Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FDAssasin #45716 üzenetére
Pont most küzdök hasonlóval, én egy Zero 2-est szeretnék USB-n keresztül elérni (SSH-val)
Van erről egy video ami alapján próbálkoztam: [link]
De hogy-hogynem kb 2x tudtam beloginolni ilyen módon, (nincs értelmes magyarázatom arra hogy épp akkor miért sikerült) a többi számtalan próbálkozásom során csak odáig jutok, hogy megnyílik az SSH kapcsolat: raspberrypi.local -ként meghívva, azaz kéri a felhasználónevet és jelszót, ám nem fogadja el amit még az alap Raspbian OS telepítésekor megadtam! Csak tudnám, hogy akkor mégis mit vár?A másik érdekesség az volt, amikor beállítottam egyben wifi kapcsolatot is, hogy olyankor a wifi routertől kapott ip címmel és hozzá tartozó account-al be tudtam jelentkezni, az USB-s raspberrypi.local-ban ugyanezzel már nem. Szerk. --> Esetleg gyaníthatóan nem kap ip címet az usb - Windows (11) alatt, ez a gond? De akkor miért nyílik meg az SSH bejelentkezés..
Külföldi fórumokon is olvastam hogy sokaknál problémás ez az egész usb-n keresztüli használat, van itt valakinek esetleg valami 'golyóálló' megoldása?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Z6 G4: Intel Xeon Gold 6148 (40 szál, 3,7GHz), 32GB DDR4 ECC, 512GB NVMe SSD, Win 11 Pro
- Eladó komplett Ryzen 5-ös Gamer konfiguráció!
- Mini PC INTEL NUC i5/16GB RAM/120GB SSD/WIFI
- I7 8700k Gigabyte Z370P D3 alaplap 16gb ddr4 ram
- Gamer PC - i7-8700K - Z370 - RTX 3060TI - 16GB DDR4 - 240 SSD(ÚJ) - 2TB HDD(ÚJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest