- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
dugesz77 #16573 üzenetére
No, azt nem tudom, h tudja e, megnézem, köszi!
Szerk:
SIMPLINK
(Kivéve 42/50PC3*)
Csak olyan készüléken működik, amelyen a SIMPLINK logó
fel van tüntetve. Ellenőrizze a SIMPLINK logó meglétét.
Ennek segítségével vezérelheti a TV-hez HDMI-kábellel
csatlakoztatott egyéb AV-eszközöket anélkül, hogy további
kábelekre vagy beállításokra lenne szükség.
Ha nem kívánja a SIMPLINK menüt használni, válassza az
„Ki” (Kikapcsolva) beállítást.
A 26/32LB7* típus esetén a SIMPLINK funkciót nem
támogatja a HDMI IN 3 bemenet.Hát ezt tudja, ez vajon az..?
-
csipuka
senior tag
válasz
dugesz77 #15908 üzenetére
Kossz mindenkinek a hozzaszolast, raprobalok akkor a tv-s usb-vel, es ha valami szivarvanyos dolgot latok akkor kapja a dedikalt USB toltot.
Egyelore otthon csak microSD es HDMI kabelem van, es azon filozok, hogy csak a PI-t es a dobozat rendelem meg. Ugy tervezem, hogy az LGs tv taviranyotojaval hasznalom, es nem akarok beszerezni olyan kis kompakt wireless billentyuzetet, hogy minimalizaljam a kutyuk darabszamat. Be lehet uzemelni billentyuzet nelkul az OSMC-t? Van wireless eger, ha kell. -
-
-
azbest
félisten
válasz
dugesz77 #15364 üzenetére
Nono, ez orange pi pc, ami közvetlenül a gyártótól véve 15 usd plusz szállítás, 19 usd alatt van. Persze kiegészítők, tápkábel vagy táp ahhoz is kell (nem microusb). Meg a szokásos egyéb dolgok. Szetteket is árulnak, a szállítást ott is bele kell kalkulálni [link]
Szoftveresen pedig mivel sokkal gyengébb a support, még mostanában kalapálódnak össze a használható kész imagek. Az inkább profibbaknak való, akiknek nem probléma kernelt fordítani, vagy saját linux disztribúciót összerakni. A kártyapc topicban érdemes erről beszélgetni. Egyébként android alatt képes videót játszani, linux alatt nincsenek hozzáigazítva a lejátszók. Nekem még nem sikerült androidból stabilat találni hozzá, de még csak pár órát foglalkoztam vele.
-
sunnysys
tag
válasz
dugesz77 #15269 üzenetére
Köszi!
Az a baj, hogy ezt a beállítási lehetőséget nem is látom. XBMC 12.2 óta nem használtam igazából ezt a szoftvert. Akkor még a laptopon voltak ezek a beállítások, most a RPI-n már nem látom őket... Most csak ezek lehetőségek vannak. (Most nincs előttem, ezért kerestem a netről képet. Az első sorba nekem HDMI van.)
Audio output -
crissprivat
senior tag
-
simongab
senior tag
válasz
dugesz77 #13193 üzenetére
Köszi, naggyából sikerült eddig a dolog, kicsit más volt a koncepció, de az állandóan változhat. Máshol is kérdeztem, akkor
Kellene a készüléken egy státusz kijelző...(2 soros grafikus)nehéz ezt rádrótozni?
Valami szupcsi tápegységet érdemes építeni az egységhez? Eről van e valami cikk és tapasztalat?
Hogy érdemes a hálózatot a készüléknek megkapnija? UTP n vagy Wi Fi n? ( Mert ugye ami össze van drótozva az mégiscsak össze van drótozva
Belépésnél ne kelljen az IP címet beírni állandóan..elegánsabb lenne ha semmihez nem kéne nyulni, nektek hogy van? Fix IP és vagy domain név? Vagy kis ikon és a progi meg a router tartja meg az IP t? Mert nyilván DHCP -ben megy most a dolog ...És nagyon lassú amíg reagál a cucc a külső készülékről történő változtatásokra. Ezt nem lehetne valahogy gyorsítani?
Köszi
-
Laca0
addikt
válasz
dugesz77 #12875 üzenetére
Nekem is volt hasonló konfigom és semmi baj nem volt a tévével.
Amúgy is úgy javasolt, hogy a media lejátszó az erősítőbe legyen kötve, ha van ACR.
Így a tévé hangját is ki tudod tenni az erősítőre ugyanazon a kábelen.
A késleltetés is jobban le van kezelve, nem fog csúszni a kép meg a hang. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dugesz77 #12875 üzenetére
Sziasztok.
Megint befészkelte magát a HiFi bogár a fejembe. Az lenne a kérdésem, hogy Málnával tudok-e olyan sztereó hangminőséget csiholni, mint Win7/Foobar+DAC-al.
A DAC egy Denon DA300-as. Valamint az is kérdés számomra, hogy a DSD-ket tudja-e natívan "kezelni" a Málna ?
Köszi minden támogatást. Nagy segítség lenne, mert nagyon rápörögtem a dologra....
-
layerke
aktív tag
válasz
dugesz77 #12839 üzenetére
Én szintén zyxellel szemezek egy 325 v2-vel. Rasperryvel egyébként meg vagyok elégedve csak kellene egy nas mindenképpen, és tényleg nem sokkal drágábbal a zyxel helyett lehetne egy nagyobb teljesítményű gép is, a kérdés főleg az, hogy mivel állandóan menne, így minél alacsonyabb fogyasztás mellett kellene ezt tennie. Erre jó a málna, de nasnak nem felel meg. Viszont erőmű se kell, arra itt van a saját asztali gépem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Spórolós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- EA Sports WRC '23
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest