Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FDAssasin
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy RPI Zero W-t USB Gadgetként használni és gyakorlatilag végigizzadtam a napot ma ezzel, mire sikerült.Olyanokat csinált, hogy amikor befordítottam az új kernelt ami támogatja, megjelent szépen a HDMI kimeneten a kis színes bootscreen, aztán sötétség és nem is ment tovább.
Reflash, újrafordítás, ugyanez.
Másik kártyával elment odáig, hogy kaptam egy emergency promptot, de nyilván nem tudtam vele mit kezdeni, ugyanúgy letérdelt a rendszer, mert éppen valami service nem indult el (pl. dhcpcd).
Akárhányszor telepítettem újra, mindig más hibát produkált, de kizárólag kernel fordítás után. Addig simán indult, tudtam felrakni csomagokat, frissíteni.
Viszont volt, hogy fordítás közben is CRC hibát kaptam, az eredeti tar fájlra amiből a kernel source jött... wtf?
Próbáltam a sima 32 bites (Debian 11) és a Legacy (Debian 10) raspbiannal is, egyik sem ment.A vége az lett, hogy mérgemben áttettem egy Pi4-ből egy Sandisk Ultra SD-t (amúgy simán lehet hogy valami alis hamisítvány ez is, nem emlékszem honnan van), reflash, fordítás, reboot.
És láss csodát 1/1 működik minden, úgy ahogy kell, pedig szögugyanazt a .sh scriptet futtattam minden egyes alkalommal.Végigtoltam egy H2Testw-t az egyik (szerintem) hibás SD-n, szerinte rendben van az adat, kétszer is lefutott hiba nélkül a verify.
Hogy a viharba lehet ez? Találkozott már valaki ilyennel? Hogy tudnám kideríteni, hogy az SD volt-e a ludas?
Most úgy jól esne ráverni egyet kalapáccsal, ha tényleg hibás
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kézilabda topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- Laza koronavírus topik
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X/3070/512Gb SSD/16Gb RAM/550W Platinum
- Vizes Gamer PC: RYZEN 5700X / 32GB RAM / INTEL ARC A770 16GB / 1TB NVMe SSD
- Fujitsu PRIMERGY RX300 S3
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

wassermann