- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunnysys
tag
Úgy érted, Android + ODB? De, valószínűleg egyszerűbb, és lehet, hogy így is lesz majd, csak most még kisérletezgetni (tanulni) szeretnék, ezért gondolkodom első körben RPi-ben. Másrészt van pár ötletem, amihez jól jönne szerintem a RPi, persze, lehet, hogy van rájuk Androidos megoldás is. (első kamera, tolatókamera, OpenCV tárgyfelismerés, stb.)
-
sunnysys
tag
válasz
azbest #22611 üzenetére
Köszi!
A boot partíción egyedül a config.txt módosult, de azt én modosítottam, mert ezen az oldalon olvastam, hogy segíthet a bootolás késleltetése: boot_delay=1. Nem segített.
A másik partícióról tudok Windows-on másolatot készíteni? (Csak a boot particiót látom.)Szerk:
Úgy látom, hogy a Win32DiskImager programmal lehet back up-ot készíteni, de sajna az SD olvasóm halott, már a Raspbiant is telefon SD olvasón keresztül telepítettem (gány megoldás, tudom), de a telefonba helyezett SD kártyát a Win32DiskImager nem látja...
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Barátnőm Fiat Stilo autójába szeretnék CarPC-t építeni, eredeti terv szerint RPi alapon. Ez még lehet, hogy változhat (pl. Android tablet), de mivel a megvalósítandó funkciókat alapvetően RPi-vel képzeltem el, így első körben ezen az vonalon gondolkodnék. Adódott azonban most egy kis problémám, amiben kérnék segítséget:
Raspbian Jessie rendszerre telepítettem az amúgy Wheezy-re szánt programot erről az oldalról, és most nem bootol be a Rapsberry, csak egy színes téglalapot látok a kijelzőn. (Azt hiszem, van Jessie-re készült verzió is, csak későn vettem észre.) Van ötletetek, hogy tudnám elindítani a rendszert? Van egy csomó dolog az SD kártyán (programok, képek, videók), ami miatt nem szeretném újra telepíteni az OS-t.Köszi szépen!
-
sunnysys
tag
válasz
vargalex #15435 üzenetére
Köszi! A portforward végül is nem kellett, mivel a wifi routert csak 10 percre üzemeltem be, a RPi most közvetlenül a modemre van csatlakoztatva.
A Transmission most működik. Az rTorrent valami hibát ír ki (No connection to rTorrent. Check if it is really running. Check $scgi_port and $scgi_host settings in config.php and scgi_port in rTorrent configuration file.), de végülis nem gond, legalább az egyik megy. -
sunnysys
tag
válasz
sunnysys #15394 üzenetére
megnéztem a Kodi/System/Openelec-e belül a hálózati beállításokat, és találtam egy IP címet, ami teljesen más, mint amit eddig el akartam érni rTorrent, vagy Transmission web interface-ről. lehet, hogy ezt az IP címet kellene megadnom, ha kívülről el akarom érni? Előzmény.
-
sunnysys
tag
válasz
Mr Dini #15392 üzenetére
hát, nem tudom, hogy hogy oldottam meg. UPC-s modem van évek óta, abból jön egy vezeték a wifi routerbe, de a wifi router most nem működik. az az egy vezeték jön most az otthoni laptopba, illetve került most át a RPi-be. megpróbálok minél előbb beüzemelni egy routert.
amúgy most több helyen is azt olvastam, hogy modemben nem kell portot forwardolni, csak routerben. emellett megnéztem a munkahelyi tűzfalbeállításokat, nem látom, hogy le lenne tiltva a 9091-es port.nem lehet, hogy mégis kihagytam valamilyen lépést a Transmission, és rTorrent add-onok, vagy a KODI beállításánál?
-
sunnysys
tag
válasz
Mr Dini #15390 üzenetére
köszi!
ajajj, ezekhez sem értek...
forwardolni hogyan kell vajon, ha csak egy modem van?
van egy ősrégi wifi router otthon, ami kb. 5 perc használat után eldobja a jelet, azt akartuk lecserélni lakótársammal, de amit otthonról hozott, ahhoz elfelejtette elhozni a tápot. szóval most csak egy kapcsolat van. -
sunnysys
tag
Sziasztok!
Rákérestem a torrent, az rTorrent, a Transmission szavakra, megtaláltam a magyar nyelű leírást is, de még mindig nem tudtam beállítani.
Eleve azt a részt sem értem a leírásban, hogy: "Ezután belépünk az eszközre" A RPi-re lépünk be? Honnan? Ha az Openelecből, akkor hogyan? Vagy midenképpen szükséges ez?
Amúgy elvileg hozzáadtam a 2 Transmission add-ont, meg az rTorrent add-ont, Transmissionben megadtam a munkahelyi IP címem, felhasználónevet, jelszót, emlékeim szerint engedélyeztem az egyedi konfiguráció betöltését, enegdélyeztem az SSH-t, de nem tudom a következő lépéseket. Ha a Transmission web-be szeretnék belépni, és begépelem böngészőbe az IPcím:9091/trasmission/web sort, akkor sem történik semmi.
Mit csinálok rosszul?
Esetleg az IP címeket adom meg helytelenül? Otthon most csak egy modem van, abból megy a vezeték a RPi-be, munkahelyemen router van, abból jön az egyik vezeték a laptopomba. Mivel nem nagyon értek ehhez az IP cím dologhoz, Gmailben megnéztem, hogy milyen IP címről szoktam bejelentkezni, amikor otthonról, és milyen IP címről, amikor munkahelyről netezek. Ezt a 2 IP címet használtam: Transmission add-onhoz adtam azt, amiről a munkahelyről szoktam bejelentkezni, és a Transmission web oldalat próbálom elérni azon keresztül, amiről otthonról szoktam bejelentkezni. Remélem, értehetően írtam le.Köszi!
-
sunnysys
tag
válasz
dugesz77 #15269 üzenetére
Köszi!
Az a baj, hogy ezt a beállítási lehetőséget nem is látom. XBMC 12.2 óta nem használtam igazából ezt a szoftvert. Akkor még a laptopon voltak ezek a beállítások, most a RPI-n már nem látom őket... Most csak ezek lehetőségek vannak. (Most nincs előttem, ezért kerestem a netről képet. Az első sorba nekem HDMI van.)
Audio output -
sunnysys
tag
Sziasztok!
RPi 2-t Onkyo TX-SR608 erősítőre csatlakoztatva HDMI-n, KODI-t passthrough-ra állítva az 5.1-es DD hangsáv szépen átmegy, az erősítő ki is jelzi, de DTS hangsávoknál (akkor is, ha csak core van a fileban), nem a sima DTS-t írja ki az erősítő, csak pár ilyen módosítottat, mint pl: DTS Neo:6, Theater-Dimensional, stb. Laptopról nézve ugyanazok filmeknél ki lehet választani a sima DTS-t. Mi lehet ez?
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Lehet Raspberry Pi 2-vel 7.1-es hangsávot lejátszani? Azt olvastam, hogy a DTS-MA/TrueHD passthrough nem megoldott, és PCM-mel lehet megoldani a 8 csatornát, de sajnos ehhez nem értek, nem tudom, mit jelent a gyakorlatban
Eddig így néztem 7.1-es filmeket: laptop (MPCHC) --HDMI--> Onkyo TX-SR 608 erősítő (eddig ő kódolt) + 7.1-es hangfalszett --HDMI--> Samsung A600 projektor.
A laptopot szeretném kiváltani, ha lehet, RPi-re.
A kérdések tehát:
1. Lehet 7.1-es hangot megoldani RPi-vel? Ha igen, hogyan?
2. Milyen hangminőséget várhatok? A HD hangok nem fontosak, mert bár az erősítő HD képes, a hangafalak nem igazán. A HD hangsáv csak amiatt szükséges, mert a Coreban csak 5.1 van, nekem meg 7.1 kellene.
3. Képminőségben várható romlás a laptophoz képest? Eddig főleg MPCH-t használtam, alapbeállításokkal, és pár filmet néztem XBMC-n, szintén alapbeállításokkal.
4. Ha megoldható a fenti, miket kell még vásárolnom a RPi-hez? Igazából csak valami távirányítóra gondoltam, de lehet, hogy még más is kell hozzá... Nem lenne baj, ha ezen keresztül tudnék filmeket letölteni egy külső vincseszterre, de ha ez nem megoldható, az sem gond, akkor töltök a laptoppal.Nagyon köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged