- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Való igaz, ezekre tökéletes, csak akkor marad pár feladat, ami még jó volna, de arra már nem elég. Annyira közel van egy épített szerverhez mind fogyasztásban, mind árban, hogy miután megvettem, és összeraktam, onnantól. kevésbé látom reális alternatívásnak. De csinálhatjuk úgy is, hogy nekem vannak plusz igényeim, amire mást kellett keresnem.
-
Rick4
félisten
Tuti lesz olyan relézhető valami, ami akár cec-re, akár másra indul, onnan meg egy lépés, hogy ez az rpi-t kapcsolgassa. Pl a tévéden tuti van scart, annak a 8-as lába pl 16:9-es képjelnél 5-8V közötti jelet ad, ez a régi tévéknél egy kapcsolójel, ma már nem nagyon használják. Már csak egy lépés, hogy egy kis áramkör ezt figyelje, és ha megvan, kapcsoljon áramot a pi madzagjára.
-
Rick4
félisten
válasz
layerke #12838 üzenetére
Nem tudom, még nem tartok ott, nasnak használom perpill, tökéletesen teszi a dolgát, de az rpi nekem nem jött be, eladtam, és ez a következő projekt, már vettem egy vinyót, holnap telepítek, aztán kiderül minden. Nálam nem kell CEC, van harmony touch, meg mediacenter táv is, valahogy csak fog menni.
Az a tény, hogy jól megy, és nagyon keveset fogyaszt, nem igazán láttam értelmét másnak, de körül kell nézni. Ez passzív hűtéses, és így is csak 40-45°C-os a borda, nem forrósodik túlzottan. Akármi jó lehet, körül kell nézni.
-
Rick4
félisten
válasz
layerke #12835 üzenetére
Ami szerintem járható út:
Veszel egy Lc power 1350-es házat 15500-ért, ebben benne van a paneltáp és az adapter is, veszel egy Asrock Q1900B-s lapot 20 ezresért, keresel hozzá notiramot valahol használtan 5 ezresért, és 40-ből van egy tuti nas, médialejátszó, meg ami kell, lehet kevesebből is, de akkor nem új, nem garis, vagy nem ilyen gyors lesz, ez már rajtad múlik.
Feldobsz egy win 8.1-et, virtualizálsz virtualboxszal pl egy freenas nevű ingyenes nasszoftvert, tudod kívülről is kezelni, tölt mint állat (150-es nettel fullon bármikor) és feldobsz a win elé egy kodit, kell hozzá egy 2K értékű médiacenter táv infrával. A hdmi-t erősítőre vagy tévére kötöd, játszik mindent. Működés közben 11-12W-ot fogyaszt egy SSD-vel, vagy 12-13-at egy WD red 3TB-os HDD-vel, és egy lassított hdd hűtő ventivel. Fél méterről hangtalan, nem melegszik, és nagyon gyors. Nincs olyan nas, ami ennyiből, ilyen sebességgel pörög, ennyire sokoldalú, és ilyen minimális fogyasztással még lejátszani is tud. -
Rick4
félisten
válasz
Chris Kiki #12823 üzenetére
Még mindig az a tuti, hogy eladod a nast, és a pi ára mellé téve veszel egy komolyabb nast.
-
Rick4
félisten
válasz
huliganboy #12813 üzenetére
Az usb-vel már kevés lehet, de azt számold ki, mennyi kell. Itt csak egy infravevő vol rádugva, az nem eszik a 2W mellé még ketőtt.
Az új gazdája felpakolta egy Samsung LED TV mögé, és a tévé usb-jéből kapja a rpi2 az energiát is. CEC-cel megy a tévé távjáról, ha a tévé bekapcs, akkor az rpi bekapcs, ha a tv kikapcs, akkor az rpi kikapcs. Kell ennél több?
-
Rick4
félisten
válasz
huliganboy #12809 üzenetére
Volt pi2-m, az egyik telefonom 0.8A-es töltőjét kapta, tökéletesen megfelelt neki, ahogy számolom, ez pont 2x akkora teljesítmény, mint ami a pi2-nek kell. Mivel van 3-4 db itthon, meg sem fordult a fejemben, hogy bármit is vegyek. A tápaljzat is ugyanaz, mint a mai telefonokon.
-
Rick4
félisten
válasz
Chris Kiki #12803 üzenetére
Azt nézted, hogy a raspberry és a nas között zajló hálózati forgalom mennyivel terhelné jobban a nasz, mintha a beépített klienst használnád?
Amúgy a tuti megoldás az, hogy ha a raspberry árát a nas mellé teszed, és veszel egy normálisabb eszközt.
-
Rick4
félisten
válasz
Chris Kiki #12798 üzenetére
A nason nincs torrent kliens? Telepítsd rá, nulla forintért.
-
Rick4
félisten
válasz
huliganboy #12745 üzenetére
Celtisnek usb-s tunerje van, nekem meg egy szobával arrébb egy kéttuneres beltéri, aminek tuner server funkciója is van, tehát pl a berakott vinyóra rápakolja a tuner server mappába az összes csatit, ami egy vlc m3u féjl lesz. Akármelyikre kattintok, a beltéri elkezdi streamelni a gépemre, telómra, tabletemre a tévéműsort. Így tévézek a gépen egy ideje...Katt és megy. A beltérimnek van webes felülete, ott is tudok csatornát választani, az épp futó műsorokat is kiírja. Jó dolog nagyon.
-
Rick4
félisten
válasz
Benoe77 #12742 üzenetére
Azt nem tudom, a beltéri milyen protokollal dolgozik, de a pvr kiegészítőt hozzá írták, tehát inkompatibilitás szinte kizárt. Azon is csodálkoznék, ha a kliens nem akarna működni, ugyanis már 2 éves fórumbejegyzések is vannak róla. [link] Valamint azt se nagyon hiszem, hogy a raspbmc, osmc, openelec mind olyan letöltési lehetőséget kínál fel, ami amúgy az adott eszközön nem is működne.
-
Rick4
félisten
válasz
Celtis #12740 üzenetére
Tunerre, vagy nármi másra.
A gépemen is fent van a kodi, meg egy rpi2-n is, nálam egy vu+ kéttuneres beltéri a backend, amíg a gépen simán beszívja a csatilistát, epg-t, mondjuk 1 perc alatt, addig az rpi meg se nyekken ugyanazokkal a beállításokkal, 20-30 perc alatt se csinál semmit. Openelec, raspbmc, osmc is ugyanezt csinálja. Nem értem miért, még a csatilistáig se jut el. -
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12719 üzenetére
Hogy jó is legyen, xpenology-t, de lehetne bármi más, OMV, freenas is, nem ezen múlik. Nem tudom, mit olvastál a neten, a havernak is raktam össze egy ilyet, ott egy 128-as OCZ SSD van benne, 11W a win7-nél, 12 ha youtube fullhd-t nézel.
De nem is értem, miért kellene többnek lenni, az i3-as itx gépem is 22W körül eszik, és az azért más kategória teljesítményben is.
-
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12717 üzenetére
Nem tudom, miket mértél ezzel kapcsolatban, nekem egy ilyenem van, egy 3TB-os HDD-vel a konnektorból mérve konkrétan 12W-ot eszik, ebből legyen 2W a HDD, tehát 10W vs 2W-ról beszélsz. Óránként 8w különbség az egészen pontosan napi 192Wh, azaz 5 naponta lesz 36Ft különbség. Amennyiben neked havi 200Ft-nyi kiadás minden más szempontot félredobva kérdéseket generál, és írásra késztet, minden bizonnyal csak félóránként 2 percre kapcsolod be a gépedet, hogy megnézd, kaptál-e üzit, a reklámok alatt kikapcsolod a tévét, és a villanyt is csak annyi időre szoktad felkapcsolni, amíg megnézed, a sötét szobában merre akarsz menni, ugye?
-
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12714 üzenetére
Építs nast egy asrock q1900-as lapból, ne ebből.
Valaki tudja amúgy, hogy openelec-kel, infra vevővel hogy vezérli az rpi2-t egy logitech harmony touch? Hétfőn vettem, de már fel is raktam az apróba, mert nem bírok vele. Mediacenter táv viszi, azzal nincs baj, de a Logitech-et szeretném használni, feltanítva se akarja, mediacenter pc-ként sem.
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #12708 üzenetére
Annyira nem életbiztosítás, hogy sok éve használom ennek a sokkal olcsóbb változatát, kb 2-300 órát mehetett már, mindenféle hiba nélkül. Pl ez is az: [link], igaz nekem az a változat van, amihez tápegység is van.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #12648 üzenetére
Én meg ma vettem egy ugyanilyet, bár lehet kár volt az SD, mert egy másik kártyára openelec-et tettem, és filmezni próbáltam volna. Kissé megakadt a technika a 3D-s filmeknél, leginkább az a bajom, hogy a menübe visszalépve 3D-ben ragad a projektor. Biztos én csinálom rosszul, mert talán 4 órányi tapasztalatom van vele, de hátha belefutott már valaki hasonlóba.
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #8817 üzenetére
Köszi, ennek fényében elviekben átterelem a gondolataimat egy hdmi-s tv okosító herkentyű irányába.
-
-
Rick4
félisten
Ide nem kell sok tuner, megvan ez a rész, a lejátszásnál viszont nem mindegy, hogy 1 vagy6 másdodperc a váltás. Android sticket néztem először, de mondom hátha jobb paraméterekkel rendelkezik egy rpi, felkonfigolni lehet nem 2 perc, de azt csak egyszer kell megcsinálni. Nekem jó a stick is, ha abból van tuti.
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #8811 üzenetére
Ilyesmi lenne nekem is, csak itt a tuner a műholdvevő, mivel ott van kb 80 csati, az xbmc-s kliens pedig a rpi lenne. A tévé veszi a DVB-T adásokat, de nem sűrűn használom, műholdon jóval több csati van. Mennyire megy gyorsan a csativáltás ezzel a megoldással?
Tunerem van ilyen, de majd egyszer, majd valamire lesz jó, ebből inkább a 4 tuneres 4 muxos változat lenne a tuti..
-
Rick4
félisten
válasz
lord.lakli #8809 üzenetére
A tvheadend tudtommal a dolgok egyik vége, ahol a tuner csatlakozik. Az xbmc a dolgok másik vége, ahol a tévére csatlakoztatott eszközzel a felhasználó a csatornák között tud lépegetni, és tévézni. Javíts ki légyszi, ha helytelenek az információim.
-
Rick4
félisten
válasz
lord.lakli #8807 üzenetére
Ismerős a téma, már évekkel ezelőtt fent volt synology nason, meg gondolkodtam a tripla dvb-t-s vevős- tp-link routeres megoldáson, csak a kérdést tettem fel rosszul: Akkor másképp kérdem: A tvheadend min fut? Egy tp-link routeren, nason pc-n?
-
Rick4
félisten
Urak, nézegetem ezt a kis eszközt, elsősorban egy tévé mögé tenném okosítónak, más funkció első körben nem érdekes. Ami számomra igazán fontos, hogy van egy linux alapú szoftvert futtató műholdvevőm, a dupla tuner miatt van pár kellemes funkciója, pl a másik szobában megy a tévé, emelett én itt a gépnél a webes felületére lépek, és böngészőből, vagy xbmc-vel és egy pvr addonnal csuklóból megy a tévézés funkció használata. A W7-et futtató gépemen fent van ez az xbbc, működik rendben, viszont a csativáltás nem a legjobb, 4-5-6 másodperc, mire megtörténik. Ez nem kizáró tényező, de mindenképp zavaró, van valakinek tapasztalata konkrét szituban ugyanezzel a képességgel? A webes felületen, böngészőből csak 1-2 másodperc, de nem mindig lenne bekapcsolva a gépem. Lehet az, hogy a gépemen kevésbé optimalizált az xbmc, mint egy ilyen raspberryn lenne, ezáltal ott gyorsulhatna a csativáltás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune: Awakening
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest