- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
simongab
senior tag
-
simongab
senior tag
válasz
simongab #45799 üzenetére
Sziasztok. Megpróbáltam a Moode és a Raspberry Pi OS aktuális verziójával elindítani a RASPBERRY PI B+ met. Sajnos egyik esetben sem csinál semmitr a lap...HDMI n figyelem hátha látok valami tevékenységet...egér bill rákötve. A moode biztos hogy bootolásnál és setupnál villogtatta a piros zöld státusz ledeket most mondkettő állandan jelez. Biztos hogy kakukk a lap?
-
simongab
senior tag
Sziasztok. Adott egy RASPBERRY PI B+ - Raspberry Pi 1 - B+. Eddig média lejátszó volt. Most egy ideje nem használtam. Nem megy. Zöld piros ledek világítanak, szabványos USB egér+ bill rádugva. HDMI kivezetve. SD kártya (eddig ment) betéve a foglalatba. Semmi nem történik vele...bill egér nem világít. HDMI el nem jön le róla. Segítség
-
simongab
senior tag
Raspberry 2 B 1B indulásánál mindkét led világít... HDMI. nem ad jelet ... zenelejátszó progi amivel eddig használtam nem installálódik fel fel. USB n nem ad ki tápot...valami ötlet? Hogyan keressek hibát? Meghalt a cucc?
-
simongab
senior tag
Hol lehet kikapcsolni hogy indulásnál a runeaudio bekérje a nevet: root, és a jelszót?
-
simongab
senior tag
Még a tápegység témához... azt olvasom hogy maga az alap 500mA t vesz fel, plusz a perifériák. Ha egy 2 soros kijelző egy 128 GB os Pendrive +hangkari. Azt írják 1A a határ. Most akkor hogy van ez ?
-
simongab
senior tag
válasz
dugesz77 #13193 üzenetére
Köszi, naggyából sikerült eddig a dolog, kicsit más volt a koncepció, de az állandóan változhat. Máshol is kérdeztem, akkor
Kellene a készüléken egy státusz kijelző...(2 soros grafikus)nehéz ezt rádrótozni?
Valami szupcsi tápegységet érdemes építeni az egységhez? Eről van e valami cikk és tapasztalat?
Hogy érdemes a hálózatot a készüléknek megkapnija? UTP n vagy Wi Fi n? ( Mert ugye ami össze van drótozva az mégiscsak össze van drótozva
Belépésnél ne kelljen az IP címet beírni állandóan..elegánsabb lenne ha semmihez nem kéne nyulni, nektek hogy van? Fix IP és vagy domain név? Vagy kis ikon és a progi meg a router tartja meg az IP t? Mert nyilván DHCP -ben megy most a dolog ...És nagyon lassú amíg reagál a cucc a külső készülékről történő változtatásokra. Ezt nem lehetne valahogy gyorsítani?
Köszi
-
simongab
senior tag
Összeraktam a Raspyplay hangkártyát és a RB b+ t. Mit csináljak ? Nagyon kezdő vagyok hozzá. Tehát végy egy 4 GB os SD kártyát, kezdjük onnan....
Rajta van egy Volumio, de csak szöveges felület, grafikus semmi. Jó ez így? Egy zenelejátszó lenne a cél ami wifi ről(nas, web) és egy nagy pendrive ról játszana ztenét
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Óra topik
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Fotók, videók mobillal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile (ARPG)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest