néz ki! -
Saccco
nagyúr
Openelec és OSMC mellett érdemes ránézni az Xbian-ra is.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Celtis #14924 üzenetére
Nálam most valami összekeveredett... Most tettem fel az Openelec-et és minden sorozat Lilo&Stitch neki. Nem tudom mi miatt van ez, viszont így kiharcolta, hogy az egyes PI-n már bevált (szerintem azon ez a leggyorsabb) xbian-t tegyem fel. Eredetileg OSMC-t akartam, de 8 óra alatt akart lejönni.
-
Saccco
nagyúr
Az új verzió nem tetszett? https://osmc.tv/
-
Saccco
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #14823 üzenetére
Igazából kéznél van.
De a stick nem jutott eszembe, azt is megnézem mennyi.
-
Saccco
nagyúr
válasz
RoundRobin #14816 üzenetére
TV okosításra kellene, egy kis youtube+böngészésre.
Egy másik meg média lejátszó.
Ki fogom próbálni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Osynho #14804 üzenetére
Kevés áramot ad a TV USB csatlakozója.
Esetleg vehetsz olyan elosztót, ami egy dugó áramfelvétele alapján kapcsolgatja a többit, ha megy a TV megy a pi.
Vagy távirányítós konnektor, nekem is így van.Az elég lassú és kicsi kártya. Ezer forintért kapsz 8GB-os vagy 1.800 forintért 16GB-os Samsung microsd-t... Postával...
-
Saccco
nagyúr
Van olyan distro, ami képes youtube videókat lejátszani és emellett alkalmas egy kis böngészésre is?
Pi 2 az alany, Ubuntu MATE-t próbáltam, videók döcögnek, viszont a böngészés vállalható. -
Saccco
nagyúr
Tudna valaki segíteni...
Hogyan tudom elérni, hogy Raspberry Pi + OpenELEC lássa a TL-WR1042ND routeremre USB-n keresztül rákötött pendrive-on (HDD-n) tárolt adatokat?
FTP-t próbáltam az XBMC-n belül beállítani, de nem megy. Nem tudom hol rontom el.
Tud valaki valami használható leírást? Vagy tapasztalatot.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest