- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnd
senior tag
válasz
.Farkas. #22816 üzenetére
Öööö, hát én már gondolkodtam ezen, és arra jutottam, hogy egy szilárdtest relével kapcsolnám a monitor és a Pi tápját. Ezt a "relét" a Pi USB-jéről táplálnám (feltételezem, hogy áramtalanítja... na majd megnézem).
A bekapcsolást meg egy nyomógombbal kell megoldani amit szilárdtest relé 230-as részével kötnék párhuzamosan.Valami hasonlót használtam évekig asztali PC két ilyesmi monitornál mint ami a képen is van.
-
arnd
senior tag
Bocsánat az elnézésért!
A gagyi ezüst meg működik, eszem faxom megáll!!!
[ 4.648643] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: found a 'E3C EC168 reference design' in co ld state
[ 4.664463] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: downloading firmware from file 'dvb-usb-ec 168.fw'
[ 4.722199] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: found a 'E3C EC168 reference design' in wa rm state
[ 4.722561] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: will pass the complete MPEG2 transport str eam to the software demuxer
[ 4.863001] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: 'E3C EC168 reference design' successfully initialized and connected
[ 4.863194] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_ec168Kártyaolvasóval mit kell kezdenem? teszt stb?
-
arnd
senior tag
válasz
azbest #18798 üzenetére
Van egy adapter0, azon belül meg -demux0, -dvr0, -frontend0, -net0
Van belőle egy másik is, mindjárt előkeresem, hátha azzal jó. Viszont jut eszembe, win alatt világít rajta üzem közben egy narancs LED. Itt viszont nem...
Van még egy "ezüst" tokos is, de abban valami egzotikus chip készlet van, és tök bizonytalan win alatt is.
-
arnd
senior tag
Ezzel: [link] nagyon mellé nyúlok?
Az 5db már azért csak egy 40-es... -
arnd
senior tag
A jobb alsó sarokban lévő
Tvheadend HTSP Cilent
No free adapterinicializálási hiba lenne?
De webesen a 9981-en meg látszik a TV vevő.A "dmesg | grep dvb"-re meg ezt kapom válasznak, nekem jónak tűnek.
[ 4.776654] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: found a 'Leadtek WinFast DTV Dongle mini' in warm state
[ 4.828851] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: will pass the complete MPEG2 transport str eam to the software demuxer
[ 5.204267] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: schedule remote query interval to 200 msec s
[ 5.213202] usb 1-1.3: dvb_usb_v2: 'Leadtek WinFast DTV Dongle mini' successf ully initialized and connected
[ 5.213470] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_rtl28xxu
[ 5.233932] rc rc0: lirc_dev: driver ir-lirc-codec (dvb_usb_rtl28xxu) registe red at minor = 0
[ 5.238124] input: MCE IR Keyboard/Mouse (dvb_usb_rtl28xxu) as /devices/virtu -
arnd
senior tag
válasz
doberman #18793 üzenetére
Igen ebben van egy kis turpisság mert csak 3 frekit adott a Bp. de kettő belőle oks, csak egy rossz a 802MHz az nincs nálunk. ellenben van 498, meg 634, és még 770 is. De azért csak kellett volna találnia így is valamit, max kódoltat...
Szerzek valami másik tunert hátha, az szívat.
-
arnd
senior tag
válasz
Celtis #18791 üzenetére
Áááá akkor ha nem hozok létre a webes config felületen user/pass-t akkor nem kell a "Tvheadend HTSP Cilent"-nél sem beállítani?
Ugyanitt a "Tvheadend HTSP Cilent"-ben lehet beállítani az IP-t (alapból 127.0.0.1) illetve a HTTP/HTSP portokat is.
Erre az IP-re gondoltam egyébként. -
arnd
senior tag
válasz
Celtis #18782 üzenetére
Köszönöm!
Nagyobbak a hiányosságaim azért.
Szóval létrehozok egy Networs fül alatt egy Budapest MUX-os network-öt.
A Muxes fülön meg is jelenik a 610, 745, és 802MHz-es mux.
A TV adapters fülön hozzárendelem a Realtek RTL2832-höz a létrehozott Network-öt.A Muxes fülön a Scan status idle, a Scan result meg fail.
Na és innen hogyan tovább?
Meg a webes konfig felületen pl. a login részt sem értem, hogyan kellene beállítani?
A Tvheadend HTSP Cilent felhasználó neve jelszava az milyen viszonyban van ezzel?
No meg az IP-je? -
arnd
senior tag
#azbest
Szia, most volt a születésnapom, erre hivatkozva, eléggé szemtelen módon kérhetnék egy pár soros kiegészítést ebben a témakörben:[OpenElec tévé Raspberry-vel] ?
Mindig TV-t szeretném bekonfigolni, de nem bírom a "HTS Tvheadend 4.0.8"-et beállítani, scan nem akar menni sehogyan sem. Hiába a jó MUX (PC-vel VLC-vel megy). Tuti, hogy valami triviális dolgot nem teszek meg. Már vagy 20-adszor állok neki..."Találtam" egy chipdrive extern 330-at, ez valami prolific USB soros illesztővel megáldott kártyaolvasó. A prolific illesztő látszik is az USB eszközök között. Mivel lehet ezt mindigtv vonalon tesztelni, hogy jó e a feladatra?
pls...
-
arnd
senior tag
Van 3 USB-s tv vevőm itthon 2db (rtl2832u + TUA9001) és 1db (MXL5003S + XCJ508491T) chippes.
Na persze, hogy egyik sem megy még csak a W7-es Kodival sem. Simán W7 alatt VLC-vel meg MediPortal-al megy, de persze ott meg szervert nem bírtam működésre bírni.
van még egy ilyen wifis cuccom is: [link] Ezt nem lehetne valahogy bekötni?Mi most az ajánlott tuner?
-
arnd
senior tag
Bocs már megint, de ez annyira nem off.
Szóval nekem ez a kodival TV-zés dolog kimaradt eddig az életemből, de most bexart az alcor HD1800-asom (műhely tv).
Szóval ha több tunert használok akkor egyszerre több mux adásait tudom böngészőből a helyi hálón elérni?
Kártya olvasóval meg a kódolt adásokat is?
Úgy mik a határok? 3-4 eszközön való TV-zés? Mármint Pi2-vel. -
arnd
senior tag
-
arnd
senior tag
Nagyon OFF
X86-ra (W7) milyen Tvheadend alternatívát ajánlotok?
Van egy semmire sem használható D2550-es PC ami csak W7-el megy, openelec nem megy fel rá, linuxok szintén csak szenvednek 100% proci használat, tehát csak a W7 maradt. -
arnd
senior tag
Visszanéztem két hónapot de nem találom, hogy milyen kártyaolvasót ajánlottatok tv nézéshez.
Volt két link is, hülye fejemmel meg voltam győződve, hogy elmentettem, de mégsem...
pls. -
arnd
senior tag
-
arnd
senior tag
OPENELEC alatt akármilyen ntp szervert állítok is be mindig le van maradva az óra egyel...
Mit nem találok?Amúgy 44, de már majdnem 45
-
arnd
senior tag
Olyan megoldással találkoztatok már, hogy openelec mellé 5110-es nokia kijelzőt aplikálni?
Az alfanumerikus kijelzők drágábbak is, meg csúnyábbak stb.Úgy néz ki, hogy az o'play megadta magát, és a gyerekek lenyúlják a pít...
-
arnd
senior tag
Én (is) ajánlottam az ikeás töltőt. Nekem semmi gond vele. Kábelen nagyin sok múlik, a tüskesor 1-es lábán mérjetek feszültséget. Ha nagyit esik, akkor xar a kábel/csati.
-
arnd
senior tag
Kb. 700 hozzászólással ezelőtt téma volt, hogy ha kikapcsolom a Pi-t akkor csak táp ki/be kapcsolással lehet elindítani.
De a LED-ek melletti (Pi2) RUN pontok rövidre zárásával is elindul/resetelődik a Pi.
Ha nem akarjuk, hogy resetként működjön akkor az egyik I/O bekapcsolásával lehet tiltani futó program mellett. Persze kell még hozzá egy-két tranzisztoros illesztő is. Így futó os mellett nem resetel, de kikapcsolva elindítja a Pi-t.Bocs ha evidens volt...
-
arnd
senior tag
Csak egy hipotetikus kérdés: 4K-hoz mit szól a Pi2?
-
arnd
senior tag
Openelec + LIRC kombót használ valaki?
Nincs valami simán Kodi alá telepíthető verziója? -
arnd
senior tag
válasz
crissprivat #14579 üzenetére
Ezt a TV-s mizériát nem is értem. Mivel digitálisan megy ki a jel, max a meghajtható kábelhossz lehet(ne) különbség. Illetve a FHD felbontás az 24" monitor felbontása, tehát egy ettől nagyobb méretű TV esetén a minőséget maga a benga nagy pixelek rontják el.
Szóval ez csak nyafogás, de csak itt magunk közt mondom ezt természetesen, egy TV/média lejátszós topicban nem sértenék ezzel senkit sem vérig.De ha márvány asztalkára teszed a Pi-t akkor sokkal jobb lesz a hangja (képe).
(nem találom az irónia jelet)
-
arnd
senior tag
Nekem most az OpenELEC 5.95.5 jónak tűnik. A stabil változat samba elérése nekem vacakol, nem mindig érem el rajta a win-es megosztásaimat. Fél napja megy folyamatosan és eddig ez ok.
-
arnd
senior tag
válasz
s3toraph #14452 üzenetére
A router DHCP beállításainál meg fogod találni, itt érdemes valami fix ip-t hozzá is rendelni.
De az ipscanner progik is megtalálják.
Én most éppen ubuntut raktam rá, multimédiára nem optimális, viszont szoftverileg jól ellátott. Mondjuk pont ssh nem volt rajta, de egy sudo apt-get install openssh után már igen. És ez kényelmes ám...Mondjuk eddig kodi/openec vonalon küzdöttem vele, de egyenlőre marad az oplay, és inkább befogom munkára a pi-t.
-
arnd
senior tag
válasz
schferenc77 #14436 üzenetére
Köszönöm,
-
arnd
senior tag
válasz
schferenc77 #14434 üzenetére
OFF
Ezt "max_current_usb=1" hol találom, milyen konfig fájlban van? -
arnd
senior tag
válasz
OnlineWolf #14371 üzenetére
Jaj tudtam, hogy valamit ki akartam próbálni...
-
arnd
senior tag
válasz
OnlineWolf #14359 üzenetére
Egy system fájlban van becsomagolva a file szerkezet kompletten.
Kicsomagoltam egyébként [link]
De most a vissza csomagolással küzdök. Azt írja hogy kapcsoljam ki a "nodosfilewarning"-t, de ilyen kapcsolót nem találok... -
arnd
senior tag
OFF ugyan de az openelec miatt hátha tudtok benne segíteni. Egy régi N2700-as procis gépre szeretném rárakni, de az xorg nem tud rajta elindulni, mert kellene neki a driver, de ssh-val nem tudom telepíteni mivel nem kapok root jogokat. Az xorgot meg nem bírom kilőni. Van valami ötletetek, hogyan tudnám vagy az xorgot kilőni, vagy valahogy megeditálni magát a telepítőt, hogy vagy a drivert berakni, vagy nem induljon az xorg, vagy a korlátozott ssh root jogokat kikapcsolni... pls.
-
arnd
senior tag
válasz
theiron320 #14281 üzenetére
Nekem Mele f10 pro-val volt ilyen tapasztalatom. Ráadásul egy idő után fel is hangosodott a sistergés.
Ja és nem is jelent meg rajta a film hangja.Mondjuk lehet, hogy többet kellett volna vele foglalkoznom, mert pl. az egér funkciója sem műxik, a jobb egér sem léptet vissza pl. egyel a menüben.
Openelec alatt Kodival lehet órát állítani valahol? Vagy valahol terminálba kiugrani?
Vagy marad az SSH? -
arnd
senior tag
Grrr 10 órától éjfélig átkerült egyik raktárból a másikba pickpackéknál...
Mi lenne ha egy USA méretű ország lennénk?
Majd átirányítás, és megint járaton van.
Én meg azt hittem a hétvégén szét nyúzhatom már.Bocs az offért.
-
arnd
senior tag
válasz
huliganboy #14243 üzenetére
Jópofa=játéknak jó.
-
arnd
senior tag
válasz
huliganboy #14234 üzenetére
Azt elviszi gond nélkül.
-
arnd
senior tag
válasz
huliganboy #14227 üzenetére
Vegyes az infó, van ahol méterekről beszélnek, de van olyan is ahol 50 + 50 + 50m is felmerül.
De volt ahol 600m is megemlítettek.
Elméletileg létezhet hozzá valami 485 konverter...Más, kell, hogy vegyek valami XBMC SD kártyát, vagy nem szükséges ez a 2-es Pi-hez?
Ez openelec-es egyébként? -
arnd
senior tag
válasz
s3toraph #14194 üzenetére
Az 5 átlagolandó mérés elfér az arduino RAM-jában, és csak az átlagolt értéket kellene kiírni SD-re.
A grafikus megjelenítésről nincs infóm, hogy mennyire menne ez az arduino lapnak. Lehet, hogy valami fapados grafikont meg lehet vele oldani. Ahhoz a Pi biztosan jobb, ügyesebb lenne. Még akár valami régebbi olcsóbb is megfelelő. Az érzékelő kezelést azzal is meg lehet oldani szépen.
Esetleg energia megtakarítás, meg a kivitelezés csinosítása miatt egy Pi+arduino megoldás? A Pi-t időnként felébreszti az arduino, legenerálja a grafikai elemeket, amiket aztán az arduino megjelenít web-esen. De ez már csak tényleg a poén kedvéért, vagy ha az arduinos mellett döntesz és még sem sikerül 100%-osan akkor nem kell kidobni a beleölt munkát...Ha lesz belőle publikus megoldás, nem sértődök meg ha megosztod.
-
arnd
senior tag
válasz
s3toraph #14187 üzenetére
Ezek szinte készen vannak az arduinos mintaprogramokban.
Persze először soros porton nézed a kinyert adatokat, de felesleges ennek több időt szánni. Van kész web server program, használd azt, mellette még a soros print megmaradhat.
Én nem variálnám túl az adatbázist, egy txt, amiben vesszővel stb. elválasztva vannak az adatok. Ebből bármit létre tudsz hozni.
Hőmérséklet monitorozásra még a percenkénti mentés is sok, nemhogy 3-5.
Riasztásnak az email csak so so használható, ha ez valóban igény, akkor egy GSM modemmel is számolj. -
arnd
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Háztartási gépek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- IKEA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest