- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ben4444
csendes tag
válasz
mr.perfect #29893 üzenetére
Én a win32 Disk Imagert használom.
-
Ben4444
csendes tag
Gigabitesen csatlakozik, pi azt jelzi. (Ha gigabites akkor a narancs led villog, ha 100 as akkor a sárga) és iperf-el kimértem 130 at de szeritem az is kevés kicsit.
Azt sajnos most nem tudom kivitelezni.
-
Ben4444
csendes tag
Nincs, gépem is ugyarra van dugva éd ott lazán megy a 120, és ha lenne is akkor 10/100 on is ugyanolyan sebességű lenne. :/ Én valami hardveres hibára gyanakszom. De remélem nem az, mert nehéz lenne gariztatni.
-
Ben4444
csendes tag
Ha nyomok egy rpi-update-t akkor meg az rj-n világít és villog a link led, de a rendszer meg azt jelzi, hogy nincs csatlakoztatva kábel és nincs net.
-
Ben4444
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy pi 3 B+-ot és van egy érdekes problémám, nem tudom valaki találkozott-e ilyennel.
Ha 1000-es routerbe dugom, akkor csak 40mb/s-el tudok letölteni, ha közéjük teszek egy 10/100-as switch-et akkor 80-85mb/s?
(120-as letöltésem van)Hogy lehet ez? Hibás a pi?
Érdekes, hogy iperf-el belsőhálón, 140-et mértem gigabiten (ezt is keveslem), 10/100-ason meg 90.
-
Ben4444
csendes tag
Az a legnagyobb probléma, hogy fut egy motion szerver is (biztonsági kamera) de mikor megszakad a hdd akkor az is be crashel.
-
Ben4444
csendes tag
Külső tápos a hdd, lehet vennem kellene egy másik usb racket, de am mellette be van dugva egy webcam is és észre vettem, hogy ha az nincs bedugva akkor nincs baj 🤔
-
Ben4444
csendes tag
Szaisztok, van egy olyan problémám, hogy a rákötött hdd random időközönként lecsatolódik, ami nem is lenne baj mert visszajön, csak másik helyre mountolja utána. fstab ban próbálkoztam UUID-vel PARTUUID-vel és /dev/sda1 el is. Hogy an tudnám úgy muontolni, hogy az /mnt mappában lesz és megszakadáskor is oda rakja?
Raspbian alatt. -
Ben4444
csendes tag
válasz
wassermann #27594 üzenetére
Köszönöm, már feltelepítettem a többi mellé és jól teszi a dolgát, 1 paranccsal elindul és filmezhetek. Multi bootot nem akartam, mert már van egy jól beállított/belakott rendszerem és lassítja a rebootot.
-
Ben4444
csendes tag
Sziasztok! Van egy raspbian rendszerem, amin fut egy, lamp, samba, ftp, transmission és szeretnék mellé feltelepíteni egy kodit. Elfut mellettük, ha csak akkor indítom el, mikor szükség van rá? Nem okoz galibát? Néha szeretnék filmet nézni de a VLC megakad ha teljesképernyőre váltok. Esetleg tudtok ajánlani egy harveresen dekódoló szoftvert a vlc helyett ha a kodi nem jó?
-
Ben4444
csendes tag
Sziasztok! Az miért van, hogy youtube-on simán megy a 720p teljes képernyőn, de ha vlc-vel akarok lejátszani egy 720p-s filmet, akkor teljes képernyőn megakad a kép és csak hang van? Alap raspbian, gpu-nak 128 mb -t adtam és 1366 os felbontáson. Ha bekapcsolom az opengl-t akkor meg be crash-el és kidob a login képernyőhöz és a youtube meg nem jön be. Samba és Web server fut csak a háttérben.
-
Ben4444
csendes tag
Sziasztok. Teamviewert szeretnék használni. Eddig jól működött, de most csak akkor tudok csatlakozni ha hdmi-n rá van kötve monitor, ha nincs akkor "Nincs kapcsolat a partnerrel" de az aktív eszközöknél látja. Arra gondolok hogy a config.txt-ben kellene átállítani valamit.
-
Ben4444
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #25494 üzenetére
Próbáltam már ezt is https://github.com/markondej/fm_transmitter ez elvileg jó 3-mal de nem szól.
-
Ben4444
csendes tag
Sziasztok, próba ként kiszeretném próbálni a PIFM-et. Már egy csomó scriptet meg mindent kipróbáltam, rengeteg oldalt megnéztem és lépésről lépésre megcsináltam.
pl: http://www.icrobotics.co.uk/wiki/index.php/Turning_the_Raspberry_Pi_Into_an_FM_Transmitter
De sose akar sugározni semmit. Mi lehet a baj? GPIO4 Re kötöttem vezetéket.Ui.: Kezdő vagyok, csak most ismerkedek a PI-vel és és a Linux-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Autós topik
- Home server / házi szerver építése
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged